Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Parfümün Cinsiyeti Varmı?

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • #16
    Bir çizgi çizer ve bir ucuna feminen, diğer ucuna da maskülen yazarsak, her parfümün feminen-maskülen çizgisinde bir yeri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Feminen uca daha yakın olabilir, maskülen uca da daha yakın olabilir. Bunlara eğer cinsiyet yüklersek, hafif feminen olanlara nasıl isim vereceğiz mesela ya da ortada ise. Cinsiyetsiz mi diyeceğiz. Ben, erkek-bayan parfümleri konusunda herkesin üzerine yakışanı ya da yakıştırdığını kullanması taraftarıyım. Ne bir erkek, çiçeksi bir koku kullandı diye bayan olur, ne de tam tersi.. O sebeple parfümde cinsiyet ayrımı yapmayanlardanım. Cinsiyet ayrımı yapıyor isek The Different Company de Bachmakov gibi parfümler kullanmamamız lazım Aksine her kokudan zevk almaya bakar, arkama yaslanırım

    Yorum


    • #17
      Sınırlamaya gerek olmadan hangi koku kullanılmak isteniyorsa o koku kullanılmalı.Ben öyle yapıyorum neyi kullanmak istiyorsam,hangi kokuyu beğendiysem onu sıkıyorum.Eşimin kokularını da ben alırım ve kullanıyorumda.

      Yorum


      • #18
        1930'larda kadın parfümü olarak görünenler günümüz kadınları için erkek parfümü gibi; günümüzde erkekler için yapılmış bazı parfümler (Dior Homme vesaire) 70'ler erkekleri için de kadın parfümü gibi .

        İnsanlık tarihine bakınca görüyoruz ki cinsiyetlere atfedilen şeyler sürekli değişmiş, değiştirilmiş; sabit bir şey söz konusu değil. Zamansallık kavramının dışında konumun da büyük etkisi var bu tarz şeylerde. X bölgesinde erkeklere uygun görülen bir şey Y bölgesinde tam anlamıyla kadınlara uygun görülebilmekte. Özetle, bu tarz ayrımlar var ama dönemsellik ve bulunan yer ile alakalı; sabit değil. Stabil ve genel değil bu kavram, o yüzden insanın özünde yok fakat çevre faktörüyle olduğunu varsayıyoruz diye düşünüyorum.

        Yorum


        • #19
          Kesinlikle... Üstelik sadece cinsiyet konusunda değil, parfümün koku profili, saldırganlığı/uysallığı, dozajlaması falan gibi konularda da zamana ve bölgeye göre çok görecelilik ortaya çıkıyor.

          Yorum


          • #20
            Orjinal yazı sahibi: cantona8 View Post
            Bir çizgi çizer ve bir ucuna feminen, diğer ucuna da maskülen yazarsak, her parfümün feminen-maskülen çizgisinde bir yeri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Feminen uca daha yakın olabilir, maskülen uca da daha yakın olabilir.
            Bence de budur. Tamamen feminen ya da tamamen maskülen diyebileceğimiz bir koku yoktur.

            Yorum


            • Umut Kurtoğlu
              Umut Kurtoğlu Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              Var bence. Afrikan Olifant'ı dünyanın hiçbir ülkesinde bir kadın sıktığını düşünemiyorum. Onlarca örnek sayarım aslında

            • Umut Kurtoğlu
              Umut Kurtoğlu Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              Yani Hypnotici bir erkek sıkamaz ya da erkek çiçeksi koku kullanmaz demiyorum( kendim kullanmasam da kullananı anlıyorum) Fakat bazı kokular vardır bunu kadın kullanamaz. Afrika olifantı tanıdığınız tüm kadınlara sıkın. Ne dediğimi anlayacaksınız.

            • Frozenwings
              Frozenwings Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              Bizim algılarımızla ilgili bence. Bir kadına naif-narin özellikler atfedince bununla uyuşmayan kokular aklımıza yatmıyor.

          • #21
            Parfümün cinsiyeti yoktur , sektör dayatması vardır kesinlikle.
            Ama zaman ve mekanı vardır elbette


            Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

            Yorum


            • #22
              Benim için yok. Her türlü kokuyu beğendiğim taktirde giyebilirim. Ki hypnpse , posion kullanmış biri olarak bayan kokularını daha ilginç buluyorum


              Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

              Yorum


              • #23
                Kendine yakıştırdığı koku vardır..

                Yorum


                • #24
                  Parfümlerde de cinsiyete dayalı ayrımın olmaması kanısındayım İsteyen istediğini kullanabilmeli

                  Yorum


                  • #25
                    Parfüme göre değişir, parfüme göre değiştiğine göre cinsiyeti vardır bence.

                    Yorum


                    • #26
                      kullanım açısından toplumu baz alırsak olmalı çünkü yakıştırılmasıda bi yerde önemli ama kendi ortamınızda hoşunuza giden parfümleri kullanmak bana göre sorunsuz. ben şahsen ellie saab ın le parfümünü yasemin notasına olan hayranlığımdan ötürü çok severim. koleksiyonumda var ama kullanmıyorum sadece kokluyorum. bariz bayan kokularını zaten kullanmak bana göre değil.

                      Yorum


                      • #27
                        İsteyen istediğini kullanabilir ama mesela bıyıklı döşü kıllı bi abimizin La vie est Belle kullanması abes kaçardı. Olay sadece yakışıp yakışmamaktan ibaret bence.

                        Yorum


                        • #28
                          Bana göre parfümün cinsiyeti yok, fakat bir erkeğin ya da kadının daha iyi taşıyabileceği kokular var. Bunun da büyük bir kısmı öğrenilmiş kalıplarla ilgili. Kokuların ismi, şişesi, rengi vs bilinmeden koklandığında cinsiyet algısının kalktığını çoğu kez tecrübe ettim.

                          Yorum

                          İşleniyor...
                          X