Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Parfümün Cinsiyeti Varmı?

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Parfümün Cinsiyeti Varmı?

    Aslında son zamanlarda tartışılan bir konu bir parfümün üstüne for women veya Pour Homme yazarak parfümleri cinsiyetlere ayırmak onları cinsiyete göre ayrıştırmanın yanlış olduğu tartışmaları. Sizce parfümlerin cinsiyeti olmalımı yoksa bir erkek beğendiği kadın parfümünü veya tam tersi bir kadın beğendiği erkek parfümünü kullanabilmeli?

  • #2
    Fikirlerimi daha önce belirtmiştim. Kısaca parfümün cinsiyeti olmadığına inananlardanım. Ayrıca bir rahatsızlığımı belirteyim: istisnalar olmakla beraber genelde kadınların kendilerini sadece çiçeksi tarafı ağır basan parfümlerle özdeşleştirmeleri bana çok sıkıcı geliyor.

    Yorum


    • Medea
      Medea Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Evet, ilgi çekici bir hali kalmıyor... İnsanı şaşırtmıyor...

    • Guest's Avatar
      Misafir Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Mete hocam size katılmakla birlikte bazı bayan parfümleri fazlaca feminen tarafta oluyor...Ben şahsım adına konuşuyorum,o tarz parfümleri kullanmaya cesaret edemiyorum...

    • Medea
      Medea Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      İnsan, kendi karar vermeli zaten buna... İlkesel olarak yanlış gelen, bu erkek içindir, bu kadın içindir diye bir şeylerin empoze edilmesi... Bir de, bazı ezberlerin dışına çıkmaya cesaret edilmedikçe bazı keyifler de ıskalanmış olabiliyor. Sadece parfüm konusunda değil, her konuda...

  • #3
    Yoktur. Parfüm insanın kendine yakışanı giymesidir.

    Yorum


    • #4
      Müzik değil acılardır evrensel olan gazapizm farklı bir rap tarzı. Bende böyle düşünüyorum parfümün cinsiyeti olmamalı

      Yorum


      • #5
        Tabiki vardır karşı cinsin cdg black yada ysl krous kokmasını istemem.
        Sadece garçons.

        Yorum


        • #6
          Bence hiçbir duyunun cinsiyeti yoktur. Köftenin erkeksiliği, mercimeğin kadınsılığı veya Jazz'ın erkeksiliği, etnik müziğin kadınsılığı diye bir saçmalık olamaz.

          Yorum


          • guardian
            guardian Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            volkan hocam da çogzel söylemiş.

        • #7
          Böyle bir algı var ama bu ayrım genelde parfumler ucuzladıkça sıradanlaştıkça daha belirgin bir hal almaktadır. Sanatsal açıdan baktığımız parfümlerde ben de cinsiyet ayrımı olmaz düşüncesindeyim.

          Yorum


          • #8
            Bunun var


            LG-H850 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

            فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ

            Yorum


            • Guest's Avatar
              Misafir Yorumladı
              Yorumu düzenleme

          • #9
            Kesinlikle yoktur, sadece bir cinsiyete bir miktar daha fazla yakinligi vardir.

            Yorum


            • #10
              Bana göre maskülen yada feminen olarak var isteyen istediğini kullanabilir tabikide ama karşı cinsin Kouros Ursa gibi kokular kokmasını istemem (ursa incelememde de belirttiğim gibi evde kalabilitesi yükselir) , zaten bayanların da o kokuları tutup kullancağını sanmam o yüzden yoktur erkek yada kadın gibi bir ayrım yoktur...

              Yorum


              • Umut Kurtoğlu
                Umut Kurtoğlu Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Bence de pour homme yazan ne feminen pour femme yazıp ne maskülen kokular var. Bir kokunun maskülen ya da feminen olduğuna inananlardanım. Sadece bunu satan adam ya da başkası değil ben belirlerim.

              • Guest's Avatar
                Misafir Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Daha açıklayıcı olmuş benim yorumumdan sağolasın Umut Katılıyorum

            • #11
              Orjinal yazı sahibi: Medea View Post
              Fikirlerimi daha önce belirtmiştim. Kısaca parfümün cinsiyeti olmadığına inananlardanım. Ayrıca bir rahatsızlığımı belirteyim: istisnalar olmakla beraber genelde kadınların kendilerini sadece çiçeksi tarafı ağır basan parfümlerle özdeşleştirmeleri bana çok sıkıcı geliyor.
              mete abi ne güzel söylemiş...
              parfüm bu. kadını erkeği mi olurmuş.

              Yorum


              • #12
                Aynı şekilde maskülen ve feminen kokular vardır ancak ne maskülenler erkeklere ne de feminenler kadınlara aittir. For men for women vs pazarlamadır. En nihayetinde kişi kendi zevkleri doğrultusunda bir parfümü beğenir ve kişiliğiyle özdeşleştirir. Ayrıca bu maskülenlik feminenlik dengesi bile kültürden kültüre değişir.

                Yorum


                • #13
                  İnsanlar üzerinde taşımaktan keyif aldığı herşeyi kullanabilir bence. Parfümde cinsiyet ayrımına çok inanmıyorum. Tabi ki bir kaç istisna var.

                  Mesela; Jadore veya Diorissimo gibi bir parfümüde erkekte hayal edemiyorum.

                  Yorum


                  • #14
                    Bir cicegi bir cinsin parsellemeye calismasi kabul edilebilir bir sey olamaz. Ayni sekilde herhangi bir madde, nesne icin de gecerli bu durum. Zevk ve begenileri kisinin hikayesi belirler. Erkek egemen bir dunyada tabiki ilk ogrenilen baba, abi, amca kokusudur. Tras losyonunu ilk kez kadinlar kullanma sansi bulsaydi bakis acimiz cok daha farkli olabilirdi ornegin. Bunu disinda gul mesela, gayet feminen bir algi yaratir fakat peygamber kokusu oldugu yani yonetici bir lider erkege atfedildigini biliyoruz. Ayrica belirtmek isterim pek feminen gorunmedigim halde jadore kullanip ise gittigim de olmustur, armani si kullanip gittigim de. Ornegin su an esime aldigim Sexy amber' e bayilmaktayim ve onun kadar olmasa da ben de kullaniyorum. Henuz kimseden de "aa nasil kokuyorsun" gibi bir sikayet duymadim. Kaliplara sıkısıp kalmaktansa kendi begeni ve zevkimi gelistirmek benim icin her konuda muthis bir deneyim.

                    Yorum


                    • #15
                      Parfüm evleri bu ayrımı zaten yapıyo . İnsanlarda bunu istedigi gibi zaten kullanıyo. He bence kokunun cinsiyeti olmaz bende ara ara severek bayan kokularını kullanıyorum . Evde kız kardeşiminde anneminde parfümleri var ama jean paul gulter lemale gibi yaratılış fıtratında olmayan bi tanımı kesinlikle kabul etmiyorum . Sadece koku güzelligi anlamında kullananlara saygı duyuyorum . Ki malum ülkemizdeki begenisi.Onun dışında kokuların feminem maskülen yada yarı feminem unısex gibi tanımlamalarında kesinlikle olması gerektigni düşünüyorum. Ben belki kokulara cinsiyet kimligi koymayıp istedigmi kullanabilirşm ama maskülenci birisinede dior home intense si dayatma gibi bi zorumlulugumda olmamalı.Un jarden sur le nil gibi bi koku her iki cins için süper tasarlanmış ama dedigim gibi maskülenci birisi bunu anlamayabilir. Yada bi parfümmeraklısı bunu farklı degerlendirebilir.
                      Hatam varsa affola.

                      Yorum

                      İşleniyor...
                      X