Daha önceden beğendiğimiz ve kullandığımız parfümleri uzun bir zaman sonra tekrar aldığımızda kokusunun ve performansının değiştiğini görüyoruz. AB üyeliğine dahil olan ülkelerin markaları ve avrupada satış gerçekleştiren diğer markalar IFRA denilen bir kozmetik hammaddeleri kullanımı ve denetleyicisi bir üst kurumun çeşitli alerjik nedenlerle her sene genişlettiği listesine kurban giden parfümler olduğu kadar, pazarlama, satış ve kar kaygılarından dolayı içeriğinin değiştirldiği parfümlerde vardır. Parfüm zevkimizin tadını kaçıran bu reformüle edilen parfümleri buradan tartışalım. Sizce en büyük reformüle kurbanları hangi parfümler?
Duyuru
Çökme
Henüz duyuru yok.
Reformüle Kurbanları
Çökme
X
-
2 3 yıldır parfüm merakım ortaya çıktğı için çok rahatım bu konuda .Çayımı çekirdeğimi aldım vintage kullanan arkadaşların serzenişlerini dinlemeye hazırımفَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
- 4 beğenme
-
Ben de ufak bir anektod vereyim. IFRA kısıtlamaları tam olarak zorunlu değil. Eğer üretici bu kısıtlamalara uymazsa ürünü yine satabiliyor ama üzerinde uyarı ibaresi bulunuyor bu sefer. Slumberhouse, Ormonde Jayne vb. gibi IFRA'yı takmayan babayiğitler halen mevcut.
- 2 beğenme
Yorum
-
- 5 beğenme
Yorum
-
Bu sayfa aslında dolup taşar ama beni derinden sarsan reformüleleri yazayım
JPG Le Male
Issey Miyake L'eau d'issey
Dior Fahrenheit
maalesef bu 3 lü nün şimdiki versiyonları ile geçmişteki versiyonları arasında ne koku nede performans anlamında bir bağ yok
- 6 beğenme
Yorum
-
Ben kendimi bildim bileli evden eksik olmayan aramis eski kokusuyla alakası yok performans vasat zaten
Dior homme intense sallantıda performans açısından vasat hale getirdiler
Terre d hermes
Black orchid bence reformüle oldu
Ysl body Kouros
Ysl Kouros vintage ile güncel arasında hissedilir fark var tarif edebilsem keşke ne eksik diye
Brut , keşke eskisi gibi koksa
Daha vardı aslında aklıma geldikçe ekleme yapacağım
- 1 Beğen
Yorum
-
- 2 beğenme
Yorum
-
Bu olguyu 2 hafta önce eşimin Addict bağımlısı bir arkadaşı sayesinde deneyimleme imkanı buldum. Birkaç kez günceli üzerinde denemeler yapmış ve çok çiğ turunç çiçekleri ve onların altında ezilen diğer beyaz çiçekler olarak kafama yazmıştım. Ancak onun üzerindeki kokunun harika bir odunsuluğu ve buna ek olarak dengeli bir amber desteği vardı. Başım döndü ve parfümü sorduğumda çantasından küçük boy eski şişe Addict'i çıkardı. O an böyle bir şeyin çantada sıradan bir parfüm gibi taşındığına gülsem mi ağlasam mı bilemedim...
Dior hakikaten böyle bir formülü harcamakla ayıp etmiş.
-
Bugün fark ettiklerim:
Paco Rabanne Pour Homme. Eski vintage olanı çok sağlam meşe yosunu parfümüymüş, yeni olanlar ise hafiften sentetiklik içeren ve adaçayı ağırlıklı ortalama bir koku.
Ungaro PH III. Yeniler daha sentetik ve tek düze.
Jean Patou Pour Homme. Yeni ve eski arasında benzerlikten çok fark var.
- 2 beğenme
Yorum
-
Hocam ben bu parfümün A ve E batchlerinj yan yana denedim ve performans konusunda hic endişeniz olmasın. Kırmızı meyvelerin başlangıçtaki yoğunlukları farklı olabilir ama performans tamamen aynı.
Orjinal yazı sahibi: fuatkaynak View PostCostume National Homme bariz bir performans düşüklüğü ne yazıkki mevcut
Ama bu konu bazı parfümlerden belkide sebepsiz yere soğumamıza neden olabiliyorSon Düzenleme ibrhm; 29-01-17, 12:51. Tarafından yapıldı.
- 1 Beğen
Yorum
Yorum