Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Reformüle Kurbanları

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Reformüle Kurbanları

Daha önceden beğendiğimiz ve kullandığımız parfümleri uzun bir zaman sonra tekrar aldığımızda kokusunun ve performansının değiştiğini görüyoruz. AB üyeliğine dahil olan ülkelerin markaları ve avrupada satış gerçekleştiren diğer markalar IFRA denilen bir kozmetik hammaddeleri kullanımı ve denetleyicisi bir üst kurumun çeşitli alerjik nedenlerle her sene genişlettiği listesine kurban giden parfümler olduğu kadar, pazarlama, satış ve kar kaygılarından dolayı içeriğinin değiştirldiği parfümlerde vardır. Parfüm zevkimizin tadını kaçıran bu reformüle edilen parfümleri buradan tartışalım. Sizce en büyük reformüle kurbanları hangi parfümler?

2 3 yıldır parfüm merakım ortaya çıktğı için çok rahatım bu konuda .Çayımı çekirdeğimi aldım vintage kullanan arkadaşların serzenişlerini dinlemeye hazırım
    فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ

Yorum

• Bahoo
      Bahoo Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Eyw

• Xlusive
      Xlusive Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Kalemat: Oud Save the King'in Arap olanı
      Vertus Vanilla Oud : Kalemat'ın Türk olanı

• Bahoo
      Bahoo Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      ScentStory 24 Gold da Amerika versiyonu mu oluyor o zaman

Ben de ufak bir anektod vereyim. IFRA kısıtlamaları tam olarak zorunlu değil. Eğer üretici bu kısıtlamalara uymazsa ürünü yine satabiliyor ama üzerinde uyarı ibaresi bulunuyor bu sefer. Slumberhouse, Ormonde Jayne vb. gibi IFRA'yı takmayan babayiğitler halen mevcut.

Yorum

IFRA'nın tek sevdiğim yönü alerjenleri kontrol haricinde bir de yok olma tehlikesi içindeki türlerin de kullanımını yasaklayarak onları koruması ancak bu her karar alıcı organizasyon gibi ikiyüzlü bir yaklaşım.

Yorum

Chanel no5
        dior poison ve hypnotic poison
        http://www.fragrantica.com/member/1049144/

Yorum

Opium for Men (Hem koku hem performans)
          Aramis Classic (Hem koku hem performans)

Yorum

Bu sayfa aslında dolup taşar ama beni derinden sarsan reformüleleri yazayım

JPG Le Male
            Issey Miyake L'eau d'issey
            Dior Fahrenheit

maalesef bu 3 lü nün şimdiki versiyonları ile geçmişteki versiyonları arasında ne koku nede performans anlamında bir bağ yok

Yorum

Ben kendimi bildim bileli evden eksik olmayan aramis eski kokusuyla alakası yok performans vasat zaten
              Dior homme intense sallantıda performans açısından vasat hale getirdiler
              Terre d hermes
              Black orchid bence reformüle oldu
              Ysl body Kouros
              Ysl Kouros vintage ile güncel arasında hissedilir fark var tarif edebilsem keşke ne eksik diye
              Brut , keşke eskisi gibi koksa
              Daha vardı aslında aklıma geldikçe ekleme yapacağım

Yorum

En ağırı Dior Addict edp benim için

GT-I9060 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum

• Guest's Avatar
                  Misafir Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Bu olguyu 2 hafta önce eşimin Addict bağımlısı bir arkadaşı sayesinde deneyimleme imkanı buldum. Birkaç kez günceli üzerinde denemeler yapmış ve çok çiğ turunç çiçekleri ve onların altında ezilen diğer beyaz çiçekler olarak kafama yazmıştım. Ancak onun üzerindeki kokunun harika bir odunsuluğu ve buna ek olarak dengeli bir amber desteği vardı. Başım döndü ve parfümü sorduğumda çantasından küçük boy eski şişe Addict'i çıkardı. O an böyle bir şeyin çantada sıradan bir parfüm gibi taşındığına gülsem mi ağlasam mı bilemedim...
                  Dior hakikaten böyle bir formülü harcamakla ayıp etmiş.

Kesinlikle Dior Homme Intense.

Evde eski ve yeni şişeyi koklayıp karşılaştırdığımda baya bir üzülürüm.

Yorum

terre nın cakmaktaslı halını oyle ozluyorum kı..keske bı ıkamesi olsa..cok guzeldı keskın neresınden tutarsan batan ama bı o kadar guzel..

Yorum

Bugün fark ettiklerim:

Paco Rabanne Pour Homme. Eski vintage olanı çok sağlam meşe yosunu parfümüymüş, yeni olanlar ise hafiften sentetiklik içeren ve adaçayı ağırlıklı ortalama bir koku.

Ungaro PH III. Yeniler daha sentetik ve tek düze.

Jean Patou Pour Homme. Yeni ve eski arasında benzerlikten çok fark var.

Yorum

Costume National Homme bariz bir performans düşüklüğü ne yazıkki mevcut
                      Ama bu konu bazı parfümlerden belkide sebepsiz yere soğumamıza neden olabiliyor

Yorum

Hocam ben bu parfümün A ve E batchlerinj yan yana denedim ve performans konusunda hic endişeniz olmasın. Kırmızı meyvelerin başlangıçtaki yoğunlukları farklı olabilir ama performans tamamen aynı.

Orjinal yazı sahibi: fuatkaynak View Post
                        Costume National Homme bariz bir performans düşüklüğü ne yazıkki mevcut
                        Ama bu konu bazı parfümlerden belkide sebepsiz yere soğumamıza neden olabiliyor
                        Son Düzenleme ibrhm; 29-01-17, 12:51. Tarafından yapıldı.

Yorum

• Burakkk
                          Burakkk Yorumladı
                          Yorumu düzenleme
                          Benimde netten araştırdığım kadarıyla 2016 Batch'in eskisi ile bir farkı olmadığı söyleniyor. Arada geçişte bir sıkıntı olmuş 2014 gibi falan sanırım.

Reformüle oldu mu, olmadı mı bilmiyorum ama ilk çıktığı yıllarda ki hali ile şimdiki hali arasında uçurum olan Lumiere noire diyorum.

Yorum

İşleniyor...
                        X