Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Calone - sizi de rahatsız eden bir nota mı?

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Calone - sizi de rahatsız eden bir nota mı?

Parfümlere hafif aquatic/deniz havası veren, öte yandan kavunsu (ama misler gibi kokan bir kavun değil tam olgunlaşmamış bir kavun gibi) kokan bir kimyasal..

Bir türlü sevemediğim birçok parfümde bu nota olduğunu görünce artık emin oldum, bu notadan hiç ama hiç hoşlanmıyorum.

Issey Miyake L'Eau D'Isssey özellikle kadın versiyonu, CK Escape, Davidoff Cool Water (yine özellikle kadın versiyonu) şiddetle kaçındığım beni ciddi rahatsız eden kokular.

Calone notası size de sentetik gelir mi? Bu notanın başarılı kullanıldığını düşündüğünüz bir parfüm var mı?

Beni aşırı rahatsız ediyor en bariz örneği armani acqua di gio.
    Sadece garçons.

Yorum

• Minty
      Minty Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      güzel örnek, bu koku beni de aşırı rahatsız eder..

• Hattab.
      Hattab. Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Minty açılışındaki çürümüş kavun kokusu geldi aklıma bir kez daha tiksindim.

• Minty
      Minty Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Hattab. Koklamadan başıma ağrı girdi hatırlayınca :-)

parfümlere bir donukluk ve soğukluk kattığı konusunda hemfikir olmakla beraber, çok da rahatsızlık vermiyor bana..

Yorum

Bariz sentetiklik veriyor..

Yorum

Yasemin e pek dayanamiyorum

Yorum

Armani Aqua di gioia kullandım onda bu nota var mıydı bilmiyorum ama rahatsız etmiyordu...ama klasik gio kadın ve erkek kokusu ikiside güzel değil ve rahatsız edici bence de...

Yorum

• Minty
            Minty Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Aqua Di Gioia beni de rahatsız etmemişti, belki vardır ama daha kaliteli ya da dozunda kullanılmıştır.
            Çünkü içinde Calone olmasına rağmen beni itmeyen kokular da var, içeriğin nasıl kullanıldığı da önemli bence.

• Tuberose
            Tuberose Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Haklısın canım ...

Uzun zamandır aklımı kurcalayan bir şey. Hobimin başlangıç dönemlerinde rahatsız edici gelmezdi, fakat zamanla mide bulandırıcı bir his oluşturmaya başladı. En çiğ biçimde Nautica Voyage'da aldığımı hatırlıyorum.

Yorum

Beni de rahatsız eden bir nota. Aquatic parfümlerden de genellikle uzak duruyorum.

Yorum

Paco Rabanne Olympea'da da var. Calone 1951 ve maltol bayan parfümlerinde bir ara trend olacak gibi gözüktü ama tutmadı. Olympea benim hoşuma gitti açıkcası.

Yorum

Nefret ediyorum valla 😣 heleki o bvlgari aqva lardaki o tuzlu yosunumsu koku yokmu hayattan soğutuyo

Yorum

Garip ve tahammülü zor bir baygınlık hissi veriyor, sevmiyorum.

Yorum

Düzgün işlendiği sürece rahatsız eden nota yok çünkü hepsi farklı hissettiriyor

Yorum

Nota sevmene diye bir olgu yok sevdiremeyen patfümör var , doğru zaman doğru icerik

Yorum

Güçlü bir koku molekülü olan "calone", güzel kokusunu yüksek seyreltide veriyor diye biliyorum. İlk sentezlenip bulunması hikayesine de bağlanarak rahatlatıcı bir koku olması beklenilirken seyreltilmeden direkt koklandığında bilindiğinin aksine rahatsız edici kokabilir.

Mesela %10 oranında seyreltildiğinde; altta hafif çiçek, karpuz, kavun, deniz yosunu tonlarıyla birlikte deniz kenarındaki nemli-tuzlu esintilerin bir benzeri koku verebilen calone'nun aslında içinde biraz da çiğ yumurta kokusunu andıran yönü de olduğu belirtiliyor. Bu yönü sebebiyle parfümlerde çok dikkatli kullanılması gerekiyor. Aksi takdirde rahatlatıcı güzel bir koku tasarımını, istenilmeyecek şekilde çiğ yumurta kokan rahatsız edici bir kokuya dönüştürme tehlikesi ile karşı karşıya kalınabilir.

Genelde parfümlerde eser miktarda
                        (0.01% ile %2 arası) kullanıldığı için bu konuda bir sorun yaratmasa da yüksek oranlarda kullanılan özensiz tasarlanmış sucul parfümlerde, bu istenmeyen sorun ile karşılaşılabilinir.

Sözün kısası bu başlıkta belirtilen:

Orjinal yazı sahibi: Hattab. View Post
                        Beni aşırı rahatsız ediyor en bariz örneği armani acqua di gio. Açılışındaki çürümüş kavun kokusu geldi aklıma bir kez daha tiksindim.
                        ve yine forumda başka bir başlıkta denk geldiğim;

Orjinal yazı sahibi: Okan Akgönül View Post
                        Allure homme sport eau extreme... açılışındaki çiğ yumurtaya benzeyen kokusundan ötürü bir türlü ısınamadım acaba bunun sebebi hangi nota ?
                        Orjinal yazı sahibi: Frozenwings View Post
                        Genelde sucul, mineralimsi, hafif yosunsu bir hava vermek için kullanılıyor, fakat bazı burunlara yumurta kokusu olarak gelebiliyormuş. Gio Essenza için de benzer yorumlar okumuştum.
                        -gibi yorumlar başta olmak üzere calone konusundaki rahatsızlık ve şikayetlerin ciddi bir kısmının yukarıda yazdığım sebepten kaynaklanabileceğini düşünüyorum.
                        Son Düzenleme Aryan; 18-06-21, 15:45. Tarafından yapıldı.

Yorum

İşleniyor...
                        X