Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Tom Ford ve Muhteşem Üçlüsü

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Tom Ford ve Muhteşem Üçlüsü

Aslına bakarsak Tom Ford markasının parfümlerini bize sevdiren Black Orchid ti. Bu parfümle bu markayı tanıdık benimsedik. Çıktığı zaman da bütün tabuları yıkan bayan ve erkek arasındaki dengeyi bulan harika bir parfüm. Çıktıktan sonra parfüm sektörüne yeni bir yol açtı onun arkasından gidenler bu yolda başarılı oldu.

Daha sonra hayatımıza bu markanın muhteşem 3 lüsü girdi. Bunlar Tobacco Vanille, Tuscan Leather ve Noir de Noir 3 lüsü. Belkide türk insanın nish kavramını yakalamısında ve ülkemizde nish parfüm segmentinin açılmasına çok büyük bir yol açtığı su götürmez gerçeklerden biri. Biz bu 3 lü ile beraber lüx parfümlere olan ilgimizi arttırdık. Her kıyaslamamızı bu parfümlere göre yaptık. Kalıcılık ve farkedilirlik değerlerini Tobacco Vanille yi baz alarak karşılaştırdık. Deri parfümlerini tuscan leatheri göz önünde bulundurarak yorumladık. Gülü bize sevdiren noir de noir di. Peki ne olduda bu muhteşem 3 lünün hatta Black Orchid ile beraber 4 lü nün üzerine birşeyler koymayı bırakın hiç bir şey vaad etmeyen kokularla karşımıza çıktı Tom Ford. Bu ilk çıkıştaki başarılı parfümler yılların vermiş olduğu birikim ile çok önceden hazırlanmış formüllermiydi? İnsanın aklına ilk bu geliyor. Özellikle son zamanlarda çıkarttıkları parfümlere bakılırsa gelişi güzel ve aceleye gelmiş kokular. Sadece çeşit olsun diye çıkarılmış parfümler. Bunların bizim bildiğimiz Tom Ford ile hiç alakası yok maalesef. Biz Tom Fordu Tom Ford yapan bu muhteşem 3 lü gibi bir seri bekliyoruz bıkmadan ve usanmadan. Umarım önümüzdeki dönemlerde işte bu diyeceğimiz kokularına kavuşuruz.

Sizin bu muhteşem 3 lü ile ilgili düşünceleriniz neler?

Tom Ford Tobacco Vanille > Tuscan Leather > Noir de Noir.

Yorum

noir de noir ve tobacco vanille'nin eski formülasyonlarını kullanan biri olarak, keza tuscan leather de çok başarılı.. muhteşem üçlü muhteşem, hepsi de şahane parfümler diyorum.. NdN özellikle fevkaladenin fevkinde olmasına rağmen çok underrated kaldı diye düşünüyorum.

Yorum

Güzel bir konu olmuş , bir çok parfüm sever in katkısının olacağını düşünüyorum. Bu 3 referans parfümün beğenilirliği yüksek ve tüm parfüm meraklılarının hakkını teslim ettiği kokular. üzerlerine iyi çalışılmış ve ait oldukları grupları çok iyi temsil ediyorlar. detaylarını vermişsiniz. ben 20 yıldır takip ederim parfüm dünyasını ve bir reklam pazarlama profesyoneli olarak da yapılan işler ayrıca ilgimi cezbeder. Sadece kokuları değil sektör dinamiklerini de anlamaya çalışırım. Burada önemli bir kaç nokta var ; maalesef ki son 10 yılda parfümörlerin yaratıcılığı yerine pazarlama departmanlarının gücü ve etkinliği arttı. Müşteri açısından çeşitlilk güzel bir fırsattır ancak orada da belli eşikler aşıldı , flanker ların flanker ı üretildi. exclusive diye çıkarılan seriler ana akım serilerden neredeyse daha fazla çeşitlendi ve kalite hissiyatı fiyatla ölçülür oldu.

tüketim olarak bakıldığında bu kadar fazla ve bir çoğu yaratıcılıktan uzak niteliksiz koku , markanın kendi diğer ürünleri arasında bir kanabilizasyona sebep oluyor , yani ürün kendi pazarını yaratacağına mevcut pay içerisinde çalıyor maalesef . Tom Ford da da olan budur , bizim gibi meraklılar için yeni çıktı diye bir şişe alınıyor yada test ediliyor ama genellikle talebi artıracak şekilde yaratıcı bir şey çıkmıyor , Tüketici çoğunlukla başladığı yere geri dönüyor. Bu anlamda yukarıda ismi geçen 3 koku çok önemli .

Tom Ford yeni dönem klasikleri yaratmış bir marka , umarım böyle devam etmezler , şu anda private blend bri kaç farklı seride yaklaşık 50 farklı koku ile satışa devam ediyor. Yanlış saymadı isem.

Yorum

Gerçekten üçü dışında ortaya iyi bir çalışma çıkmış değil. Hatta reformülasyonları düşünürsek durum daha da kötü. Eski formülleri bulsak da stok yapabilsek keşke.
          estefanyen

Yorum

Mahşerin 3 atlısı gibi.Çoğu parfüm üreticileri bu üçlüden esinlenerek yada bunları taklit ederek kokular çıkardılar.benim favorilerim sırayla Tuscan leather - tobacco vanille ve noir de noir.

Yorum

Bana göre TF'un muhteşem denebilecek tek kokusu Tuscan, her zaman yeri ayrı.

Yorum

Geçen sefer "Oud Minerale" denedim; gâyet başarılı.

Yorum

Black orchid. tuscan leather ve tobacco vanille'in benim parfüm anlayışımı değistirdiğini net bir şekilde söyleyebilirim. Bunlardan önce klasik kadın kokularından başka bir şey bilmiyordum.Bu kokuları tattıktan sonra diyeyim farklı kokuların varlığını keşfettim.ve kokuları kadın, erkek kokusu olarak sınıflamanın her zaman doğru olmadığınıı gördüm..Artık kim kendisini hangi kokuyla rahat hissediyorsa onu kullansın anlayışı içindeyim.Ayrıca insan ne kadar çok parfüm denerse sanki kendisine koyduğu sınırlamaların o kadar esnediğini gördüm. Evet bu kokuların yeri bende çok farklı.

Yorum

Üçle sınırlandıracaksak benim de ilk göz ağrım Velvet Orchid dir...ikinci Noir pour femme ve tuscan leather...

Yorum

Tobacco Vanille ilk aşk, Tuscan Leather kısa süreli ilişki, Noir de Noir evlilik :P

Yorum

Orjinal yazı sahibi: anigemini View Post
                        Tobacco Vanille ilk aşk, Tuscan Leather kısa süreli ilişki, Noir de Noir evlilik :P
                        Oud Wood'da kaçamak olur mu?

Yorum

• anigemini
                          anigemini Yorumladı
                          Yorumu düzenleme
                          Onu denemedim Oud zehirlenmesi yaşıyordum o dönem

bu üçlüden tobacco vanilleyi alıp yerine oud wood u koydum kendimce...şimdi üçüde tadından yinmez oldu

Yorum

Koku işine merak salıp da yolu Tobacco Vanille' den geçmeyen yok sanırım.
                          Bu üçlü arasındaki sıralamam Noir de Noir-Tobacco Vanille-Tuscan Leather şeklinde olur.

Yorum

• denondj
                            denondj Yorumladı
                            Yorumu düzenleme
                            bence de böyle!

Tuscan Leather > Others der geçerim 😀

Yorum

İşleniyor...
                          X