Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Lorenzo Villoresi | Incensi
    galbanumun başı çektiği yeşil reçineli acı otlar.
    sert reçineli yeşil otsu şekilde başlıyor, ortaya doğru hafifçe tarçın ve karabiberli baharatlı bir katman da hissediliyor. tütsü hissi aşağı katmanlarda varsa da reçineli yeşil otların gerisinde kalıyor. otlarının karışımı Indolis'in otlarını oldukça anımsattı. Elbette onda ön sırada Gardenya ve meyveli sabunsu yumuşak bir akor otların sertliğini büyük ölçüde alıyordu. burada ise otların başını çeken Galbanum, kompozisyon genelinde benim gibi bu notaya karşı özel bir sevgi beslemeyenlerin büyük ihtimalle hoşuna gitmeyecek ölçüde ön sırada fakat tek oyuncu değil. Sonda otlar hala önde olmak üzere sertlikleri büyük ölçüde gidiyor, çok hafif olarak opoponax ve labdanum hissetmek de mümkün.
    kompozisyon genelinde keskin bir değişim yok, köşeli reçineli otsularla başlayıp, ortada çok hafifçe tatlılaşıp baharatlanıyor bitişte ise yine aynı ot akoru yumuşak reçineli şekilde kendini gösteriyor. ben oldukça sevsem de sert reçineli yeşil otlar birçok kişiye burun büktürebilir. fragrantica'da oylandığı derecede bir amber akoru mevcut değil. balsamik-yeşil-otsu-baharatlı daha doğru bir sınıflandırma olacaktır bana kalırsa.
    Son Düzenleme Asaid; 23-03-21, 21:02. Tarafından yapıldı.

    Yorum


    • Acemiburun
      Acemiburun Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      😄🤐

    • Asaid
      Asaid Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      bu sanırım sizin lavaboya döktüğünüzdü değil mi 😅 yabani otları seviyorum ben ya. Indolis'de de en çok o nokta hoşuma gidiyordu. makul fiyata çok iyi bir seçenek oldu benim için 😁

    • Acemiburun
      Acemiburun Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Evet hocam ilk ve tek kokum bu olmuştu 😄fiyat konusunda haklısınız evet bedavadan biraz pahalıydı yanlış hatırlamıyorsam

  • Le Labo - Another 13.. Sabunsu deterjanla yeni silinmiş hastane koridorunda ortadan kesilmiş ve iç tarafı zemine düşmüş armut. Açılışından itibaren özellikle ilk 1 saati beni oldukça yordu, hatta bir ara elimi yıkamayı düşündürdü. Neyse ki sonrasında o baskın sterillik biraz azaldı. Ama parfümün baştan sona çok değişime uğramadığı da söylenebilir. Ara ara kendini çok fazla hissettirip ara ara da tene yaklaşması muhtemelen Iso-E ile alakalı. Benim için kullanılabilir bir parfüm değil, aşırı sentetik hissiyatının yanında sterilliği de keyiften çok yorucu geldi. Kalıcılık ortalama üstü, yayılım ortalama.

    Beğeni: 3/10
    Performans: 7/10

    Yorum


    • Orjinal yazı sahibi: şerif23 View Post
      Teşekkür ederim yorum icin hocam. Merak ettiğim bir parfumdu. Ama hani gül 😊 hissedilmiyor mu gerçekten. Ben gülün bas aktörlerden olduğunu okumuştum sanki

      Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
      Şerif bey ben baya alıyorum gül hissini. Sizin sevebileceğiniz tarzda hafiften makyaj efekti taşıyan ama baymayan oldukça nahif bir koku... Deneyin ve görün ki muhakkak seveceksiniz...

      Yorum


      • Orjinal yazı sahibi: Swann View Post

        Şerif bey ben baya alıyorum gül hissini. Sizin sevebileceğiniz tarzda hafiften makyaj efekti taşıyan ama baymayan oldukça nahif bir koku... Deneyin ve görün ki muhakkak seveceksiniz...
        Bende begenecegimi düşünüyorum.tez zamanda deneme ümidiyle diyelim😊

        Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

        Yorum


        • Etro | Greene Street
          yumuşak limonî, yeşil otsu çok hafif isli bir açılış. ortaya doğru gelindikçe limonî ve yeşil yapı düşüp otlar kuruyor. hafif pudralı olarak menekşe de otların yanına çiçeksilik katıyor. arka planda ufak bir gül dokunuşu ara ara hissetmek mümkün. sona doğru gelirken aromatik tatlılık vanilya baskın olarak sıcak vanilya-amber kıvamına evriliyor fakat esas oyuncu hala otlar ve menekşe. uzun süre bu şekilde devam edip vanilya-amber hissedilmediğinde dahi ekşimsi bir menekşe varlığını koruyor, bu şekilde de son buluyor.
          katmanlı yapısı hoşuma gitti, malzeme kalitesi ve birleşimler de güzel ve uyumlu. yine de koku yapısı ilgimi çok çekmedi.

          Yorum


          • teafortwo
            teafortwo Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Ben de yakın zamanda denedim, 10-15 dk içinde baharatlı bir havası da oluyor diye gözlemledim.Performansı da hiç fena sayılmaz, dry-down da epey hissettiğim pudralı havayı pek sevemedim.

          • Asaid
            Asaid Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            bende baharatsı bir kısmı çok baskın olmamakla birlikte açılışta hissedebiliyorum fakat neredeyse bir iki dk içinde ya yeşil otsu kısma evriliyor yada altta kalıyor benim tende. yayılıma çok dikkat edemedim ama kalıcılık olarak 1 güne yakın sürdü benim tende. kıyafette çok daha yüksek olacağı muhakkak.

        • Papillon - Bengal Rouge. Markadan en çok beğendiğim parfüm oldu sanırım. Tütsü ve bal kombinasyonunu çok beğendiğimden de olabilir. Gül ise çok farklı bir hava katmış başlangıçta hafif bitkisel(herbal) daha sonra ise daha tatlı bir biçimde

          Yorum


          • Carner | Botafumeiro
            oldukça kalın gövdeli, başta meyveli ortada çiçeksi limonî tatlı sert reçinelerin, burnu yakacak seviyede baharatlar ve yanığa kaçmadan odunsu koyu bir dumansılık ile birleşmiş hali.
            ortaya doğru çıkan ekşimsi beyaz çiçeksiler, yoğun reçine ve baharatlarla birleşik hareket ederek yalnız onları aromalandıran konumda kalıyor. baştaki meyvemsi tatlı reçineli yapısı Jubilation omurgasını; ultra acı baharatları ise Journey'in ilk kısmını anımsatıyor. baş-orta'da elemi tarzı limonî reçine yapısı ile yoğun baharatları koklamak oldukça yorucu. çiçekler nispeten özgün bir yapı katıyor fakat bu baharatlı ekşi reçine yapısı yine de aşırı yoğun. orta kısımdan sonra ise baharat katmanı daha oturaklı güzel bir kıvama geliyor. en beğendiğim kısmı ise arka plandan gittikçe öne doğru gelen oldukça doğal hissiyatlı odunsu tütsü yapısının, orta-son arasındaki sade labdanum ve hafif beyaz çiçeklerle buluştuğu bölüm. bu kısmın büyük çoğunluğu La Liturgie des Heures yapısına sahip olsa da çiçekler ve ekstra odunsuluk ile daha canlı bir yapıya sahip. tenden ayrılması ise LLdHeures'in aynı tek tip labdanum yapısı ile oluyor.
            Son Düzenleme Asaid; 25-03-21, 17:42. Tarafından yapıldı.

            Yorum


            • nu_be Mercury. Metalimsi-meyvemsi bir açılışı var. Daha devamına gelmedim, sıkalı 15 dakika oldu. Bana Nishane Karagöz'ü anımsattı. Başka benim gibi düşünen var mı?

              Yorum


              • Soivohle | Green Oakmoss
                hiçbir pürüz barındırmayan daima damla sakızsı bir yapı ile birleşik yumuşacık bir yosun. vintage Oscar de la Renta Pour Lui'sinin orta bölümün gövdesini oldukça andırır adeta ıslak, köşesiz, soğuk bir karanfil-paçuli kullanımı da daima mevcut. tatlılık kısmı ise bu damla sakızsı yapıya eşlik eden boozy vanilya-sümbülteber ile MiN NewYork'un Barrel'ine oldukça yakın. Notalar birbiriyle tamamen iç içe geçmiş. tenimde katman geçişli bir yapı sergilemiyor fakat ortaya çıkan bütüncül akor çok başarılı. bu sakızsı yapı markanın imzası olabilir, benzer bir hissi Underworld'de de yaşamıştım, burada ise oldukça ön plana çıkmış durumda.
                Son Düzenleme Asaid; 26-03-21, 01:32. Tarafından yapıldı.

                Yorum


                • Suleko - Djelem.. Bol karanfil, tatlı baharatımsılar, Seçil amberi. Anladığım kadarıyla Seçilciğime konsepti şöyle vermişler: Akşam olsun, çalı çırpı üstünde çingeneler dans etsin ama ateş yaktılarsa dumanı bize gelmesin. Karanfil de bu kültürde yer tutar, o da bir yerlerde olsun. Seçil de demiş ki bende bunun kralı var ama size fazla gelir. Bendekini törpüleyeyim, geçişleri azaltalım, karanfili de steroid misali içine basalım olsun sana Djelem. İlk açıldığı andan tenden ayrıldığı ana kadar bana anımsattığı parfüm Tango. Meğer iki gözümün çiçeği kendi parfümünü yorumlamış. Ben orijinalini tercih ederim. Kalıcılık ve yayılım iyi.

                  Beğeni: 7/10
                  Performans: 8/10

                  Yorum


                  • Bugün iki maskülen koku denedim; önce baba maskülen bir parfüm Belami’den bahsedeyim. Turunçların arka planda olduğu buram buram karanfil kokan bir deri-kösele parfüm. Çok beğendim; şimdiye dek denediğim en güzel erkek kokusu. Mini minicik dekant şişem bitene kadar kullanırım ben de. Hayvansallık belki beni rahatsız edebilir; o yüzden yalnızca bir, rakamla -1- fıs sıkarım herhalde galiba sanırsam...
                    Diğeri unisex olarak geçen fakat oldukça maskülen bulduğum Boclet Erotic. Bu da bir deri parfümü fakat hayvansallık belamiye göre daha minör seviyede bittabii sümbülteber ve misk ön planda olsa da yine iki üç fıstan fazlasını kaldırmaz bünyem diye düşünüyorum. İki parfüm de çok güzel maskülen kokular...

                    Yorum


                    • Hiram Green | Arbolé Arbole
                      play-doh hamurlu heliotrope ile açılıp, çiçeksi acı vanilik bence sentetik bir akor ile devam edip sona kadar öylece gidiyor. paçuli kıvamı Patchouli Nosy Be ile benzer tarzda fakat daha arka planda. açılıştan sonra etkisini giderek arttıran ve çabucak en öne geçen çiçeksi pudralı vanilya kısmı ise Ambre Muscadin tarzına çok yakın. vanilyasının içinde ondaki gibi burun yakan çamaşır suyu acılığı daha az olsa da yine var. Natural Perfumery ünvanına yakışmayan bence sentetik hissettiren bir akor veya koku algım bu tarzı doğal kabul edemiyor demek daha doğru. Ambre Muscadin sevenler %90 beğenerek kullanacaktır bununla beraber fiyat farkına değecek artı bir nüans ise hissetmiyorum.
                      Son Düzenleme Asaid; 30-03-21, 02:36. Tarafından yapıldı.

                      Yorum


                      • Calé Fragranze d'Autore | Mistero
                        açılışta ana olarak safranla karışık civet + limonî yeşil hafif otsu bir dokunuş hissediyorum. yanında ise muskatı andıran bir akor da var. baş orta arasındaki yapının aromatiklerden sıyrılmış sade hali Golden Ambergris'e benzer yapıda. sona doğru gelindikçe limonî yapı yerine renksiz bir amber oturuyor. onunla bitişik civetimsi kirli bir doku ise yüzeye daha yakın hale geliyor. hemen arkasında odunsu bir doku da belirgin. odun yapısı abanozla karışık meşe kerestesi tarzı.
                        koku gayet özgün fakat hem tende hem kıyafette kuvvet sorunu var. ilk saatini daha doldurmadan yakından koklamadıkça kokuyu almakta zorlanıyorum. kirliliği çoğu kişinin hoşuna gitmez, uddan gelen bir kirlilik varsa bile tür olarak civet demek daha açıklayıcı olur. bu yapı yüzeye yakın kullanılmış fakat arkasındaki aromatikler, odun ve saydam amber yapıları ile makul bir dengeye sahip. bazı kısımlarında LM. Hard Leather kirliliğini de andırıyor fakat ondaki gibi zorlayıcı ve abartılı değil. yine de genel kullanımdan epey uzak olacağı rahatlıkla söylenebilir.

                        edit: splitteki fiyatı şaka gibi ve koku kalitesi de o fiyatı 3-4 e rahat katlar. fakat şuanki 50ml 105€'ya değecek bir koku yapısı ve güce sahip bulmadım.
                        Son Düzenleme Asaid; 01-04-21, 00:46. Tarafından yapıldı.

                        Yorum


                        • Carolina Herrera - Bad Boy Le Parfum

                          2019 yılında çıkan Bad Boy'un 2021 versiyonu. Bad Boy baharatlı, amber ve kakaolu bir parfümdü. Night Club parfümü diyebilirim.

                          2021 versiyonu ise normalde ülkemize geç gelir diye düşünmüştüm ama magazalardaki yerini almış. 2019 versiyonuyla uzaktan yakından alakası veya benzerliği bulunmuyor. Keşke farklı bir isim verselerdi. Cannabis notası çok belirgin bu parfümde. Kim kenevir veya Esrar kokmak ister ki?. Başından sona bu nota parfümü domine ediyor. Vetiver ile birleşip daha da güçlü hale geliyor. Notalarda deri olduğu yazıyor ama ben deri notasini algilayamadim.

                          Sonuç olarak olmamış diye düşünüyorum. Bu parfümün satacagini da düşünmuyorum. Ülkemizde herbal kokular zaten çok revaçta değil. Daha çok şekerli kokular beğenilir bu da diğer bir dezavantajı.

                          Click image for larger version  Name:	images (5).jpeg Views:	0 Size:	27.3 KB ID:	198543

                          Yorum


                          • Sonoma Scent | Fireside Intense
                            notalarından bağımsız olarak kimyon-kişniş-biberiye ile baharatlandırılmış etin ızgaraya bastırıldığında anlık olarak yükselen dumanı simgeliyor benim için. Doğal olarak bu yapıyı ise zeytin ağacı reçinesinde koklamıştım. içeriğe baktığım da ise himalaya - teksas sediri - hint ud'u ve huş'u diğerlerinden iki tık önde olarak kust kökü kirliliğine sahip bu tür bir çeşninin oluşmasında başlıca elementler olarak görüyorum. baş kısımda bu yapıya eşlik eden hafifçe limonî bir doku da varken, kısa sürede limonî tarafını kaybedip Hendley Fume'sinin başı ile hemen hemen aynı kıvama geliyor. Yaklaşık aynı fiyata satıldığını düşünürsek Fume katmanlaması ve değişken yapısı ile daha mantıklı bir tercih olacaktır. Herşeye rağmen bence ikisi de bu alanda oldukça başaralı bir profil sunuyor.

                            Yorum

                            İşleniyor...
                            X