Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Lalique | L'Insoumis
    limon, fesleğen, lavanta, misk adaçayı ile ferah otsu citruslar. oldukça jenerik traş kolonyası kokusu. baş kısım oturduğunda uzak yayılımda kompozisyon içinde vanilyamsı bir doku da farkediliyor. orta kısım yakından koklandığında nisbeten daha özgün bir baharat-lavanta akoru ile MC. Deleggend Noir'ın omurgasını anımsatıyor. son kısım ortanın lavantası gitmiş baharatı ile son buluyor. hiç bir aşamada vetiver-yosun-paçuli hissetmedim. yayılım ve kalıcılık iyi seviyede. özellikle baş kısmında sentetiklik fazla olsa da artık klişeleşmiş koku profilini pek kimse yapay diye yadırgamayacaktır. orta kısmın ufak bir bölümü hariç ilgimi çekmedi ama f/p'de tarzı sevenleri memnun edebilir.

    Yorum


    • tom ford beau de jour,hiç bir notanın öne çıkmadığı aromatik bir parfüm.Tam olarak 90'ların ruhunu yansıtan nane,meşeyosunu lavanta karışımı sabunsu bir koku.Beğendim diyebilirm

      Yorum


      • Atelier Rebul - Cologne Absolue Incense Vetiver. Güzel tütsü/kâbe samanı kombinasyonu..Hiçbir parfüm diğer parfümün aynısı değildir..ama Nasomatto'nun "Black Afghano"sunda yolculuk derin sularda değil de sığ sularda nereye gidiyoru merak edenler için light ve ekonomik bir alternatif. Kağıda sıktıktan sonra birkaç saat bekleyin..şu an üç gün oldu daha hâlâ kokusu stripte güzel algılanıyor; yani performans ve silajı da gâyet başarılı olabilir tende.

        Yorum


        • Nu_be ... Helium
          Hermes.. Narguile ye benzetildigi icin denemek istedim... andiriyor ama sanki boozy hava var ve ben bu havayi sevmedim...


          SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

          Yorum


          • Nu_be... Lithium

            Fiyatina gore normal bir koku..TF Noir e benziyor .. Yoklukta gideri var..

            SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

            Yorum


            • Bugün yine Boyner turu yaptım... Epey dağıttık ortalığı fakat bende bilhassa yer edinen Born ın Roma oldu... Çekici ve iz bırakan bir koku... Pembe biber, siyah frenk üzümü ayrıca üç çeşit yasemin kullanılmış bu kokuda... Odunsu ama ağır değil, en yakın zamanda şişeli edineceğim... Kesinlikle özgün ve şık bir koku; benzetebileceğim başka koku yok... Donna ile ise hiç alakası yok... Geç tanıştığım için üzüldüm de...

              Yorum


              • Parfum d'Empire | Azemour Les Orangers
                çiğe yakın yeşil yapraklar ve ekşi portakal ile açılış yapıyor. 15-20 dk. içerisinde çiçekler de devreye giriyor. 4711 Original'in zambak ağırlıklı çiçeksi limonî gövdesini, yine citrus öğlerinden gelen ekstra bir ekşiliği çiçeklerden önde olacak şekilde sonraki 15-20 dk. boyunca andırıyor. miktarı az olsa da yine özellikle orta kısmında bala benzer bir tatlılığa da sahip. daha sonra Christopher Street'in vahşi yağlı yosunu da bu kompozisyona dahil oluyor. Bu aşamadan sonra bu sert yağlı yosunun etrafındaki zambakvâri çiçekler ve buna eşlik eden bal, citrus öğeleri ve diğer aromatikler gittikçe düşerek tamamen C.Street'in gövdesindeki yosunu hafifçe daha az yoğunluklu olarak oluşturuyor ve yine bu şekilde tek başına vahşi bir yosun ile kapanış sağlıyor.
                katman geçişleri nisbeten hızlı, baz notalara çabuk geçiliyor. fakat kalıcılık yüksek. kokuyu beğensem de tanıdık olmayan bir katman hissetmedim. özellikle açıklanan baz notalarında merak ettiğim Kına Mürekkebi(Henna ink)'in ne tür bir etkisi olduğunu hissedemedim.
                Son Düzenleme Asaid; 20-03-21, 20:12. Tarafından yapıldı.

                Yorum


                • Suleko - Albho.. Nane, soğuk yeşil çimler, kurumuş reçineli ağaçlar. Bende hissettirdiği şey soluk ve soğuk yeşil. Kokunun açılışından yarım saat sonra nane biraz daha hafifliyor, soğuk yeşil stabil kalıyor. Zaten 1-1.5 saat sonra da koku çok derinden hissediliyor, neredeyse burun dayamalık denebilir. Buradan da anlaşılacağı üzere tene aşırı yakın ilerliyor ve 3-4 saatin sonunda da hiç hissedilmez hale geliyor. Kokunun genel profilinde de özel bir yan hissetmedim, zaten genel olarak kokuyu da pek hissedemedim. Kusura bakma Seçilciğim, 3 kere denedim ama bu kadar ilerleyebildim.

                  Beğeni: 4/10
                  Performans: 4/10

                  Yorum


                  • One of Those / nu_be | Oxygen
                    Yeni halı kokusunu oldukça andırır şekilde başlayıp uzun süre aynı akor ile devam ediyor. bu kısmı tarif etmesi zor, kaşmir tarzı ama tatlılık yok. yeni halı veya pike tarzı ilginç bir yapı. geçiş aşamasında bir süre Divine Attraction benzeri zencefilli bir dokunuş da hissettim. kapanış daha tarif edilebilir bir yapı ile, tütsülü karabiberli odunsu şekilde CdG Black'e oldukça benzer şekilde gerçekleşiyor. genel olarak beğendim ama cezbeden bir yapısı yok.

                    Yorum


                    • Zoologist | Bat ²⁰²⁰
                      Mango, şeftali, ananas, kavun karışımı hafif ballı konsantre eski meyve suyu + kirli balçık
                      Kirlilik ve çürük meyve hissi abartılmamış. genel olarak meyve baskınlığında ilerleyen çamur hissiyatı veriyor. topraksılığı Paçuli tarzı kuru küflü yapıdan ziyade daha nemli ve canlı. eski versiyonunu denemediğim için karşılaştıramam. bu yeni versiyonu sevsem de önlerde beklediğim mağara ortamı havası meyvelerin bir-iki katman arkasında kalıyor. koku olarak başarılı, konsepti yansıtma açısından ise beklentimin biraz altında kaldı.
                      Son Düzenleme Asaid; 21-03-21, 18:15. Tarafından yapıldı.

                      Yorum


                      • Gucci Guilty Absolue Pour Homme : Bunu maalesef sadece kağıt üzerinde test ettim, muhtemelen tende daha iyi açılır. Deri ile çok aram yok, bu sebeple açılış ağır dumanlı kunduramsı deri ile olunca bakalım buradan zemine nasıl ulaşılacak diye düşündüm, nitekim ilk evre o kadar uzun sürdü ki dip notaları gayet net algılamak için üzerinden neredeyse 1 gün geçmesi gerekti.Ama dry-down çok hoş odunsuluk ve sanki sitruslarla iyice yoğrulmuş bir vetiver.Bazi parfümlerde piramit böyle ters işliyor, bazda o genellikle hızlı uçucu narenciyemsi etkiyi nasıl koruyorlar merak ediyorum.

                        Gucci Guilty Absolue Pour Femme : Açılıştaki böğürtlen ağırlığı çok uzun sürüyor, tatlı meyvelerin izinin bu kadar belirgin olmasından hoşlanmıyorum galiba, çok jenerik geldiburnuma bir süre ama sonrası güzel toparlıyor, odunsular çok yumuşak, kalıcılık ve silaj son derece yeterli.

                        Sevdiğim fazla Gucci işi olmadığı için (mesela Rush duyumsadigimda kaçıp gitmek isterim) göz ardı etmişim Absolue lari ama denemeye değerlermis.Pour Homme a daha fazla zaman ayirayim diye düşünüyorum.

                        Yorum


                        • MiN New York | Moon Dust
                          Havuç tohumundan gelen tatlımsı yeşil otsu arka plan ile Çakmak Taşı-Mineral akorlarından gelen yumuşak barutsu yapının birleşimi. Bir derece Myhts Man'in sonlarını hatırlatsa da onda önde olan çiçeksi yapı yerine, bunda daha cinsiyetsiz sade otsu bir akor arka plana yerleşmiş. Myths'de kullanılan barut kıyafette koklanınca oldukça sert hissediliyordu, buradaki kullanımı sevilebilir tutulmuş. ara ara Abanoz tarzı işlenmiş odunsu bir yapı da hissediliyor. Kirlilik yok fakat oldukça gerçekçi kuru bir topraksılık var. Özellikle tende koku ortadan düşüşe geçtiğinde Kilian Royal Leather havasını andırır bir otsu-deri katmanı da mevcut. Tatlılık tamamen sıfır olmasa da bahse değmeyecek ölçüde.
                          Sade sayılabilir fakat malzeme kalitesi iyi, birleşimler uyumlu ve türü de az rastlanır. Moon Dust ismi çok yakışmış. denediğim parfümler içinde şahsi beğeni olarak konsept özelinde başlara yazabilirim. bence harika bir iş çıkarmışlar.
                          Son Düzenleme Asaid; 22-03-21, 20:23. Tarafından yapıldı.

                          Yorum


                          • cantona8
                            cantona8 Yorumladı
                            Yorumu düzenleme
                            Sonunda seven biri daha cikti 😁...

                          • Asaid
                            Asaid Yorumladı
                            Yorumu düzenleme
                            halbuki bana oldukça sevilebilir gelmişti 😅

                          • cantona8
                            cantona8 Yorumladı
                            Yorumu düzenleme
                            Min New York un zaten 3 4 tane tepe parfümü var bence bu da onlardan biri.

                        • Papillon salome, ilk izlenimler :

                          pandemi başlarında evde kaldığımız zamanlar esanslar sipariş edip doğaçlama daha doğrusu çok sevdiğim bir kokuyo kopyalamaya çalışmıştım kendimce. (Musk Koublai khan.) sevdiğim için kimyon esansıda koymuştum. Fakat sonra kokladığımda kimyonu fazla eklediğimi fark ettim çünkü çok baskındı. Ama arkadan hayvansal kokular geliyordu fakat kimyon hep önüne geçiyordu hepsinin. Salomenin açılışı bana tam olarak bunu hissettirdi. Hatta sanırım fark etmeden salome yapmış bile olabilirim.en azından yedek olur 😅

                          ilerleyen zamanlar edit : kimyon hala ön planda fakat hayvansalar notalar arkadan bağırıyor resmen. Parfümde hiç bir şekilde tatlılık barındıran ya da yumuşak bir nokta yok. Yayılım konusunda şu ana kadar iyi dediğim bir nokta olmadı. Daha detaylı denemek lazım.

                          sabah gelen edit : kurudukça daha eski kafa kokulara tekme atmaya başlayan bir hal aldı. Karanfil. Kuru bir tütün vari koku. Ve en net hissedilir meşe yosunu. Şu an alabildiğim tam olarak bunlar. Genel olarak eski baba kokularından ilham alınmaya çalışılmış gibi bir koku. Zaman zaman bana cabochard anımsattı.
                          Son Düzenleme Selective44; 23-03-21, 08:00. Tarafından yapıldı.

                          Yorum


                          • Hermes - H24.. Bolca güneşin vurduğu portakal, dev bir narenciye açılışı ve arkadan gelen aromatik ada çayı. Açılış güzel. Yaklaşık yarım saat sonra portakallar kayboluyor, içinde odunsuluk barındıran parlak bir yeşil ve yanında yine ada çayı hissediliyor. Kokuda başından sona etkisini kaybetmeyen tek şey ada çayı. 1-2 saat sonra yeşil, odunsuluktan sıyrılıp biraz daha parlaklaşıyor, üstünde biraz da beyaz çiçeksilik var bence. Açıkçası bu parlak - hatta fazla parlak- tarafından hoşlanmadım. Sonlara doğru da ada çayı biraz daha başrole yaklaşıyor ve tenden bu şekilde ayrılıyor. Benim için olmasa da olur kıvamının bir tık altında. Genel yapısı maskülen tarafa biraz daha yakın ama kullanacak kişiye göre kadına da yakışabilir. Koku genel olarak tene yakın ilerliyor, kalıcılık ortalama denebilir.

                            Beğeni: 5,5/10
                            Performans: 6/10
                            Son Düzenleme cornelius; 23-03-21, 08:41. Tarafından yapıldı.

                            Yorum


                            • Orjinal yazı sahibi: Asaid View Post
                              Parfum d'Empire | Azemour Les Orangers
                              çiğe yakın yeşil yapraklar ve ekşi portakal ile açılış yapıyor. 15-20 dk. içerisinde çiçekler de devreye giriyor. 4711 Original'in zambak ağırlıklı çiçeksi limonî gövdesini, yine citrus öğlerinden gelen ekstra bir ekşiliği çiçeklerden önde olacak şekilde sonraki 15-20 dk. boyunca andırıyor. miktarı az olsa da yine özellikle orta kısmında bala benzer bir tatlılığa da sahip. daha sonra Christopher Street'in vahşi yağlı yosunu da bu kompozisyona dahil oluyor. Bu aşamadan sonra bu sert yağlı yosunun etrafındaki zambakvâri çiçekler ve buna eşlik eden bal, citrus öğeleri ve diğer aromatikler gittikçe düşerek tamamen C.Street'in gövdesindeki yosunu hafifçe daha az yoğunluklu olarak oluşturuyor ve yine bu şekilde tek başına vahşi bir yosun ile kapanış sağlıyor.
                              katman geçişleri nisbeten hızlı, baz notalara çabuk geçiliyor. fakat kalıcılık yüksek. kokuyu beğensem de tanıdık olmayan bir katman hissetmedim. özellikle açıklanan baz notalarında merak ettiğim Kına Mürekkebi(Henna ink)'in ne tür bir etkisi olduğunu hissedemedim.
                              Teşekkür ederim yorum icin hocam. Merak ettiğim bir parfumdu. Ama hani gül 😊 hissedilmiyor mu gerçekten. Ben gülün bas aktörlerden olduğunu okumuştum sanki

                              Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

                              Yorum


                              • Asaid
                                Asaid Yorumladı
                                Yorumu düzenleme
                                ne demek, yardımcı olduysa ben sevindim 😊 güle dair bir duyumsama yaşatmadı hocam. içeriğinde bulunsa bile ya çok yumuşak yada diğer öğelere nazaran yardımcı element olarak miktarı az tutulmuş. zannediyorum ki başka kişilerden gül hissedebilen olsa bile baş aktör diyecek pek çıkmaz. fragrantica ve parfumo yorumlarını incelediğimde 3 kişi gülden bahsetmiş sadece. o da şu şekilde:
                                1- Rose geranium and beautiful, not overbred roses represent the pure flower fraction; here they are lively and friendly...
                                2- pinch of rose (but not rosy, if you can understand it...just a soft rose without making the composition rosy)...
                                3- subtle rose...
                                Son Düzenleme Asaid; 23-03-21, 17:54. Tarafından yapıldı.

                              • cantona8
                                cantona8 Yorumladı
                                Yorumu düzenleme
                                Valla bazen sisesini basima dikiyorum... yok abi... gul falan i ih..
                            İşleniyor...
                            X