Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Lanvin Eau My Sin Vintage

    Çiğ, yeşil yabani otlar ve oldukça canlı, asidik karakterli bir bergamot patlaması ile başlıyor My Sin. Çok süre geçeden tozlu ve misk kremsiliğinde pudralı aldehitler ile kasvete boğuluyor. Aldehit tipi olarak yine No 5 ekolüne yakın olduğunu söyleyebilirim My Sin’ in; fakat misk yönü ile Coty Chypre’ ye de çok yakın. Hatta ikisinin melezi gibi bir şey de diyebiliriz. Kısa bir süre sonra My Sin’ in direkt kendisi olan; kömür gibi simsiyah, hafif sıcak hayvansal kirli bir tavırda, biraz toprak gübre çağrışımları da yapan, hafiften yosunlarla sarılı katranlı Civetini soluyorsunuz. Bu noktada My Sin’ in hem sabunsu hem de fazlaca kirli olduğu tezatlı yapısı da oluşmuş oluyor. Toprak bağ bahçe işleriyle uğraştıktan sonra kalıp sabunla elinizi yıkadığınızdaki his olarak da özetleyebilirim; kirli, tensel ve aynı zamanda temiz.

    Kurumaya doğru bu iki zıt yapının arasına örtü olarak çekilen Coty Chypre usulü serin süsen ile hafif makyajlı, melankolik, feminen bir yön de gösterip; pudralı güllü, misksi vanilyalı, daha sıcak baharatlı, balzamik bir düzleme geçiliyor. Civet temelli yağlı, yanık misk-deri akoru her zamanki yerinde, hatta Miss Dior’ daki kuru samansı deri akoru ile de benzeşiyor bu son kısımda.

    Lanvin My Sin, Chypre türünün kuşkusuz en temel üyelerinden. Eldo Rien, Rogue Chypre Siam gibilerin varlığının temel sebeplerinden de birisi aynı zamanda, hatta Kouros’ un babannesi ya da dedesi olarak da görülebilir. Sadece tek bir kez deneyip dolabımın derinliklerine hapsettiğim Coty Chypre dekantım için ulaşılabilir bir alternatif bulduğumdan yere göğe sığdıramıyorum Lanvin My Sin’ i. Fujerler yeşilin biraz daha aydınlık, canlı yönü ile uğraşırken Chypreler biraz daha; yeşilin karanlığını, soğuğunu vurgular benim görüşümce. Bundan sebep ki Chypreler bana Noir Film çağrışımı yapar. Özellikle My Sin bana, The Woman in the Window’ dan bir sahne hatırlattı: Filmin başrolü sayın doçentimiz R.W tanıştığı hayallerinin kadını Alice’ in belalı sevgilisini nefsi müdafaa durumunda öldürüyor ve o cesetten birlikte kurtulmaya çalışıyorlar. R.W cesedi arabasına alıyor. Fazlaca yağmurlu bir havada şehirden epey uzakta tenha ormanlık bir alan buluyor. Uzun uzun yabani otlar, yaşlı ağaçlar ile çevrelenmiş bu alana ölü bedeni bırakıyor. Yağmur kaynaklı vıcık vıcık çamur olmuş zemine de ayakkabı izini ve lastik izlerini de bırakmayı ihmal etmiyor. My Sin’ e geri dönersek; Serin, puslu ve sisli havaları simüle eden ve aynı zamanda çürümüş, ölü çiçeklere de dokunan aldehitli yapısıyla bahsettiğim sahnenin havasını, kirli tensel dokulu civeti ile de soğuk toprağı ve üzerinde yatmakta olan ölü bedeni ile bağdaştırdığımı söyleyebilirim. Aslında özetle; Chamade için Doğayı, Baharı simüle ettiğini söylemiştim, My Sin’ in de biraz daha soğuk mevsimleri, toprağın ve yeşilin soğuğunu, vücut üzerinden anlattığını söyleyebilirim. Bu arada My Sin’ de doğal civet kullanıldığı söyleniyor, söylentilere kulak asmayın, zaten kullandığınızda hiçbirine ihtiyacınız kalmayacak. Civet101.

    Yorum


    • Casablanca St. Clair

      Capcanlı turunçgiller ve rendelenmiş kabukları, indolik çiçek yaprakları akabinde tam 25 derece hava sıcaklığında aldehit esintisi, toprak zemini oluşturan nefis bir deri akoru ile açılıyor. Sıcak aldehit rüzgarı Chamade Extraitten fazlaca izler taşıyor, hatta derili Chamade Extrait bile diyebilirim Casablanca’ nın başlangıcı için. Deri akoru ise kösele, styraxlı deri akorlarına benzer şekilde, bahar esintisindeki güneş ışığı parlaklığında canlı turunçlar ile toprak arasında ince bir yüzey, perde oluşturmakta.

      Bir süre sonra toprak hattına doğru belirginleşen kirli indolik yasemin sapları ile deri yüzeyin diğer kısmına iniyoruz. Oldukça tok ve gerçekçi bir toprak yapısı var burada; ambergris, cypriol tarzı bir topraksılık mevcut. Canlı yeşil bitki saplarının dengesiz bir doğrultuda toprakaltında ilerlediğini görebilirsiniz hatta bu kısımda. Toprağın derinlerine indikçe nefis bir laden ile karşılaşıyoruz. Kaya tozu gibi metalik, reçineli ve külsü yapısı ile mineral tadında canlı kökleri besliyor. Reçine - İndolik Yasemin birlikteği Aeon kalitesinde ve tadında. Köklerle birlikte ilerledikçe Laden yoğunluğu fazlaca artıyor, sıcak erimiş şeker tadında vanilya tipi bezoin ile Ambra Nobile ile fazlaca benzer güzel bir kehribar akoru oluşuyor. Balzamik pamukşeker olarak tenden ayrılıyor; burası da magma herhalde. Referans sayılacak kalitede bir Laden barındırdığını da rahatlıkla söyleyebilirim.

      Casablanca; Chamade’ in yaptığı gibi canlı çiçekler ve meyvelerin ağırladığı bahar esintisi ve güneş sızıntıları ile başlayıp Chamade’ in pek fazla bulaşmadığı toprağın altına, hem de bayağı bir altına giriyor. Üstelik bunu son yıllarda çıkan parfümler arasında kokladığım en kaliteli herbal deri akorlarından biri ile yapıyor, ki Casablanca nın kendisi de son zamanlarda çıkan en kaliteli kokulardan biri kuşkusuz. Aeon ile aynı kulvara koysak üzerine bile çıkabilir hatta. Casablanca’ yı tek sefer denediğim için detaylarına pek fazla değinemedim; fakat indolik akoru güçlendiren nefis bir portakal çiçeği, yüksek kalitede olduğunu düşündüğüm meşeyosunu, galbanum gibi içerikleri de var. Eskilerden fazlaca referans barındıran Casablanca’ yı bence deneyin, ayrıca oldukça modern olduğunu da rahatlıkla söyleyebilirim.

      Yorum


      • L'Artisan - Séville à l'Aube
        oldukça çiğ yeşil otlar ve açık parlak portakal-limon ile açılıyor, bu ilk 10-15 dk herşey güzel sonra otların çiğliği ve portakalın asidi sönerken yanına Havana Vanille'den tanıdık olan sevimsiz yoğun dozda rom ve Dzonghka'daki kimliksiz yakıcı ince baharatlar ve vetiver akoru da eşlik ediyor. Birebir aynı dna. portakal çiçeğini başa koyup diğerlerinin az çok oranları ile oynayıp (maalesef muhtemel aynı materyallerle) aynı akorlar kopyala yapıştır yapılmış. sonraları dozunu hafifçe arttıran balmumu-yasemin roma küçük dozda eşlik ediyor ki bu güzel ve olması gereken bir değişim. Tütün bence yok. maalesef yine çok hoş olmayan bir rom-vanilya akoru ile son buluyor.
        Boozy yapı deneyimim çok az ama bana kalırsa böyle olacaksa hiç olmasın. Parfümdeki yeşiller ve çiçek yapısı gayet kaliteli fakat yanlarında sunulan diğer elementleri hiç beğenmedim. kompozisyon dışardan güzel dursa da çok büyük ihtimal yine malzeme kalitesinden kaynaklı çoğu nota asıl özelliklerini gösteremiyor. kısmetse Bloody Wood'u da deneyip sevmezsem demektir ki kalite ile alakalı değil, benim aram yok boozy akorlarla. tabi Overture da istisna olarak kalacak.
        Son Düzenleme Asaid; 03-12-20, 20:49. Tarafından yapıldı.

        Yorum


        • Asaid
          Asaid Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          boozy havadan kaynaklı değil demek hissettiğim şey. Havana vanille'de ona yordugum garip bir yapı var, aynısı bunda da olunca dedim, heralde bu da rom. Hayır şimdi nota dizilimleri de harika duruyor ama icraat yok..😪

        • cantona8
          cantona8 Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Havana Vanille de çiğ bir hayvansallık almıştım. Şimdi oturdu bende her şey yerine

        • Leto
          Leto Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Yas itibariyle yetisemedim ama L'Artisan'in iyi yillarinin ilk 15 yili oldugunu soylerler. Daha sonra kurucusu Jean Laporte markayi birakip MPG'yi kurmustur.

          Laporte da hakkin rahmetine kavusali 10 yil oldu ama, ben de kalibimi basarim MPG'nin vasat sayilabilecek parfumleri bile Artisan'in su andaki en iyi denecek kokularindan iyidir.

      • Couteau de Poche Fumabat

        Yanan yosunlu odunlar, tozlu aldehitler ile kasvetli bir açılış yapıyor. Rien benzeri güçlü aldehit patlaması ve yanık meşeyosunu harika; Terkedilmiş, yıkılmış bir evin toz akışı durmayan odalarını, zincir yağlarını ve siyah dumanları, küf tutmuş eşya ya da ahşapları da anımsatan güçlü bir açılışı var Fumabat’ ın. Meşeyosunu yapısı biraz daha açılarak tozlu salatalık formu bir bitkiselliğe dönüyor. Bu noktadan sonra 70-80’ ler şipre maskülenlerine dönüşüyor. Küçük Hindistan Cevizi, Ardıç Meyvesi, Tonka gibi kuru tatlı baharatlarla tatlanan çamsı ıslak vetiver ve incece yumuşak yağlı bir deri tabakası ile pek fazla değişim göstermeden devam ediyor. Diplerden gelen hafif terli misk- li amber sıcaklığı da var, ama epey yumuşakça. Kapaktan bolca aldığım sandal izleri de burada mevcut, fakat performans kaynaklı net olarak arayıp bulamıyorum. Maalesef performansı biraz kısıtlı Fumabat’ ın.

        One Man Show, Beverly Hills, Van Cleef Pour Homme, Nina Ricci Phileas. Hepsini bir şişeye sıkıştıran, muhtemelen denemediğim diğerlerinden de bir şeyler barındıran harika bir saygı duruşu çalışması Fumabat. Bu konsepti temel alan daha önce bahsettiğim diğerlerine kıyasla, referanslarına en bağlı olanı olduğunu da söyleyebilirim. Bu arada yayılımda ıslak topraklı güzel bir paçuli de alıyorum, ama doğal paçuli bende alerjik etki gösterdiği için her zaman algılayamıyorum. Balzamik temalarda toprak da olsun diyenlerdenseniz, Fumabat muhtemelen sizlerde bu boşluğu da dolduracaktır. Zeytinyağına çalan sıvı rengi de harika ayrıca.


        Yorum


        • cantona8
          cantona8 Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Bu parfum bambaska bir dunya... Harika yorum.

        • PPBurn
          PPBurn Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          cantona8 Son zamanlar dışarıda parfüm giyeceksem, sadece Beverly Hills, One Man Show tercih ediyordum. Biz de güzel denk geldik. Gerçekten bambaşka.

      • Byredo Pulp kullandım Başlangıçta muhtemelen frenk üzümünden gelen ekşi domates kokusuna benzer bir koku patlaması ile başlıyor Orta bölümden itibaren elma şeftali gibi meyvelerin eklenmesi ile kremdi bir hal alıyor Performans mükemmel 8 saat sürüyor Beğendim 8/10


        Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

        Yorum


        • Fendi Uomo: Yeşil aldehitler, bergamot ve lavanta ile oldukça maskülen bir giriş yapıyor. Ardından tarçın ve karanfil çiçeği ortaya çıkıyor. Sonlarında da bel ami'de kullanılan deri-vetiver ikilisi öne çıkıyor. Biraz da tonka tatlılığı var sanki.. Geçişleri çok hoşuma gitti başı, kalbi, sonu hepsindeki geçişleri net olarak hissediyorsunuz.

          Estee Lauder Knowing: Aldehitlerle düz ve yağlı bir başlangıç yapıyor. Ardından Knowing, üstüne beyaz çiçekler serpiştirilimiş bir meyve tabağı sunuyor. Bu kısım gerçekten çok hoşuma gitti. Alabildiğine zengin ve dolgun kokuyor. Ardından sandal ağacı ve misk ile kremsi ve temiz bir kapanış yapıyor.

          Yorum


          • Ajmal Mukhallat Shams: Açılışı dümdüz hayvansı kokular ile açılıyor. Saatler boyunca hiç bir değişim göstermeden düz bir çizgide ilerleyip kapanışı oud ağırlıklı odunsu notalar ile yapıyor.

            Guerlain Bois Mystérieux: Hareketli yeşil nüanslar ile çok kısa bir açılış yapıyor. Ardından Leather Oud'dan bildiğim deri ve hayvansı kokunun kombini burada çiçeksi notalar ve hafif baharat dokunuşlarıyla beraber verilmiş. Sonunda da paçuli, reçineler ve ufak çiçek esintileri ile kapanışı yapıyor. Benim gerçekten hoşuma gitti, hem çok değişken hem de koku kalitesi bakımından oldukça iyi bir parfüm olmuş

            Yorum


            • serge lutens five o'clock au gingembre

              Yorum


              • Shiseido - Koto
                pudralı gardenya ve nergis yoğunluğu ile başlıyor. 10-15 dk. kadar sonra meşe yosunu-(karanfil) ile daha yeşil ve yumuşak derili bir tarafa doğru yöneliyor. çok ince pudrası hala sürmekle birlikte yosun ve çiçeklerin arkasına geçiyor. bu kısımlarda bahse değecek baharatlar ve citrus tarzı asidik nüanslar hissetmedim. yasemin miktarı da oldukça az. fragranticada oylandığı gibi bir toprak ve odunsuluk yok. yumuşak deri - gardenya - saldırgan olmayan yosun ağırlıklı bir çalışma. castoreum ortadan sonra deri üzerine hafifçe yağlı bir doku katarak katkı sağlıyor. gül-amber-paçuli gibi notalar oldukça az ve yardımcı eleman olarak kullanılmışlar muhtemelen.
                genel olarak iki fazda incelenebilecek bir yapısı var. ilk kısım beyaz çiçek ağırlıklı pudralı, ikinci kısım karanfil - yosun - beyaz çiçek şeklinde. keskin denecek bir yönü yok, tüm notalar oldukça törpülenmiş. benim için hayvansal bir yapı yok denebilir ama tabi parfümü kullanan kişi bu tür yapıları önceden deneyimlememişse çok daha küçük nüansları farkediyor olabilir. Baş oldukça feminen tarafta. yosun ve derinin kompozisyona dahil olmasıyla unisex'e yaklaşıyor. Tok yapılı beyaz çiçekli - yeşil yumuşak derili bir parfüm olarak aklımda kalacak.
                Son Düzenleme Asaid; 12-12-20, 07:25. Tarafından yapıldı.

                Yorum


                • Swann
                  Swann Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Şişeli edinmek istediğim nadir vintage’lardan.. Karakteri olan asil bir koku

              • Sophie Nerval - Panache
                Yoğun dozda karanfil, hafifçe fesleğen-paçuli ve biraz da bal-şeftali ile oldukça maskülen bir başlangıç. notalarda gözüken galbanum asıl özelliklerinden uzak, dediğim şekilde bir hissiyat daha açıklayıcı bir tanım olacaktır. 5-10 dk. sonra çoğu sert ve kuru olan aromatiklik kayboluyor. şeftali - fesleğen - yosun - müge ve siklamen benzeri yeşil nemli çiçek karışımı yumuşak ballı bir zemine oturuyor. yayılım oldukça düşük. kokusu bol bol içinize çekseniz bile rahatsız etmeyecek cinsten doğal ve narin, tarzı eski klasik maskülenlerin seyreltilmişi gibi, tatlılık çok az. Bu hâliyle sona kadar büyük bir değişim sergilemeden devam ediyor.
                Açılıştan sonraki 10-15 dk. içindeki kısım Underworld'dün ilk aşamasındaki karanfil kullanımına oldukça benzer bir ton yakalıyor, akabinde karanfilini bırakıp daha basit olarak beyaz çiçeksi - yosun kısmına ağırlık veriyor. Koku güzelliği yerinde, yayılım sadece kişi duyumsayacak kadar, kalıcılık ortalama. Bir edc için günümüz edt'leri seviyesinde. denediğim pour homme'ların çoğundan daha maskülen, sade ama koklaması zevkli, yormayan nahif bir koku. yine de denemeyen bence birşey kaybetmez.

                Yorum


                • furkan1001
                  furkan1001 Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Hocam naçizane bir tavsiyede bulunmak istiyorum tabi müsadeniz olursa; hocam yazı puntolarını biraz büyültme imkanımız var mı ? Okurken zorlanıyorum da. 🙂

                • Asaid
                  Asaid Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  alttaki yazıyı bilerek küçük yapıyordum kokuyla ilgili çok önemli detaylar içermiyor diye ama zor okunuyorsa her kısmı bir büyük punto ile değiştireyim 👍🏼

                • furkan1001
                  furkan1001 Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Bir punto büyük çok güzel olur hocam, teşekkürler.

              • Uzun zaman sonra (covid faln yuzunden degil ) parfum denedim. Nasomatto Fantomas... Oldukca bariz tropik tatlimsi meyvelerle basliyor. Oda spreyi sikilmis gibi bir bulut. Ardindan topraksi sert bir govde yerlesiyor. Bu parfum fazlaca Orto Parisi olmus. Ismini bilmesem "bu parfum Orto Parisi'nin biseyi" derdim. Orto'nun Bergamask haric butun kokularini kullandim ve denedim. O yuzden net soyleyebilirim ki bu bir sentez calisma olmus. Sadece kullanmadigi yeni bir meyveyi acilista kullanmis. Bana kavun mango arasi bisey gibi geldi. Seminalis yumusakligi ve yine yumusak his veren sutumsu tatliligi ile Viride in nemli kuflu topraksiligi birlesmis. Derinlerden Terroni vari bir misk de geliyor.

                Toparlayacak olursak, bu fiyatlara almam. Tarzi bana uygun degil yine almam. Denemis oldum ama bir daha elim gitmez. Ozgun sayilabilir ama bana gore tam bir sentez ve yeni bir sey vadediyor gibi dursa da sasirtmiyor. Bu sebepten de almam. Koleksiyonuma eklemem Seveni cok olur. Cunku tam bir genel begeni nişi. Ben de sevdim havasini ama beklentim yuksekti. Sevmedim diyemem yani. Illa kavunlu biseyler kullanacaksam eger cok net bir sekilde Gallagher Amongst Waves kullanirim. Ardina bakmam bile

                Bu seviye bir fiyat etiketine sahip kokunun kaliciligini ivir zivirini konuşmak istemiyorum. Nasomatto seviyesinde ​​​​​​​

                Yorum


                • furkan1001
                  furkan1001 Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Hocam güzel yorum için teşekkürler. Şu lastik kokusunu aldınız mı ? Garip bir soru oldu ama işte. 🙂

                • Kadir.tbk
                  Kadir.tbk Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Cok guzel aciklamissin Mustafa eline saglik

                • cantona8
                  cantona8 Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Asaid hocam tesekkur ederim. Benim icin daha ifade edilebilir gibi geldigi icin mumkun oldugunca o dili kullanmaya calisiyorum. Tepki şöyle; beklentimin altinda kaldi. Daha cilgin bir sey bekliyordum

                  furkan1001 hocam ben oyle bir koku algilamadim hic.

                  Kadir.tbk tesekkur ederim Kadir hocam 👋

              • @Asaid Yorumladı
                Bugün, 16:06
                alttaki yazıyı bilerek küçük yapıyordum kokuyla ilgili çok önemli detaylar içermiyor diye ama zor okunuyorsa her kısmı bir büyük punto ile değiştireyim 👍🏼




                Hocam alttaki kısmı ilk defa okudum ve yorumlanan kokuyla ilgili olduğunu hayretle gördüm..

                Bunca yazınızdan hiçbirinin altını okumamışım..

                Ben o küçük yazılarda parfümle ilgi bir mottonun tüm yazıların altına copy-paste edildiğini düşünüyordum..
                Son Düzenleme uncle-benjen; 12-12-20, 18:46. Tarafından yapıldı.

                Yorum


                • Asaid
                  Asaid Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  ilginç 🤔 bakış açıları çok farklı demekki

              • Örneğin Bahaddin hocam ( Bahoo ) arapça bir motto kullanır..

                فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ gibi..

                Yorum


                • Ya da şöyle birşey..


                  - Stop the car...
                  - What ?!
                  - Stop the fuckin' car!

                  Yorum


                  • Bijan Man kullandim bugun , zor bi koku baharatli ve eski kafa sevmesi zor .Kalicilik ve slaj coj yuksek sise guzelligi enfes . Fiyat gayet iyi.Fakat dedigim gibi zor bi koku .Herseye ragmen tavsiye ederim

                    Yorum

                    İşleniyor...
                    X