Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Nishane - Hacivat, Karagöz, Zenne gözlemlerimiz.

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

Yorumları geçen arkadaşlara teşekkürler.
    Benim edindiğim üçlemeden Karagöz. Ve kesinlikle beğendiğimi söyleyebilirim. Tabiki zevkler farklılıklar gösteriyor okuduğum yorumlarda. Olabilir herkese saygı duymak lazım.

Kalıcılık ve slaj için diyecek söz yok zaten.

Diğer kokuları arasında favorilerim Munegu, Afrika Olifant, Suede et Safran, Sultan Vetiver, Fan Your Flames..

Nishaneyi bir Türk parfümevi olarak kutluyorum.

Yorum

Bugün Karagöz ve Zenne'yi deneme şansı buldum. Zenne, güzel bir gourmand olmuş, tenimde denemediğim için notalarını çok ayırt edemedim. Karagöz ise tam bir Osmanlı şerbeti olmuş, kırmızı meyveler, üzüm ve buruk bir tat...
      ​​

Yorum

Hacıvat'la ananas arasında nasıl bir tarihi bağ kurulmuş anlayamadım. Napoleon ananas severmiş onun için Aventus'da ananas kullanılmış. Hacıvat da mı ananas seviyormuş? Saçma sapan konsept.

Yorum

Bugün Hacivatı deneme şansım oldu.(Harvey Nichols'da).Başları hariç aventusla çokda yakın değiller.Meşe yosunu ve yaseminle çok daha farklı bir hal aldı.Genel anlamda güzel bir koku,genele hitap gücü yüksek.

Yorum

Click image for larger version

Name:	IMG_5183.JPG
Views:	369
Size:	448.0 KB
ID:	38425

Bugün Nishane'nin sahipleri sevgili Murat Katran ve Mert Güzel ile İzmir kordonda bir araya gelip uzun uzun sohbet ettik. Gerek yeni parfümleri Hacivat, Karagöz, Zenne gereksede geçmiş ve gelecek parfümlerden ve daha bir çok konudan yaklaşık 4 saatlik bir muhabbet ettik. Bu keyifli sohbetten aldığım bir çok notu başka bir başlık altında uzun uzun sizlere aktaracağım. Burdan her ikisini de bu keyifli sohbetten dolayı çok teşekkür ederim.
            Son Düzenleme matrai; 26-06-17, 22:57. Tarafından yapıldı.

Yorum

😇

Yorum

Keşke artık sultan multan, karagöz maragöz bırak, içinde mastika, anason, barut olan ve Mustafa Kemal Atatürk'e atfedilen parfüm çıkarsalar. Hatta Atatürk büstüyle beraber...Invasion Barbare gibi. Quest'in elinde yeterince parfüm molekülü vardır.

Yorum

Bayramda Karagöz denemeleri yaptım, baştan belirteyim kesinlikle benim tarzım değil, ancak kalıcılık ve farkedilirlik muazzam, kokuya gelirsek Altuğ Bey'in belirtiği gibi ananas kullanımı farklı yapılmış ona kırmızı meyveler(üzüm) buruk şekilde eşlik ediyor ve bitkisel notalardan gelen bir yeşil hissiyatta hissediliyor, ortakısımda ise neroli ve çicek notaları çok belirgin bir şekilde hissediliyor bu iki kısmıda hiç sevmedim, amber ve oud olduğu son kısım hoşuma gitti.Kırmızı meyvelerin verdiği o buruk lezzet parfum tenden ayrılana kadar hissediliyor, ilk defa bir parfum notaları bu kadar ayırt edebildim, büyük ihtimalle nota geçişleri çok ağır olmasından kaynaklanıyor. Bence çok özgün bir çalışma olmuş.
                  Hacivat ve Zenneyi denedikçe yazacağım...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cantona8 View Post
                    Ben de Hacivat'ı deneme şansı buldum. Tamamen bir genel beğeni parfümü olmuş. Kişisel görüşüm fiyatını hak etmediği yönünde. Ama bizler indirimli fiyatlardan aldığımız için, bence normal fiyatları da bu seviyede olmalı diye düşünüyorum. Markaya haksızlık edemem. Çünkü yılların markaları ile yarışmak ve özgün işler çıkarmak çok kolay değil. Bence hamle olarak genel beğeniye uygun tatların seçilmesi gayet olumlu. Kalite olarak da yeteri kadar yüksek. Sadece aradığım o "özel" şeyi/şeyleri bulamadım diyebilirim Bana verdiği his ve koku, 3 saat geçmiş olmasına rağmen hala aynı ayarda ve güçte miskli meyveli parfümleri andıran yapısı ile konforlu bir parfüm olduğu. İçerisinde bir parça misk olabilir Hacivat'ın. Belki açıklanmamıştır. Ama bazen sentetik bir şeyler alıyorum ve bu uzun sürmüyor neyse ki. Meşe yosunundan da kaynaklanıyor olma ihtimali üzerindeyim. Tatlılık var ve parfümde benim gördüğüm en büyük sivrilik bu. Genel bir havayla koklarsanız piyasadaki birçok parfüm ile benzerlik kurabileceğiniz yapısı da, niş parfüm olarak üretilmesi sebebiyle Hacivat'a yapabileceğim en büyük ikinci eleştiri. Hatta ben çok fazla Salvador Dali Silver Sun tadı alıyorum. Kalite olarak kıyaslayamam bile ama tat olarak beni ikisi de aynı yerlere götürüyor. Bu beni rahatsız etti. Ama hiç düşünmeden üzerinize 3 4 fıs sıkıp kendinizi sıcak havalarda dışarıya atabileceğiniz bir yapısı da yok. Tatlılık yüzünden yok ve de... Belki nispeten serin havaları daha çok sevecektir Hacivat.

Karagöz'ü de deneyince fikrimi söyleyeceğim ama, sanırım Hacivat ile ilgili daha fazla beklentiye sahip olduğum için Karagöz'e mesafeli bakıyor(d)um. Beni düşündüren tek nokta üzüm notasının nasıl işlendiği, yeri, tadı, hakimiyeti vs.

Zenne ise çok net şekilde kara üzüm ve ambergris tatlılığında ilerliyor. Gül derinlerde kalmış ve bu bence başarılı. meyvemsi tatlılığa vanilya hafif bir tozluluk katıyor gibi. Ama o kadar çok tatlı nota var ki ve bu notaların hemen hepsi de o kadar tatlı yönleri baskın kullanılmışlar ki.. Üzülerek söylemem lazım ki beni çok çabuk baydı Bu tarz tatlı ve tamamen piyasaya yönelik, hiçbir niş tarafı olmayan çalışmalar (özellikle bende beklentinin çok yüksek olmasından mütevellit) derin hayal kırıklığı yarattı.. ZENNE OUT

Nishane'yi desteklemeye devam etmeliyiz ve bu bakımdan olumlu olumsuz tüm eleştirilerimizi iletmeliyiz. Yerli markamız ve yapıcı olmamızda her zaman fayda var diye düşünüyorum. Evet denediklerimin çok eksikleri var ve bence de parfümler tat olarak bir Sultan Vetiver, bir Munegu, bir Suede et Safran, bir Fan Your Flames, bir Tuberoza değiller... Çünkü tatlılık hiç bana göre değil ve dozunda ayarlanamamış... Bence gelecek batchlerinde bu durumu düzelteceklerdir. Niş olmak adına bunun yapılması gerekir (designer kafasındaki tatlılıktan bahsediyorum). Aksi takdirde pahalı bir designer çizgisinde kalır Hacivat ve Zenne. Karagöz ü henüz deneyemediğimi tekrar belirterek yazıma son veriyorum.

Saygılarımla..
                    Karagöz'e gelirsek.. Arkadaşların da yorumlarına baktım ve aşağı yukarı ortak noktadayız sanırım yorum olarak. Beğeni kısmından tamamen bağımsız ele alırsam ve basite indirgemeye çalışırsam eğer, başlangıcı çok vurucu olmayan ama lezzetli (kimine göre boğucu da gelebilir) meyvelerle (ananas ve üzüm açıklanmış ama sanki başka figüranlar da var) kopup giden, ilerledikçe sizi rehin alan ve tatlılığa yelken açan, derinlerde hafif tozluluklar barındıran, orta-alt kısımlarda ise Fan Your Flames'e selamlar gönderen, sanki onun hindistan cevizi ve rom olmayan hali imiş gibi davranan (hatta rom bile alıyorum sanki ara ara ama tamamen üzümün olgun tadından kaynaklı bence), elimde Fan Your Flames varken kendisini almayı tercih etmeyeceğim bir parfüm olmuş. Parfüm olarak Hacıvat ve Zenne'den daha ileride olan, ama tat olarak ve bana hitap olarak Hacıvat'tan biraz daha geride bulduğum bir çalışma olmuş. Fan Your Flames'e benzettiğim o kısımlar haricinde tatlılığından dolayı pek ısınamadığım bu Karagöz arkadaşımızı, zalım performansından dolayı tebrik ediyor ve Nishane ailesinin başarılarının devamını diliyorum

Detaylı yorumlayacak kadar denedim ama bunda da beklediğim o sıçramayı (tamamen subjektif) göremediğim için koku da aklımda bu şekilde kaldı. Sanırım derinlemesine konuşturacak kadar bana mekan değiştirtmedi/başka diyarlara götürmedi.

Genel olarak baktığımda ise; şunu net bir biçimde ifade edebilirim ki, Nishane bu son çıkardığı üçleme ile genel beğeni kitlesine (ticari anlamda en önemli kitledir bence) performansları zirvede gezen, Extrait tanımının hakkını veren, güvenli (göreceli ama bizim gibi delilere göre) kokular çıkarmış ve hedefini bu kez "satmaya" yönelik oluşturmuş. Bundan doğal da hiç bir şey olamaz. Ulaşabildiğiniz kadar fazla insana ulaşabilmek adına, konuşulmak adına, adına artık dünya genelinde insanları aşina bırakmak adına çok yerinde bir hamle. İlk Extrait'leri hatırlayalım... Afrika Olifant'ı, Munegu'yu, Musiqa Oud'u falan kaç kişi şişeli alıp kullanabilir. Evet kısmen de olsa özgün işler çıkarmaya çalışmak tabii ki güzel. Ama birçok markaya baktığımızda (en basit ve gözümüzün önünde olanlardan MFK) bu tarz bir sistemde ilerlediklerini görebiliriz. Koleksiyon riskli ve risksiz parfümleri bir arada barındırmalı. Tasarımcı ekipte ben de olsaydım böyle düşünürdüm.

Yolunuz açık olsun güzel insanlar...
                    Son Düzenleme cantona8; 29-06-17, 12:10. Tarafından yapıldı.

Yorum

Güzel bir incelem olmuş cantonam eline sağlık

Yorum

Öyle koku burnum falan yoktur.Parfüm notalarını da ayıramam.Hacivat, Karagöz , Zenne ve Wlong Cha hakkında dilim döndüğünce bende yarattıkları hislerden bahsedeceğim.
                        Parfümlerin genel özellikleri extrait olduklarından olsa gerek açılışları çok güçlü.1-2 saat burnunuzu sızlatıyor.Daha sonra normalleşiyor.Iso e denilen katkıdan mıdır bilmem kokuyu tam unutmuşken bi anda ortaya çıkıyor.Wlong cha ve hacivat daha çok sıcak havalara uygun kokular.Zenne ise şekerli bi koku ilk ve sonbahar için daha uygun gibi.İçlerindeki ağır abi ise Karagöz bence.Komplike ve sert bir parfüm.Soğuk havalarda kullanıp tekrar yorumlanmalı bence.

Yorum

Gel gelelim Hacivat'a açılışını her kesin dediği gibi Ananas domine ediyor, sonrasında net olarak Yasemin çiçeğini, kapanışta ise meşe yosunu ve odunsu notaları algılıyorum.
                          Tam bir genel beğeni parfümü olmuş,Kalıcılık ve fark edilirlik muazzam,bencede 50 ml için sirküle fiyatları çok yüksek,

Son sözüm genel kullanım için Hacivat. koleksiyon için kesinlikle Karagöz diyorum...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cantona8

Karagöz'e gelirsek.. Arkadaşların da yorumlarına baktım ve aşağı yukarı ortak noktadayız sanırım yorum olarak. Beğeni kısmından tamamen bağımsız ele alırsam ve basite indirgemeye çalışırsam eğer, başlangıcı çok vurucu olmayan ama lezzetli (kimine göre boğucu da gelebilir) meyvelerle (ananas ve üzüm açıklanmış ama sanki başka figüranlar da var) kopup giden, ilerledikçe sizi rehin alan ve tatlılığa yelken açan, derinlerde hafif tozluluklar barındıran, orta-alt kısımlarda ise Fan Your Flames'e selamlar gönderen, sanki onun hindistan cevizi ve rom olmayan hali imiş gibi davranan (hatta rom bile alıyorum sanki ara ara ama tamamen üzümün olgun tadından kaynaklı bence), elimde Fan Your Flames varken kendisini almayı tercih etmeyeceğim bir parfüm olmuş. Parfüm olarak Hacıvat ve Zenne'den daha ileride olan, ama tat olarak ve bana hitap olarak Hacıvat'tan biraz daha geride bulduğum bir çalışma olmuş. Fan Your Flames'e benzettiğim o kısımlar haricinde tatlılığından dolayı pek ısınamadığım bu Karagöz arkadaşımızı, zalım performansından dolayı tebrik ediyor ve Nishane ailesinin başarılarının devamını diliyorum

Detaylı yorumlayacak kadar denedim ama bunda da beklediğim o sıçramayı (tamamen subjektif) göremediğim için koku da aklımda bu şekilde kaldı. Sanırım derinlemesine konuşturacak kadar bana mekan değiştirtmedi/başka diyarlara götürmedi.

Genel olarak baktığımda ise; şunu net bir biçimde ifade edebilirim ki, Nishane bu son çıkardığı üçleme ile genel beğeni kitlesine (ticari anlamda en önemli kitledir bence) performansları zirvede gezen, Extrait tanımının hakkını veren, güvenli (göreceli ama bizim gibi delilere göre) kokular çıkarmış ve hedefini bu kez "satmaya" yönelik oluşturmuş. Bundan doğal da hiç bir şey olamaz. Ulaşabildiğiniz kadar fazla insana ulaşabilmek adına, konuşulmak adına, adına artık dünya genelinde insanları aşina bırakmak adına çok yerinde bir hamle. İlk Extrait'leri hatırlayalım... Afrika Olifant'ı, Munegu'yu, Musiqa Oud'u falan kaç kişi şişeli alıp kullanabilir. Evet kısmen de olsa özgün işler çıkarmaya çalışmak tabii ki güzel. Ama birçok markaya baktığımızda (en basit ve gözümüzün önünde olanlardan MFK) bu tarz bir sistemde ilerlediklerini görebiliriz. Koleksiyon riskli ve risksiz parfümleri bir arada barındırmalı. Tasarımcı ekipte ben de olsaydım böyle düşünürdüm.

Yolunuz açık olsun güzel insanlar...
                            Su fan your flamesı ne zaman mı kullansam hep yergi alırım forumda okudugum bazı yorumlar da bılhassa fan your flames ıcın cok rahat karsı cınsten ovgu alır demıyormu! Dıyorum benmkının ıcınde baska bı sıvımı var acaba sırf fan your flames ıcın bı baslık avıp krıtıgını yapmalıyız

D5503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum

• Medea
                              Medea Yorumladı
                              Yorumu düzenleme
                              yemişim karşı cinsi... hala karşı cinsin beğenip beğenmemesine göre kendi parfüm seçimlerini belirleyenlerin parfüm merakıyla alakası olduğunu düşünmüyorum... neyi niye sevdiğini ve neyi niye kendine uzak bulduğunu samimi olarak kafada iyice oturtmadan servet döküp şişe şişe parfüm alanların fikirlerini de pek ciddiye alamıyorum

• harunozkan89
                              harunozkan89 Yorumladı
                              Yorumu düzenleme
                              hem kendı kişisel tatmınını ve kalite hissiyatını hem de partnerının begenısını bir arada dikkate alarak ortak bi havuz olusturmaya calışmak fena sayılmaz bence

Bu ananas işi zannediyorum ki Symrise ve Maurice Roucel tarafından yaratılan Sultanene isimli molekülün işi. Ananas, üzüm, armut, elma ve etkileşimine göre içinde muzların da bulunduğu bir meyve tabağı akoru oluyormuş. E şimdi Karagöz ve Hacivat'ın yaşadığı dönemdeki güçlü krallıklar ve imparatorlukların da zenginlik göstergesi meyve ve şarap dolu sofralar ile çiçek bahçeleri olduğuna göre bence kompozisyon tutarlı gibi görünüyor. Ancak ananasın tarihini araştıramadım yani yaşadığı iddia edilen Karagöz ve Hacivat'ın içinde bulunduğu dönemde ananas keşfedilmiş miydi, hangi coğrafyada ve kim ananası keşfetmişti veya gölge oyunları Osmanlısında ananasın yeri ve önemi nedir bilemiyorum...

Yorum

Balzamik Sirke Osmanlı mı buldu, yoksa tarihi kökeni yunanlılara mı dayanıyor bilmiyorum ama, yunanlılar hala bu perde oyunlarını yapıyorlar.. Caciki, musakka, panayiri, duvari diye gülerken, çok ünlü tiyatromuz var dediler. Dedim izleyelim adı neymiş.."karagkiozis kai xatziavatis" karagözis ..

Yunanlılar çok sahip çıktıkları için bu figürlere dünya da bu kukla showunu onların kültürünün bir parçası olarak sayıyor..

Nishane de bence bu isimleri koyarken bu karakterlerin de ününü bilerek koymuş olabilirler. Zannetmiyorum ananas var mı o dönemde falan diye düşünüp kastıklarını

Yorum

• Balzamik Sirke
                                Balzamik Sirke Yorumladı
                                Yorumu düzenleme
                                Sevgili denondj, bir de onlara girip kasmaya kalkarsak her markanın her serisi hakkında bir makale, belgesel vs. yaratmak gerekir acaba diyorum Öteki Gündem vs. gibi programlarda parfümler ve komplolar ile ilgili bir işe mi girişsek... Şaka bir yana aslında Türk-İslam kültürü yada Türk ve İslam kültürünün ayrı ayrı sahip olduğu değerlerin kendilerinden önceki medeniyetlerden devşirme olduğunu kabullenmek lazım. Yani dünya üzerindeki herkes Türk değil, Bob DYLAN'da Trabzonlu değil

• denondj
                                denondj Yorumladı
                                Yorumu düzenleme
                                Valla bize her yer trabzon! ..
                            İşleniyor...
                            X