Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Nishane - Hacivat, Karagöz, Zenne gözlemlerimiz.

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

Makedon arkadaşımıza örnekler yollamıştım deneyip yorumlaması için. Kendisi beni kırmayıp güzel bir şekilde kendine has üslubu ile deneyip yorumlamış mail olarak yollamış bana. Kendisine teşekkür ediyorum yorumunu aşağıda paylaşıyorum

Hacivat: Ne kadar iyi niyetli davranmaya çalışıp bana 4 adet kapı gibi referans (Fan Your Flames, Sultan Vetiver, Musiqa Oud & Munegu) veren Nishane'yi kayırmaya kalksam da Hacivat, Aventusgillerden biri. Aventus, Royal Vintage, Cedrat Boise, Orion ve Hacivat; Aventus'un gittiği yoldan başlayıp kendi içlerindeki nüanslarla ayrışan çalışmalar fakat bu nüanslar veya güç-kuvvet gösterileri çok muallak. Şöyle ki; Royal Vintage servi ve kafur, Cedrat Boise sedir ve turunçlar, Orion daha keskin nüanslar, sentetik güç ile ağabeylerinden ayrılırken Hacivat da hepsinden çok daha doğal yapısı ve yüksek doz meşe yosunu topraksılığı ile kendisine başka bir yol çizmiş. Tercih, kullanıcının kriterlerine bağlı olarak oluşturduğu yada genellikle oluşturamadığı beğeniye göre olacaktır. Yani marka takıntısı olan bir kişi Creed tercih eder, güç-kuvvet isteyen Orion'a kavuşur da milliyetçi bir kullanıcı da Nishane'yi alırsa neden böyle yaptınız; Allah belanızı versin be kardeşim denmez.
    Benim tercihim aralarından daha olgun kalan Royal Vintage mesela, n'apalım...

Karagöz: Notalarına bakmadım ama kafamda beliren fikir bu oldu: Rubini Fundamental ile L'Artisan Bois Farine evliliğinden ortaya çıkan, büyümüş de küçülmüş kıvamdaki, kendini bilen olgun ve biraz da muzip velet. Sandal ağacı, süsen, kızıl şıra ve paçuli; minimalist fakat oldukça derin bir kompozisyona imza atmışlar. Ara ara burnu yalayıp geçen çimen suyu vetiver de bizi bu olgunluğun altında ezilmekten kurtarmış. Bazı dostlarım tatlılığında dem vurmuşlar fakat benim tenimde de tam tersi bir durum ortaya çıktı ve Hacivat'ın buruk tatlılığı Karagöz'ün olgun hali karşısında beni daha çok rahatsız etti. Yine ten kimyası konusunda şanslıyım demek ki...

L'Artisan uzun zamandır ülkemizde sağlıklı bir şekilde bulunamıyor ne yazık ki; buna ek olarak Rubini Fundamental'in de yurt dışı kaynak zorluğu düşünüldüğünde Nishane bana Karagöz ile beraber 5. referansını da vermiş oldu.

Zenne: Kapaktan kokladım ve sıcak pamuk şekeri kokusu alınca kapağı yerine takıp kendilerini eşime sundum. Onun üzerinden takip eder ve detayları sevgili Matrai ile ulaştırırım.

Yorum

Makedon'un yorumlarını özlemişim...

Yorum

Benim de bugün denediğim kadarı ile buradaki yorumlar hemen hemen paralellik gösteriyor. Ben de özellikle Zenne ve Karagöz'ü beğendim, Zenne'nin feminen tarafı ağır basmasına rağmen çok hoş bir güllü oryantal olmuş. Rosa Turca'da dolu bir gül parfümüydü aklımda kaldığı kadarı ile ve bununla da gül yelpazemiz hak ettiği ölçüde genişlemeye başladı. Darısı kolonyalarımızın başına.

Yorum

Bence piyasada çok tutulan bir marka değil fiyatlarıda hacimlerine göre pahalı

Yorum

İşleniyor...
          X