Yorum yazanlar dostlar hepinize çok teşekkürler, splite giremesemde güzel ön bilgiler edindim. Merakım büyük bi' ölçüde hafifledi.
Duyuru
Çökme
Henüz duyuru yok.
Nishane - Hacivat, Karagöz, Zenne gözlemlerimiz.
Çökme
X
-
Sayenizde denemeden epey fikir elde ettik. Hacivat, Aventus'un populerliğini arkasına alarak bu kadar tutuldu demek ki. Forum splitinde bu kadar başarılı olduysa satış rakamlarında da belki diğer Nishane'lerden bir tık yukarda olabilir. Ticari bir başarı. Ama parfüm anlamında kimseye birşey katmadığı gibi tam bir hayal kırıklığı olmuş. Yazık.
- 1 Beğen
Yorum
-
Dekant olayını keşfettiğimden beri elimden geldiğince çeşitli parfümleri deneylemeye çalışıyorum. Hep parfümle ilgiliydim ancak son 3-4 aydır.notaları anlamaya çalışıyorum. Dolayısıyla parfüm analizi yapacak yeterli deneyimim yok. Ancak Altuğ bey parfümlerle ilgili yorumumuzu merak ettiğini söylediği için, bu split için verdiği emek karşılığında, hiç olmazsa bu isteğini yerine getirmeye çalışmak istedim.
Şimdilik sadece hacivatı denedim. Şahsen ben beğendim. En çok beğendiğim şey linear bir koku olmaması. Açılışında ortasında ve sonunda farklı kokuları deneyimlemek benim hoşuma gitti. İlk açılışı bana çok tatlı gelmedi (hatta tenimde kaldığı sürece yapay tatllıktaı bir koku ile hiç karşılaşmadım) Şişeden kokladığımda ananas kokusunu hissetmekle beraber tenimde hiç ananas kokusunu almadıma.İlk sıktığımda aldığım daha çok limonsu bir kokuyla kır çiçekleri kokusunun bileşimiydi. Sanki papatya kokusu var gibiydi Hatta ölmezotu dedikleri bu mu diye düşündüm. Anasona benzeyen bir koku bile geldi burnuma (Umarım bu noktada kimse gözlerini yuvarlamamıştır ya da gülmekten yere düşmemiştir). Daha sonra bu çiçeklerin kokusu gitti ve limonsu kokuya eski traş losyonlarını hatırlatan bir koku eklenmeye başladı.Tenimde son kalan ise bu traş losyonuna benzeyen koku oldu.Başından sonuna kadar ferah bir koku deneyimledim. Bence kış hariç her mevsim kullanılacak bir 'her gün' kokusu. Evet çığır açacak bir koku değil ancak karaktersiz bir koku olduğunu da düşünmüyorum. Aventusu hiç koklamadım ancak aventusa benzetildiği söylenen Royal vintage 'i denedim Onunla karşılaştırnca şahsen ben bir benzerlik görmedim.RV gibi başlangıcında avaz avaz bağıran bir koku değil Hacivat. Daha yumuşak gelişen bir koku. Bu arada benim bir kokuyu anlamam için en az bir hafta gerekiyor. Ancak o zaman kokuları ayrıştırabiliyorum. O yüzden bu yazdıklarım sadece ilk izlenimlerim.Belki bir hafta sonra farklı bir düşüncem olabilr.
Bir de bugün Killianın 'Voulez-Vous Coucher Avec Moi sını denedim. Belki biraz da bu yüzden Hacivatın bu kadar eleştirilmesine gönlüm razı gelmedi. Adı bilinen bu markalar böyle kokuları piyasaya süriyorsa Nishane ne yapsın. Sonuçta parfümde amaç sanat eseri yaratmak değil satmak. Bir çok kişi çok beğendiği parfümleri her gün kullanmıyor,eli daha kolay kullanabileceği kokulara gidiyor. Bence en büyük başarı hem çok özgün hem de her gün kullanabilecek bir koku yaratmak. Umarım Nishane onu da bir gün başarır.
- 6 beğenme
Yorum
-
Bugün Hacivat'ı kendimde ve başkasında denedim. Ben oldukça beğendim, özellikle performansı inanılmaz. Sadece bir fısla odayı doldurduğunu deneyimledim, hatta kokuyu başkasında 2-3 metreden hissettiğim oldu.
Notalarına gelince ben açılıştaki ananas ve bitişindeki odunsu notalar dışında aventusa benzetemedim. Aventus'taki dumansılık ve birchwood'un yarattığı keskinlik Hacivat'ta yok, daha çok çiçeksi notalarla dengelenmiş bir harmanı var. Aventus bu açıdan daha maskülen sayılabilir, Hacivat ise unisex bir kompozisyon olmuş. Rayihasını ara ara, ama sürekli olarak hissettiriyor. Akşam saatlerinde denediğim için gün içinde nasıl bir performansı olacak, merak ediyorum.
Bence daha fazla şans vermek gerekiyor.
- 2 beğenme
Yorum
-
Aydın10 güzel bir noktaya değinmiş..
Hiçkimsenin zevki aynı değil, benim beğendiğimi kimse beğenmeyebilir (örn:imza kokum Initio Absolute Aphrodisiac, Yüksek Yerel Niş Lordlar Kamarası Muhakemelerinde(YYNLKM) yerden yere vurulmuş bir kokudur , ben ise muhteşem bir sanat eseri olarak görüyorum) veya herkesin beğendiği bir kokudan benim midem kalkabilir (örn:Alien EDP,Ambre Sultan,Eden vs herkesin bayıldığı kokular gibi) bu tamamen kişisel zevk meselesi, hepimiz aynı fikirde olsak ne can sıkıcı olurdu.Önemli olan saygı çerçevesinde özgür düşünceleri dile getirmek. Bir de parfüm sonuçta, devlet meselesi değil..
Ben tüm parfüm yorumlamalarını okurken o insanın ruh halinden ne izler kattığını da düşünüp tahlil ediyorum, neye nasıl bakarsak öyle görürüz. Canımız sıkkındır, mevsimi değildir, karnımız açtır, başkasının olumlu/olumsuz feedbacki vardır, beklenti yüksektir vs vs türlü sebeplerle normalde beğenebileceğimiz parfümü beğenmeyebiliriz veya tam tersi..
Beş parmağın beşi bir değil ve hepimizin düşünceleri farklı olacak elbette. Herkesin fikri de kendine.
Ama ben bu cesur adamların tüm dünyanın adını bile duymadıkları gölge oyununu milli karakterlerimizin adlarını vererek uluslararası niş piyasasına hiçbirinizin de tartışamayacağı kalitede sunmasını büyük bir başarı olarak görüyorum. Belki çok başarılı olmayabilir birçoğunuza göre parfümler. Beğeniriz,beğenmeyiz ayrı; keşke daha iyisini yapabilecek daha çok Türk niş parfüm markası olsa. Var mı? Yok. İnşallah maşallah diyeyim mi ben de? ))
Ben bu seriyi hiç denemedim ama bu kadar kutup yorumlar geldiyse denemek için daha çok heveslendim.
Hundred Silent Ways'e bayıldım öte yandan, fragranticada hangi kafayla black opiuma benzettiğini bilmediğim yorumcuların ve özellikle bir Türk yorumcunun birçok Nishane parfümüne bıraktığı negatif yorumların hepsini eksiledim, yorum herkesin hakkı elbette, artılamak veya eksilemek de benim hakkım, hadi çözüm önerisi olsa neyse de uluslararası platformda ne rezil ediyorsun kardeşim )))) (Yorumlara girince altında 👎👍 işaretleri var, basıp yeşile çevirince balonları eksileniyor ki yorumun güvenirliğini azaltıyor.)
Neyse ben parfümleri denemedim, çoğunuzun dediği gibi belki de iyi değillerdir ama en azından girişimlerini destekliyorum, herkesin eleştirilerini de dikkate alırlar umarım.
Bugün Nishane İstanbul'a da yazdım instagramdan, gerçekten çok pahalılar o ayrı.. Naçizane önerim en azından Türkiye piyasasında fiyatlandırma politikalarını tekrar gözden geçirmeleri ve elverdiğince minimize etmeleri yönünde..
- 6 beğenme
Yorum
-
Öncelikle değerli yorumlarınız için çok çok teşekkür ederim. Parfüm ve koku göreceli bir kavramdır bu yüzden herkesin görüşüne sonsuz saygım var. Ben de kendi düşüncelerimi biraz yazmaya çalışayım
Hacivat: Genel olarak baktığımızda İso E-Super destekli fresh meyvemsi oldukça performanslı bir parfüm. Detaya girecek olursak açılışındaki ananas ve Turunçgillerle gerçekleştirdiği enerji patlamasını orta notalarda çiçeklerle süsleyip paçuli ile olgunlaştırıp sedir ile sivriltmiş. Alt notalarda temizlik hissiyatı veren beyaz misk oldukça bariz olarak hissediliyor odunsu notalarla da usul usul kapanıyor. Parfüm extrait formunda olmasından dolayı geçişler oldukça uzun sürüyor ve performansı üst düzey. Aventus ile ananas kullanımı yönünden oldukça benziyor hatta açılı size aventus klonu bir parfümle karşı karşıya olduğunuzu hissettirebilir. Ama orta notalara geçildiğinde bariz olarak farklılılar var özellikle yasemin ve misk gibi notaların kullanılması parfümü unisex çizgisinde tutuyor. Ananas kullanımı bu parfümde Aventus taki kullanımına benzer bir şekilde kullanılmış bu yüzden sürekli olarak bir Aventus benzetmesine tabi tutuyoruz ama ikisinise birbirinden ayıran bir çok fark var. Evet bir esinlenme olduğu belli ama aynı parfüm veya aventus klonu kesinlikle diyemeyiz. Ben bu parfümü pop şarkılara benzetiyorum günümüz trendlerine ve modasına uygun çok büyük farklar yaratmayan riske girmeyen buruna hoş gelen bir koku. Genel beğeni seviyesi oldukça yüksek. Nishaneyi Nishane yapan ve onu nish piyasasında adını duyuran parfümlere bir bakalım. Afrika Olifant, Munegu, Sultan Vetiver, . Bunların ortak özelliklerine baktığımızda özgün çalışmalar olması Nishanenin isminin nish piyasasında duyurulmasına direkt etki eden etmenler. Peki bu parfümlerin ortak özelliği ne? Hepsinin nish segmentlerine uygun temasal bir parfüm olması. Peki bu temasal parfümleri kullanabilen kimler üst düzey parfüm severler parfümü hobi olarak görüp parfümden sanatsal çalışmalar bekleyen bir kesim. Ama sadece bu kitleye parfüm satmaya çalışırsanız çok küçük bir pazarda bir çok parfümeri ile rekabet içinde olmanız gerekecektir. Diğer yanda parfümü hobi olarak görmeyip sadece güzel kokmak ve övgüler almak için kullanan çok büyük bir çoğunluk var. İşte Hacivat bu çoğunluk pazarından bir hayli pazar payı elde edebilecek düzeyde ticari amaçlı yapılmış bir parfüm. Günlük kullanıma son derece uygun herkesin kullanabileceği yapıda. Amaç kesinlikle çok satmak bu parfümde ve başarılıda olacağına inanıyorum. Ama bizim gibi parfüseverleri ve nishaneyi diğer çalışmalarıyla benimseyenleri çok fazla memnun etmez.
Şimdi parfümseverlerin gönlünü alacak ve Fan your Flames tarzında hem genel beğeniye hemde parfümseverlerin burnuna hitap edecek bir parfüme geçeyim
Karagöz: İşte bizim kültürümüzü yansıtan bir koku daha ilk kullanımda Gerçekten Hacivat ve Karagöz zamanında gibi hissediyorsunuz kendinizi Osmanlı zamanından gelen koku kültürümüze Saraylara Sultanlara gönderme yapan ve bence ismini gerçek anlamda yaşayan ve yaşatan bir parfüm. Gölge oyunları serisindeki benim favorim oldu bunu açıklıkla söyleyebilirim. Hem harman kalitesi hem özgünlük hemde performans açısından beni oldukça memnun etti.
Açılında ananas kullanımı bu sefer oldukça özgün ananas suyu gibi değil ananas kabuğundaki o tozlu meyvemsilik gibi kullanılmış ona eşlik eden üzüm yine koyu kıvamda saki preslenmiş üzüm nektarı gibi herbalımsı otlar açılışı oldukça zenginleştirmiş ve katmanlamış. Orta notalardaki beyaz çiçekler oldukça belirgin ve ön plana üzüm ile birlikte çıkıyor ve uzun süre bu şekilde devam ediyor ara ara burnuma gelen isli bir yapı var o nerden kaynaklanıyor bilemiyorum sanki içine tütsü gizlemiş gibi. Paçuli orta notalarda gayet baskın ve kullnaımını oldukça beğendim. Dip notalara gelindiğinde amber ve oud ile güçlü bir kapanış yapıyor. Parfüm oldukça kompleks yapıda geçişler düzgün ve yerinde bir derinliği var harman kalitesi üst düzey. yine extrait formunda olmasından dolayı geçişler oldukça yavaş gerçekleşmekte ve çok yoğun yapılı. Meyvelerden gelen bir tatlılık olsada bu oldukça güzel dengelenmiş ve baygınlık yaratmıyor. Ben yapı olarak fan your flames a oldukça benzettim Nishane orada yakaladığı başarıyı bu parfümde de devam ettirmek istemiş bu açık ve net peki başarmış mı bence kesinlikle evet. Bu parfümde bana göre bu serideki bir Türk sanat müziği çalışması gibi. Belli bir deneyim ve onu anlamak için uzun uzun deneyip incelemek gerekiyor. Kullanıcı kitlesi olarak gerçek nish severler hedeflenmiş
Zenne. Baştan sona dolu dolu bir meyve parfümü. Hatta ben meyve şaraplarına oldukça benzettim. Tatlılık ayarı biraz fazla kaçmış gibi burnu biraz yoruyor farklı çalışma olmuş. Derinlik çok fazla yok. Siyah üzüm etrafında birleşen ve ara ara kendini belli eden diğer meyvemsiler odunsular biraz lineer bir çizgiye sahip. Seride bayan parfümüne yatkın bir koku çıkarılmak için çıkarılmış gibi olsada olur olmasada gibi.Son Düzenleme matrai; 23-06-17, 13:03. Tarafından yapıldı.
- 9 beğenme
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: B.taylan View PostAltuğ hocam yorumların gayet güzel ama Karagöz'ün altına hitap ettiği kitle gerçek Niş severler olarak yazmışsın ben hiç beğenmedim Karagöz'ü şimdi ben niş sevmeyen kitleyemi dahil oldum
Yorum
-
Dün gece kullandığım Zenne, halen buram buram kokmaya devam ediyor. Açılışta, kremsi, doğal, ışıltılı ve pürüzsüz kullanılmış meyvelerden frenk üzümü daha çok öne çıkıyor tenimde. Hatta ağzımı sulandırdı diyebilirim. Yavaş yavaş ona başarıyla eklenen dengeli çiçeksilikte yumuşak, naif, taze bir gül daha belirgin ve parfümü kadın kullanımına çok daha yakın hale getiriyor. İlerleyen bölümde bu dengeli meyvemsi, çiçeksi yapı çok kaliteli bir vanilya ve sıcak, tozlu, tatlı ambere oldukça güzel yedirilmiş. Sonlarda kremsi, yumuşak odunsulukla bu güzel vanilyalı amber yalnız kalıyor. Beni zaman zaman zorlayan tarafı ise aşırı tatlılığı oldu. Belki biraz da mevsimin etkisiyle boğucu geldi. Tatlılık bir iki tık daha aşağıda olsa çok daha etkileyici olabilirdi diye düşündüm. Benim için fazla kadınsı olması nedeniyle kullanabileceğim bir parfüm değil ancak kendi tarzında, fazla tatlı olması dışında, oldukça başarılı buldum. Performans üst seviyede.
Bu arada parfümü koluma ilk sıktığımda, yakından meyve ve çiçek hissedilirken, kolumu uzaklaştırdığımda burnuma vanilya ve amber geliyordu. Bu da onu en baştan ilginç hale getirdi gözümde.Son Düzenleme Medea; 23-06-17, 20:06. Tarafından yapıldı.
- 5 beğenme
Yorum
Yorum