Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Nishane - Hacivat, Karagöz, Zenne gözlemlerimiz.

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Nishane - Hacivat, Karagöz, Zenne gözlemlerimiz.

Bu başlık altında splitten elinize ulaşan Hacivat Karagöz ve Zenne için ilk gözlemlerinizi yazabilirsiniz. Splite katılan ve bu parfümleri alan herkesten ufakta olsa izlenimlerini yazmasını rica ediyorum. Beğendim veya beğenmedim yazsanız bile lütfen yorum yazın

Açılışı sizle yapsaydık

Yorum

Ben kimseyi etkilemek istemiyorum o yüzden daha sonra görüşlerimi belirteceğim

Yorum

Bugün sadece Hacivat'ı denedim ilk izlenimlerim yumuşak bir ananas kullanımı olan iso e super'i her zaman hissettiren hafif tatlımsı freş bi parfüm olmuş. Beğenmiş olsam da 800 küsür liralık fiyatını hak ettiğini düşünmüyorum.

Yorum

İlk izlenimlerime göre ikilide benim favorim Karagöz. Daha dengeli, daha karakterli bir çalışma olmuş. Hacivat - Karagöz ikilisinde ananas önemli yer tutmasına rağmen Hacivat için keskin ve biraz ekşi başlayıp sonra kremsi bir hale gelen ananas, Karagöz'de üzüm ve çiçeksi notalarla daha oturaklı, elit bir forma bürünmüş. Yorumlama işlerini pek beceremediğimi düşünsem de dilim döndüğünce yazmak istedim. Zenne'ye henüz el atamadım, onu da dener fikrimi yazarım.

Şu an için forza Karagöz.

Yorum

Parfümleri alan kenara çekilmesin lütfen herkes ufakta olsa buraya bişeyler yazsın.

Yorum

Bu başlığı yeni gördüm. Henüz sadece Hacivatı deneme imkanım oldu. Tüm Nishane ürünleri gibi çok çok iyi kalıcılık ve kaliteli hammadde sunuyor. Koku hakkında ise başlangıçta oldukça yoğun ananas kullanımı var. Iso e süper nedeniyle mi bilmiyorum ama zaman zaman çok farkedilirken zaman zaman burnuma gelmiyor. Aynı şekilde kolumu bir kokladığımda meyve yoğun bir ananas duyarken bir başka kokladığımda daha dumansı bir ananas kokusu alıyorum. Extrait formda olduğu için kokunun oturması ve faz değişimleri çok uzun sürüyor bu nedenle kokunun tamamını henüz deneyimleyemedim. Son olarak extrait konsantrasyonlarda dağılımın daha az olması beklenir ancak Hacivat özellikle ilk 2 -3 saat boyunca bende çok farkedilir oldu. 2 saat sonra sılajı biraz düşmekle beraber yine de oldukça farkedilir diyebilirim. Çok olumlu yorumlar aldığım bir parfüm oldu.

Yorum

B.taylan hocam yorumunuzu neden sildiniz kalsaydı keşke.

Yorum

Ben de Hacivat'ı deneme şansı buldum. Tamamen bir genel beğeni parfümü olmuş. Kişisel görüşüm fiyatını hak etmediği yönünde. Ama bizler indirimli fiyatlardan aldığımız için, bence normal fiyatları da bu seviyede olmalı diye düşünüyorum. Markaya haksızlık edemem. Çünkü yılların markaları ile yarışmak ve özgün işler çıkarmak çok kolay değil. Bence hamle olarak genel beğeniye uygun tatların seçilmesi gayet olumlu. Kalite olarak da yeteri kadar yüksek. Sadece aradığım o "özel" şeyi/şeyleri bulamadım diyebilirim Bana verdiği his ve koku, 3 saat geçmiş olmasına rağmen hala aynı ayarda ve güçte miskli meyveli parfümleri andıran yapısı ile konforlu bir parfüm olduğu. İçerisinde bir parça misk olabilir Hacivat'ın. Belki açıklanmamıştır. Ama bazen sentetik bir şeyler alıyorum ve bu uzun sürmüyor neyse ki. Meşe yosunundan da kaynaklanıyor olma ihtimali üzerindeyim. Tatlılık var ve parfümde benim gördüğüm en büyük sivrilik bu. Genel bir havayla koklarsanız piyasadaki birçok parfüm ile benzerlik kurabileceğiniz yapısı da, niş parfüm olarak üretilmesi sebebiyle Hacivat'a yapabileceğim en büyük ikinci eleştiri. Hatta ben çok fazla Salvador Dali Silver Sun tadı alıyorum. Kalite olarak kıyaslayamam bile ama tat olarak beni ikisi de aynı yerlere götürüyor. Bu beni rahatsız etti. Ama hiç düşünmeden üzerinize 3 4 fıs sıkıp kendinizi sıcak havalarda dışarıya atabileceğiniz bir yapısı da yok. Tatlılık yüzünden yok ve de... Belki nispeten serin havaları daha çok sevecektir Hacivat.

Karagöz'ü de deneyince fikrimi söyleyeceğim ama, sanırım Hacivat ile ilgili daha fazla beklentiye sahip olduğum için Karagöz'e mesafeli bakıyor(d)um. Beni düşündüren tek nokta üzüm notasının nasıl işlendiği, yeri, tadı, hakimiyeti vs.

Zenne ise çok net şekilde kara üzüm ve ambergris tatlılığında ilerliyor. Gül derinlerde kalmış ve bu bence başarılı. meyvemsi tatlılığa vanilya hafif bir tozluluk katıyor gibi. Ama o kadar çok tatlı nota var ki ve bu notaların hemen hepsi de o kadar tatlı yönleri baskın kullanılmışlar ki.. Üzülerek söylemem lazım ki beni çok çabuk baydı Bu tarz tatlı ve tamamen piyasaya yönelik, hiçbir niş tarafı olmayan çalışmalar (özellikle bende beklentinin çok yüksek olmasından mütevellit) derin hayal kırıklığı yarattı.. ZENNE OUT

Nishane'yi desteklemeye devam etmeliyiz ve bu bakımdan olumlu olumsuz tüm eleştirilerimizi iletmeliyiz. Yerli markamız ve yapıcı olmamızda her zaman fayda var diye düşünüyorum. Evet denediklerimin çok eksikleri var ve bence de parfümler tat olarak bir Sultan Vetiver, bir Munegu, bir Suede et Safran, bir Fan Your Flames, bir Tuberoza değiller... Çünkü tatlılık hiç bana göre değil ve dozunda ayarlanamamış... Bence gelecek batchlerinde bu durumu düzelteceklerdir. Niş olmak adına bunun yapılması gerekir (designer kafasındaki tatlılıktan bahsediyorum). Aksi takdirde pahalı bir designer çizgisinde kalır Hacivat ve Zenne. Karagöz ü henüz deneyemediğimi tekrar belirterek yazıma son veriyorum.

Saygılarımla..
                  Son Düzenleme cantona8; 29-06-17, 02:09. Tarafından yapıldı.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cantona8 View Post
                    Ben de Hacivat'ı deneme şansı buldum. Tamamen bir genel beğeni parfümü olmuş. Kişisel görüşüm fiyatını hak etmediği yönünde. Ama bizler indirimli fiyatlardan aldığımız için, bence normal fiyatları da bu seviyede olmalı diye düşünüyorum. Markaya haksızlık edemem. Çünkü yılların markaları ile yarışmak ve özgün işler çıkarmak çok kolay değil...... Saygılarımla..
                    Güzel yorumların için eline sağlık kardeşim, artık geldiği zaman bizde deneyeceğiz. Benimde en çok merak ettiğim şey üzüm notası, umarım farklı ve güzel bir kullanımı olmuştur.

Yorum

Zenne'yi de denedim. Hafif tozlu pamukşeker + kara üzüm. Sonraları bu hissiyat biraz daha hafifliyor ve gül-vanilya da kendini gösteriyor ama o fazla tatlılık hissiyatından uzaklaşamıyor. Kokuyu kötü bulmadım ama özel bir tarafı olduğunu da düşünmüyorum. Yine de hoşlananlar olacaktır. Hacivat'ı ve Karagöz'ü de tekrar denedim. Üstteki yazdıklarıma göre ekleyeceğim ekstra bir şey yok. Karagöz'ü hala önde buluyorum. Sadece şunu ekleyebilirim, iki kokuyu da normal fiyat etiketleri üzerinden şişeli almam. Evet Karagöz'ü beğendim ama bir Wulong Cha, Patchuli Kozha ya da Fan Your Flames kadar değil.

Bu koleksiyondaki kutu ve şişe tasarımları gerçekten hoşuma gitti, o ayrı.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cornelius View Post
                        Zenne'yi de denedim. Hafif tozlu pamukşeker + kara üzüm. Sonraları bu hissiyat biraz daha hafifliyor ve gül-vanilya da kendini gösteriyor ama o fazla tatlılık hissiyatından uzaklaşamıyor. Kokuyu kötü bulmadım ama özel bir tarafı olduğunu da düşünmüyorum. Yine de hoşlananlar olacaktır. Hacivat'ı ve Karagöz'ü de tekrar denedim. Üstteki yazdıklarıma göre ekleyeceğim ekstra bir şey yok. Karagöz'ü hala önde buluyorum. Sadece şunu ekleyebilirim, iki kokuyu da normal fiyat etiketleri üzerinden şişeli almam. Evet Karagöz'ü beğendim ama bir Wulong Cha, Patchuli Kozha ya da Fan Your Flames kadar değil.

Bu koleksiyondaki kutu ve şişe tasarımları gerçekten hoşuma gitti, o ayrı.
                        Kutu ve şişe tasarımlarını atlamışım. Bence de güzeller.

Yorum

Selamlar,

Sadece Hacıvatı alıp denedım..Genel çerçeve itibariyle Cantonanın yorumlarına katılıyorum. Sadece ben Sun ile pek bır benzerlık bulamadım..
                          Hacıvat çok iyi bir Aventus klonu olmuş..Sankı bodybuilding yapmıs Aventus..Aventus kadar dogal degıl ancak kalıcılık ve farkedılırlıgı çok çok iyi..Butun gun benımleydı ve zaman zaman kendını bellı edıyor..İçinde yoğun bır İso-e super kullanımı olduguna emınım..Bu da sentetıklıgı bıraz da olsa one çıkarıyor..
                          Bende şöyle bır hıssıyat oldu..Sankı Ormonde Jaynenın four corners of the world serısının bır parfumu gıbı..Extrait parfum ve çok benzer ozellıkler tasıyor..Onlar gıbı sentetıklık ve onlar gıbı performans canavarı..Ancak onlar gıbı ozgun degıl ne yazık ki
                          Parfumde dogallık arayanı uzer , performans arayanı mutlu eder..
                          Son Düzenleme trustalt; 22-06-17, 19:21. Tarafından yapıldı.

Yorum

Hacivat'i ben de denedim; gercekten tahminlerimde hic yanilmamisim.
                            Liste fiyatini kesinlikle haketmeyen bir parfum olmakla birlikte Aventus'a bu kadar benzetilerek piyasaya sunulmasi beni ayri irrite etti.
                            Nishane'nin parfumlerinin extrait formunda olmasina cok guvendigini dusunuyorum ama bence bu ozelligi bile Hacivat'i kurtaramiyor.
                            Tatliligin ve ananas aromasinin benim tarzim hic olmamasina ragmen, yine de tarafsiz bir gozle baktigimda Aventus'taki dogallikta kullanilmadigini dusunuyorum.
                            Eminim ki kullandiginizda fresh, temiz ve luks hissiyati veren yapisi sayesinde etrafinizdaki herkesten ovgu alabilirsiniz ama tecrubeli burunlari bu tekduze yapisi ne kadar tatmin eder, soru isareti...
                            Acikcasi yuzde 50 indirimli olarak aldigimiz icin kendimizi sansli gorebiliriz.

Yorum

Hacivat'ın içimi kıyan ve adeta tenime batan keskin meyveliliği hiç benlik değil. Gerçi zaten bu ananasın en yere göğe koyulamayan örneklerini de pek özel bulan biri değilim ama buradaki kullanım bana pek gerçekçi de gelmedi. Bu bölümde hafif çiçeksi dokunuşlar parfümü biraz uniseks bir çizgiye çekiyor. Bir ara güzel bir limon kendini gösterir gibi oldu ama çabuk kayboldu. Derinden topraksı paçuliyi hissettiğimde yavaş yavaş bu sıradan ferah meyvemsi havayı biraz kirleterek derinlik katacak ve kompozisyon ilginçleşecek diye düşündüm ama o da olmadı. Meyvenin keskinliği biraz törpülendikten sonrası daha tahammül edilebilir geldi. İlerleyen bölümlerdeki hafif odunsuluk da pek karakterli ve üzerinde durmaya değer değil açıkçası. Sonları, 80'lerin bazı parfümlerinin sonları gibi hafif ekşimtırak bir meşe yosunu etkisi bıraktı bende. Ben de Cantona gibi bir miktar beyaz miskle sentetik bir temizlik hissi yaratıldığını sanıyorum. Tatlılığı beni rahatsız etmedi, öyle şurup tatlılığında değil. Hiçbir bölümünde sivrilik yaratmamak için özel bir çaba sarfedilmiş gibi. Bu da onu özel olmaktan uzaklaştırıyor. Kalıcılığı oldukça uzun, farkedilirlik ise genel olarak ortalama ve yeterli seviyelerde. Genel beğeniye oynayan, pek derinlik, boyut, yaratıcılık, cesaret, vs içermeyen, niş kıyafeti giymeye çalışan bir ana akım parfüm görüntüsünde, olmasa da olur pek çok seçenekten biri.

Yorum

İşleniyor...
                              X