Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Okurken sinir eden parfüm yorumları!

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Okurken sinir eden parfüm yorumları!

En cok takip ettiğim yabancı forum olan Fragrantica'dan gitgide uzaklaşma sebebim parfümler için yapılan saçmasapan yorumlar.
    Hala müthiş bir şekilde parfüm yorumlayan üyeler var ancak özellikle bazı yorumların son birkac senede gitgide fazlalaştığını görüyorum ve bu beni çok irrite ediyor..

Birincisi muhteşem klasikler için yapılan "yaşlı kadın kokusu" yorumu.. Evet eski bir kokunun nostaljik havası, günümüz parfüm trendinden cok uzak olması size yaşlı bir akrabanızı hatırlatabilir, ama kalkıp biri Lancome Climat icin ya da Rive Gauche gibi bir koku için bunu demesin

Erkek kokuları icin de "barber shop" kokusu suclaması cok sık yapılıyor.
    Beğenilmeyen / erkek berberlerinde kullanılan traş losyonuna benzetilen bazı erkek kokularını aşağılamak için kullanılan standard cümle!

Bir çıldırtıcı benzetme daha, "cat pee"!!!! Ağırlıklı olarak şipre parfümler için "kedi çişi" benzetmesi kullanılıyor.
    Ya da temizlenmemiş kedi kumu.. Ama şipre olmayan parfümlerin de bu yoruma maruz kaldığına şahit oldum.

Ve en gıcık oldugum tanımlamayı sona bıraktım.. "Hubby loves this on me" ya da "Hubby gets crazy when I wear this on" :-)
    Bunu en çok kadınlar yapıyor, parfüm hakkında bir yorum okumayı beklerken, hanımefendinin parfümünün eşini nasıl etkilediğini !? öğrenmiş oluyoruz :-)
    Oysa ki görmek istediğim cinsel hayatları değil parfüm hakkındaki yorum!!

Arada burada yazılamayacak oldukça argo tabirler var bunları pas geçiyorum..

Sizi sinir eden yorumlar neler?

OMG ile başlayıp, aldığı sample'ın (1,5 ml ile ahkam kesen grup bunlar) rezalet koktuğunu ima eden ve bir dizi şımarık cümleler yazıp parfümü yerin dibine sokan fragrantica üyelerinin yorumlarına "yorumu beğenmedim" seçeneğini işaretlemekten keyif alıyorum. Buradaki olumsuz kriter "şımarık" olmaları! Düzgün eleştiri yapsalar sorun olmayacak. Bilgisi olmadan fikir sahibi olan ve dır dır boş konuşan insanlar her yerde var.
    http://www.fragrantica.com/member/761777/

Yorum

• Minty
      Minty Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      OMG!! nasıl unutmuşum :-)

Katılıyorum, bir parfüm hakkında olumsuz bir yorum da yazılabilir, ancak şımarıkça tavır ve kokunun resmen yerin dibine sokularak yapılması sinir edici.

Rive gauche için kimse yaşlı kadın kokusu diyemez vururum onu
    http://www.fragrantica.com/member/1049144/

Yorum

• Minty
      Minty Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Bizim ofiste biri demişti, tamamen şu cümleyle "ayy burası yaşlı kadın kokusu gibi birşey kokuyor"

Kesinlikle Minty Hanım ve Fragranstein yorumlarınıza katılıyorum.Beni de en sinir eden şeylerden birisi yıllarca emek harcanmış,duygular ve hayallerle süslenmiş herhangi bir kokunun "kötü bir koku"diye bir kalemde çizilmesi.Bu tabi diğer iş alanlarında ve sanatta da geçerli.

Yorum

Kanımca bu yorumları yazanların anlayamadığı temel nokta parfümlerin kişinin vücut kimyası ile değişime uğradığı ya da farklılaştığı. Örneğin Rive Gauche bana hiç yakışmazken kuru cilt yapısına sahip annemde harikalar yaratıyor.

Yorum

Ben artık belirli kişilerin yorumları dışındakileri okumuyorum. Vakit kaybı. Sadece bir kez koklamış, üstelik tenine bile sürmeden karttan koklamış, parfümü yerin dibine batırıyor. Olumsuz yorum yaparken çok dikkatli olmak gerekir her konuda. Yaşlı kadın kokusu dedikleri bütün kokuları da denenecekler listeme ekliyorum.

Yorum

Evet, parfüm deneyimi yüksek olan ve parfüme yaklaşımı da sağlıklı olan kişileri belirleyip sadece onların yorumlarına odaklanınca hem vakit kaybı yaşanmıyor hem yanılgı ihtimali azalıyor hem de sinir olunacak durumlar ortadan kalkıyor. Bu kişilerle aynı parfümleri beğenmek önemli değil, neyi neden sevip neden sevmediğini gerekçelendirerek ve sürünün etkisi altında kalmadan kendi dürüst, samimi düşüncesi olarak ifade edebilen tutarlı yorumlara sahip kişiler olması daha önemli.

Yorum

Ben genelde bilgi içermeyen "Çok beğendiiiim!!1" tarzı yorumlara sinir oluyorum.

Bir de itiraf etmem lazım, sevmediğim kokuları yorumlayanları da arada eksilediğim oluyor

Yorum

• Minty
              Minty Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              Ben de bazen cok sevdiğim kokuları yerden yere vuranları eksiliyorum :-)

Yaşlı kadın parfümleri diye aşağılanan parfümlerin bi çoğu Dior, Chanel, Guerlain gibi markaların vintage kokuları kastedilerek yapılmış yorumlar. Çok çiçekli değillerse benim de alıp kullanasım geliyor Yalnız kedi sidiği yorumunu ben de bir parfüme yapmıştım. Erkek kedisi olanlar bilir benim gibi, çiftleşme döneminde feromonlu bir koku pıslatırlar. Evlerden uzak.

Yorum

Valla ben de sevdiğim parfümlerden Bandit'nin belli bir bölümünde kedi çişi kokusu alıyorum ve bunu da yorumlarda belirtmiştim diye hatırlıyorum ama tabi benim için o parfüme olumlu katkı sağlayan bir unsurdu

Yorum

• anigemini
                anigemini Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Bandit'i de çok severim.

Ben de birkac nesildir kedilerle yaşayan bir ailenin üyesi olarak kokuyu maalesef yakından tanıyorum :-)
              Ama ben hangi notanın o korkunç kokuyla bağdaştırıldığını anlayamıyorum :-)

Yorum

• Medea
                Medea Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Civet o izlenimi verebiliyor... Kullanım şekline, oranına göre de değişiyordur herhalde

• anigemini
                anigemini Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Michael Kors Men - Süet üzerine Yıldız Anason, Kişniş, Elemi. Tatlı, tuzlu, ekşi.

Yine Fragrantica'dan gelsin:

!!!M-A-S-T-E-R-P-I-E-C-E!!!

Yorum

Burası hacı yağı gibi kokuyor

Yorum

.
                  Son Düzenleme İbrahim20; 29-11-20, 16:25. Tarafından yapıldı.

Yorum

"Zamanında deneyip beğenmediğim, şimdi tekrar bir şans vermeye karar verip haksızlık ettiğimi düşünmeme sebep olan..............."
                    Diye başlayan parfüm eleştirilerini sinir olarak okuyorum. 😊

Redmi 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum

İşleniyor...
                    X