Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Okurken sinir eden parfüm yorumları!

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

Kokuyu ifade ederken seçilen yollar başka olabiliyor

hikayesel anlatımla
    notalar üzerinden anlatım
    bilgi bolluğuyla anlatım ( marka - parfümör -kutu ve şişe tasarımı - markanın diğer kokuları gibi bilgilerinde olduğu )

bana ilginç gelen kullanılan yada kullandığımız terimler

Kekremsi
    Pudramsı
    Kremamsı
    Boozyy
    Kadifemsi
    köşeli
    törpülenmiş
    balzamik

Eleştiri değil sakın ha ilginç geliyor

Yorum

Hacı yağı "gibi" .. .bir çok alakası olmayan parfüm için okudum maalesef bu ibareyi... fazla genelleştirilmiş ve kalıbının dışına çıkarılmış

Yorum

hlttmz Alın benden de o kadar. En son geçen hafta sonu Zorlu Beymen'de bile satış görevlisi MFK Satin Mood'a hacı yağı benzetmesi yaptı. Onun yerine Xerjoff MTW almanızı tavsiye ederim dedi. Gülsem mi ağlasam mı şaşırtmıştı cidden

Yorum

Ben "scrubber" tabirine uyuz oluyorum. Yani o kadar iğrençti ki gidip yıkadım ama yine çıkmadı. İyi de sana iğrençti. Tüm yorumlar subjektiftir ama dozunu kaçırmamak lazım.
          Fragrantica ve Basenotes'ta en nefret ettiğim şey bu değil ama. Benim en iğrendiğim şey, herkesin vintage parfüm yorumlaması ve bunu bazen belirtmeye bile gerek duymaması. Tamam kardeşim sen çok über bi insansın anladık da, PİYASADA ARTIK BULUNMAYAN BİR ÜRÜNÜ YORUMLAMANIN NE ANLAMI VAR?! BARİ BAŞINDA BELİRT! BANA NE SENİN KOKLADIĞIN MEŞE YOSUNLU 80'LERDE ÜRETİLMİŞ YENİ AÇILMIŞ ŞAHANA VINTAGE PARFÜMÜNDEN?! Sinirlendim bağırdım özür dilerim.

Yorum

• İbrahim20
            İbrahim20 Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            O piyasada bulunmayan ürünün yorumlanması Vintage parfüm hayranlarının o parfümün peşine düşmesini sağlamak, o parfümü daha samimi göstermek. Yani vintage parfüm yorumlayan insanlar vintage parfüm hayranlarına o yorumları yazıyordur diye düşünüyorum. Şahsen ben büyük bir keyifle okuyorum. Ama mesela sıradan bir niş düşünelim ''Creed Aventus'' her yerde bir yorumu var, e iyi güzelmiş almak istiyorum diyelim herhangi bir Beymen mağazası olan AVM'ye giderek alabilirim. Neresinde bunun heyecan. Bunda sadece kendimi tatmin etmiş olurum, büyük bir sevinç yaşama durumum söz konusu değil. Yani asıl anlatmak istediğim bu vintage yorumlarının amacı vintage hayranlarını meraklandırmak. Vintage parfüm yorumlayan insan zaten öyle genel bir kitleyi kendine hedef almaz der bu vintage parfümlerin hayranı var burada bir kaç kişi onları az meraklandırayım der.

• Freerange
            Freerange Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Bu biraz yemek tarifi araştırırken tariflerin bulunamayan malzemelerden oluşması gibi bir şey, ortalama bir kişi için anlamsız ve vakit kaybettirici. Vintage parfümlere erişebilecek bağlantıları ve imkanları olanlar olabilir, ama ağaçta yetişiyormuş gibi yapmaya da gerek yok. Kendi adıma, kullandığım ve hayranı olduğum bir parfümün vintage halinin peşine düşebilirim çünkü bu uğraşa değer, ama başkalarının yorumlarına güvenerek bunu yapacağımı sanmıyorum.
        İşleniyor...
        X