Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Ana akım ve niche haricinde nelerimiz var?

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Ana akım ve niche haricinde nelerimiz var?

Kolleksiyonlarımızda niche ve designer çeşitli parfümler mevcut.
    Peki, ne niche ne de designer kategorisine girmeyen bir parfümünüz var mı?

Hatta, Avon, Oriflame bile degil, marketten aldıgınız bir parfüm? Yoksa kaliteli içerikler kokladıkça bu parfümlere burun mu kıvırıyoruz?

Benim bir tane var: Emotions - Asian Garden... :-) Mis gibi, fresh ve çiçeksi..

Mesela bende Atelier Rebul - İstanbul adlı bir parfüm var. Bildiğin Costume National - Homme takliti ancak daha hafif ve biraz daha tatlı versiyonu. Muhtemelen Gülçiçek esans firmasının 1. Kalite CN Homme esansından imal edilmiştir diye düşünüyorum. Sonuçta Rebul, fragranticada herhangi verisi olmayan yerel bir marka. Bunun dışında LR'ın Harem adlı bir parfümü var. LR da Avon, Oriflame benzeri bir firma gibi düşünülebilir. Bunlar bence ne designer ne de niche (niche kavramına hakaret oldu). Taklit, replika veya Kozmetik firmalarının, marka içini doldurmasına yarayan destek ürünleri olarak nitelendirilebilir.
    http://www.fragrantica.com/member/761777/

Yorum

• Minty
      Minty Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      LR! hiç duymamıştım bunu..
      Benim de Rebul'un yasemin kolonyasını yazın cok sıcaklarda parfüm yerine kullandığım oluyor..

Click image for larger version

Name:	image.jpeg
Views:	294
Size:	40.1 KB
ID:	27025
    Bittikçe alırım pek çok designerdan iyi olduğunu düşünüyorum

Yorum

yağlarımız var.. oud'lar sandal'lar ve amber'ler...

Yorum

Rebul - Dark Spice kolonyasını parfüm niyetine bol bol sürdüğüm zamanlar olmuştur.

Yorum

Oud yagi var cok kaliteli olmasa da , kalıp seklinde dogudan temin edilen misk ve aroma terapi yaglarını da sayabiliriz. Bunun disinda rebul silver muthiş bir kolonyadır.

Yorum

Ara ara koleksiyona avon parfümleri dahil oldu,çoğunu bitiremeden hediye gittiler eşe dosta.Bunun yanında son 10 yıl öncesine kadar market parfümlerini de alır kullanırdım artık onlardan da almıyorum.Ama bir arkadaşımın üzerinde çok beğendiğim ve yayılımı müthiş olan caldion night var onu kullanıyorum mesela.

Yorum

Gül yağı var bende de.
              Sadece garçons.

Yorum

Denediğim yağlardan parfüm niyetine kullanmak üzere paçuli ve vetiver yağlarını aldım, birkaç tane daha eklenir muhtemelen

Yorum

• Minty
                  Minty Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Bende de sandalağacı ve amber var, paculi de alsam iyi olur aslında..

• connoisseur
                  connoisseur Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Aysu vetiver ile paculi yi denemelisin bence mutlaka.

• Minty
                  Minty Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Ok, not edildi! deneyelim bakalım

Yardley citrus and wood var.
                Ayrıca Paşabahçe kolonyaları var

Yorum

Artik zamaninin geldigine karar verdim ve ben de bu aralar ucucu yaglara merak saldim.
                  Ilk izlenimim; yillardir denedigim yuzlerce parfum arasinda ayristirmaya calistigim notalarin saf hallerini koklamak gercekten cok ilginc bir hismis.
                  Klasik notalardan olan vetiver ve paculiyi herkesin mutlaka denemesini isterim.
                  Aromaterapi taraflarina fazla girmeden daha cok yag deneyip burnumu gelistirmek amacindayim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: connoisseur View Post
                    Artik zamaninin geldigine karar verdim ve ben de bu aralar ucucu yaglara merak saldim.
                    Ilk izlenimim; yillardir denedigim yuzlerce parfum arasinda ayristirmaya calistigim notalarin saf hallerini koklamak gercekten cok ilginc bir hismis.
                    Klasik notalardan olan vetiver ve paculiyi herkesin mutlaka denemesini isterim.
                    Aromaterapi taraflarina fazla girmeden daha cok yag deneyip burnumu gelistirmek amacindayim.
                    kokucuk sitesinde de bayağı çeşit var, incelenebilir.

Yorum

Bende de LR' nin sample seti var ek olarak. Daha denemiş değilim, doğal kokular diye tanıtımı yapılıyordu.

Yorum

Bende Atelier Rebul'un incir, yasemin, yeşil çay ve aqua isimli kolonyaları var, ofiste ferah oluyor.
                        Bir de hindistana giden bir arkadaşı, bana esans getir! diye darlamam sonucu tea tree ve citronella diye iki aromaterapi yağı getirmişti, mükemmel kokuyorlar.

Yorum

Ben de tecrübeli üstadlardan kaliteli yağ tavsiyesi istiyorum. Dün kokucuk.com'dan tam siparişi veriyodum ki size de bir danışayım dedim.

Yorum

İşleniyor...
                          X