Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Parfüm yorumlarının etkisi

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Parfüm yorumlarının etkisi

Arkafaşlarımız tarafından yazılan parfüm yorumları olumlu veya olumsuz şekilde hepimizi etkilemekte. Bazen bu öyle bir boyuta geliyor ki hiç aklımızda olmayan parfümü bile aldırtabiliyor. Yorumların sizin üzerinizde ki etkileri neler oluyor?

Sizin yorumunuzun bana Guerlain Songe d'un Bois d'Ete aldırması buna bir örnek olabilir.

Yorum

• matrai
      matrai Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Memnunmusun hocam o zaman

Evet, çok memnunum. Teşekkür ederim. Bir ara Debenhams'da 3ünü test edip 1ini beğenmiştim seriden. Ama hemen hemen hiç hatırlamıyordum parfümü. Sizin yorumunuzu okuyunca, evet dedim, budur. 😸

Yorum

Yorumların çok büyük etkisi var bir kaç kişi KOUROS için ahır benzetmesi gibi şeyler yazmış bu da diğer arkadaşlarda ön yargı oluşturmakta bana göre hiç alakası yok çevremden de hiç öyle tepkiler almadım bırak ahır vs gibi kokmayı çoğu zaman sabunsu temiz kokusu var.

Yorum

• Umut Kurtoğlu
        Umut Kurtoğlu Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Aynen. Benim ailede özellikle 30 yaş üstü kadınlar oldukça seviyor Kouros'u.. 18 yaşındaki kızdan beklememek lazım zaten beğeni/övgü.

Beni çok etkiliyor doğrusu...Bazen hiç tarzım olmayan bir kokuyu okuduğum yorumların büyüsüne kapılıp alıyorum😊

Yorum

Özellikle bahsedilen parfümün kokusunu hiç bilmiyorsanız kullanıcı yorumları belirleyici en önemli kriter oluyor.Bu aşamadan sonra o koku ile ilgili değişik platformlardan kullanıcı yorumları arıyorsunuz.Aralarında bağ kurmaya çalışıyor,tutarlılık varsa da daha bir ilginizi çeker hale geliyor.Kokuyu yorumlayan kişinin anlatım şekli,detaylardaki hassasiyeti,notalar arası geçişleri anlaşılabilir dille akıcı bir şekilde yorumlaması da ekstradan cazibeyi artırıyor.
        Şu ana kadar merak ettiğim ve koklama şansımın olmayacağı kokuları ancak kullananların yorumlayabildikleri kadar anlamlandırabiliyorum bu da cazibesini artırıyor.Olur da bir yerlerde denk gelirsemde koklarken okuduğum yorumlar aklıma geliyor,hissettirdiklerini karşılaştırabiliyorum.

Yorum

Bendede yorumların etkisi oluyor kör alış bile yapabiliyorum
          http://www.fragrantica.com/member/1049144/

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Erdem View Post
            Özellikle bahsedilen parfümün kokusunu hiç bilmiyorsanız kullanıcı yorumları belirleyici en önemli kriter oluyor.Bu aşamadan sonra o koku ile ilgili değişik platformlardan kullanıcı yorumları arıyorsunuz.Aralarında bağ kurmaya çalışıyor,tutarlılık varsa da daha bir ilginizi çeker hale geliyor.Kokuyu yorumlayan kişinin anlatım şekli,detaylardaki hassasiyeti,notalar arası geçişleri anlaşılabilir dille akıcı bir şekilde yorumlaması da ekstradan cazibeyi artırıyor.
            Şu ana kadar merak ettiğim ve koklama şansımın olmayacağı kokuları ancak kullananların yorumlayabildikleri kadar anlamlandırabiliyorum bu da cazibesini artırıyor.Olur da bir yerlerde denk gelirsemde koklarken okuduğum yorumlar aklıma geliyor,hissettirdiklerini karşılaştırabiliyorum.
            Erdem Abi genelde de hayalimizde ki gibi olmuyor değil mi Mucize genelde ilk kutuyu açıp ilk fısa kadar oluyor.

Yorum

Beni daha çok olumsuz yorumlar etkiliyor. Deneyenlerin çoğu beğenmediğini belirttiyse vazgeçebiliyorum. Olumlu yorumlar merak uyandırıyor ama olumsuzlar kadar etkilemiyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mm.olcayto View Post

Erdem Abi genelde de hayalimizde ki gibi olmuyor değil mi Mucize genelde ilk kutuyu açıp ilk fısa kadar oluyor.
                Aynen kardeşim dediğin gibi,beklentiyle alakalı aslında.Bir de eğer yorumlayanlar ballandıra ballandıra anlatıyor ve meraktan bir an önce denemeyi arzuluyorsan vay haline.Sonra bir yerde denk geliyorsun veya Dekant alıyorsun ,sonu hüsran olabiliyor.
                Bu muymuş diyebiliyorsun.Bu durumu ben genelde niş parfümlerde yaşıyorum.Çok abartıldıklarını,çoğunun designer kokulardan pek te farklı olmadıklarını düşünüyorum.

Yorum

Bildiğim, kullandığım parfümlerdeki yorumlar farklı bakış açıları nedir diye görmek açısından iyi oluyor. Bazen kullandığım bir parfüme ben de okuduğum yorumdaki o farklı açıdan bakmaya çalışabiliyorum. Bilmediklerimle ilgili olarak yapılmış olumlu-olumsuz yorumlardansa fazla etkilenmeyip sadece bana çok hitap eden bir iki noktaya değinilmişse, o parfümü kafamda denenecekler arasına not edebiliyorum. Parfüm kullanma alışkanlıklarını, daha doğrusu parfüme yaklaşımını bilmediğim kişilerin yorumları genelde bana bir şey ifade etmiyor.

Yorum

Parfumler genellikle guzel kokmalari icin tasarlandigi icin olumsuz yorumlari okuyup acaba nesini begenmemisler konusuna oldukca onem veririm

Yorum

Parfümü alacağım zaman yorumlar beni oldukça etkiler, fakat kullanmaya başlayıp kendi fikrim oluşunca yapılan yorumlara pek önem vermem.

Yorum

direk etki bana göre. Sırf yorumlara bakarak bi çok kör alış veriş yaptım yüzde 5 lik pişamanlık oranım vardır 😄

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum

Fragrantica'da WOW!, ABSOLUTELY FANTASTIC, MASTERPIECE, 10/10 FOR ME, gibi yorumlar görüyosam tamamdır diyorum

Yorum

İşleniyor...
                          X