Herkesin bu hobiye girişinde mutlaka bir hikayesi vardır. Burada hikaye kısmını es geçip şişesiyle sahip olduğunuz ilk designer ve niche parfümünüzü yazmanızı istiyorum.
Duyuru
Çökme
Henüz duyuru yok.
İlk Orijinal Designer ve Niche Parfümünüz
Çökme
X
-
One Million tabiki ilk çıktığında lisedeydim baya etkilenmiştim. Ardından Solo loewe Platinum ve Body kouros geldi . Sonrasında da bir parfüm arayışına geçince gelen gelene oldu
- 7 beğenme
-
İlk orjinal designer parfümüm CH 212 idi. Ve işin enteresanı üniversite öğrencisi iken alabilmiştim... Bu işe merak sardıkça Lacoste'lardan Costume National Homme a kadar gitti ve kesmediğini fark ettim. Böylelikle ilk niş parfüm alışım ve forumlarla tanışmam, abd'deki decantshop isimli bir dükkandan orijinal birtakım Kilian, Creed ve Amouage'ları içeren sample paketi ile olmuştu. O zamanlar dolar kuru 2₺ idi.
- 9 beğenme
Yorum
-
JPG Le Male gibi bir efsaneyle tanıştığım yıl 1998 di. O zaman Lise 2. sınıf öğrencisiydim. Hafta sonları kendi Restaurantımızda çalıştığım ve sadece bir hafta sonu biriktirdiğim bahşişlerle almış olduğum bir parfümdü dolar o zaman bilmem kaç tl.
İlk Niche parfümüm 2014 te Creed Green Irish Tweed olmuştu. O zaman Creed gibi bir markayı TR de bulmak imkansıza yakındı ve online alışveriş bu kadar gelişmemişti. ABD Fragrancexten alıp posta yolu ile o zaman sorunsuz bir şekilde ülkeye sokmuştum. Ve ilk koklama ilk aşk ile niche parfüm bataklığına sokmuştu beni.
- 9 beğenme
Yorum
-
İlk designer parfümüm: "Terre d'Hermes Parfum"du. İlk maaşımı alır almaz direkt gidip tereddütsüz bir şekilde alıp çıkmıştım.
İlk niş parfümümü de alalı aslında çok olmadı daha: "Rien Intense Incense (Etat Libre d'Orange)"dir kendisi. Bu ise ilginçtir ki direkt tereddütsüz bir şekilde yaptığım bir kör alıştı. Çünkü, nereye gitmek istediğimi biliyordum ve bundan emindim.Son Düzenleme Aryan; 01-02-22, 20:13. Tarafından yapıldı.
- 7 beğenme
Yorum
-
Efsane reklamının etkisi ile black opium diyecektim ki, no no no, Si idi ya, tabisi hatırladım... Ben de ilk maaşım ile almıştım sanırım... İlk niş kokum ise forumdan Altuğ hocanın splitinden temin ettiğim Frassai a fuego lento idi...
- 6 beğenme
Yorum
-
-
Designer: Yves Saint Laurent La Nuit de L'Homme
Daha önce şişeli olarak niche parfüm almayıp artisan olan: Papillon Salome matrai Altuğ abime selamlar
Salome sonrası aldığım niche parfüm: Tiziana Terenzi Laudano Nero
- 6 beğenme
Yorum
-
Kitabı ortadan okumuşuz ! Abbathdoom Benim de Rien'den sonra aldığım Salome.
-
Hahahaha. Kesinlikle Aryan ! Ayrıca Rien’ler benim için birer başyapıttır. Uzun süredir Rien Intense Incense ile görüşemesem de vintage Rien ile olan bağımız kopmadı. 😁
-
İlk designer parfümüm, çalışma hayatımın ilk yılında aldığım Dior J'adore, şişeyi ve içindeki birkaç ml.'yi hala saklıyorum.
Niş sayılabilecek ilk parfümümse 3-4 yıl önce aldığım Serge Lutens Fleurs d'Oranger.
- 7 beğenme
Yorum
-
Narenciye çiçeklerini çok sevdiğimden listemde olan bir parfümdü Aryan, deneme şansı bulduğumda çok beğenmiş ve edinmiştim. Gerçekçi bir portakal çiçeği olmasına karşın, pek çok kullanıcı içeriğindeki kimyon yüzünden kirli koktuğunu düşünüyor ama ben hiç böyle bir durum yaşamadım. Deneme esnasında hep VC&A Gardenia Petal'i tavsiye eden satış görevlisi "bu sizde ne güzel durmuş" diye şaşırmıştı hatta. Gösterişli bir parfüm olduğu için dikkatli oldum doz konusunda. Feminen tarafa çok daha yakın olduğunu söyleyebilirim. Günışığı gibi bir koku, mutlu hissettiriyor, belki de narenciyelerin çiçek açtığı, mahallenin mis gibi koktuğu zamanları hatırlattığı için çok seviyorum... Bendeki beyaz etiketli eski şişe, yeni siyah etiketlilerin performans olarak daha geride olduğu ancak daha temiz koktuğu söyleniyor.
-
Orjinal yazı sahibi: matrai View PostYalnız baya kişiye zehri damardan vermişim bunun farkına vardım 😬
- 3 beğenme
Yorum
Yorum