Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü Kullandım?

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Memo French Leather


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

    Yorum


    • Terre d'hermes edt

      Yorum


      • Bugün ben de sevgili Libra gibi JCB Ombre Rose EdP kullandım. Dip notalarda sandalağacını yoğun hissetmemden dolayı önceliği başka parfümlere verip dolabın en arkasına saklamıştım ama konusu açılınca geçen gün tekrar çıkardım sakladığım yerden. Bu sabah da bir cesaret ilk kez işe gelirken kullandım, hepimiz maskeli olduğumuz için kimseyi rahatsız etmeyeceğine güvendim. ​Gerçekten de öyle oldu, çoğunlukla geniş mekanlarda çalıştığım için evdeki kadar boğucu gelmedi, hatta maskeye rağmen ara ara burnuma esmesi iyi hissettirdi. Giysi üzerindeyken tende durduğundan daha konforluydu; yaklaşık 4 saat sonra maskeyi çıkardığımda net olarak kokusunu alabildim. Öğleden sonrası için de 2 fısla tazeledim.

        Genel yorumlardan biraz farklı olarak, ben Ombre Rose'yi pudradan ziyade 80'lerde annemin makyaj kutusundan çıkarıp gizli gizli kokladığım krem ve fondöten kokularına benzetiyorum. Ombre Rose'nin 1981 yılı François Caron tasarımı ve popüler bir parfüm olduğu düşünülünce, dönemin makyaj malzemelerinde de benzer bir akordun tutturulmuş olması tesadüf olmayabilir.

        Ombre Rose, ismi gibi pembe bir gölge. Hatta gölgeli bir pembe, gülkurusu rengi. Puslu ama yine de çiçeksiliği ile iyimser tonunu, bugünün kapalı ve yağışlı havasına çok yakıştırdım. 1,5 yıl dinlenmiş olmasının muhtemel etkisiyle sivrilikleri biraz törpülenmiş parfümümü havalar ısınana kadar işyerimde günlük olarak kullanmayı düşünüyorum. Pudra, makyaj, krem kokuları beni her zaman güvende ve iyi hissettiriyor, ipek gibi narin ama aynı zamanda sağlam bir kozanın içindeymişim gibi...
        Son Düzenleme Rayiha; 08-03-22, 16:30. Tarafından yapıldı.

        Yorum


        • Libra
          Libra Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Bu parfümü tekrar aklıma getirdiğin için çok teşekkür ederim sevgili @Rayiha🙏🏻 Aldığıma öyle memnunum ki. Seneler önce (25 sene olmuştur) hiç tanımadığım bir kadına parfümünü sormuştum. Pudralı, pembe bir koku bulutu yayılıyordu üzerinden. Parfümün adını hatırlamadığını, Fransa dan hediye geldiğini söylemişti. Ben öyle kolay kolay da soramam. Hele o zamanlar..Aşırı hoşuma gittiği için dayanamamıştım. Şimdi düşünüyorum da belki Ombre Rose olabilir. Tam bu tarz bir kokuydu çünkü. Süslü Sözlük te de biri Ombre Rose ‘yi alırken, Ajda Pekkan’ın aynı yerden 2 defa EDP sini aldığını öğrenmiş. Narciso Poudree yi de kullandığını okumuştum bir yerlerde. Demek ki o da pudralı parfüm seviyor☺️

        • Rayiha
          Rayiha Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Gerçekten de beğendiğiniz koku Ombre Rose olabilir sevgili Libra, Ombre Rose o yıllarda hem popüler hem de fiyat açısından makul olduğundan ideal bir hediyelik parfümdü muhtemelen. Süperstarımız da belki yıllardır kullanıyordu bu parfümü. Pudra sevgisine bakılırsa Chloe Love ve Insolence de seviyor olmalı Yalnız bu makyaj-kozmetik kokusu aşkı ne olacak bilmiyorum, aslında ruj ve arada rimel dışında günlük olarak makyaj yapan biri de değilim ama o ruj, krem, pudra kokuları yok mu, beni fena halde cezbediyor. Koklanacaklar-alınacaklar listem tamamlanacak gibi değil

        • Libra
          Libra Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Ruj, krem, pudra kokusu denince benim için de akan sular duruyor. Çook seviyorum🥰

      • Hira - Slowdive

        Yorum


        • Histoires de Parfums 1725 Casanova.

          Yorum


          • Kilian Apple Brandy:Hugo Boss bottled+Ysl la nuit de l'homme performans ve yayilim vasat

            SM-G991B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

            Yorum


            • Verdure Blue
              Muadili olan Kenzo Pour Homme'dan daha performanslı ve mantıklı olduğunu düşünüyorum.

              Yorum


              • Unique luxury - Crush on me
                Montale parfümleri gibi bağıran bir parfüm yayılım-kalicilik muazzam karamel ve tozlu bir paculi iltifatlari hepsini topluyor. Lakin üzerimde taşımaktansa etrafımda başka birinden koklamak daha keyif verici çünkü tüm gün üzerinde tasimak baya bir yoruyor insanı.

                Redmi Note 6 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

                Yorum


                • Guerlain Chamade Pour Homme.

                  Yorum


                  • Ombre Rose kullandım. Zaten aldığımdan beri elim başka parfüme gitmiyor. Kör alışla alıp en sevdiğim parfümlerden biri oldu. Benim için bol miskli, bebeksi, temiz, toz pembe bir bulut. Huzur veren bir kokusu var.

                    Yorum


                    • Bugün evden çalışma günüm ve benim için bu kışın favorisi olan Lancome Iris Dragees ile beraberim. Iris Dragees, ismi gibi badem şekeri ve irisin birlikteliğinin net olarak algılandığı, hem gurme, hem pudralı notaların harmanlandığı, ama ne gurme, ne de kozmetik kokusu olarak tanımlanamayacak bir parfüm. Sanırım bunda içeriğinde bulunan ve denge unsuru olarak kullanılan misk ve ambraoksan gibi nötr bir tür olarak algıladığım senetiklerin varlığı rol oynuyor.

                      Iris Dragees, açılışında narenciyenin parlayıp söndüğü, devamında ise badem şekeri ve irisin görece lineer bir biçimde hissedildiği, diplerde ise sentetiklerinn bana göre hafif acılığı ile kapanan bir parfüm. Açılış ve orta fazları çok seviyorum ama dip notaların pek de hayranı değilim sanırım. Ama yine de en son izinin benzer akorlar üzerine kurulu, daha kozmetik ve serin bir koku olarak tarifleyebileceğim Guerlain L'Instant Magic'e göre daha az boğucu olduğunu söyleyebilirim.

                      Uzun süre düşünerek körlemesine aldığım bu parfüm bu kış favorim oldu diyebilirim. İlk fıstan itibaren iyi hissettiriyor, hatta bazen uyumadan önce bileğime çok az sıktığımda rahatlatıyor ve sabah da hafif bir izle kendini hissettirmei ile güne pozitif başlamamı sağlıyor.

                      Şu anda Türkiye'de stokta görünmeyen bu parfümün yurtdışında da erişilirliği azalmış durumda, bazı yorumlarda sonlandırıldığı, bazılarında ise şişe tasarımının değiştiği (şişenin iki yüzü rose renkli iki metal plaka ile kaplı ve beyaz kapaklı, son seriler ise tek plaka ve altın kapaklıymış) söyleniyor. Son zamanlarda iris odaklı parfümlerin birer birer sonlanması, zor bulunan ve elde edilmesi için yıllar gereken iris hammaddesi ile ilgili bir sıkıntı olduğunu düşündürüyor. Umarım üretimi duran AdP Iris Nobile, EZ Florentine Iris (sonunda karar verip satın almama rağmen Sevil temin edilemedi ve iptal oldu maalesef, Zegna butiği üretimin durduğu bilgisini verdi), Türkiye'de raflardan kalkan Prada Iris gibi parfümler yakın zamanda yeniden sahneye çıkar.

                      Yorum


                      • Nishane Mana

                        Bildiğiniz bütün oudları unutun gibi iddialı bir cümle ile başlamayacağım.Tam tersine bildiğiniz bütün kullanılabilirliği yüksek, kaliteli oud parfümlerini birleştirin. Gül-oud, safran-oud, deri-oud, animalik-oud, tütsü-oud. Oud ile bütünleşen ve yakışan bütün parfümlerin en güzel akorlarının birleştirildiği bir parfüm. Hem hepsini hatırlatan hem de hiçbirine benzemeyen.

                        Yorum


                        • Tiziana terenzi orion

                          Yorum


                          • İnitio Rehab

                            Parfüm ana hatlarıyla aromatik ve sıcak baharatlar, parlak tozlu çiçekler ve kremsi odunsu notaların etrafında şekillenen aromatik odunsu olarak sınıflandırabiliriz. Dip notaları ise bu zamana kadar kokladığım en başarılı alt nota düzleminden biri olabilir. Tende kurudukça daha bir güzel oluyor. Bir zaman sonra bu güzel koku nereden geliyor diye etrafınıza bakınıyorsunuz. O güzel koku saatler önce sıktığınız Rehabın alt notalarından başkası değil.

                            Yorum


                            • Aryan
                              Aryan Yorumladı
                              Yorumu düzenleme
                              Initio... Sıkıntılı bir marka.

                          • The Merchant of Venice Rococo.

                            Yorum

                            İşleniyor...
                            X