Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü Kullandım?

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Bu kış en çok kullandığım parfümüm Lancome Iris Dragees benimleydi. Nathalie Lorson tasarımı. İlk notalarında hafif bir narenciye hissedilen, sonrasında tatlı ama baygın olmayan, güzel bir iris-badem birlikteliği. İris'e nazaran badem ve vanilyayı daha güçlü alıyorum. Şişeyi ilk açtığımda bademin acılığı (ya da belki ben yanılıyorum, bu acılık misk veya tek olarak kokusunu tanımadığım ambroksan da olabilir) Guerlain L'Instant Magic gibi biraz boğucu gelmişti ama parfüm dinlendikçe o acılık azaldı gibi hissediyorum. Uzun bir gün olacağı için sanırım kendimi bir koku kozasına kapatmak istedim ve biraz abartıp 4 fıs sıktım. İlk anda fazla geldi ama işe gidene kadar koku oturdu ve gayet uygun oldu, hayli kalabalık ve uzayan toplantıda ara ara burnuma esip iyi hissettirdi. Bu aralar bu yumuşacık, tatlı koku iyi geliyor, gece de bileğime minik bir fıs sıkıyorum, sabah da bu sevdiğim kokuyla uyanıyorum.

    Elimdeki şişe 100 ml. ve uzun bir süre idare edecektir ancak yeniden edinebileceğimden şüpheliyim. Çünkü Lancome, Maison serisinin yeni parfümlerini getirmediği gibi, Iris gibi tükenen ürünlerini de yerine koymadı (Ayrıca fiyatlar da başka bir evrene geçti). Yine Nathalie Lorson imzalı Zara MSK 004/NTL, Iris Dragees ile çok benzer bulunmuş ve Fragrantikalılardan hem koku güzelliği, hem de fiyat/kalite açısından hayli yüksek not almış. Zara da bu parfümü bitirmeden bir şişe edinmek iyi olabilir.

    Ek: 3-4 hafta önce vardı ama Zara da tükenmiş görünüyor şimdi.
    Son Düzenleme Rayiha; 17-02-22, 02:44. Tarafından yapıldı.

    Yorum


    • Calvin Klein - Calvin

      Yeşil, odunsu, baharatlı harika bir parfüm.
      Eski tarz, gençler sevmez.
      Baba koku, baba kokusu.
      Cinsiyetsiz (unisex) değil, kadın kullanımına uymaz.
      Erkek adam kokusu.
      Hem babacan hem karizmatik.
      Biraz Özhan Canaydın, biraz Adnan Polat...

      Yorum


      • Givenchy Pi kullandım.
        Çok özel bir koku

        Yorum


        • Guerlain Heritage EDP.

          Yorum


          • ajmal cashmere wood ;

            bir youtube kanalında dior homme 2005'e çok benzediğini izlemiştim.Parfümü çok merak ediyordum.Dior homme 2005'le hiç alakası yok diyebilirim.Zaten o parfüme yaklşaşacak bir parfüm yapılabileceğini sanmıyorum.D.h.i'nin en iyi batch'ide bu söylediğime dahil.Parfüme gelcek olursak doğal kokan başarılı bir iris çikolata karışımı.Bende yayılımı ve kalıcılığı zayıf oldu.Çok kalıcı ve fark edilir olduğu söyleniyordu biraz şaşırdım bu duruma.3 saat sonra burnum alamaz oldu.Şahsen bu aralar givenchy gentleman edp'ye takmış durumdayım.Givenchy'nin kalıcılık ve fark edilirliği bende çok iyi.fiyat performans açısından gentleman'i önde görüyorum

            Yorum


            • Armaf - Club de Nuit Man Intense Pure Parfum

              Yorum


              • Pi-jeY
                Pi-jeY Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                selam , parfüm hakkındaki yorumunuzu rica edebilir miyim? EDT versiyonu ile arasındaki fark nedir sizce ?

            • Uzun zamandır kullanmadığımı farkedince elim Tom Ford Metallique e gitti. İlk defa çok sıkıntılı bir dönemimde denemiştim ve o dönem her kokladığımda kokusu bana mutluluk ve huzur vermişti. Yumuşacık pembe bulutlar ve aynı zamanda sabunsu temiz bir his. Tatlılığı, pudra şekeri tarzında. Kalıcılığı bence çok iyi. Silaj belki çok yüksek olmayabilir ama kullandığım günler gece yarısı uyandığımda buram buram burnuma geldiği olmuştur. Tenden öyle kolay kolay uçup gitmez. Özlemişim kokusunu..

              Yorum


              • Swann
                Swann Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Ben de aşık oldum kendisine Libra ❤️

              • Libra
                Libra Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Çok hoş gerçekten sevgili Swann 🥰 Kalıcı olması da özellikle bu devirde ayrıca güzel.

            • neden herkes sadece kullandığı parfümün ismini yazıp geçiyor? o yazdığınız isimleri bilmiyormuyuz yada sizin hayatınızı merak eden takipçilerden oluşan bir forummu burası..yani ünlü kişilermisiniz? armani code yazıp geç... ee ne yapayım çokta fifi...

              Yorum


              • Swann
                Swann Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                😂

            • SHL 777 Une Nuit a Doha.

              Yorum


              • Hanımcağızımdan "A bu parfümün çok güzelmiş tıraş losyonu gibi." iltifatını duyunca bugün de Calvin'le devam ettim. Marifet iltifata tabidir demişler.

                Yorum


                • TmoV Craquele, bu parfümün rengi siyah(deri) ve bordo(safran). Zaten kıyafetlerim de böyle idi bugün, seçtirdi kendini kereta. Kadınsı, seksi..

                  Yorum


                  • TV kullandım , bu havaya çok yakıştığını düşünüyorum kasvetli ve zengin bir koku .

                    Yorum


                    • Baruti Perverso kullandım. Birkaç gündür sampledan boca edip kullanıyorum ve iltifat üzerine iltifat alıp “Ben bu parfümü yanlış mı hatırlıyorum?” şeklinde sonsuz bir döngünün içine girmiş durumdayım. Açılışında oldukça fındık/fındık kabuğu ve rom belirgin ve orta kısımlarına geçerken fındık etkisi biraz azalırken incirin öne çıktığını hissettim. Genel olarak baskın olan dumansı atmosferi de gerçekten harika. İlk denediğim zaman kullanılmaz (Hava şartları ile alakalı olduğunu düşünüyorum) bulsam da şimdi baya bir hoşuma gitti ve siparişini verdim. Performansı ise yorumsuz.

                      Yorum


                      • seda sayan ananas kolonyası kullandım yaz için stoklar tamam

                        Yorum


                        • Rayiha
                          Rayiha Yorumladı
                          Yorumu düzenleme
                          Üretici olduklarından Eyüp Sabri Tuncer Hawai Ananas Kolonyası da muhtemelen aynıdır ve fiyat olarak avantajlıdır. EST'nin kolonya ve sıvı sabunları (ki çoğu sabunun mahvettiği ellerime dokunmuyorlar) için toplu sipariş veriyorum, çok şık kutularda muntazam kargoluyorlar, bilginize foreverroma

                      • Mon Guerlain Eau de Parfum Florale.

                        Parfümlerle ciddi olarak ilgilenmeye başladığım dönemde, bir lavanta sever olarak Mon Guerlain'ın çıkış haberine çok heyecanlanmıştım, Mon Guerlain markanın uzun zamandır çıkardığı ilk anaakım seri olması nedeni ile tüm parfüm dünyasında da bir heyecan yaratmıştı. Thierry Wasser tasarımı parfümün yüzü ise bildiğiniz gibi Angelina Jolie idi. Yanlış hatırlamıyorsam, çıkış tarihi olarak ilan edilen 1 Mart 2017'de iş sonrası soluğu Sevil'de almıştım, ancak parfüm henüz gelmemişti. Biraz oyalanıp tam gitmek üzereyken satış görevlisi hanım kargonun ulaştığını söyleyerek elinde taze tester ile yanıma geldi. Mon Guerlain'ı İzmir'de ilk ben denemiştim sanırım

                        Ancak Mon Guerlain o zamanlar bana çok tatlı hatta fazlasıyla baygın geldiği için tam bir hayal kırıklığı olmuştu. Yine de çıkan flanker'ları takip ettim, EdT pek ilgimi çekmedi, Florale'i biraz beğendim, Bloom of Rose'u koklar koklamaz bayıldım ve edindim (bitince Rose EdP olarak yeniledim), yanında verilen minyatür Mon Guerlain'ı ise ara ara denemeye başladım. Anladım ki sorun, cömert spreyi ile testerları bol miktarda sıkmammış. Damla damla kullanınca Mon Guerlain'ı sevmeye bile başladım, ama yine de diplerdeki acı tatlı, yoğun akor, muhtemelen tonka/kumarin, beni bu parfümü edinmekten alıkoydu.

                        Ben de geçmişte deneyip beğendiğim ve içeriğinde tonka bulunmayan Florale'i sipariş vermiştim ve aynı gün İzmir depremi olmuştu. Apar topar şehir dışına çıkarken o hengamede artık nasıl aklıma geldiyse kargoyu meşgul etmemek için siparişi iptal etmiştim.

                        Her sene eklenen yeni bir flanker, daha öncekileri siler, malumunuz. Bloom of Rose EdP ve Sparkling Bouquet'in oyuna girmesiyle EdT ve Florale mağazalardan çekildi ve çeyrek fiyatına düştü. Ben de zamanında deneyip beğendiğim Florale'i yeniden satın aldım. Satın aldığım mağaza resmi distribütörün ürün verdiğini ilan ettiği bir yerdi. Sonuç, pırıl pırıl ve sorunsuz, gayet güzel kullanacağımı düşündüğüm yeni bir şişe parfüm

                        Mon Guerlain Florale, klasik Mon Guerlain'a göre daha ferah bir açılış yapıyor. İlk saniyelerde parlayıp sönen bir narenciye hissediliyor. İlk anlardan itibaren varlığını hissettiren ama bağırmayan, ön plana çıkmayan lavantaya çiçekler eşlik etmeye başlıyor. Çiçeksilik, EL Pleasures, Dior Pure Poison, Lancome Miracle gibi klasik parlak çiçeksi parfümlerdeki gibi değil. Bir çiçeğe burnunuzu çok yaklaştırıp neredeyse polenleri de içinize çekersiniz ya, o türden, pudralı, tatlı, sıcak uçuk pembe tonunda bir çiçeksilik bu. Bunda vanilyanın da etkisi olmalı. Bu pudralı yapı aynı zamanda da temizlik hissi veriyor, bu tanıdık bir his, çocukluğumun pembe Lüx sabunlarını anımsıyorum. Bir de kimse bahsetmemiş ama, Givenchy Amarige'i de anımsatan bir yanı var, sanki daha hafif, törpülenmiş, modernize edilmiş bir Amarige bu.

                        Parfüm sabunsu-pudralı bir yapıda devam ediyor. Bu aşamada çiçeksiliğin adını koyabiliyorum, altta çok hafif lavanta ama üstte net bir mimoza kokusu almaya başlıyorum. Belki biraz da ylang-ylang. Parfümün pembemsi rengi biraz daha sarılaşıp sıcak bir tona kayıyor.

                        Dip notalarda çiçeksilik hafifliyor ve klasik Guerlain vanilyası daha okunur hale geliyor. Dip notaları kesinlikle orijinalden daha ferah buldum.

                        Sonuç olarak Florale "keşke piyasadan kalkmasaymış" dediğim, oldukça dengeli, hem temiz hem sıcak, yıl boyu ve farklı ortamlarda rahatça kullanılabilecek bir parfüm. Bu yönüyle Mon Guerlain'a göre daha kullanışlı olduğunu düşünüyorum. Hatta pek çok parfümseverin düşüncesini de paylaşıyorum, asıl Mon Guerlain pekala bu kompozisyon, orijinal Mon Guerlain ise Sensuelle (gerçi bu isimle Brezilya pazarı için flanker yapmışlardı) ya da Exclusif (bu de an orijinalin adıydı aslında ) temalı bir flanker olabilirmiş. Samimi, sıcak, konforlu ve güvenli, oldukça feminen (ama vamp ya da femme fatale değil) bir koku. Ofis ortamına da uygun. Önümüzdeki aylarda sık sık kullanacağımı düşünüyorum.
                        Son Düzenleme Rayiha; 18-02-22, 22:18. Tarafından yapıldı.

                        Yorum

                        İşleniyor...
                        X