“Kokunuz görüşünüz kadar olmasa bile yine de en az onun etkili olduğu kadar; sizinle ilgili bir izlenim bırakabilir. Ben, Tom Ford… Ve bunlar da benim parfümlerle ilgili 3 kuralım:
Kural 1: Yönteminizi mükemmelleştirin.
Ne zaman bir parfümün havaya sıkılıp içinden geçildiğini görürsem… Gülerim. Benim yöntemim: Parfümü bol miktarda kullanmak. Çoğu kişi, hafif bir şekilde uygulanması gerektiğini söylüyor. Neden? Sevdiğiniz bir parfüm varsa ona neden cömertçe davranmayasınız ki!? Neden çok harika kokmak yerine, az iyi kokmayı tercih etmeliyiz!? Ayrıca günün farklı zamanlarında farklı kokular sıkıyorum ve yatmadan önce de çok az miktarda yine… Zor bir günün ardından rahatlatıcı geliyor.
2. kural: Parfümünüzün yoğunluğuna karar verin.
Eau de Parfum konsantrasyonundaki bir parfümün küçük bir damlası bile çok yoğun olabilir. Daha yumuşak bir koku istediğim zamanlarda bir Eau de Toilette etkili olabiliyor. Hatta kokulu bir sabun dahi yetebiliyor.
Kural 3: Ruh durumunuza göre hareket edin.
Seçimlerimi, farklı ruh hallerime göre yapmayı seviyorum. Private Blend koleksiyonumdaki güçlü ve odunsu Fougere Platine kokusu bana öz güven veriyor. Yaz için ise Mandarino di Amalfi gibi daha hafif narenciyeli bir parfüm seçiyorum. Ve kendimi mükemmel hissettiğimde ise… Bunun için de bir parfümüm var: Fucking Fabulous."
Video için:
Yukarıda Tom Ford’un parfüm seçimleri ve kullanımı hakkındaki 3 altın kuralını okudunuz/izlediniz...
Ford’un bu altın kuralları hakkındaki sizin görüşleriniz nelerdir? Sizin de bu kuralların dışında kendi altın kurallarınız varsa onları da yazabilirsiniz...
Yorum