Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Hacı Yağı Yakıştırması Yapılan Parfümleriniz

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

Hafif ve hoş bi esinti vardı akşama doğru bugün, Ferrari - Essence Oud iki fıs sıktım - ki bayılırım bu kokuya - ve film başladı.
    ( Bu arada s​evgili matrai nin hediyesiydi Essence Oud, tekrar teşekkürler.

" Abi yanık bi' gül suyu geliyor senden " Tam cümle buydu.

Aldım karşıma Oud'un ne olduğunu, nereden geldiğini, önemli bi' akor olduğunu, bu tarz kokuların hangi pazara hitap ettiğine varana kadar üşenmeden anlattım sonra gel şimdi bi' daha kokla dedim. Gelen cümle;

" Nereden bulurum buna yakın olanları ? "

Ben bi' sabit fikirlinin daha temporal bölgesine sızıp neokorteksine müdahale ettim dostlar... Sıra sizde, bu savaşı kazanacağız.

- Stop the car...
    - What ?!
    - Stop the fuckin' car!

Yorum

• Frozenwings
      Frozenwings Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Tekniğini ben de öğrenmek isterim doğrusu. Oud içeren kokular sıktığımda lazım olabilir.

çalışma arkadaşlarım çok sevdiğim kalemat için yapmışlardı hacı kokusu benzetmesini.

Yorum

Diptique Oud Palao.Oud Ispahanla koku profili hemen hemen aynı.

Yorum

Ysl kouros. Sizden almıştım denemek için. Kendim yaptım hatta bu yakıştırmayı(:

Yorum

Aramis - Calligraphy Rose

Yorum

Pure havane

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum

Miller Harris La Fumee

Yorum

Serge Lutens Arabie

Yorum

Jacques Bogart - Furyo

Yorum

Pek bu tepkiyi yaratacak parfümler kullanmam ama Amouage Jubilation XXV için bir defasında böyle bir tepki almıştım.
                    Hoş ama bir o kadar da doğu esintisi taşıyan bir parfüm.

Yorum

mfk satin mood kullandığım zaman insanlar hacı yağı yakıştırmasını yapmıştı maalesef

Yorum

coromandel,lidge ve kullandığım amberli güllü parfümlerin neredeyse hepsi

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Lagerfeld
                          Benim çevremden hacı yağı yakıştırması yapanlara, hacı yağı nedir diye soruyorum. Verdikleri yada vermeye çalıştıkları saçma sapan cevaplarla kurbanlık koyun gibi yardırıyorlar.

Bi' çoğunun kafasına yerleşen sıradan bi' "kötü kokuyorsun" kılıfı bu aslında. Bi' de bunların üzerinizdeki kokuyu beğenen ama çekemedeği için insan içinde küçük düşürmeye yeltenen komplekslileri var ki; bayılıyorum onlarla uğraşmaya. Şaka değil, yaşıyorlar bunlar.

En tahammül etmekte zorlandığım insan tipi bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olandır. Kalk bana insan gibi sor, bu koku nedir? Bende sana bildiğim kadar geldiği yeri, kültürünü, içini dışını açayım bi' de üstüne hacı yağı kavramının serpeyim güzel güzel tartışalım. Sende ne nedir bilgi sahibi ol.

Tarihini, kime ithafen yapıldığını, uğrunda yazılan hikayeleri bilmeden, bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp düşüncesini benimsemeden Shalimar gibi bi' kokuya hacı yağı dersen, ben de hayat ne güzel, vapurlar falan der, çay söylerim.

Selamlar
                          Bu yazıyı pano yaptırıp yanımda taşımak istiyorum izninizle

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum

• Lagerfeld
                            Lagerfeld Yorumladı
                            Yorumu düzenleme
                            Ne demek efendim. Teveccühünüz.

Çok var çok..

Yorum

Nişin nerdeyse %80'ni...

Yorum

İşleniyor...
                            X