Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Hacı Yağı Yakıştırması Yapılan Parfümleriniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Hacı Yağı Yakıştırması Yapılan Parfümleriniz

    Hacı yağları/esansları aslında bu bizim kültürümüze özel bir şeydir. Camiye giden dedelerimiz amcalarımız ellerine bu alkol içermeyen esansları sürerler. Ağır ve baygınlık veren kokuları vardır. O kokular bizim zihnimize öyle bir işlenmişki böyle ağır bir parfüm kullanınca özellikle Amber Misk Oud notaları baskın olanlar hemen hacı yağımı sürdün sen diye bir tepki gelir. Aslında bu kokular batı medeniyetleri tarafından ayıla bayıla kullanılan ve aranılan kokulardır. Ama dedim ya bu esanslar bizim bilinç altımızda çok farklıdır.

    En fazla hacı yağı yakıştırması yapılan parfümünüz hangisi

  • #2
    Benim çevre aştı artık bu limitleri.. Bir senedir duymuyorum. Stok şefi lorenzo viloresi kullanıyor bizde artık

    Yorum


    • #3
      Shalimar ve Lipstick Rose...Her ikisi de güzel ama biraz hacı yağını andırıyor yorumunu aldı

      Yorum


      • #4
        1888
        bond amber
        micallef emir
        salome


        Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

        Yorum


        • #5
          Aşırı severek kullandığım Casamoratti 1888'e bir akrabam " sanki burası hacı yağı kokuyor değil mi? "demesiyle yıkılmıştım. Bu tarz yorumlar belki henüz parfümü anlamlandıramayan kişilerin yorumudur, aşırı dikkate alınmayı gerektirmiyor. Fakat insan genel bakışın bu olabileceğini düşünerek bir nebzede olsa o parfüme korkarak yaklaşıyor. Ben 1888 den vazgeçmedim elbet ama o akrabamın olduğu ortamda artık kullanacağımı sanmıyorum. Akrabamdan değil de ortamda tekrar sesli telaffuzundan çekindiğimden

          Yorum


          • #6
            lidge ilk kokladığımda hacı yağı gibi gelmişti. ilk sıktığımdada arkadaşım hacı yağımı sürdün demişti fakat zamanla öyle olmadığını anladık ve kokuya bağımlı olduk

            Yorum


            • #7
              Amouage Gold

              Yorum


              • #8
                Mancera Black to Black

                Yorum


                • #9
                  Çok sosyal bir hayatım olmadığı için pek bu tür geri dönüşler duymadan parfüm kullanabiliyorum ama bir gün Ambre Fétiche kullanıp taksiye bindiğimde, şoför, abi namaza durasım geldi demişti.

                  Yorum


                  • matrai
                    matrai Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Adamı imana getirmişsin. Demek ki hergün sıkıp çıksak direkt cennetlik olacağız

                  • Medea
                    Medea Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Benim yerim garanti

                • #10
                  Mezzlari lui, jaguar men bazen oud leather ve biraz rien olabilir. Yorum yapmayanlar da mutlaka aklindan gecirmistir bu tarz bir yaklasimi. Gayet normal buluyorum bu tepkileri.

                  Yorum


                  • Burakkk
                    Burakkk Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Jaguar Men nefis bir koku yalnız

                  • Optuna
                    Optuna Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Açıkçası biraz zor da bir koku aynı zamanda. Allstar Old school maskülen kategorisinde mutlaka yer alır. Cuir cannage, Rien, Brut gibi kokuların ortasında. Babama hediye etmiştim 2-3 yıl once kadar ama ağır bu diyerek kullanmamıştı

                • #11
                  Yatagan..bi o kadar da seviyorumm

                  Yorum


                  • #12
                    Amouage XXV

                    Yorum


                    • #13
                      Benim çevremden hacı yağı yakıştırması yapanlara, hacı yağı nedir diye soruyorum. Verdikleri yada vermeye çalıştıkları saçma sapan cevaplarla kurbanlık koyun gibi yardırıyorlar.

                      Bi' çoğunun kafasına yerleşen sıradan bi' "kötü kokuyorsun" kılıfı bu aslında. Bi' de bunların üzerinizdeki kokuyu beğenen ama çekemedeği için insan içinde küçük düşürmeye yeltenen komplekslileri var ki; bayılıyorum onlarla uğraşmaya. Şaka değil, yaşıyorlar bunlar.

                      En tahammül etmekte zorlandığım insan tipi bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olandır. Kalk bana insan gibi sor, bu koku nedir? Bende sana bildiğim kadar geldiği yeri, kültürünü, içini dışını açayım bi' de üstüne hacı yağı kavramının serpeyim güzel güzel tartışalım. Sende ne nedir bilgi sahibi ol.

                      Tarihini, kime ithafen yapıldığını, uğrunda yazılan hikayeleri bilmeden, bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp düşüncesini benimsemeden Shalimar gibi bi' kokuya hacı yağı dersen, ben de hayat ne güzel, vapurlar falan der, çay söylerim.

                      Kara listede olanlar genelde Oud ve sıcak baharatlarla sarılmış gül içerikli kokular ve genel anlamıyla oryantal kategorisinde bulunanlar.



                      - Stop the car...
                      - What ?!
                      - Stop the fuckin' car!

                      Yorum


                      • #14
                        Lagerfeld Kesinlikle katılıyorum. Oud ve gül ağırlıklı oryantal bir koku kullanırsın ''bu ne yahu hacı yağı gibi derler'' fresh akuatik turunçgil temalı bir koku kullanırsın ''bu ne yahu kolonya gibi kokuyorsun'' derler. Bizim insanımıza bir şey beğendirmek zor. Hacı yağı da kolonya da bir koku değil mi zaten? Çöplük gibi yada hayvan leşi gibi mi kokmak gerekiyor?

                        Konu ile biraz bağlantılı olarak bir anımı anlatayım;
                        Havanın Afrika çöllerinden hallice olduğu sıradan bir yaz gününde nasıl bir günah işlediysem belediye otobüsüne binme gafletinde bulundum. Otobüs mamak çöplüğünün konsantre hali gibi kokuyor. Otobüse biner binmez suratıma kader gibi çarpı koku. Ayakta dikilirken yanıma bir dayı geldi sanırım yanlışlıkla foseptik çukuruna düşmüş, yeni çıkarmışlar, bu kokunun başka açıklaması olamaz. Kolunu her kaldırdığında koltuk altından efil efil geliyor balkanlardan gelen iğrenç rüzgar havası. Artık içimden dua ediyorum otobüs şoförü fren yapmasın da dayı elini kaldırıp sağdan soldan tutunmasın diye. Artık dayanamadım ben bu oyunu bozarım diyerek masum bir şekilde 1 fıs üzerime 1 fıs da kurtlar vadisindeki Andy Garcia edası ile havaya fıslatmak sureti ile GIT dekantımı kullanma teşebbüsünde bulundum. Bu eylemi yapmamla beraber etrafımdaki bayanlar haç görmüş vampir gibi korkar bir şekilde '' of pof bu ne yeaa'' demeye başladı. Ulan acaba GİT diye yanlışlıkla Secretions Magnifiques mi sıktım diye kontrol etme ihtiyacı duydum. Insanların burunları artık biyolojik evrimini tamamlamak adına ortama adapte olmuş.

                        Yorum


                        • ibrhm
                          ibrhm Yorumladı
                          Yorumu düzenleme
                          Yazık olmus krala😑

                      • #15
                        M.Micallef Emir
                        Tom Ford Noir Edp
                        Montale Black Aoud
                        Son Düzenleme yalciner51; 17-02-17, 15:43. Tarafından yapıldı.

                        Yorum

                        İşleniyor...
                        X