Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Forumun üzerinde ki atalet...

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • #16
    Sonuna kadar katılıyorum, ben de önceki mesajlarımda bu konuya değindim, senin de yazmana sevindim. Bugün “x” kullandım!? Eee? Ben o parfümü bilmiyorum, parfümün adının yanına bir cümle de olsa bir açıklama iliştiriver sevgili forumdaşım, yoksa yazdığın şey parfümü hiç koklamamış olanlara birşey ifade etmiyor.

    Neticede ben forumda, özellikle ülke bu ekonomik koşullar artındayken çok daha az rakama, istenilen parfüme splitler yoluyla ulaşılmasını destekliyorum, sevgili cantona8 dostumu da bu karmaşık organizasyonlar için vakit harcadığı için tebrik ediyorum. Bir de herkes ulaştığı, aldığı ya da sadece denediği parfümleri kendi üslubunca anlatsa, parfümlerin daha da bolca konuşulduğu forumumuz iyice şenlenir, parfüm sevdalısı olduğumuz için buradayız neticede❤️

    Yorum


    • #17
      Ben birçok etkenin birleşimi olarak düşünüyorum bu sessizliği. Belki kıdemli bir forum üyesi değilim, foruma üye olalı 1 sene bile olmadı ama bence en büyük etken her geçen gün alım gücünün gitgide düşüyor olması. Belki çoğu insanın kazancı Türk Lirası cinsinden geçen yıllara oranla yıllık bazda az ya da orta bir artış gösteriyorsa sadece parfüm değil tüketilen her şeyin fiyatı inanılmaz derecede artıyor (gıda, giyim, sosyal yaşantı için harcama). Hal böyle olunca da uçan parfüm fiyatları neticesiyle hobiye ayrılan bütçe düşüyor.

      Bir ikinci konu (eski zamanları bilmiyorum) neredeyse her iki haftada bir split yapılıyor oluşu. Tamam splitler oldukça güzel bir şey; özellikle kişinin yaşadığı şehirde Beymen ya da benzeri bir satış yeri yoksa çoğu kokuyu test edip deneyimlemek için harika bir fırsat fakat ilk maddeyle bağdaştırınca splitlere harcanılan paranın haddi hesabı kalmıyor. Aman onu da alayım bu fiyata bir daha bulamam, aman şunu da alayım bunu çok merak ediyorum derken bir bakmışsınız hooooop hiç hesapta olmayan bir meblağ çıkmış. Hal böyle olunca da kısa süre aralığıyla yapılan bir sonraki split forumda talep görmüyor. Bunun dışında artık Instagram'da da splitler yapılıyor. Ben de bu Instagram splitlerine katılıp parfümleri şişeli ve dekant olarak aldım son birkaç ayda. Durum böyle olunca da ekstra forum içi yapılan splite katılmak istemiyorum. Zaten çoğu insan splitler dışında özellikle Altuğ bey ya da diğer üyelerden de dekant alarak çoğu kokuyu deneyimliyordur. Böyle olunca da beğenilen kokular ekseninde splitler talep görüyor ve her ne kadar belirli miktar dekant alma zorunluluğu getirilse bile olay şişe kapmaya dönüyor. İstediği parfümü şişeli alamayan kullanıcı diğer kokulara da dekant olarak büyük ihtimalle talep göstermiyor istediğini alamadıktan sonra para harcamamak maksadıyla.

      Son olarak da Türkiye'de distribütörler tarafından piyasaya sunulan markaların her sene yeni çok parfüm çıkarmıyor oluşu da bir etken bence. En basit örnek olarak Xerjoff, Parfums de Marly, MFK, Creed, Merchant of Venice, Dior bu sene içinde kaç yeni parfüm piyasaya çıkardı? Belki bu markalar içinde en üretkeni Xerjoff ama bu sene çıkan kokuların fiyatları da ortada. Belki bir çoğu ülkemize dahi gelmedi ve gelmeyecek. Bunun dışında sık sık yurtdışı spliti yapılsa diyelim olay yine doğrudan ya da dolaylı yoldan ilk maddeye dönüyor. Ya maliyet yüksek oluyor ya da bu hobiyle uğraşan kişi bu kokuyu zaten bilmiyorum aman kötü çıkar şimdi gereksiz yere para harcamayayım diyor heralde.

      Netice itibariyle kişisel olarak gerek splitlerden temin ettiğim dekantların, gerek mağazadan şişeli aldıklarımın ya da mağazada test ettiğim kokuların inceleme yazılarını kendi çapımda yazıp aktif olmaya çalışıyor olsam bile forum umarım her geçen gün daha da kalabalıklaşıp yeni hobidaşlar ile buluşma noktası olur

      Yorum


      • #18
        çünkü insanların artık hobileri yok, ilgi alanları yok. Hobiler ve güzellikler ortadan yavaşça kalkacak gibi gözüküyor, ben oldukça karamsarım ve bu tarz forumların geleceklerini iyi görmüyorum. Yeni gelen nesil bu işin sorumlusudur. (Üzgünüm biraz felsefe sevdalısıyım)

        Yorum


        • #19
          Benim yeni şeyler yazamamam maalesef ekonomik durumlarla ilgili.açılan splitlerde bakıyorum ml fiyatına 10,15,20,...
          2 adet dekant minimum 100 tl ve kargo ücreti.o yüzden yeni kokular konusunda çok eksiğim.
          Eski kokular hakkında da yeni yeni neler yazabilirim ki eski yazdıklarımın üzerine...


          Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

          Yorum


          • #20
            Orjinal yazı sahibi: şerif23 View Post
            Benim yeni şeyler yazamamam maalesef ekonomik durumlarla ilgili.açılan splitlerde bakıyorum ml fiyatına 10,15,20,...
            2 adet dekant minimum 100 tl ve kargo ücreti.o yüzden yeni kokular konusunda çok eksiğim.
            Eski kokular hakkında da yeni yeni neler yazabilirim ki eski yazdıklarımın üzerine...


            Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
            Kesinlikle katılıyorum. Burası bir forum ise forum kültürüne uygun bir şekilde herkes kendince paylaşabilmeli. Paylaşmayı toplum olarak da bırakmamıza mütevellit, forum kültürüne katkıda bulunma noktasında eksik kalıyoruz. Ekonomik durumların her geçen gün kötüleşmesi sebebiyle paylaşmadan daha çok ticaret kültürü ile hareket ediyoruz. Bu da yeni kokulara ulaşmayı zorlaştırıyor. Dolayısıyla hep güvenli limanlara sığınıyoruz.

            VTR-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

            Yorum

            İşleniyor...
            X