Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Ocak 2020

Çökme
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Odriu Peety. Güzel yorumlar aldım. Geçen gün kullanmamın üzerinden 24 saat geçmesine rağmen güzel kokuyorsun gibi yorumlar aldım.

    Yorum


    • Jpg Le Male designer olup çoğu niş parfümlerden fersah fersah önde keşke eski keskinliğini koruyabilseydi popüler olmasaydı

      Yorum


      • Soivohle Underworld kullandım. İsmi ve kapaktan kokladığım kadarı ile riskli olabilir düşüncesi yüzüne hafta sonuna bıraktığım bu parfüm farklı iddialı ama korkutucu çıkmadı. İlk sıktığınızda koyu bir vetiver sivriliyor. Topraksı bir vetiverin içinde falım sakızı eklemişler gibi. Karanfil ise baştan sona hep kokuya dahil. Babamın her gün karanfil çiğnemesi, benim de ofiste her gün sakız çiğneme alışkanlığımdan olsa gerek parfümde en hızlı bu notaları algıladım. Sakız notası yoktur tabii ki ama sakız reçinesi olabilir. Parfüm her ne kadar kullanılmayacak gibi olmasa da adının hissettirdiği o karanlık ambiyansı yaşatıyor. Depresif, esrarengiz bir duruşu var. Tarzım değil ama parfümün karakteri ve farklılığı (en azından benim için) hoşuma gitti.

        Yorum


        • C.N. - Homme. İlk defa denedim koku algımı yerle bir etti. Daha ilk 5-10 dakikasında birşeyler anlatmaya çalışıyordu sanki; sen sus işin ehillerini şöyle alalım diye. Başlangıçta çok yoğun baharatlı bir içki bardağını kokluyormuşum gibi hissettim, yaklaşık birkaç saat sonra henüz tarif edemediğim, ara ara koklama gereksinimi yaratan sıcak baharatlı yoğun kokuya bayıldım, çok güzel. Ama şu ana kadar kimse beğenmedi. Kafe sahibi arkadaşım ve berberin ortak fikri; "abi buralara geleceğin zaman lütfen bu parfümü kullanma gözünü seveyim." Farkedilirlik ve kalıcılık muazzam.

          Yorum


          • Montale oudmazing, hafif kirli bir oud, bol mevye, biraz feminen, bol iltifat, insanı sıkan bir kalıcılık en kısa özet bu sanırım

            Yorum


            • Xerjoff Al Khat (eski şişe) kullandım. Genel olarak hissettiğim indolik yasemin ve oud oldu. Indochine’ini de andırdı ama sanırım kullanılan oud bana bunu hissettirdi. Oldukça beğendim ve her zaman dolabımda olmasını istediğim bir parfüm olacak diye düşünüyorum. Kalıcılık ve yayılımı ise çok iyi. (Saat olarak bir şey diyemem ) Ayrıca yeni şişeden de denemiştim ve ikisi farklı parfüm resmen. Yeni şişeden olanın açılışı oldukça kasvetli ve sanki hiç geçmeyecekmiş gibi duruyordu. O açılışı asla unutamam.

              Yorum


              • xPixa
                xPixa Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Hocam acaba hiç Amouage Opus IX denediniz mi? Bu kokunun da yabancı forumlarda ve incelemelerde indolik bir yasemin kokusu olduğu yazılmış.

              • Abbathdoom
                Abbathdoom Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Hocam maalesef bir türlü deneyemedim. Normalde deneme listemdeydi ve hep erteledim. Çok merak ediyorum.

            • Pde Cuir Ottoman

              Yorum


              • Hermes - Osmanthe Yunnan. Yeşil, çiçeksi ve çay notası başarılı işlenmiş. Bence unisex dengesi yerinde. Başlarında hafiften Sur Le Nil’e benzettim. Dört mevsim de kullanılabilir ama sıcak havalara daha çok yakışacağını düşünüyorum. Performansı yerinde. Genel beğenisi de yüksek diyebilirim.

                Yorum


                • Nasomatto Baraonda

                  Kilian Single Malt ile ikisini severek kullanıyorum. Benim için kış mevsiminde iki önemli kale. Birbirine benzeyen auralari var ama ikisininde kullanma aşamasında küçük sürprizler sunduğu nüanslar var hazzı keyfi ikisininde ayrı. Tarz olarak birbirine benzeyen yayılım ve kalıcılığı mutlu eden maskülen yapıda kaliteli parfümler.
                  ​Gurme kokulardan tütün vişne vanilya tarzındaki parfümlerden uzak kendi tarzında boozy etkisiyle farkli kış mevsimi için alternatif tarz sunan viski notasina uzak olmayan herkesin beğenerek ve keyifle kullanabileceği parfümler.

                  Yorum


                  • Montale Dark Aoud ...
                    Sandalağacı ve öd ikilisinin sertlik-kremsilik dengesinden çıkmış hafif sentetik denilebilecek başarılı bulduğum uyumu. Daha öncede belirttiğim gibi en iyi montale parfümü. Sandalağacının kremsi kullanımı onu birazda feminen tarafa yakın tutuyor.

                    Yorum


                    • Amouage Sunshine Woman. Çiçeksi, Oriental olarak sınıflandırılmış olan bu parfüm, sınıfının en iyisi olmaya aday gibi.
                      İlk açılışta Frenk üzümü ve Badem olsa da, çiçekler ile desteklenmiş bu kombinasyon, ne çok tatlı ne çok çiçeksi kokusuyla tam bir unisex.
                      Baştan sona çok bir değişim göstermese de, yaz ve ilkbahar için güzel ve farklı bir alternatif olacağını düşünüyorum.
                      Fragrantica da 800 oy ile 4 puan almış olması, genel beğeni anlamında da başarılı olduğunun bir göstergesi.

                      Yorum


                      • YSL Kouros Vintage

                        Evde olduğum bir pazar gününde kullanayım dedim. Yüzüme yumruk atar gibi burnuma gelen civet kokusu hiç sentetik değil o yüzden boğmuyor şu anda beni. Ama bu ne biçim EDT diyorum gerçekten 2 fıs oda doldurmaya yetiyor.

                        Yorum


                        • Tiziana Terenzi Porpora

                          Yorum


                          • Dior eau sauvage parfum 2013
                            Karizma nasıl kokar derlerse böyle kokar diyeceğim bir parfüm. Yeni versiyonları nasıl bilmiyorum ama bu versiyon gerçekten harika, tabi herkese göre bir parfüm olmadığınıda belirtmem gerekli, seveni olduğu kadar sevmeyenide var

                            Yorum


                            • Profumum Roma Battio D'Ali
                              "Masumiyetin Kokusu"
                              Portakal çiçeği, vanilya, mür, Kakao ve hindistancevizi...
                              En başta şunu söylemek istiyorum parfümün unisex dengesi oldukça yerinde. Kremsi temiz yapısından dolayı kadınlar çokça tercih etse de mür ve kakao ile maskulen tarafa da bir göz kırpıyor Battito D'Ali. Parfümü ilk siktigimda beni sıcak, pürüzsüz birazdan açılınca içindeki güzellikleri ortaya dökecek temiz ve hafif yağlı bir yapıya öncülük eden doğal ve meyvesini de hatirlatan bir portakal çiçeği kokusu karşılıyor. İlk 5 dk portakal çiçeği arkasına gizlenmiş o masumiyeti anlamaya çalışan burnum kısa bir süre sonra ödülüne kavuşuyor. Evet, portakal çiçeği dengelenmeye başladığında dumansi ve odunsu kokusuyla mür dengeleyici ana unsur olduğunu belli ediyor. Sırada bu mürü yumuşatan vanilya ve karisima mükemmel bir şekilde yedirilen kakao hissediliyor. Kakao kullanimi oldukça yumuşak ve tozlu değil. Bütün parfüme minimal bir dokunuş yapıyor ama rolü buyuk. Bir süre geçtikten sonra açıklanan notalar arasında olmayan bir gül kokusu alıyorum. Ve bence beyaz temiz bir gül. Ama bu da çok küçük bir dokunuş yaparak parfümün küçük detayların bir bütününden ortaya çıkan kokusuna temiz ve nazik bir katkı yapıyor. Bütün parfümü kuşatan ve kompozisyonun temel taşlarından biri olan hibdistancevizi ise meyve/aromatik olarak değil de yağlı, kremsi bir sekilde kullanılmış. Parfüm hafif ve naif bir kokuya sahip. Oldukca kalıcı aynı zamanda yayılımı ideal. Hafif kokulu yapısından dolayı kimseyi rahatsız edecek bir yanı da yok. Kullanım zamanı için bahar ayları kışın ve yazın ise kapalı mekan olabilir. Masum, temiz ve azıcık da iştah açan bir parfum.
                              estefanyen

                              Yorum

                              İşleniyor...
                              X