Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

# Seçmece Split # Hakkındaki Görüşleriniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • # Seçmece Split # Hakkındaki Görüşleriniz

    Birkaç cümle ile aşağıdaki şekilde veya kendinizce bir formatta yorumlarınızı belirtmenizi çok isteriz.

    -Fiyat/performans:
    -En beğendiğiniz:
    -Balon/abartı:
    -Sizi hayal kırıklığına uğratan:
    -Hiç beklemediğiniz kadar iyi/gizli hazine:
    -Keşke yine spliti olsa:


  • #2
    -Fiyat/performans: Bu konuda nu_be Lithium, Sulphur, Mercury sanki birer adım önde gibi. Kıstas fiyat olduğu için sanırım en f/p ürünü bunlar oldu benim için. Ek olarak Tom Ford'lar da biri hariç fiyat olarak gayet güzeldi.

    -En beğendiğiniz: Daha önceden denediğim bildiğim parfümleri yazmayacağım. Split ile deneyip en beğendiğim Orchid Soleil oldu. Böyle bir parfüm hiç beklemiyordum.

    -Balon/abartı: Bana biraz H24 abartılmış gibi geldi. Balon demem ama abartı derim.

    -Sizi hayal kırıklığına uğratan: Yine H24...

    -Hiç beklemediğiniz kadar iyi/gizli hazine: Kesinlikle T.F. Orchid Soleil. Daha önce nasıl bir ön yargı ile hiç denememişsem o kadar pişman oldum. Kesinlikle F.B. Cocaine'den daha güzel. Ayrıca Mancera Vetiver Sensuel... Uzun yıllar ardından bir Mancera parfümünü beğendim. Çok minimalist ve yeşil çaylı, narenciyeli bir vetiver edasıyla, Mancera performansıyla görevini yerine getiriyor. Çok şaşırmadım ama sevindim. Her an elimin altında olsa kullanırım. Pozitif bir parfüm.

    -Keşke yine spliti olsa: Valla yalan yok. nu_be'lerin bazılarını şişli olarak alabilme fırsatı olur belki diye onların splitine denk gelmek isterdim. Kalite seviyeleri ile kıyaslayınca bedavaya almışız. Beğeni ayrı bir şey ama sonuçta yapaylık hissettirmeyen, niş klasmanında kokular... Ayrıca Orchid Soleil ile de ciddi düşünüyoruz

    Yorum


    • PPBurn
      PPBurn Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Orchid Soleil e ben de bayıldım. Tonkalı, kakuleli, Hindistan cevizli, Hypnotic Poison dalgasından nefis bir iş olmuş. Hakkında çok fazla şey yazmak istemiyorum şimdilik, zamanla daha da açılacağını düşünüyorum çünkü. Yumuşak aldehit, pudra ve krem hissi, beyaz misk, heliotrope ve badem kombosu severler kaçırmasın ama. Dip bölümleri de bayağı bayağı Metallique i oluşturmuş sanırım.

    • Swann
      Swann Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Ney! Orchid Soleil mi, hakaret sayarım yha! Sanırım matrai hocam da hic begenmemis idi, oh yani

  • #3
    Orjinal yazı sahibi: cantona8 View Post
    Birkaç cümle ile aşağıdaki şekilde veya kendinizce bir formatta yorumlarınızı belirtmenizi çok isteriz.

    -Fiyat/performans:
    -En beğendiğiniz:
    -Balon/abartı:
    -Sizi hayal kırıklığına uğratan:
    -Hiç beklemediğiniz kadar iyi/gizli hazine:
    -Keşke yine spliti olsa:

    Ben bu formatta bir yorumu belli bir zaman sonra yapabilirim. Şöyleki: Aldığım dekantlar için kendime bir hedef koydum. Günde sadece bir dekantı gün boyu deneyeceğim. Bu sıralar iş yoğınluğum çok fazla olduğu için kendime bir motivasyon olsun diyerek bu yöntemi seçtim.Sabaha sürprizle başlayayım diyerek.

    Aşağıda yapacağım yorumlar tamamen emsal olarak görülemez. Cilt kimyam parfümü yiyip bitiren türden. Extraitler bile ten kokusu olarak davranış sergiliyor. Kuru cilt yapısı, ph normalden farklı gibi (Nota geçişleri ya olmuyor, yada gecikiyor.) Parfümlere tenleri bu şekilde reaksiyon gösteren arkdaşlar yorumu dikkate alabilir.
    1. Gün Laura Biagiotti Roma Uomo
    Bu kokunun yorumunu üniversite yıllarımda bir blogda okumuş merak etmiştim. Vanilyalı sıcak bir koku olarak hatırlıyordum. İlk bunu deneyeceğim dedim.Ben şok. Traş kolonyası gibi açılış. Dedim ne oluyor. Fragranticaya notalara baktım, cidden aromatik fresh notalar. Neyse dedim belkide ben yanlış hatırlıyorum. Koku traş kolonyası gibi açılıp (sentetikliği rahatsız etmiyor, ferah) ve ardından yeni yıkanmış çamaşırdaki deterjan kokusuna (parlak bir nota) doğru gidiyor. Yanlış anlaşılmasın yine güzel bir koku. Sentetikliği rahatsız etmeyen ferah bir koku. Notaları belirtemem çünkü daha vetiver kokusu nedir onu dahi bilmiyorum. Maskülen ve hoşuma giden bir koku oldu. Tenimde kalıcılığı cilt kimyamdan ötürü düşük sayılır. Elbisede ise bir gün sonra bile koku burnuma bir ara geldiki şaşırdım. Çünkü elbiseye sıktıktan kısa bir süre sonra kokuyu hissedememiştim.
    2.gün Pierre Gillaume Drama Nuui
    Sabah geç kalınca elime aldığım ilk dekantı üzerime 4 fıs sıktım. Eyvah. Oryantel (bir tık ilerisi hacı yağı modu). Dedim forumun bir bildiği vardır, devam. Koku zamanla açılıyor,devam, açılıyor, devam,devam. Dolgun, temiz, saflığı temsil eden beyaz bir çiçek. Fragranticada bir yorumcu lord of the ringsde Arwene gönderme yapmıştı.Bencede bu koku Arwene yakışırdı. Koku tene yakın seyretti, ara ara burnuma yasemin dokunuşları geldiki gerçekten çok hoştu. Sıcaklıktan etkilenen bir parfüm. Kaloriferin yanına geldiğimde sabunsu notalar ortaya çıktı. Feminene kayan kokular hoşuma gitmez ama evde güzel bir koku rahatlatsın beni desem elim bu dekanta gider kesinlikle, kokuyu sürekli boynuma sıksam bence yormaz algılarımı.Şunuda belirteyim kişinin cildi parfümlerle arası iyi olsa bile yayılım göstermeyecek bir koku karakteri var.
    3. gün. Jovoy Remember Me
    Cecile abla Katar gezisini anlatmış. Koku tenimde tarçınla başladı. Ardından sütlü çaya geçiş, baharatlı bir çay. Ve sonra garip bir şey oldu: Bergamot. Bu nota sonradan gelebilirmi. Sonra gitti. Sonra bir daha geldi ve gitti. Sonra yine bir gariplik; bu sefer sütlü çayımıza karıştı bergamot. Sonra yine gitti. Çok hoş bir deneyim. Dahada garibi benim tenimde parfüm nota geçişleri çok zor olur. Bu bergamot şovunu Cecile abla nasıl yaptı? Kokunun yayılımı ne yazıkki düşük oldu. Kokuyu ben hissettim ama yanıma gelenler hissetmedi. Gün boyunca üç kez tazeledim. Ten kimyamla alakalıdır tabi. Koku sütlü çay olarak devam ediyor sonlarda . Yalnız burda burnunuzu dayarsanız ilaç kokusu alıyorsunuz. Sanki eczaneye girmiş gibi. Üstelik boynuma sıktıktan bir kaç saat sonra kokunun yorucu olduğunu belirtmem gerek.(Koku benim tenimde bile kalıcıydı.)

    Yorum


    • cantona8
      cantona8 Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Remember Me ile ilgili son cumlelerinize ben de katiliyorum. Yakindan koklayinca beni kokudan sogutan durum oldu hatta o medikal havasi. Hatta biskuvi tadindaki sut vanilya karisimi da beni yormustu. Ambre Narguile dahil bu tarz gourmand kokulsrda boozy dokunuslar olmayinca bende tutmuyor sanirim...

    • junleon
      junleon Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Bu MFK 540 baccarat ta hastene kokusu diye ün salan nota burdaki ilacımsı notayla aynı notamı acaba?

  • #4
    Nu_be ... Helium
    Hermes.. Narguile ye benzetildigi icin denemek istedim... andiriyor ama sanki boozy hava var ve ben bu havayi sevmedim...
    Ama o fiyata göre cok iyi...

    Nu_be... Lithium
    Fiyatina gore normal bir koku..TF Noir e benziyor .. Yoklukta gideri var..

    SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

    Yorum


    • #5
      Öncelikle emeğe geçen herkese teşekkür ederim;
      Benim için en büyük hayal kırıklığı kilian Sth Extreme oldu .Açıkçası kim buna extreme dedi hala anlamış değilim. Performans berbat asla şişeli almam kendisini .

      Masque Milano 'dan iki parfüm denedim Russian Tea ve Montecristo .Russian Tea bana çok tanıdık genel beğeniye uygun Montecristo da aksine tütün ve animalic notaların baskın oldugu sert bir parfüm oldu. Açıkçası iki parfüm de beni fiyat performans açısından tatmin etmedi.

      Frederic Malle Monsieur ise isminin hakkını veren bence herkesin beğeneceği parfüm olmuş. Paçulinin hissedildiği ortanın birazcık üstü segmentte yer alabilecek bir parfüm oldu . Benim için güzel.

      Gelelim en son tabiri caizse gol yediğim parfüme. Animalic notaların az olacağını düşündüğüm bir parfümdü Papilion Salome ama benim bugune kadar denediğim en sert en acımasız bir parfüm oldu kendisi. Nishane Afrika olifantdan bile daha animalic . Performansı çok iyi en beğendiğim kısmı ise alt notalar oldu.

      Saygılar

      Yorum


      • #6
        Cilt kimyam parfümü yiyip bitiren türden. Extraitler bile ten kokusu olarak davranış sergiliyor. Kuru cilt yapısı, ph normalden farklı gibi (Nota geçişleri ya olmuyor, yada gecikiyor.) Parfümlere tenleri bu şekilde reaksiyon gösteren arkdaşlar yorumu dikkate alabilir.
        4. Gün Tom Ford Anthracit
        Ya tom ford müşterilerini hiçe sayıp sentetik para tuzağı piyasaya sürdü, yada ben vintage azzaro pour homme vakası yaşıyorum. Zamanında güvenilir bir kaynaktan APH almıştım. Kokuyu bir denedim kimyasal atık. Bir kaç kişiye denettim aynı sonuç. Durumu satıcıya bildirdim sağolsun değiştirdi. Ama gelen ürün aynı etkiyi yaptı. Şişeyi rastgele bir arkadaşa verdim denemeden aldı gitti. ertesi gün koridorda sofistike, maskülen kirli ama karizmatik bir koku. Meğer şişeyi verdiğim adam parfümü ilk bulan insanın soylu kanından gelen seçilmişlerdenmiş. Demem oki TFA denediğimde APH yle aynı şekilde reaksiyon verdi tenimde. Anthracit alan diğer arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Belki soylu kandan başkalarıda çıkar.
        5. gün Mancera Vetiver Sensual
        Tenimde maskülen derin karakterli ama yayılımı düşük bir reaksiyon verdi. Elbise üzerinde parlak kırmızımsı bir notada başlayıp maskülene kaydı. Ama tendeki gibi derinliği yoktu. Yayılım düşük, kimse farketmedi. Tendeki kokunun yayılımı iyi olsaydı şişesini düşünürdüm.
        6. Gün Xerjof Mefisto
        Tenime iki fıs. Makülen. Fragranticaya baktım oda ne gül notası. Burnumu dayadım. Gül mül yok kardeşim diyordumki, yok artık. İçeriğindeki lavanta notasına yuvarlak hatlar veren, yumuşatan bir gül notası. O kadar iyi harmanki gül lavanta birleşmiş. Lavantada gülün feminenliğini almış. İşte burda çok güzel bir deneyim yaşadım. Elbiseye iki fıs. Elbisede durum iç açıcı değil. Yayılım daha iyi ama lavanta bu sefer köşeli baskın. Bir süre sonra burnumu çok yurdu. Tendeki yayılımı ise bende iyi olmadı. Parfümlerle teni iyi geçinenen birinin daha iyi sonuçlar alacağın düşünüyorum. Parfümde öyle bir karakter var.Ve evet kişilik kokusu, güzel bir maskülen.
        7.Gün Suleko Baba Yaga

        Bakalım Cecile abla ne yapmış dedim. Ne yazıkki cilt kimyam parfüm yapısıyla uyuşmadı. Galiba tüm notalar aynı anda kokmaya başladı. Nota geçişleri yaşamadım desem yeridir. Çünkü turunçgil yapısı bile kirli başladı. Peki sende hepsi birleşince nasıl bir koku elde ettin diye sorabilirsiniz? Yeşilımtrak bir tütün kolanyası. Evet tütün kolonyası. Elbise üzerine sıktım ama anosmik oldum galiba ,pek koku alamadım. Bir süre sonra tekrar denemem gerekicek.

        Bu arada Jovoy remember me ikinci gün elbisede kokmaya devam etti. Sütlü çay kokuyordu.ilaç kokusu yoktu. Üçüncü günde elbisede koku vardı. Süt baskın olmuştu. Bebek kokusuna benziyordu.
        Son Düzenleme junleon; 21-03-21, 17:57. Tarafından yapıldı.

        Yorum


        • #7
          Fiyat/performans: nu-be Helium : Tarçını daha ön planda Dolcelisir demiştim ilk denediğimde, kalitesi ve performansı da hoşuma gitti fakat tam boy alacak kadar da ısınmış hissetmedim.
          -En beğendiğiniz: Anka Kuş Los Vientos de Santa Ana: Detayları başka bir başlıkta açmıştım.İsli narenciye enfes bir fikirmiş, ilk etapta kulağa acayip gelen kontrasta rağmen çok rahat kullanılabilir bir kompozisyon fakat keşke yayılımı biraz daha iyi olsa dedirtiyor.
          -Balon/abartı: Anka Kuş Jezebel : Galiba hakkında olumlu yorumlara çok odaklandım.Açılışta, 'karışık Cappy meyve suyu içtikten sonra kusmak' akoru öf yahu dedirtiyor ama sonra bir dönüştü ki aklım gitti de diyemiyorum, tatlı floral bir iş işte deyip geçiyorum.Benim için özel bir yanı olmadı.
          -Sizi hayal kırıklığına uğratan: Jovoy Ayin Saatleri : İsminden ötürü elbette tütsünün etkisinin belirgin olacağını sezmiştim ama açılıştan itibaren bu kadar da yoğun olması canımı sıktı.Derin derin teneffüs ettiğimde recineleri hissediyorum gayet iyi ama tütsü nüanslari çok maskeliyor.Daha farklı hayal etmiştim.
          -Hiç beklemediğiniz kadar iyi/gizli hazine: Maalesef böyle bir parça denk gelmedi.

          12 numunede gerçekten iyi dediğim Los Vientos de Santa Ana ve Baba Yaga sadece.
          nu-be Mercury mesela, beni çok rahatsız etti, metalik marin bir hava algılıyorum öyle ki biraz daha özümseyeyim diye içime çektikçe iyice soğuyorum.

          Diğer parçaları test başlığında irdelemeye devam ederiz.

          Yorum


          • #8
            8. Gün Suleko Baba Yaga (Tekrar)

            Bir gün öncesinde koku alt notalara geldiğinde garip bir durum yaşadım. Tatlımsı, boozy tütüne benzeyen bir hal aldı. Sürekli burnumu dayayıp ,kokladım tenimdeki kokuyu. Bağımlılık yaptı. Ertesi gün baktım elbisede hala azda olsa koku devam ediyor. Dedim bir gün daha vericem bu parfüme (Zaten kullanasım vardı, Cecile abla uyuşturucumu ne koymuş içine anlamadım.). İki fıs boynuma, çıktım evden. Yine turunçgilleri alamadım, kirliydi. Sonra yeşilimtrak tütün kolonyası benzeri koku (tatlımsı). Hala anlatılan o karanlık kasvetli ormanı bekliyorum ama nafile. İşyerinde koku burnuma güçlü gelmeyince bileklerime v&r spicebomb sıktım. Baktım iki koku birbirine çok yakıştı. İşte o zaman şimşekler çaktı. Tarçın kokusu. Fragranticada görünce en çok şaşırdığım nota tarçındı, çünkü baba yagada tarçın kokusu alamamıştım. Meğer bana o tatlımsı boozy tütün kolonyası nüansını veren tarçın ve paçuliymiş. Cecile ablaaaaa. Elimdeki dekantın çoğunu üstüme boşalttım. tüm notalar dahada belirginleşti. Yeşil ovalarda dolaşmadım, karanlık ormana girmedim, sonda turunçgilleri almadım ama benim tenimde sürekli koklamak istediğim tatlı boozy ve paçuli hissedebildiğim tütünü elde ettim. İlk kez cilt kimyam parfümde sevdiğim bir hareket yaptı.İşin kötü yanı pahalı bir parfümü bolca kullanmam gerekiyor üzerimde. Cecile abla, senin kulübe kaydımı yaptırdım ama bu kulüp ev kirası ödeyenlere göre değil gibi.

            Yorum


            • #9
              Arkadaşlar Russian Tea denerken şişeyi kullanım uzaklığının önemli olduğunu farkettim. Uzaktan ve yakından fıslama yaptığınızda fark var. Daha yakından fıslamada sabunsuluk artıyor gibi. Algı yanılmasıda olabilir. Bilgilerinize...
              Son Düzenleme junleon; 25-03-21, 12:28. Tarafından yapıldı.

              Yorum


              • NightManager
                NightManager Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                ilk defa böyle bişi duydum tüm parfümlerimi hep yakından sıkarım , bana da sabunsu geldi hatta hemen elden çıkardım.

              • junleon
                junleon Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                teafortwo orada güzel bir bilgi gözüme çarptı: "bir parfümün konsantrasyonu 2 kat artarsa koku gücü 1,2 kat artar demiş."
                NightManager ben sabunsu başlangıcı sevdim aslında, tatlımsı ve yumuşak sabunsu. Sonrada çay paketinin içi gibi bir kokuya dönüşüyor. Çiçek notalarıyla desteklensede bu siyah çay aslında kaliteden uzak, bildiğimiz siyah rize çayının kokusu gibi bence. Şişeyi yakından sıktığımda daha belirgin bir sabun kokusu vardı. Kalp notalara geldiğindede burnumu dayamadığım halde daha belirgin bir çay notası aldım. Ama fiyatı düşünüldüğünde yetersiz bir performans kesinlikle.Buram buram siyah çay notası beklentisi içindeydim. 35 ml şişe fiyatına 120 ml olarak satılmalıydı. O zaman fiyatını hakederdi.
                Son Düzenleme junleon; 25-03-21, 23:58. Tarafından yapıldı.

              • NightManager
                NightManager Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                junleon Ben de size katılıyorum , performans açısından zayıf kalmış . Ben de traş sonrası balsamlara benzettim kokusunu. Bu arada parfümü baya bi gömdük.

            • #10
              Atkinson Excelsior Bouquet

              Fragrantica yorumları olumluydu baya, yazın kullanırım ben bunu diyerek 15 ml kadar almıştım. Parfümü sıktım, koku filan alamadım. Farklı şekillerde uzak , yakın, tene, elbiseye fıslattım, nafile. Çok az koku aldım, beş dakika sonrada gitti. Anosmik filanım galiba notalara dedim, üzerimde baya kullanıp etrafta dolaştım kimse farketmedi. Arkadaşa denettim, oda koku alamadı. İki günlük denemem sonuç vermedi. Anlayabilmiş değilim.

              Milano Masque Russian Tea

              Parfümü iki fıs boynuma iki fıs elbiseye kullanıp evden çıktım. Ferah sabunsu koku geldi ilk olarak. Tatlı çiçeksi bir sabun, pahalı bir güzellik sabununu koklamak gibi.Nane kokusunu hissetmek istedim ama nafile, çiçeksi kokular eşlik etti hep ve bundan şikayetçi olmadım. Ardından bu koku yavaş yavaş floral destekli çay notasına doğru kaymaya başladı.Çiçek ve çay notaları ayrı ayrı kokuyordu ve bu baya güzel bir deneyim. Ama çay notası normal market çayının poşetini koklamak gibi. Bununla birlikte şunuda belirtmeliyim, kokunun başlangında burnu yoran kokusuz bir sentetik var, duyularımı zorluyor biliyorum orda ama kokusu yok. Bu sentetiklik galiba iki saat sonra gitmişti. Kokunun dip notasını şöyle anlatayım. Bir bardak çayınız soğumuş masanızda bekliyor. Onu burnunuza götürün; o koku ile poşetteki kuru siyah çayın bir karışımı dip nota. Kokunun yayılımı söz konusu değil. Koku uzun süre burnunuza ara sıra geliyor. Öğle vakti tazelediğim koku, gece 23.00 sıralarında bile burnuma nadirde olsa gelip gidiyordu. Eğer üzerinize fazla sıkarsanız belki kol mesafesinden koku duyulur ama emin değilim. Fiyatını göz önünde bulundurursanız, fazlaca kullanmak mümkün değil. Baştan sona ilgi çekici güzel bir deneyim. Ama fiyatını düşünürsek, deneyip tadında bırakın derim

              Yorum


              • #11
                Betwixt and Between ve baba yaga güzel parfümlermiş. Parfüm betimleme konusunda yeteneğim olmadığından uzun uzadıya yazmadım maalesef.

                Yorum


                • #12
                  Elimdeki sample'lar :Russian tea,Laura Biagiotti Roma Uomo EDT, Pierre Gillaume Drama Nuui ,Atkinsons The Excelsior Bouquet, Jovoy Remember Me, Mancera Vetiver Sensuel, Suleko Baba Yaga, Tom Ford Noir Anthracite, Xerjoff Mefisto,
                  -Fiyat/performans: Remember me olduğunu düşünüyorum. Bir süre sonra yorucu ama fiyatına göre güzel.
                  -En beğendiğiniz:Baba yaga : Bağımlılık yaptı. Fiyatı uygun olsa şişeli alırdım. Bütçeme uygun değil.
                  -Balon/abartı: Atkinson excelsior. Koku çok zayıftı. Birçok kişide denedi. Nafile. Russian tea güzel, ama fiyatı abartı.
                  -Sizi hayal kırıklığına uğratan:Antracit . Beklentim yüksekti. Muhtemelen vücut kimyam uyuşmadı.
                  -Hiç beklemediğiniz kadar iyi/gizli hazine: Sample lar arasında bu unvanı verebildiğim olmadı.
                  -Keşke yine spliti olsa: Dediğim olmadı.
                  Mefisto ve vetiver sensual de beğendiğim kokular oldu. Ama tenimde yayılımı iyi olmadı.

                  Yorum


                  • junleon
                    junleon Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Remember me hakkındaki görüşüm değişti. Uzun bir ara sonra tekrar denediğimde o ilacımsı kokunun daha da belirginleştiğini fakettim. Sentetikliği arttı. Hava sıcaklığı arttığında parfüm böyle davranış gösteriyor olabilir. Yada şişesinde demlendikçe sentetikliği arttı. Nedenini bilmiyorum. Rahatsız edici bir hal almış.
                İşleniyor...
                X