Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

# Alaturka Spliti # Hakkındaki Görüşler

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • # Alaturka Spliti # Hakkındaki Görüşler

    Anket açmak maalesef mümkün olmadı. O yüzden bilgi paylaşımı adına ve burada adı geçen parfümleri almayı düşünen arkadaşlar adına fikir alışverişi maksadıyla;

    Splitin;
    Fiyat/performans parfümü:
    En beğendiğiniz parfümü:
    Balon/abartı parfümü:
    Sizce hayal kırıklığı parfümü:
    Gizli hazinesi:
    Keşke bir daha olsa'sı:

    Sevgiler..


  • #2
    Fiyat/performans parfümü: Ermenegildo Zegna Amber Gold

    Pürüzsüz bir amber yorumu olduğunu düşünüyorum. İçeriğinde beni rahatsız eden bir şey olmadı. Gül ve safran Arabik hava katmadan ilerliyor. Ambre Fetiche’ten sonra gerçekten sevdiğimi hissettiğim bir amber parfümü oldu. Fiyatına göre gerçekten güzel.

    En beğendiğiniz parfümü: Jovoy L’Enfant Terrible

    Baharatlarla hurmanın bu kadar uyumlu ve güzel bir birliktelik oluşturacağını beklemiyordum. Sıcak bir parfüm ve biraz salep gibi kokuyor.

    Balon/abartı parfümü: -

    Sizce hayal kırıklığı parfümü: Jovoy Remember Me

    İlk başta beğendim ama sonraki denememde çok yoğun geldi. Büyük bir hayal kırıklığı sayılmasa da yazmak istedim.

    Gizli hazinesi: Bende gizli olarak kalsın.

    Keşke bir daha olsa'sı: Initio Divine Attraction

    Kısaca yanık vetivere eşlik eden deri. Bunu da ilk başta tam anlamıyla beğenmedim ama sonraki denemelerimde hoşuma gitmeye başladı. Vetivere olan düşkünlüğümden dolayı mantıklı düşünemiyor olabilirim.

    Yorum


    • #3
      Fiyat/performans parfümü: Prada Water Splash diyebilirim. Uygun fiyatına göre oldukça güzel, temiz ve performanslı bir parfüm.

      En beğendiğiniz parfümü: Preludio d oriente. Tütsü seven bir olarak aldım ve gerçekten beğendim.

      Sizce hayal kırıklığı parfümü: Ferrari Noble Fig. Koku olarak gayet iyi. Fakat performans zayıf. Koku pek ilerlemiyor.

      Gizli hazinesi: Rahatlıkla yellow sea diyebilirim. Farklı bir koku. Keşke fazla alsaymışım dedim.

      Keşke bir daha olsa'sı: Micallef Yellow Sea diyorum.

      Yorum


      • #4
        F/P ürünü Michael Kors Extreme speed : Normalde tatlılık barındıran parfümlere biraz mesafeliyim ama bunda gerçekten çok dengeli kullanılmış tatlı baharatlar kakule ve tarçının uyumu tarçın biraz daha baskın duruyor ama baymıyor gerçekten tam f/p parfümü alanını üzeceğini sanmıyorum.Yalnız biraz akşam kokusu esintili bahar akşamları ve kış aylarında da rahatlıkla kullanılabilir. Ve almadığım ama bildiğim için söylüyorum kesinlikle Lalique Encre noire sport mutlaka denenmeli özellikle o fiyata bulunmaz nimet.

        En beğendiğim parfüm: Jo Malone English oak & Hazelnut öncelikle çok doğal kokuyor sanki bir ormandaymışsınız gibi hissettiriyor sedir fındık ve meşe yosunu harika harmanlanmış performansı da bir Jo Malone'a göre hiç fena değil tabi bir Pomegranete noir olduğunu söyleyemem kısacası ben çok sevdim denenmeye fazlasıyla değer.

        Balon / abartı parfümü: Bununla ilgili bir düşüncem yok sonuçta göreceli durumlar

        Hayal kırıklığı : Jovoy remember me

        Gizli Hazinesi : Jo Malone English oak & hazelnut

        Keşke bir daha olsa'sı: Şişeli talep etmiştim ama maalesef dolmadı Jo Malone wood sage & sea salt şöyle söyleyebilirim mutluluğu bir şişeye sığdırmışlar sadece koklayın diye bir o kadar güzel kokuyor ama performansı bir o kadar da kötü bir çocuğa şeker verirsin sevinir ama şekeri elinden alınınca ağlar ya maalesef tam da öyle bir parfüm ama yine de şişeli alırdım.

        Yorum


        • #5
          Fiyat/performans parfümü: Kesinlikle Ferrari Noble Fig. L'artisan Caligna'dan sonra denediğim 2. incir parfümü. Caligna'ya göre çok daha iyi. Onda sanki bir şeyler rahatsızlık veriyordu. Bu çok daha pürüzsüz olmuş.

          En beğendiğiniz parfümü: Initio Side Effect ve Tom Daxon Salvia Sclarea. Side Effect şu ana kadar denediğim en klas kokulardan birisi. Aşırı kaliteli bir vanilya hissiyatı var ve o kadar dengeli ki ben bu parfüme neredeyse tatlı parfüm bile demem. Çok güzel. Tom Daxon ise örneğine az rastladığım yeşil parfümlerin çok güzel bir örneği. Kullandığımda yeşilliklerin içerisinde piknik yapar gibi hissettim kendimi. Performansı biraz düşük.

          Balon/abartı parfümü: LM Veleno Dore. Kötü mü? Kesinlikle değil ama Burberry London tarzı bir kokunun bu kadar pahalı olması balon olarak nitelendirebilmek için yeterli bence.

          Sizce hayal kırıklığı parfümü: Jovoy Remember Me. Notalarına tam bakmadan almışım. Oysa baksam kesinlikle almazdım çünkü sevmeyeceğim gün gibi ortadaymış Tatlı notalar ve bergamot kombinasyonu bana göre çok saçma. Bu parfüm de onun bir örneği. Hiç hoşuma gitmedi.
          Francesca Bianchi Etruscan Water: Aşırı kirli bir meşe yosunu kullanımı var. Bana Chanel Anateus'un yazlık hali gibi geldi. Bu tarz parfümleri kesinlikle hiç beğenmiyorum. Fiyatı da çok uçuk zaten.
          Ermenegildo Zegna Amber Gold: Notalarda safran olmamasına rağmen fena bir medicinal hava geldi. Hiç sevmedim.
          Montale Tropical Wood: Başlangıçta tropikal meyveler ön planda gibi görünse de aradan biraz zaman geçince hiç haz etmediğim Montale gülü bütün ağırlığını koyuyor. Ben gül daha çok tamamlayıcıdır diye düşünmüştüm. Ondan dolayı bu da hayal kırıklığı oldu benim için.

          Gizli hazinesi: Bentley Intense For Men: Beklentimin çok üzerinde çıktı. TT Laudano Nero'nun desginer hali gibi.

          Keşke bir daha olsa'sı: Initio Side Effect tabi ki
          Son Düzenleme Myrkur; 08-09-20, 15:12. Tarafından yapıldı.

          Yorum


          • Selective44
            Selective44 Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Montale zaten her parfüme mutlaka o gülü yapıştıracak. Olmazsa olmazları.

          • furkan1001
            furkan1001 Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Remember Me yi galiba kimse sevmemiz bende genele katıyorum kışın denediğimde anında soğutmuştu kendisinden beni bulaşık deterjanı gibi bir şeyi anımsatıyor bana.

          • Myrkur
            Myrkur Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Selective44 Intense Pepper'da yok Allahtan. Onu severek kullanıyorum

        • #6
          F/p ürünü . Uomo Casual life demek istiyorum benzerleri eminim çok vardır ama gerçekten sevdim hem genel beğenisi yüksek hem de fiyatı makul diye düşündüm.

          ​​​​​En beğendiğim . Veleno dore oldu , çevremden de güzel geri dönüşler aldım beklemiyordum gerçi, bu arada performansıda gayet güzel lüks bir koku parasından mı böyle hissediyorum diye düşündüm ama son kararım lüks evet.

          Hayal kırıklığı. Yani bunda biraz çekingenliğim devam ediyor gibi intense oud diyorum. Çünkü çok duydum, okudum yorumlara bakarak profil oluşturunca tabi ister istemez hayali bişey canlandırıp o çıkmasını bekleyince hayal kırıklığı oluyor tabi ,insan işte kullanırmıyım evet.

          Bir daha olsa. Veleno dore ama 3ml.😄

          Yorum


          • #7
            Splitten tek bir koku edindim; Remember Me.
            Hayal kırıklığının başrolü olmuş splitte Ama gün gelir özletir kendini, peşin hüküm vermeyin derim
            Kendim de çok bayıla bayıla kullanmasam da bazen o melankolik havasını özlüyorum.

            Yorum


            • Freerange
              Freerange Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              Jovoy Remember Me bence harika bir gourmand parfüm, ama bu sıcakta üzerime sıkacağım bir şey değil. Bu yüzden beğenilmemiş olabilir mi acaba merak ediyorum?

          • #8
            3 parfüm aldım, Aramis tobacco reserve, Burberry Brit Rhythm Intense ve Aramis Tuscany. Kokuları bir defa ve üçünü aynı anda denedim, bu yüzden sadece izlenim aktarabilirim. Bu sıcak ve nemli havalarda anlamak çok mümkün olmasa da Tobacco Reserve'in hakkını verdiğini söyleyebilirim. Burun bükmeyen, nazik bir tütün parfümü olduğunu düşünüyorum. Aramis tuscany bana Caron The Third Man'i hatırlattı. Biraz daha aromatik fujer'e yönelmiş gibi. Third man'i çok tatlı ve yumuşak bulanlar becnce deneyebilir. Kalıcılık ve farkedilirlik de harikaydı. Burberry Brit beklediğim baharatlı notaları veremedi, sıradan akuatik odunsu bir koku izlenimi verdi bana. Sonuç olarak Tobacco Reserve memnun kaldığım bir koku oldu. Tucsany'yi alıp kullanmam ama seveni mutlaka çıkar. Burberry? Meh.

            Yorum


            • #9
              En begendigim:French lover

              Notr: Julet mad aqua sextius

              Hayal kirikligi:Lys Mediterranee

              RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

              Yorum


              • #10
                Fiyat performans ürünü Salvatore Ferragamo Uomo Casual Life
                En beğendiğim parfüm Tom Daxon Salvia Sclerea
                Gizli Hazinesi Hanae Mori Him bence kalıcılığı yüksek kışlık beyefendi parfümü.
                Hayal kırıklığı yaşadığım parfüm Micallef Yellow Sea oldu Sert cızırtılı ve metalik bir açılışı var kehribar çok baskın aquatic havayı bu veriyor herhalde fakat hepsi yarım saat içinde tene yaklaşıp kayboluyorlar Parfümden en ufak bir iz kalmıyor beni esas hayrete düşüren bu oldu En zayıf designer larda da bile parfümden bir kalıntı olur Bunda yok Splitin balon parfümü ise Miller Harris La Fume bu da reçine baskın açılış yapıyor Tam bir ferahlık yaşayacağım diyorsun 1 saat içinde tene yaklaşıyor


                Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

                Yorum


                • cantona8
                  cantona8 Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Yellow sea ye sasirdim. Ben cok begendim performansini hatta black sea yi de kendime aldim
              İşleniyor...
              X