Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bir balerin kokusu, zarif, ferah ve feminen bir koku önerisi

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Bir balerin kokusu, zarif, ferah ve feminen bir koku önerisi

Merhabalar, forumdaki ilk konum olacak 😊 parfümleri yeni yeni tanıyorum ve uzun zaman bu forumda olacağım bundan sonra 🌛

"Bir balerinin kokusu" diyebileceğiniz, feminen, zarif bir koku öneriniz var mı?

Chanel Coco Mademoiselle Intense öneririm.

Yorum

Foruma hoşgeldiniz
      Temiz, pudra ve makyaj kokuları (ki favorilerimdir) "balerin" imajı ile en çok örtüştürdüklerim.

* Trussardi My Name: Temiz ve ferah, hafif pudralı, taze bir losyon kokusu. Çok zarif bir parfüm.
      * Chloe Love: Temiz bir pudra kokusu. Bana göre çok karakterli ve akılda kalıcı bir kokuydu, uzun süredir üretilmiyor. Fikir vermesi açısından benzeri Emotion Love denenebilir.
      * Guerlain L'Instant Magic: Pudra-makyaj-losyon kokusu. Başta ferah, ortalarda hafif tatlı, biraz da bademden gelen bir burukluğa sahip. Neredeyse her mevsim, her ortamda giyilebilir.
      * Lancome Iris Dragees: Badem şekeri efektli, pudralı ve tatlı bir parfüm.
      * Narciso Poudree: Miskten yana zengin bir pudra bombası.
      * JCB Ombre Rose: Pudra-makyaj karışımı, kulis kokusu.
      * HdP Blanc Violette: Degas tablolarındaki balerinler böyle kokuyor olmalılar. Başta taze, sonrasında kuru ve hafif tatlı pudra. Çok nostaljik, zamanda yolculuk gibi.
      * Atkinsons Love in Idleness: Başta hafif aseton, devamında ise meyveli akorlarla pembe rujlu, taze bir makyajı çağrıştıran, yine kulisi hatırlatan bir parfüm.
      * Stendhal Elixir Blanc: Benim için balenin kokusu. Başlarda hissedilir odunsu akorlar, sonrasında ise tozlu ve tatlı bir pudra. Ahşap, tozlu sahne, kadife perdeler ve balerinlerin makyaj kokularının birbirine karıştığı bir atmosfer yaratıyor.

Umarım aradığınız gibi bir parfüm bulabilirsiniz.

Yorum

• hestia
        hestia Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Çok teşekkür ederim çok naziksiniz uzun uzun yazmışsınız 🙏 hemen bakıyorum önerilerinize 💕

Sevgili Rayiha zaten yazmış ama benim de aklıma ilk L’instant Magic gelmişti. İpek gibi, zarif ama kalıcı bir parfüm. Diğer aklıma gelen parfüm ise Chanel No 5 Eau Premiere. Yine çok masum, temiz, bebeksi.

Yorum

• hestia
        hestia Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Bebek pudrası gibi kokuyor yorumu aldım ondan. Bebek pudrasını da ıslak mendillerini de severim ama direkt bebek pudrası gibi kokmak istemem galiba 🤣 sizce de direkt bebek pudrası kokusu mu ? 😃

• Libra
        Libra Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Evet, bebek pudrası havası var ama boğmayan, ferah bir şekilde☺️

Dior, Diorissimo.

Zarif/ferah müge soliflore. Muhteşem, minimalist güzellik!

Sahnede dans eden inci çiçeği gibiydin sözü, bu kokuyu giyen bir balerin için en uygun iltifatlardan biri olurdu sanırım.

Click image for larger version  Name:	diorissimo.jpg Views:	0 Size:	36.9 KB ID:	212598
      Son Düzenleme Aryan; 06-10-22, 15:21. Tarafından yapıldı.

Yorum

https://www.fragrantica.com/perfume/...ume-10296.html
        tam anlattığınız gibi…
        İnsanın ruhu kokularıdır...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Herod View Post
          Ahh ahh benim de gözüm bunda ama yurtdışında satılıyor sanırım 🥲 Şu anlık gözüme kestirdiklerim bunlar, deneme şansım olmazsa kör alış yapabilirim. Pişman olur muyum bilemiyorum 😅

Feminin pluriel Mison Francis
          Jo malone Wild bluebell
          Jo malone Orange blossom
          Narciso poudree
          Byredo Bal da afrique byredo
          Jo malone Peony & blush suade (bunu almaktan hiç emin değilim)

Yorum

Zorlu Beymen de var diye biliyorum ben kontrol edin isterseniz 👍
            İnsanın ruhu kokularıdır...

Yorum

İşleniyor...
            X