Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Koleksiyoner misiniz yoksa kompülsif istifçi (dispozofobi) mi?

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • #16
    Beğenimden düşeni elden çıkarmada hiç tereddüt etmem. Genel olarak koleksiyonerim yazılana göre

    Yorum


    • #17
      Kesinlikle koleksiyonerim. Ancak bazen parfüm konusunda dürtülerime karşı koyamayıp, kendi kendime bu ay bütçem yok dediğim halde alabiliyorum. Sanırım engel olamadığım bu dürtülere döviz kuru engel olacak bu gidişle

      Yorum


      • #18
        Döviz kurlarının yükselmesi iyi oldu. İster istemez fren sistemi devreye girdi.

        Yorum


        • #19
          Paranın sıcaklığıyla aslan , suyunu çektiğinde ml fiyatı 2 tlyi geçmeyen ,denemeye doymayan kör alışta bir marka olmuş zararına satışlar yapan ,çok vahşice parfüm kullanan ( dozajlama )
          hanımdan gizli istifciyim galiba
          Son Düzenleme kiton men; 02-04-18, 12:02. Tarafından yapıldı.

          Yorum


          • #20
            çok iddialı bir kelime gibi koleksiyonerlik.. ama tabloya göre koleksiyonerim

            Yorum


            • #21
              Muhtemelen azınlıktayım ama ben böyle düşünüyorum:

              Ben hobiye gönül veren herkese saygı duyuyorum. Koleksiyonerlere de. İstifçilere de. Eski gramofon plaklarını özenle toplayıp dinleyenlere de hayranım pul biriktirenlere de. Hayatta hiçbir baltaya sap olamamış hiçbir artı özelliği olmayan gelmiş gidecek sıradan insanlara, herhangi bir hobiye gönül vermemiş insanlara sadece üzülürüm. Hobileri olan insanlardan çok farklı bilgiler öğrenebilirsiniz. Hayatları renklidir, vasıfları sıradan değildir.

              Tabii bir de hasetler var. Onun neden o kadar malı mülkü pulu antikası parfümü şusu busu var ki? Neden hala alıyor? Bunun neden bu kadar evi/arabası/kitabı vs var? Ben mesela araba hobisi olup alabilenlere saygı duyuyorum, demiyorum (misal Cem Yılmaz’a) ‘arkadaş trilyonlar yatırmışsın arabalara sanki hepsini kullanacaksın yazık değil mi?’ diye, adamın hobisidir veya koleksiyonudur sorsan her birinin torpidolarının farklı işlevsel özelliklerini anlatır belki sana, birşeyler öğrenirsin fena mı? Var ki yapıyor sana/bana ne? De ki Allah arttırsın, ne güzel hobin var.. Farklı en azından. Öte dünyada evden kaaaveye kaaaveden eve (bilgisayardan tuvalete tuvaletten bilgisayara gibi örnekler çoğaltılabilir) boş bir hayattansa böyle biri en azından tutkum vardı diyebilecek.. Saygı duyuyorum ben. Bilgisiz ve sadece hatun/er kişiler için yapan insanlar müstesna.
              Aynı hobi/koleksiyon/istif düzeni vs yok diye hayıflanmanın ne anlamı var? Mutlu oluyorum ben gördükçe hobilerine zaman ayıranlara, ne güzel işte gönül vermiş.. ‘Gönül vermek’ bu çağda ne kadar önemli bir meziyet..
              Oturup ağlamanın ya da havanda su dövmenin ya da ulaşamadığı ciğere kötü demenin ya da kötü kalpli olmanın ya da hırslanmanın ya da onun malı için çeneni yormanın anlamı ne? İyiniyetli ol, iyi olmayı dene, görünürde değil gerçekten ve kalben iyi ol, hırs-hamaset getirmez götürür.. Hobi de geç, herkesin tutkusu ve tutkusunun derinliği farklı..

              Özelinde parfüm hobisine gönül vermiş, koleksiyoner olmuş, istifçi olmuş herkese selam olsun; en içten saygılarımı sunuyorum bu arkadaşlarıma.
              https://www.fragrantica.com/member/789115/

              https://www.instagram.com/sebnemin_dunyasi/

              Yorum


              • #22
                İstifçi kesinlikle değilim ancak koleksiyonerde diyemem sanırım (şimdilik belkide ), sadece parfüm konusunda değil hayatımın her parçasında nicelikten çok niteliğe önem veririm, beğendiğim sevdiğim şeylerin fiyatına çok önem vermem aynı zamanda ucuzmuş diye sıradan bir şeyi de almam.

                Yorum

                İşleniyor...
                X