Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Audiophile(Odyofil) arkadaşlar için bir konu

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Audiophile(Odyofil) arkadaşlar için bir konu

    Audiophile arkadaşların sistemlerini, kendi aramızda tavsiyeleri ve sistemlerinde güzel çalan şarkıları paylaşabileceği bir konu açmak istedim. Eminim parfüm hobisine tutkuyla bağlı olup Audiophile olan arkadaşlar vardır.

    İlk olarak ben sistemimi paylaşmak istiyorum. Şuan için çalışma odamda kullanıyorum bu sistemi ileride oturma odama geçireceğim uygun ses yalıtımını yaptıktan sonra. Hoparlör olarak Kef q350 raf tipi hoparlörlerini kullanıyorum. Gönlümden geçen Klipsch rp600m''lerdi fakat KEF'lerin imagingi beni çok etkiledi. İzolasyon olarak uygun bir odada dinlediğinizde gerçekten sahne ve holografik imagini kendi klasmanına göre çok net. Yüksek seste dinlemeyi çok sevmiyorum genelde düşük seste dinliyorum. Bu sebepten dolayı biraz dinamik olarak kayıp yaşıyorum ama EQ ile biraz dengeliyorum bu kayıbı.

    Amfi olarak Marantz pm6006 seçtim. Bütçemin yettiği klasmanda iyi bir model aldığımı düşünüyorum. IOTAVX SA3 almak istiyordum ama pm6006 neredeyse yarı fiyatına geldiği için marantzı tercih ettim.

    Dac olarak çinli dac üreticisi topping d10 aldım. Kendisinden çok memnunum fiyatına göre performansı muhteşem 100 dolara daha iyi bir dac alamazsınız. Belki ileride daha iyi seçeneklerle dac'i güncelleyebilirim.

    Ses panellerini de bauhause'dan 5 cm kalınlığında 60x120 taş yünü paneller alıp ankara sitelerde mobilyacıma kaplattım ve soldaki panel ayakta duracağı için ona bir ayaklık yaptırdım. Sese etkisi şöyle oldu bu panellerin; sahne daha net ve bazı alt frekanslar yüksek seste rezonans yapıyordu panellerden sonra o etki azaldı. Daha huzurlu diyebilirim panellerden sonra sistem.

    Fotoğraflarda bir masaüstü bilgisayarda kullanmak için konumlandırdığım masa üstündeki hali var, bir de dinlenme koltuğunda daha uzaktan dinlediğim s100 standlarının üzerindeki hali var. Müzik dinlemeye vakit ayırdığım zamanlar standların üzerine koyup biraz daha uzağa oturuyorum sesi biraz daha açmama imkan tanıyor ve dinamik olarak daha etkili ve sahne olarak daha geniş oluyor hoparlörleri birbirinden biraz daha uzaklaştırabilidğim için.

    İlerde sonorous s100 standımla 12 m2 oturma odamda daha fazla ses panelli alıp oraya taşımak istiyorum.Sistemi bir veya ileri zamanda 2 tane svs 1000 subwoofer ile ekleme yapma planım var.Biraz daha alt frekansları besleyerek hem müzik hem de film izlerken daha eğlenceli olması açısından iyi bir eklenti olacağını düşünüyorum.

    Herkese iyi günler diliyorum okuduğunuz için teşekkürler.

    Click image for larger version  Name:	1.JPG Views:	32 Size:	157.9 KB ID:	199717 Click image for larger version  Name:	DSC08993.jpg Views:	27 Size:	1.38 MB ID:	199718 Click image for larger version  Name:	DSC08994.jpg Views:	27 Size:	1.40 MB ID:	199719 Click image for larger version  Name:	DSC08998.jpg Views:	30 Size:	1.51 MB ID:	199720 Click image for larger version  Name:	DSC08999.jpg Views:	30 Size:	987.9 KB ID:	199721
    Son Düzenleme samosbabos; 02-05-21, 01:15. Tarafından yapıldı.

  • #2
    Az çok ben de ilgileniyorum bu sistemlerle , özellikle pikapla bir sistem toplamak istiyordum ama hala gerçekleştiremedim.

    Yorum


    • #3
      Orjinal yazı sahibi: özgüröz View Post
      Az çok ben de ilgileniyorum bu sistemlerle , özellikle pikapla bir sistem toplamak istiyordum ama hala gerçekleştiremedim.
      Dac almak yerine ben de pikap almak istiyordum.Fakat plak koleksiyonum yok hali hazırda ve her albüm için plak almak çok masraflı olacağından dijital müzik servisleri(tidal, Deezer hifi, flac parçalar vs) daha cazip ve kullanımı rahat geldi ve dac aldım. İleride niyetim var. Analog müzik, pikap candır.

      Yorum


      • #4
        Merhabalar. Ne güzel bir konu başlığı!

        Ben de zamanında bir araştırma sonucunda Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm referans kulaklığında karar kılmıştım. Çok memnun kaldım, iyi ki de almışım dedim:


        Click image for larger version

Name:	Beyerdynamic-Dt-770-Projpeg.jpg
Views:	207
Size:	55.2 KB
ID:	199766

        Yalnız sadece bir konuda sorun yaşıyordum, o da ses kısıklığı. Bu problemi de ampüllü bir kulaklık amfisi ile çözdüm:

        Click image for larger version

Name:	Nobsound.jpg
Views:	186
Size:	201.2 KB
ID:	199767

        Ses kartı olarak da M-Audio M-Track 2x2M kullanıyorum:

        Click image for larger version

Name:	m-audio 2x2m.jpg
Views:	191
Size:	392.8 KB
ID:	199768

        Bunun yanında referans monitörü olarak tercihim ise Yamaha HS5 Aktif Stüdyo Monitörü olmuştu:

        Click image for larger version

Name:	yamaha hs5.jpg
Views:	191
Size:	208.9 KB
ID:	199769

        İleride hobi amaçlı bir DJ Set Up alarak şarkılar ile oynamak, vakit geçirmek gibi bir planım var. Tabii hayatımda bunun için bir yer açabilirsem. Bakalım...

        Yorum


        • #5
          Benim de hobi amaçlı dj'lik yapma çabalarım var. DDJ400' ile kendimi geliştirdim. Kendi kendime saatlik set yapıyorum, haftada en az bir kaç kez denk getirmeye çalışıyorum.Boş zamanlarımda birbirlerine yakışacak yeni şarkılar keşfedip mix yapıyorum. 105-130 bpm arası genel olarak çoğu house müzik türünü seviyorum mixlerde kullanıyorum.

          Kulaklık olarak mix yaparken çok ölçülü olmam benim için önemli olmadığı için beyerdynamic referance kulaklıklarına gitmedim. Audio technica m50x almıştım ilk olarak. Şu anki kafam olsa almazdım kesinlikle, entrümanlar arasındaki ayırım çok kötü böyle enstrümanların bol olduğu blues jazz vb şarkılarda aşırı baş ağrıtıyor. ses dengesi olarakta V shape, yani basslar ve tizler aşırı ön planda. Hip-hop tarzı şarkıları dinlemek yine zevkli ama bana hitap etmiyorlar. m40x bu konuda abisi m50xden çok daha iyi ama işte o zamanlar bilmiyorduk

          Sonrasında hd579 aldım. Gerçekten çok memnun kaldım iyii ki openback kulaklık almışım dedirtti. Sesler sanki dışarıdan geliyor gibiydi. Özellikle geceleri ışığın az olduğu vakitler gözümü kapatıp, sadece sese odaklandığım zamanlar gerçekten başka yerlere götürüyordu beni. O zaman anladım benim için önemli olan buydu. HD579'ların bir sıkıntısı vardı her kulaklık gibi. O da bassları yok denecek kadar az.

          HD579 üzerine alabileceğim kulaklık arayışındayken drop.com sitesinde üretimi 20 sene önce durmuş olan efsanevi bir model olan HD580(1994 çıkışlı) kulaklığını tekrar hayata geçirdiklerini duydum. İsim olarak hd58x jubilee kullanmışlar ve teknik olarak ve materyal olarak daha da geliştimişler. Öyle bir model ki hd580 şuan piyasadaki HD660'lara yol çizen ve yeni hd58xler hd660lara çok benzer (kesinlikle aynı değil sürücüleri de farklı fiyatları zaten 5 katı ) ses kalitesi sunabilen bir kulaklıktır kendisi.

          Kulaklık amfisi olarak genelde hoparlörümün kulaklık çıkışına bağlıyorum gayet yeterli ve net besliyor ama yinede tüp etkisini denemek için kulaklığıma bir tüplü kulaklık amfisi aldım . Distortion'ı çok fazla, bassları çok bozuluyor, solid state amfilere göre ama sese kattığı sıcaklığı ve pürüzsüzlüğü hissedebiliyorsunuz. Canlı kayıtlarda sizi sihirli bir şekilde konser salonuna taşıyabiliyor kendisi

          Yorum


          • #6
            Yaklaşık 4 sene önce bir yerden başlayayım diyerek audio technicanın düşük model bir kulaküstü kulaklığını aldım (sj-33). Yanınada hevesle lambalı kulaklık amfisi. Bir tane lambası var. Aslında hedefim A. Technica M50 idi ama çevremde bu hobiyle uğraşan kimse olmadığından, belki girdiğim masrafa değmez diyerek önce başlangıç seviyesi ile giriştim. Daha sonra htc a9 telefon aldım. Dahili amfi içeren güzel bir telefondu. Yaklaşık 50 ohm luk kulaklık bile kaldırır diyorlardı. Kulaküstü kulaklık ile bir sorunum oldu. Üzerinde 40 mm mıknatıslar ile oluşturduğu elektromanyetik alan yarım saatlik bir kullanım sonrası baş ağrısı yapmaya başladı. Bu süre giderek kısaldı sonra. Gözlerime vurmaya başladı. Bu yüzden kulaküstünü çok nadir kullanıyorum. Beyin tümörü yapar diye baya korkutuyor beni.M50 de 50 veya 60 mm driverlar var-o yüzden kedi uzanamadığı ciğere pis der hesabı iyiki almamışım dedim. Daha sonra shure se 215 kulakiçi aldım. Gönlüm se 535 de idi ama değermi değmezmi bilmediğimden düşük model aldım. Sonra vintage ses sistemlerine merak saldım. Şu eski vintage analog radyolu lambalı ses amfileri. İkinci el audiphile hoparlör filan la güzel birşeyler yaparım diyordum ama yine çevremde ön ayak olacak kimse olmadığından kendimi 2 adet harman kardon onyx 4 alırken buldum.
            Gönlüm hep audio technica m50 ve vintage ses sistemlerinde. Belki bir gün...

            Yorum


            • samosbabos
              samosbabos Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              Vintage sistemleri satan büyük şehirlerde bir sürü dükkan var. benim naçizane tavsiyem hepsini gidip yerinde dinlemen ve bütçenin yettiği içine sinen bir amfi hoparlör-kombinasyonu olursa o yönde bir harcama yapmandır. Ben şahsen öyle ikinci el satan mağazalardan başladım sonra bekledim ve bütçemi biraz daha arttırdım. Hiç dinlemeden, kör sıfır hoparlör ve amfi aldım. Şansım da yaver gitti diyelim çok mutluyum harcamalarımdan.

          • #7
            Odyofil olduğumu düşünmüyorum ama kaliteli sese önem veriyorum. Mütevazı bir amfi + hoparlör sisteme sahibim. Bilgisayardan ya da başka cihazlardan dinlediğiniz müzikle arasında bariz fark var. Her müzik dinlediğimde iyi ki almışım diyorum.

            Yorum


            • #8
              Breh breh breh... birde ses e onem verdigimi sanirdim... tabi biraz genc olmanin da etkisi var...

              SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

              Yorum

              İşleniyor...
              X