Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Lezzet Köşemiz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Lezzet Köşemiz

    Merhaba Forumdaşlar,
    Nusr-ET e gidip fotoğraflı yorumlarınızı bekliyorum bu sayfada

    Ben harçlıklarımı biriktirmeye başlıycam Nusr-ET e gitmek için bu aydan itibaren

    Şaka bir yana

    Çok uzun zamandır aklımda olan başlık buydu, geçen hafta başka bir platformda açmıştım
    Bu sayfada herhangi bir sınır yok.
    Sizlerden isteğim bu sayfada yediğimiz lezzetlerin fotoğraflarını paylaşalım.
    Altına yorum yapalım
    Özellikle fotoğraflı olsun istiyorum.
    Mesela Ankara da bir arkadaşımız A cafesine B restoranına gitti.
    Antakyada,Trabzon da Urfa da yer önemli deil.
    Gittiğimiz herhangi bir mekanda yediğimizi fotoğraflayalım.
    Mekanın ismi yemeğin ismi fiyatı lezzeti servis hızı gibi kriterleri puanlayalım.
    Veya evde tek başınayız bolonez soslu makarna yaptık, annemize gittik annemiz kendi yöremize ait nefis bir çorba,tatlı vs yaptı.
    Eşimizle veya arkadaşımızla evde yemek hazırladık.
    Tabi evde yapanlar nasıl yapıldığını da yazacaklar

    Sınır yok hepsini paylaşmanızı istiyorum,tabi isteyenler.

    Bu sayfa bir nevi kılavuz görevi görsün, rehber olsun.
    Çok yolgösterici oluyor zira fotoğraflı yorumlar.


    Başlığı açtım ilk paylaşım da benden.

    Leman Kültür de Pizza Viva Santa Maria Feliçitas yedim.
    Leman Kültür ortamı çok ferah güzel severim.
    Servis Hızı 10 üzerinden 10
    Yemek lezzeti 10 üzerinden 8
    Fiyat 10 üzerinden 10

    Servis inanılmaz hızlıydı şaşırtıyorlar beni,tebrikler.
    Pizza ise deneysel bir pizza gördüğünüz gibi.
    Görüntü harika.
    Tatlımtrak bir sos var içinde o olmasa benim için daha iyi olacakmış ama bu haliylede gayet başarılı.
    İçecek olarak alkol kullanmadığım için portakal suyu tercih ettim.
    Fiyatı ise gayet tatminkar.
    Leman Kültür ün mönüsünü okumak bile çok keyifli


    Click image for larger version

Name:	IMG_20170108_145222.jpg
Views:	130
Size:	414.4 KB
ID:	1552
    Click image for larger version

Name:	IMG_20170108_145229.jpg
Views:	98
Size:	388.1 KB
ID:	1553
    Click image for larger version

Name:	IMG_20170108_151319.jpg
Views:	78
Size:	400.7 KB
ID:	1554
    Click image for larger version

Name:	IMG_20170108_151618.jpg
Views:	95
Size:	408.1 KB
ID:	1555
    Şimdi sıra sizde
    BUYRUN;

  • #2
    Nusr-et tüm dünyada deli gibi ünlü oldu şaka maka . Leman menülerinin esprileri güzel oluyordu, bayağıdır gitmedim gerçi.

    Daha önce yazmıştım, buraya da yazayım . Yediğim yemegin fotografini cekmek pek adetim degil ama maalesef.

    En son birkac gun once Alanya'da Prime restoranta gittim, daha once de gitmistim. Avrupai yemekler var genel olarak, Alanya'nin Avrupa'dan (Iskandinav ozellikle) gelen turistlerine yonelik bir yer, ilk gititgimde sahibi beni yabanci sanip Ingilizce konusmustu, ben de adami yabanci sanip ingilizce konustum bir sure, daha sonra anlamistik ikimizin de Turkce bildigini Genel olarak neredeyse hic turk gelmiyormus. Bir yil arayla tekrar biri ile beraber gittigimde beni hatirladi sahibi, o an anladim ki ciddi anlamda az Turk geliyor, zaten Turkiye standartlarının ustunde bir yer, Avrupa'nin kaliteli restoranlari ile kiyaslamak mumkun.

    5 asamali oluyor yemekler. Ilk asamada kendi yaptiklari ekmek, zeytin ezmesi ve krem peynir geliyor. Krem peynirleri mukemmeldi, Fransa'dan ozel olarak geliyormus, ki belliydi. Zeytin ezmesi ve ekmek de kaliteliydi.

    2. Asamada cin boregi geliyor, borek ve verilen sos da cok basariliydi. Yaninda da birkac parca bir sey daha vardi.

    3. Asamada ana yemekten once limonlu dondurma veriliyor (dondurma movenpick'ti sanirim), sebebini sordugumda ana yemek oncesi verieln yemeklerin agizdaki etkisini silmek icinmis, yani ana yemegin lezzetini tam alinmasi amaclaniyormus ki basarılı oluyor.

    4. asamada ana yemek geliyor. Ben az pismis steak soylemistim, yaninda siyah pirinc, haslanmis sebzeler, pure ve kendi soslari vardi. Butun olarak da ayri ayri olarak da degerlendirince hepsi uyumlu ve cok guzeldi. Fazla sebze sevmeyenlerin bile sevebilecegi tarzda lezzetliydi sebzeler bile. Et, pure ve siyah princ uyumu da basariliydi. Sarap listesi az ama oz, iyi secenekler sunmuslar. Steak restoranı olmamasına karsın steak iyidi baya.

    5. asamada kahveli konyak veriyorlar. Ben tatli da aldim, creme brulee, o da cok basariliydi hatta sahibinin soyledigine gore michelin yildizini almis bir restorant ascisi da buraya gelip asiri basarili bulmus creme brulee'yi. Konyak da kalitelidiydi oldukca, soguk havada insanin icini cok guzel isitarak son veriyoruz.

    Benim Antalya'da hatta Turkiye'de en sevdigim yerlerden biri. Ilgi alaka yuksek. Asama gecisleri ve zamanlamasi cok iyi ayarlanmis, cogu restoranda baslangic soyleseniz bile ana yemegi beklerken sikilirsiniz ama burada bu olmuyor, dogru zamanlamayla ikramlar yapiliyor. Ambiyans ve calan müzikler basarali. Konum kaldigim otele yakin sayilabilse de genel olarak eksi olabilir, ama sessiz sakin bir yerde. Porsiyonlar abartili degil degil ama bulundugunuz sure boyunca yediginiz icin doyuyorsunuz rahatlikla

    Fiyat mevzusuna gelecek olursak, standart bir anlayista yaklasirsak cogunluga pahali gelecektir evet (size bagli olarak kisi basi 50 - 200 tl arasi kalkarsiniz hatta sadece ana yemek söylerseniz tavuk falan 30 liraydı), ama gurme yerler baglaminda bakarsaniz fiyatlar normal hatta bu kaliteye ucuz bile sayılabilir. Ulkemizde en sabuk sabuk yerlerde bile ana yemek 30 lira ustu oldugunu dusunursek abartili degil kesinlikle. Benim icin zaten fiyat performans onemli, 20 lira verdigim yemek icime oturdugu da olmustur 100 liraya kalktigim yer az bile geldigi de olmustur. Bu isin nasil yapildigi ile alakali...
    Kisacasi Alanya'ya ugrayanlara tavsiye ederim. Romantik bir aksam yemegi olsun veya tek gidime de uygun.

    Yorum


    • Paranoid Android
      Paranoid Android Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Ben daha geçen güne kadar bilmiyodum saolsun sosyal medya canavarı kardeşim dün meşhur et tuzlama görüntülerini izletince koptum Dahice

    • Guest's Avatar
      Misafir Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Yurt dışındaki en ünlü simalarımızdan oldu şaka maka, her yer Nusret'di Bruno Mars falan bile paylaşmış. Adam New York'da dükkan açmadan iyi reklam yaptı.

    • camorr
      camorr Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Güzel tuzluyor ama.

  • #3
    Tam benlik bir konu olmuş. Yeni mekanlar ve lezzetler keşfetmeyi çok severim. Uygun bir vakitte buraya gittiğim mekanlar ile ilgili uzuunca bir kılavuz yazacağım.

    Yorum


    • #4
      Ne yazık ki yemek kültürüm yok. Ağzımın tadını bilmem, sıradan ve standart şeyleri tercih ederim görüntüsünü sevmediğim hiçbir şeyi yemem, sevdiğim birşeyi günlerce üst üste yer sonra birdaha yemem. Çok meth edilen yerde yemek de yemem ben genel olarak yemem.
      Sadece garçons.

      Yorum


      • #5
        Aşçı bir aileden geldiğim için oldukça ilgi duyduğum bir alan mutfak ve yemekler. Bu alana bol bol katkıda bulunurum çok güzel bir düşünce bu başlığın açılması tebrikler

        Yorum


        • #6
          O zaman ben zamanında kendi kendime çat diye aklıma gelip oluşturduğum bi' tostu yazayim.

          Evde uzun süren oyun oynama faslından sonra kalkıp ne yapabilirim diye dolabı açtığımda karşımda 1 küçük boy ton balığı vardı. Şimdi açıp ekmek banıp paldır küldür yemek olmaz diyerekten etrafta destekleyici neler olabilir diye bakınırken mayonez ve konserve mısır gözüme çarptı.

          Hazırlanışı;
          Yarım ekmek tost şeklinde kesilip makinada iç kısımları ısıtılır.
          Ton balığı ısıtılan ekmeğin içine güzelce yayılır. (eklemeden önce balığın yağını süzün)
          Üzerine isteğe göre (ben 1 yemek kaşığı kadar ekledim) mayonez yedirilir ve ardından dilediğiniz kadar mısır serpilir.
          Baharat olarak ben pul biber gezdirdim 1-2 tutam kadar. 1 tutamda tuz. (ton balığı aşırı sodyum yüklü olduğu için tuz oranında dikkatli olmanızı öneriyorum. Tansiyonu olabilecekler için)

          Ekmek güzelce kapatılarak tost makinasına yerleştirilir. Buradaki önemli nokta makina önceden ısınmış olmalıdır. Ekmeğimiz max. 6-7 dakika kadar ısınmaya bırakılmadır. Üzerine bastırmayın sadece üst kapağı indirin, yoksa içinde ne varsa dışarı çıkacak ve harcımız saçma sapan bi' hale gelecektir.

          Yanında salatalık turşunuz varsa çıkarın ve takılın. Çok yakışıyorlar.

          De haydi afiyet olsun...


          - Stop the car...
          - What ?!
          - Stop the fuckin' car!

          Yorum


          • Guest's Avatar
            Misafir Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Youtube'da ünlü kanal vardı Tostçu Erol diye, Tosçu Lagerfeld diye kanal da açalım Ton balığı için güzel alternatif olmuş yemek olmadığında deneyecem

          • Lagerfeld
            Lagerfeld Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Lezzeti hakkında ne düşündüğünü de belirt lütfen Debussy

        • #7
          Harika ve yerinde bir başlık; teşekkür ederim. Tat ve kokuyu ayrı düşünmek ve birbirlerini tamamlamadıklarını düşünmek gibi bir hata; parfümü sevmeyenler için yeme-içme kültürüne, bu kültürle arası olmayanlar içinse severek kullandıkları parfüme bir darbe diye düşünüyorum.
          Oncelikle yapacağım çözümlemeler için fotoğraf kullanmayacağım çünkü hem akıllı telefon kullanmıyorum, hem de zamanında instagram veya diğer hesaplar üzerinden yarattığı yanlış algılar sebebi ile çok dalga geçmiştim: Sanki adam-kadın kahvaltıda havyar yiyormuş gibi
          Bugün, Istanbul Avrupa yakasında yaşayanlar için birkaç hedef var. Biliyorsunuz ki; çok övündüğümüz Osmanlı ve Türk mutfağı kavramlarının artık dünya mutfağı literatüründe git gide zayıflayan ve bazı bölgeler dışında evlerimizdeki örneklerinin de yok olan bir tarafı var. Zamanında iç içe yaşadığımız ve mübadele dolayısı ile şimdi acımasızca ötekileştirdiğimiz aynı zamanda da yanı başımızdaki mühendislik savaşları ile buraya gelmek zorunda kalmış ama ezmeye çalıştığımız insanlar var. Biz de bu insanların başta yemek ve müzik olmak üzere hem yaşam tarzlarını kullanıp hem de ikiyüzlülükle onları yok sayıyoruz maalesef...
          Her ne ise; siyasi işler ve politikaya girmeden Yusufpaşa'daki iki adresten bahsetmek isterim: Bunlardan birincisi Anas Chicken. Anas'ı Ortadoğu fast-food olarak nitelendirebiliriz. Bol baharatlı ve terbiyeli ayrıca bizim türk tarzından çok daha farklı olan bir tavuk döner ve bunun tamamlayıcıları üzerine bir işletme. Yağlı lavaş, sarımsaklı yoğurt ile mayonezin karışımından oluşan sos, bol turşu, soğan, yeşillik çeşitleri ile altın sarısı pilavdan oluşan bir menü. Fiyatlar ise amerikan fast food ürünlerinin yanında çok komik!!!
          Ikinci adres ise Gazze Felafil. Burada da nohut, susam ve birtakım baharatlar ile yapılan nohut köftesi felafil, bakla ve mercimeğin tahin, zeytinyağı ve baharatlar ile desteklenmesi ile yapılan Ful Mudammas ile gerçek humus yiyebilirsiniz. Her birinin fiyatı ise sadece 5₺.
          Bu kısa tanımdan sonra bizi asıl ilgilendiren kısma gelmek isterim: Urünlerin tadı, niteliği ve fiyat-performans kriterleri bir yana Akdeniz-Arap ve Ortadoğu mutfağının bu giriş niteliği taşıyan tatları bile inanılmaz zengin. Kuru ve taze baharatların kullanımı, yeşilliklerin her daim sunulması, soslar ve baharatlı turşuların farklılığı ile birlikte ortaya çıkan haz paha biçilemez. Ozellikle bol safran, tarçın ve kakuleli pilavı yerken hem görüntü, hem tat ve hem de kokunun yarattığı imgenin Serge Lutens Arabie olması kaçınılmaz. Aralarındaki tek fark pilavın tuzlu, Arabie'nin tatlı olması Ayrıca Gazze Felafil'de içeri girer girmez burnunuza çarpan yağlı kuru baharatların kokusu ile yediğiniz baklagil temelli yemeklerle lavaşın odunsu tarafı bende Opus VII kullanma isteği uyandırıyor

          Cok uygun fiyatlara hem gastronomik hem de olfaktif deneyimler yaşayacağınız bu mekanlarda iki detaya dikkat etmenizi öneririm: Sıra beklemek zorunda kalabilir ayrıca da kalabalıktan dolayı hızlı davranmak durumunda olabilirsiniz.

          Bu yemeği de oryantalist bir tarifle kapatmak isterim: Büyük Iskender Kahvesi.
          Bu bir sütlü Türk kahvesi tarifi. Az şekerli olması tavsiye edilir. Kahveyi pişirmeye geçmeden önce kahve fincanına 1 çay kaşığı gül suyu koyuyorsunuz. Bir damla gül yağı ile de yaptım ama kahveyi öldürdü. Kahvemizi pişirdikten sonra bunu fincanımıza döküp üzerine de kabul görür seviyede tarçın serpiyoruz.

          Afiyet olsun

          Yorum


          • Guest's Avatar
            Misafir Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Koku ve tat arasındaki bağa ben de katılıyorum. Eline sağlık, oryantal mekanlar ilgimi çekti, İstanbul'a uğradığımda gitmek lazım burada yok . Serge Lutens Arabie koku olarak zaten oryantal yemek gibiydi, bu yüzden de ekstra merak ettim.

          • camorr
            camorr Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Yusufpaşa Diaries Vol.2

        • #8
          Ayrıca Türk mutfağı bölgelere göre komşu olduğu veya yoğun göç aldığı diğer kültürlerin mutfaklarıyla güzel bir biçimde birleşmiştir. Örneğin güneydoğu anadalu bölgemizde arap mutfağından esintiler varken. Doğu anadoluda pers ve kafkas mutfağı etkisi vardır. Ege ve marnara içinde yunan mutfağından tatlar bulabilirsiniz

          Yorum


          • #9
            oohoooo bir de buradaki yazıları takip edeceğiz işimiz iş... burayı da takip edelim artık...
            yalnız arkadaşlar sizlere afiyet olsun da , yazarak emek verdiğiniz , bizleri de bilgilendirdiğiniz için arkadaşlara teşekkür ederim..

            Yorum


            • #10
              Hazır Pazar günü iken fırsat bu fırsat detaylı bir kılavuz yazayım dedim. Ankara’da gittiğim, yediğim, beğendiğim, eğlendiğim mekanları menülerindeki en sevdiğim lezzetlere göre kategorize ederek yazacağım.

              Dikkat: Aşağıda yazılanlar ağzınızın suyunun akmasına ve okuduğunuz andan itibaren mangalı gelmiş piknikçi dayılar edasına bürünüp ilk bulduğunuz kebapçıya koşarak gitmenize neden olabilir.

              Adana Kebap ve Kaburga - Dayı’nın yeri (Öveçler):
              Salaş mekânları beğeniyorsanız buraya hayran kalacaksınız. Fix menü uyguluyorlar masaya getirdikleri her bir ikram ayrı bir şaheser. Özellikle buradan adana ve kaburga yemeden Ankara’dan gitmeyin derim.

              Kaburga dolması ve Saç Kavurma - Tavacı Recep (Dikmen):
              Fazla söze gerek yok. Kaburga dolması ve saç kavurma’da marka olmuş bir mekân. Ayrıca ikram ettikleri irmik helvası ve kuru patlıcan dolması da takdire şayan. Fakat bence gün geçtikçe kalitelerinde gözle görülür bir düşüş var. Bu arada biraz tuzludur.

              Ciğer – Ciğerci Apo (Balgat) veya Bahattin (Balgat) :
              Ciğercilerin ana vatanı olan Balgat’da sadece bu iki mekâna gittim ve ikisini de oldukça beğendim. Ayrıca Apo’nun çöp şişi de oldukça lezzetli.

              Kokoreç – Pikolet (Gençlik Caddesi):
              Ankara’nın en eski ve en köklü kokoreç ustalarındandır. Özellikle sebzeli kokoreci dillere destandır.

              Genel Türk Kebapları ve Türk Mutfağı – Masabaşı:
              Çok zengin menüsü ve ikramlarının yanı sıra fiyatlarının uygun olması da kendisini oldukça cazip bir mekân yapıyor.

              Pizza – Pizza İl Forno (Yıldız):
              Pizzayı çok sevmem ama yediğim pizzalar arasında en lezzetlisi buradaydı diyebilirim. Mezzaluna da pizza konusunda iyidir.

              Döner – Cici Piknik (Kızılay):
              Ankara’nın en eski dönercilerindendir. Odun ateşinde yaptığı döneri yiyen buraya abone olur.

              Pide – Ye-An (K.Karabekir):
              Kuşbaşılıyı severim, hele birde ye-an’a gittiysem 2 tane gömerim. Ayrıca zigana pidecisinin de karadeniz pideleri oldukça sağlam.

              Kumpir Bira – Kıtır (Tunalı)
              Ankara’lılar için oldukça özel bir mekandır. Bilmeyen yok gibidir. Birçok anıya tanıklık etmiştir. Çok’da güzel ve sevimlidir. Konsantre bir mekandır, 1 m2’ye 32 tane sandalye düşer, ama sıcaktır sizi içine çeker.

              Köfte – Apo Dayı ve Oğulları (Şaşmaz Sanayi):
              Eskiden sanayiye köfte arabası ile gelip öğlen vakitlerinde 3 saatte köftesini bitirip giderdi. Şimdi biraz daha paralanınca karşısında yerleşik hayata geçmiş apo dayımız. Köftesi başyapıt’dır. Zaten köfte yiyecekseniz sanayideki kirli köftecileri tercih etmelisiniz.

              Lahmacun – Düveroğlu (Gençlik Caddesi):
              Urfa lahmacunu harikadır. Menüdeki diğer arkadaşlarda pek bir espri görmedim. Herkesin dillerinde olan baklavasını da hiç beğenmedim. Baklavaya yemekten sonra tatlı niyetine en sonda değineceğim.

              Kuzu Şiş – Hacı Arif Bey (Çankaya):
              Yıllardır kalitesinden ve hizmetinden ödün vermeyen bir mekan. Servis ve ikramları şımarmanıza neden olur. Ali nazik, İskender, adana hepsi ayrı güzeldir ama özellikle Kiremitte şiş bu mekandan yenmelidir.

              İşkembe Çorbası – Rumeli İşkembecisi (Bestekar):
              Gece eğlencesinden dönenlerin uğrak yeridir. Özellikle tuzlaması cila için biçilmiş kaftandır. Bir çorbaya 15 -20 lira verilir mi görecelidir fakat mutlaka bir kere gidilmelidir.

              Baklava – Hacıbaba (Balgat):
              Özellikle fıstık sarması ve padişah baklavası insana şuurunu kaybettirir, var oluş nedenini sorgulatır.


              Not: Yılların pisboğazı bildirdi.

              Yorum


              • Guest's Avatar
                Misafir Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Ankara için çok güzel rehber olmuş, aynı şeyi Antalya versiyonunu yapabilirim mantıklı Eline sağlık Metin hocam

              • Libra
                Libra Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Kıtır-kumpir bira,bayılırım

              • promesta
                promesta Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                rica ederim, yeni lezzetler keşfettikçe burayı editleyeceğim Bu arada Ankara'da olanlar ile arada bir ocakbaşı yapsak çok güzel olur

            • #11
              Orjinal yazı sahibi: promesta
              Hazır Pazar günü iken fırsat bu fırsat detaylı bir kılavuz yazayım dedim. Ankara’da gittiğim, yediğim, beğendiğim, eğlendiğim mekanları menülerindeki en sevdiğim lezzetlere göre kategorize ederek yazacağım.

              Dikkat: Aşağıda yazılanlar ağzınızın suyunun akmasına ve okuduğunuz andan itibaren mangalı gelmiş piknikçi dayılar edasına bürünüp ilk bulduğunuz kebapçıya koşarak gitmenize neden olabilir.

              Adana Kebap ve Kaburga - Dayı’nın yeri (Öveçler):
              Salaş mekânları beğeniyorsanız buraya hayran kalacaksınız. Fix menü uyguluyorlar masaya getirdikleri her bir ikram ayrı bir şaheser. Özellikle buradan adana ve kaburga yemeden Ankara’dan gitmeyin derim.

              Kaburga dolması ve Saç Kavurma - Tavacı Recep (Dikmen):
              Fazla söze gerek yok. Kaburga dolması ve saç kavurma’da marka olmuş bir mekân. Ayrıca ikram ettikleri irmik helvası ve kuru patlıcan dolması da takdire şayan. Fakat bence gün geçtikçe kalitelerinde gözle görülür bir düşüş var. Bu arada biraz tuzludur.

              Ciğer – Ciğerci Apo (Balgat) veya Bahattin (Balgat) :
              Ciğercilerin ana vatanı olan Balgat’da sadece bu iki mekâna gittim ve ikisini de oldukça beğendim. Ayrıca Apo’nun çöp şişi de oldukça lezzetli.

              Kokoreç – Pikolet (Gençlik Caddesi):
              Ankara’nın en eski ve en köklü kokoreç ustalarındandır. Özellikle sebzeli kokoreci dillere destandır.

              Genel Türk Kebapları ve Türk Mutfağı – Masabaşı:
              Çok zengin menüsü ve ikramlarının yanı sıra fiyatlarının uygun olması da kendisini oldukça cazip bir mekân yapıyor.

              Pizza – Pizza İl Forno (Yıldız):
              Pizzayı çok sevmem ama yediğim pizzalar arasında en lezzetlisi buradaydı diyebilirim. Mezzaluna da pizza konusunda iyidir.

              Döner – Cici Piknik (Kızılay):
              Ankara’nın en eski dönercilerindendir. Odun ateşinde yaptığı döneri yiyen buraya abone olur.

              Pide – Ye-An (K.Karabekir):
              Kuşbaşılıyı severim, hele birde ye-an’a gittiysem 2 tane gömerim. Ayrıca zigana pidecisinin de karadeniz pideleri oldukça sağlam.

              Kumpir Bira – Kıtır (Tunalı)
              Ankara’lılar için oldukça özel bir mekandır. Bilmeyen yok gibidir. Birçok anıya tanıklık etmiştir. Çok’da güzel ve sevimlidir. Konsantre bir mekandır, 1 m2’ye 32 tane sandalye düşer, ama sıcaktır sizi içine çeker.

              Köfte – Apo Dayı ve Oğulları (Şaşmaz Sanayi):
              Eskiden sanayiye köfte arabası ile gelip öğlen vakitlerinde 3 saatte köftesini bitirip giderdi. Şimdi biraz daha paralanınca karşısında yerleşik hayata geçmiş apo dayımız. Köftesi başyapıt’dır. Zaten köfte yiyecekseniz sanayideki kirli köftecileri tercih etmelisiniz.

              Lahmacun – Düveroğlu (Gençlik Caddesi):
              Urfa lahmacunu harikadır. Menüdeki diğer arkadaşlarda pek bir espri görmedim. Herkesin dillerinde olan baklavasını da hiç beğenmedim. Baklavaya yemekten sonra tatlı niyetine en sonda değineceğim.

              Kuzu Şiş – Hacı Arif Bey (Çankaya):
              Yıllardır kalitesinden ve hizmetinden ödün vermeyen bir mekan. Servis ve ikramları şımarmanıza neden olur. Ali nazik, İskender, adana hepsi ayrı güzeldir ama özellikle Kiremitte şiş bu mekandan yenmelidir.

              İşkembe Çorbası – Rumeli İşkembecisi (Bestekar):
              Gece eğlencesinden dönenlerin uğrak yeridir. Özellikle tuzlaması cila için biçilmiş kaftandır. Bir çorbaya 15 -20 lira verilir mi görecelidir fakat mutlaka bir kere gidilmelidir.

              Baklava – Hacıbaba (Balgat):
              Özellikle fıstık sarması ve padişah baklavası insana şuurunu kaybettirir, var oluş nedenini sorgulatır.


              Not: Yılların pisboğazı bildirdi.
              Zigana pide'yi ekleyeyim.. Trabzon isi pide. Ankara'da dengi yok..

              Balgat'ta hatena. Antakya yemekleri. Kunefesi FreeTime kabak tatlisi.

              yine balgat'ta doney usta. Cigerci ama hashas kebabi muthistir. Yazinsa patlican kebabi yenir.. Patlicanlar urfadan.

              Golbasi hasiralti.. Sucuklu yumurta ve kabak tatlisi. Muthistir. Somine surekli yanar mekanda.



              Yalniz makedon.. Felafel ve humus ile beni yaraladiniz... Bayilirim.




              Sent from my KFGIWI using Tapatalk

              Yorum


              • Guest's Avatar
                Misafir Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Enfes şeyler hocam. Onümüzdeki ay da Iran mutfağı keşfimi yazacağım.

              • vesna
                vesna Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                çok iyi olur. ürdün yok mu ürdün. asıl ürdün'ün mutfak müthiş...

            • #12
              Urdün'e de bir göz atayım ancak şu an Istanbul'da hali hazırda güzel bir Iran lokantası ve Hint restoranı var hedefte. Bunlardan sonra bizin bayrampaşa'dan bir balkan esintisi yaptıktan sonra peşine düşeceğim söz

              Yorum


              • vesna
                vesna Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                deneyimler burda paylaşılacak di mi.. aksi kabul edilemez

              • Guest's Avatar
                Misafir Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Tabi ki!!!

            • #13
              Orjinal yazı sahibi: vesna View Post


              Yalniz makedon.. Felafel ve humus ile beni yaraladiniz... Bayilirim.




              Sent from my KFGIWI using Tapatalk
              Beni de piçakladınız bilesiniz...

              Yorum


              • #14
                ben bir yemek spliti anketi yapayım .
                2 falafel ile pizzanın kıtırlı kenarından rica edeyim..
                makedon hocam şalgamın dibinde kalan 40 ml ve şişesine talibim...
                promesta ile makedon favori gözüküyor..debussy sürpriz...

                Yorum


                • #15
                  Antalya'daki favori uzak doğu mutfağı restoranıma gittim dün: Kaison Sushi. Bizim Türkiye'de özellikle popüler olan sushico gibi yerler bu işin fast food'u olduğunu düşünüyorum, pek beğenmiyorum oralarda ve o lezzete pahalı buluyorum. Genelde Japonların işlettiği özel restoranları tavsiye ederim, lezzet uçurumu var. Suşi sevmem diyenler genelde bu tarz restoranlarda yememiş oluyor gözlemlediğim kadarıyla.

                  Dragon (ejderha) dedikleri unagi'den (yılan balığı) yapılan set yedim, görsel olarak ve lezzet olarak çok güzel. Suşide favorim yılan balığı zaten. Bu tam suşi sayılmayabilir fakat, çünkü buharda pişiriyorlar biraz, sanırım yılan balığı zehirli olabildiği için pişirmeleri gerekli. Yanında da ısıtılmış sake aldım. Uzak doğu mutfağına uzak duranlara da tavsiye ederim iyi yerde yapılmış unagi'yi, etinin lezzeti yoğun oluyor.

                  Fotoğraf bana ait değil, tripadvisor'dan, ben çekmeyi unutuyorum daha doğrusu sevmiyorum ama bir ara çekebilirim herhalde, bunu da sunum çok güzel olduğundan çaldım .

                  Yorum


                  • camorr
                    camorr Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Japonya'ya gidip, yukatayı giyip onsenden yükselen dumanları izlerken yemek lazım bunu.

                  • Umut Kurtoğlu
                    Umut Kurtoğlu Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Harikaymış sunum. Şok oldum..
                İşleniyor...
                X