Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Forumun Kalite ve Seviyesi

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Forumun Kalite ve Seviyesi

Arkadaşlar forumun kuruluşundan bu zamana kadar kalite düzeyini nasıl görüyorsunuz. İçerik, üyeler, genel ortam sizce nasıl. Ufakta olsa birşeyler yazarsanız ve görüşte bulunursanız forumun gelişimi açısından katkıda bulunacağınıza emin olabilirsiniz.

Ben şunu dicem önceki forumdan beri..hassas olan konular da yorumlar yazı dilinde farklı yere kayıyor..din siyaset yada Parfümlere istenen paha..bu tür konulardan olabildiğince kaçınip eğer ki o konuyu okuduysam da yorum yapmamak beni hem konudan hemde tartışmadan uzak tutuyor yoksa herkesin bir diyeceği vardır..üyelerin çoğunu tanımıyorum taniyamayacagimda ..amaçinin parfum olduğunu bilmem yeterli

Yorum

Benim ufak bir eleştirim olucak;
      şu ara konular hep aynı birbirini tekrar eden konular, eskisi gibi canlı değil form daha çok parfüm incelemesi olabilir daha farklı konular açılabilir.
      Sadece garçons.

Yorum

en azından burada başkalarına salça olan arkadaşlar pek yok

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hattab. View Post
          Benim ufak bir eleştirim olucak;
          şu ara konular hep aynı birbirini tekrar eden konular, eskisi gibi canlı değil form daha çok parfüm incelemesi olabilir daha farklı konular açılabilir.
          İnanki o işe çok kafa yoruyorum ama sadece benimle olmuyor. Üyelerimizde güzel başlıklar düşünüp açsa çok güzel olacak. Şu ana kadar açılan konu başlıklarının 8 taneden 7 sini ben açmışım. Tek kişiden ve kalemden olunca da sanki birbirine benzer konular çıkıyormuş gibi oluyor bu konuda çok haklısın. Bu yüzden herkes özellikle parfüm konusunda farklı başlıklar açarsa çok müteşekkir olacağım. Başlık olunca yazan çok oluyor bu konuda sorun yok ama başlık açmıyor kimse

Yorum

• Hattab.
            Hattab. Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Konu açma konusunda kimse elinize su dökemez altuğ hocam ben açtığınız konuları keyifle takip ediyorum sorun şu ki açılan konularada hep aynı isimler yorum yapıyor sayımız mı azaldı aktif kullanıcı mı az bilemiyorum.
            Ben kendimi konu açma konusunda bilgili biri olarak görmüyorum haddime değil, ama yıllardır parfümle yatıp kalkan sizler buraları dahada canlandıra bilirsiniz.

Merhaba, ben parfüm dünyasına son birkaç yıldır ilgi duymaya başlamış biriyim. Foruma da henüz yeni üye oldum ancak önceden eski forumda, şimdi de burada sıkı bir okuyucuyum. Böyle bir Türkçe forum olması, parfüme sevdalı ve bu işten anlayan insanların burada toplanıyor olması bana gerçekten keyif veriyor ve bu yeni merakımda çok şey öğrenmemi sağlıyor. Ancak ben de keşke forum daha aktif kullanılsa, daha çok yorumlar yazılsa ve ben de daha çok şeyler öğrensem diyorum. Zaten sırf bu yüzden, birkaç başlık altında birkaç yorumum bulunsa forumun hareketlenmesine minicik de olsa bir katkım olur belki diyerek üye oldum. Yoksa burada sürekli yazanların yanında benim gibi bir aceminin söyleyecek pek bir sözü olduğunu düşünmüyorum. Aslında bahsetmek istediğim de bu. Öncelikle şöyle söyleyeyim, yazacaklarımla kesinlikle eleştirmek gayesi gütmüyorum. Sadece, zaten düşündüğüm şeyleri, bu başlığı görünce anlatmak istedim. Burada sürekli yazanlara sonsuz saygı duyuyorum. Ancak forumda aktif yazan üyeler benim gibi yeni başlayanların yanında o kadar aşmış görünüyorlar ki, benim yeni keşfettiğim bir parfümü -tabiri caizse- onlar çoktan yalamış yutmuş, bir kenara atmış ve daha üst segmentteki kokulara geçmiş durumdalar. Burada bahsedilen birçok parfüm çoğu ortalama kullanıcının hiç koklamadığı ve büyük şehirlerde yaşamıyorsa koklama ihtimalinin çok düşük olduğu kokular. Gerçi ben ulaşamayacak olsam da hepsini okuyor, hepsi hakkında fikir edinmeye çalışıyorum. Parfüm muhabbetinden zevk alıyorum kısacası. Ama iş yazmaya gelince ,örneklemem gerekirse, bir 5. sınıf öğrencisi 8. sınıftaki abilerinin ablalarının dersleri hakkında ne kadar konuşmaya cesaret edebilirse o kadar cesaret duyuyorum içimde. Bunları, dediğim gibi, eleştirmek amacıyla söylemiyorum, sadece durum değerlendirmesi yapıyorum. Tabii ki 8. sınıftaysanız o sınıfın konuları konuşulur. Ben de şu anda tutup maketlerde satılan parfümler hakkında konuşmak, yazmak, okumak istemem. Daha ilk mesajımda lafı çok fazla uzattım farkındayım. Umarım ne demek istediğim anlaşılmıştır. Sabredip okuyan olduysa teşekkür ederim.

Yorum

• PinotNoir
            PinotNoir Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Samimi ve nezaket yüklü mesajınızı okudum. Bu bir deneme, öğrenme, keşfetme ve zevkini çıkarma macerası. Bu macerada herkesin diğerinden öğreneceği şeyler vardır. Samimi olarak deneyiminizi paylaşmanız bu sürece en güzel şekilde katkıda bulunur düşüncesindeyim.

• missi
            missi Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            PinotNoir, ne güzel ifade etmişsiniz. Sihirli kelime "zevkini çıkarma" sanırım. Benim de niyetim zaten daha çok buralarda olma yönünde. Teşekkür ederim.

• Freerange
            Freerange Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Selam. Bir acemi olarak yazdıklarınıza katılıyor ve hislerinizi paylaşıyorum. Ben de herkesin niş parfümler kullanıp konuştuğu bir ortamda fazla söze karışmak istemiyorum sizin gibi. Ama düşündüm de, çok da şey yapmamak lazım; (ney?) forumun adı "Niş Parfüm Hobisi" değil sonuçta. Biri tutup Avon yorumu yapsa mutlaka okuyan olur bence. Ayrıca bu parfüm denen meret bildiğin sübjektif bir şey, sizde uyandırdığı izlenimi başkasında uyandırmıyor. Bu yüzden çok da şey yapmamak lazım

Böyle güzel ve yapıcı eleştirilerin gelmesini bekliyoruz her zaman. Bunlara sonuna kadar açığız. Bizim görmediğimizi bize iletirseniz bizde elimizden geleni mutlaka yaparız

Yorum

Başka bazı üye olduğumuz forumlardan buraya uygun olduğunu düşündüğümüz arkadaşları davet etmeli miyiz bilemedim? Hani onların da kanına girmeme durumu da var
            Şaka bir yana formun genişlemesini istiyoruz değil mi?

Yorum

• connoisseur
              connoisseur Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              Istediginiz kisileri foruma davet etmekte ozgursunuz

Iphone dan Fotoğraf paylaşmam 10 dakikamı alıyor

Yorum

Bu arada bu başlığa ne zaman denk gelsem obsesif biri olarak gözüme batıyor: seviye ve düzey eş anlamlı... birinden birini silebilir miyiz?

Yorum

• Minty
                Minty Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                :-))))))))) Şimdi gördüm bu yorumu Mete..

Ben de "de" ve "ki" bağlaçları ve soru eklerinin ayrı yazılmadığı mesajlara çok takılıyorum :-)

• Medea
                Medea Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Hemen bir alttaki yorumda var mesela o tür bir sıkıntı ama anladım ki bu tür yanlışları yapmak hak iken, o yanlışları düzeltmek sivrilik, kıllık, kötü niyetlilik, elitistlik, vs :-)

Altuğ Bey forumun Tapatalk'la genel bir uyumsuzluğu var. Şöyle örnek vereyim. Özel mesajları göremiyorum, özel mesaj yazamıyorum. Splitler için verilen başlıklarda fotoğrafların URL'simi yoksa parfümlerin linkleri bilmiyorum, sadece kodlar olarak görülüyor. Forumda yazılı olanlar birkaç sayfada bir tekrar ediyor. Mesela 16. sayfadaki yorum 19'da da oluyor 22'de de. Kalabalık görünüyor mecburen sadece hep son sayfaya geçiyorum. Benim gibi forumları Tapatalk vb programlardan takip eden çok sayıda kullanıcı olduğuna eminim.
              Son Düzenleme Meursault; 06-04-17, 07:13. Tarafından yapıldı.

Yorum

Bu arada forumda kullanılan yazı tipinde Türkçe karakter uyumsuzluğu mu var? ğ" ve "ş" gibi Türkçe karakterler küçük gözüküyor.

Yorum

Her ne kadar yeni oluşturulmuş bir forum olmasına rağmen tecrübeli üyelerin bu açığı çok kısa sürede kapadığı söylenebilir. Ben genelde ne kadar forum dışı konu varsa onları katalize etmekle görevliyim diyebilirim, bu nedense üye olduğum her forum için geçerli. Sebebini ben de tam olarak bilmiyorum. O yüzden sizlere farklı konularda yardımcı olmaya çalışacağım, tabii musadeniz olursa.

SM-G532F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum

• matrai
                    matrai Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Tabiki de hocam esas konumuz parfümü çok fazla örtmeyecek şekilde çeşitliliğe hayır demeyiz

Sitemiz eskiden daha hızlıydı sanki şimdi hangi pc den girersem gireryim ağar hareket ediyor.
                  Sitenin genel yapısı olarak eskiye nazaran biraz durgunluk var evet ama bu geçici bir durgunluk bana kalırsa bunun en büyük nedenlerinden biri de yeni parfümlerin kullanıcılarla buluşmaması fiyatların artması vs vs ..

Yorum

• matrai
                    matrai Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Aslında forum hızı tam tersine 2 kat arttı bende mesela gayet hızlı çalıyor. Ziyaretçi sayısı olarak günlük ortalama şu anda 700 tekil kişi foruma giriyor. Hatta son zamanlarda ütelik başvurusu sayılarında bir hayli artış var. Google optimizasyonu şu anda son derece iyi. Tabi bir çok üye okuyucu olarak kaldığı için forum hareketsiz duruyor. Burda iş biz tecrübeli üyelere düşüyor yazarları daha fazla çoğaltmamız gerekiyor görünen hareketliliği arttırmak için

• promesta
                    promesta Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Ben bazen yazıyorum, aman bunu şimdi kim düzenleyecek diyerek siliyorum mesela

Forumun kalitesinin gayet iyi olduğunu söyleyebilirim. Yapılan yorumlar ve eleştiriler belli bir seviyenin altına düşmüyor. Üyeler aynı fikri paylaşmasalar bile bunu düzgün bir üslupla ifade ediyorlar.
                  Daha fazla güncel parfüm incelemesi ve yorumu olmasını tercih ederim. Parfüm konusunda tecrübeli olmayan üyeler yorum yapmaktansa okumayı ve soru sormayı tercih ediyorlar, bu durum normal bence.
                  Teşekkürler.

Yorum

• matrai
                    matrai Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Değerli görüşleriniz içim teşekkür ederiz. Bu taleplerinizi ve isteklerinizi mutlaka değerlendireceğimize şüpheniz olmasın.
                İşleniyor...
                X