Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Aldığım parfüm orjinal olmasına rağmen kalıcı değil

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Aldığım parfüm orjinal olmasına rağmen kalıcı değil

    Merhabalar

    İnternet üzerinden uzun süredir Sephora'ya ve Boyner'e gidip kokladığım bir parfümü, yine uzun fiyat takibi sonucu uygun bir fiyata satın aldım. Parfüm geldi, şişesinde ambalajında ve kutusunda bir tek kusur bile yok. Parfümün görünüşünü zaten bir çok video izleyerek kontrol ettim, ki gerçekte de ezbere biliyorum. Bu yüzden orjinal olarak nitelendirdim. Ama gel gelelim kokusuna. Parfüm Sephora veya Boyner'deki kardeşiyle birebir aynı kokuyor fakat kokusu çok çabuk kayboluyor. Yani ben de başta anlamadım burnum alışmıştır bana öyle geliyodur, temiz vücuduma sıkmadım kesin ondandır, terlemiştim terle akıp gitmiştir falan diyodum fakat yine de içimde bir kuşku kaldı gidip Sephora'daki çalışan bi personelden yardım istedim. Hem onlardaki hem de benim parfümü test etti, bu orjinal bunda bişey yok dedi, şişeyi de kontrol etti emin oldu. Zaten durumu anlatmıştım kalıcı değil diye, seyreltilmiş olabilir diye bir tabir kullandı, bunu atalım cebe. Sonra ben de hem onlardaki hem de kendimdeki parfümü ellerimin üstüne sıktım. Başta kokuları tıpatıp aynıydı, hiçbir fark yoktu. Ama birkaç saat geçince benimki yavaş yavaş sönmeye başladı, ama Sephora'da sıktığım hala keskin ve açılmaya devam ediyordu. Eve geldim elimi sabunladım benimki %80 - 90 oranında kayboldu ama Sephora'daki hala kokuyor sönse sönse %50si sönmüştür.
    Parfümün batch kodu ise (hem şişenin altında yazıyor hem de kutudaki barkodun üstünde) Haziran 2019'u gösteriyor, şu an Aralığın sonundayız.

    Bir arkadaşımdan fikir aldım, parfümlerin şarap gibi olduğunu, ne kadar beklerse o kadar güzel kokacağını söyledi. Düşüncesi hakkında bir fikrim yok, o yüzden buraya yazıyorum.

    Sephora'daki personel ise, dediğim gibi, parfümün seyreltilmiş olabileceğini söyledi. Ben bu tabiri hiç duymamıştım. Böyle bir şey gerçekten olur mu?

    Sonuçta yine 3 haneli rakamlar verip mağazalardaki fahiş fiyatının altında bir fiyata alıyorum fakat yine de yüksek bir meblağ. Ve dediğim gibi şişe, kutu, ambalajlama kusursuz, ambalajın üzerinde ithal eden firmanın da etiketi var.

    Sonuç olarak, nasıl bir durumla karşı karşıyayım, ürünü iade edeyim mi etmeyeyim mi kafam karıştı. Yardımcı olursanız müteşekkir kalırım.

  • #2
    Hangi parfüm? Edt mi Edp mi ?

    Yorum


    • #3
      Eskiden edt edp farkı olduğunu düşünüyodum bende ama fark göremedim hatta coğu edt daha kalıcı oldu bende edp ye göre malesef biz toplum olarak parfümden cok yüksek beklentiye giriyoruz ilk basladığımda bende senin gibiydim hocam
      Kafana yatmadıysa iade et hocam

      Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

      Yorum


      • #4
        Hangi parfümü aldınız bilmiyorum ama belki Sephora'da denediğiniz tester eski bir şişedir ve parfümün ilk ya da eski formülüne sahip bir üretimdir. Belki sizin internetten aldığınız şişe orjinaldir fakat reformülasyon geçiren yeni üretimdir. Çoğu parfümde reformülasyon sık sık görülmekte. Reformülasyonun yararlı olarak yansıdığı bir parfüm de sayı olarak heralde bir elin parmaklarını geçmez.

        Yorum


        • Frozenwings
          Frozenwings Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Bu çok doğru. Ben de ilk L'Eau D'Issey'i testerdan beğenip sonra satın aldığımda şoka girmiştim, kesinlikle aynı değildi. Sonra testerı başka zaman kontrol edince neredeyse 10 yıllık olduğunu bulmuştum...

      • #5
        Parfüm Tom Ford black orchid. Edp versiyonu. Sadece Sephora değil Boyner gibi farklı mağazalarda da denedim. Ayrıca reformülasyon işlemi nedir tam olarak anlatabilir misiniz? Teşekkürler

        Yorum


        • #6
          Reformülasyon bir parfümü oluşturan materyallerin kendilerinin ya da oranlarının değiştirilerek yeni bir formül ile üretilmesi işlemine verilen isim. Black Orchid piyasada imitasyonu çok olan bir parfüm. Kokudan yana probleminiz devam ediyorsa satın aldığınız yere iade etmenizi öneririm.

          Yorum


          • #7
            Anlıyorum hocam. Araştırdım reformülasyonu biraz benimkisi %100 reformülasyon. İmitasyon değil kesinlikle. Peki bir ürünün reformülasyon olup olmadığını nasıl anlayabiliriz? Sonuçta koklayamıyoruz almadan önce.

            Yorum


            • #8
              Parfümlerin kutularının arka ya da alt yüzeyinde (markadan markaya farklılık gösterir) bir formülasyon kodu ve batch kodu vardır. Her marka formülasyon kodunu kutuya yazmayabiliyor. Fakat batch code özellikle designer marka parfümlerin kutularında mevcut. Tom Ford'da örneğin A48, AB8, B89 şeklinde batch code vardır. Bu kodu internette belirli sitelerde sorgulatmanız mümkün. Böylelikle parfümün üretildiği tarihi öğrenmiş olursunuz.

              Yorum


              • volcanolover
                volcanolover Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Bu batch kodu sorgulamak için en iyi site hangisidir acaba?

              • xPixa
                xPixa Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                http://www.checkfresh.com/ ben bu siteyi kullanıyorum hocam

              • volcanolover
                volcanolover Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Tesekkürler, bu sitede çoğu marka yok gibi.

            • #9
              eger parfümün orjinal olduğundan eminseniz reformule denilen olaydır. checkcosmetic'den kontrol edebilirsiniz

              Yorum


              • #10
                Parfümün Orjinal Olması Kalıcı Olacak Anlamına Gelmez.Ben Edt Edp Kavramı Olduğunada Çok İnanmıyorum.( Bazı İstisnalar Dışında )
                Parfümün Kalıcı Olması İçindeki Notalara Bağlı,Gördüğüm Kadarıyla Şu Notalar Baya Bir Kalıcılık Sağlıyor;
                Tarçın,Karanfil,Kimyon,Vanilya,Çikolata,Oud,Iris,
                Karabiber,Tütsü,Amber,Bal,Reçine,Ardıç
                Bunun Dışında Reformülasyon Da Olmuş Olabilir.
                Son Düzenleme OğuzBey; 19-05-20, 18:33. Tarafından yapıldı.

                Yorum


                • #11
                  Ne edt ler gördüm. Edp den daha kuvvetli. Ne parfumler gördüm. Edt kadar değil.

                  Yorum


                  • OğuzBey
                    OğuzBey Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Içindeki Notalar Önemli

                • #12
                  Reformulasyon kabusu

                  Yorum


                  • #13
                    Parfümün kalıcı olupta orjinal olmamasından daha iyi

                    Yorum


                    • #14
                      Benim elimdeki Black Orchid 2019 Temmuz üretimi.Boyner den aldım.Çok önceden de kullandığım bir parfümdü.Eskiye göre biraz daha çiçeksi ve belki birazcık daha hafif olabilir ama ben kalıcılığından memnunum.

                      Yorum


                      • #15
                        Reformülasyonların yanısıra, bazı parfümlerin açıldıktan sonra bir süre demlenmesi performans açısından iyi geliyor. Insolence'i ilk aldığımda kokusunu ne ben ne etrafımdakiler alabilmiştik, "kokmayan parfüm" diye şaka konusu oldu hatta. Love in Idleness'i de kokmuyor diye mağazaya geri götürmüş ama cayıp kasadan dönmüştüm. Şu anda ikisi de çok kuvvetli parfümlerimden.

                        Yorum

                        İşleniyor...
                        X