Hangi ülkenin parfüm ekolünü kendinize yakın görüyorsunuz?
Duyuru
Çökme
Henüz duyuru yok.
En Sevdiğiniz Ekol
Çökme
X
-
Modern zamanların hakimi Fransızlar, oraya götüren Mediciler ancak parfüm Doğudan yükselir ve bu işi dünyaya öğreten Ortadoğulular ile ''ama biz krallara yapıyos bak kraliyet nişanımız da var...'' diyen köklü Ingilizler...
Linç edileceğim ancak Fransızların Guerlain geleneğinden başka bir ekolleri olduğunu düşünmüyorum. Italyanlar karakteristik tarzları ile Fransızları çoğu zaman çatırdatıyor ve gerçekten de aromatik nüansların tanrıları konumunda eskiye dayanan bir ekolleri var. Ingilizler en tırt efsanelere dayanaraktan içi geçmiş turunçlar ile cin ile bilmem ne dükünün gülleri ile hesapta saray kimliği dayatıyorlar ve diğer taraftan Roja zaten Guerlain'in bagetini yiyor. Eğer bir Ingiliz ekolünden bahsedecek olsaydım bu kesinlikle Miller Harris olurdu fakat bu ekol değil yaş itibarı ile ancak yeni bir gelenek.
Dolayısı ile oyum attar mistisizmine
- 3 beğenme
Yorum
-
Oyu bagetçilere verdim ama sonradan Makedon'un yazdıklarını okuyunca ikilemde kaldım. Henüz denememiş olsam da Sultan Pasha'nın efsunlu suları ecnebi diyarlarında dilden dile dolaşmakta. Oyu kurbağacılara vermiş olsam da kalbim attarlarda.
- 2 beğenme
Yorum
-
Geçmişteki ana akım parfümleri düşününce hiç tereddütsüz Fransa. Günümüzdeyse Amerikan indie parfümler benim niş parfümden anladığım şeye daha uygun bir yoldalar gibi görünüyor. Ama ona da henüz ekol demek doğru olmaz. Gene aldı Fransızlar oyu.
- 5 beğenme
Yorum
Yorum