Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Nanshe mi? Ege mi?

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Nanshe mi? Ege mi?

    Hazır herkesin kargosu ulaşmaya başlamışken Split parfümleri hakkında düşüncenizi sormak yerine herkesin kolayına gelen anket yöntemini devreye sokayım dedim. Ayrıca görüş ve değerlendirme yazmak isterseniz çok daha iyi olur.

    Sizce Nishanein bu sene çıkartmış olduğu 2 parfüm olan Nanshe mi daha iddialı Ege mi. Veya her ikiside başarısızmı yok sa her ikiside başarılı mı.
    30
    Ege
    13.33%
    4
    Nanshe
    26.67%
    8
    Her ikiside Başarılı
    6.67%
    2
    Her ikisi de Hayal Kırıklığı
    53.33%
    16

  • #2
    Denemeden oy veremediğim için hissiyatımın Nanshe olduğunu söyleyeyim en azından Sanırım yarın teslim alacağım.

    Yorum


    • #3
      Ben ikisininde başarılı bulmadim... Yorumcularin da abarttigini dusunuyorum... Evet Nishane ile gurur duyuyorum ama olmamissa olmamistir... birde zamanlama yanlis diye dusunuyorum cunku her iki kokunun da performansi ve yayilimi zayıf... Daha cok yaza yakisacak kokular.. Nanshe yi daha ozgun buldugumdan Ege den daha cok begendim ..

      SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

      Yorum


      • #4
        Nanshe özgün bir iş değil bence.Hedef kitlesini ve karakterinide belirleyememiş. Ege ise bosphorus ve hatta colognise'den bile oldukça geride kalmış bana göre. Ege için bvlgari aqua marine benzetmesine %100 katılıyorum.Üzgünüm bu sefer olmamış.

        Yorum


        • #5
          Orjinal yazı sahibi: İlyas View Post
          Nanshe özgün bir iş değil bence.Hedef kitlesini ve karakterinide belirleyememiş. Ege ise bosphorus ve hatta colognise'den bile oldukça geride kalmış bana göre. Ege için bvlgari aqua marine benzetmesine %100 katılıyorum.Üzgünüm bu sefer olmamış.
          Ege ye gore... normale gore degil...

          SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

          Yorum


          • #6
            Orjinal yazı sahibi: Sparfume View Post
            Ben ikisininde başarılı bulmadim... Yorumcularin da abarttigini dusunuyorum... Evet Nishane ile gurur duyuyorum ama olmamissa olmamistir... birde zamanlama yanlis diye dusunuyorum cunku her iki kokunun da performansi ve yayilimi zayıf... Daha cok yaza yakisacak kokular.. Nanshe yi daha ozgun buldugumdan Ege den daha cok begendim ..

            SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
            Performansları zayıf evet. Fakat Nanshe sanki daha çok üzerinde çalısılmış bir koku. koku değişimleri ile tek parfümde 3 parfüm hissiyatı veriyor. Ege tam bir yaz kokusu. Yani tam bir klasik yaz kokusu diyebilirim. Ya çok aceleye geldi olmadı, ya da gerçekten olmadı. Oyum yine de Ege.

            Yorum


            • #7
              Bende pek başarılı bulduğumu söylemeyeceğim her ikisini de, evet özgünlük anlamında nanshe ege ye nazaran biraz daha önde ama onda ki sabunsu hissiyat bana dalin şampuanını hatırlattı. Performansları da önceki nişhaneleri aratır cinsten.

              Yorum


              • #8
                Ege'yi sevdim. Nanshe'yi denemedim, yaza doğru belki bir şişe Ege edinebilirim. Ancak üzgünüm ki Nishane parfümlerinin genelinde bir yayılım problemi var, yani yayılımı arttırmak için 6-7 sprey uygulamak gerek. Ege'de de yayılım sorunu ciddi hatta biraz kalıcılık sorunu da bulunmakta. Mesela benzer kategoride Acqua di Sale'yle karşılaştırıldığında Ege çok zayıf kalıyor. Bu problemin olmadığı Nishane parfümleri Sultan Vetiver, Unutamam ve Ani (onda da biraz var). İnsan extrait de parfum'e bu kadar para verince ve diğer örnekleri de bilince biraz performans bekliyor.

                Yorum


                • #9
                  Henüz üzerimde denemedim, kağıda sıktım. Kağıttan ilk izlenimler:

                  Ege: Hiç olmamış. Bvlgari Aqva serisimdeki parfümlerin daha kalitelisi gibi. Aradaki fiyat farkına değer mi, bence değmez.

                  Nanshe: Beğendim. Gül çok ilginç kullanılmış. Alttan çok çok hafif Dior Homme tarzı bir hava da alıyorum. Sanki Dior Homme baz alınmış da onun üzerine bir şeyler eklenmiş gibi. Tabi bu özgün olmadığı anlamına gelmez, parfümü gayet özgün buldum. Kendi adıma şişeli alacağım bir parfüm değil ama Ege'den daha başarılı bir çalışma olduğunu düşünüyorum.
                  ​​​​​

                  Yorum


                  • Myrkur
                    Myrkur Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Yazmayı unutmuşum, Ege sanki diğer Nishane parfümleriyle kıyaslarsak biraz da sentetik gibi geldi bana.

                • #10
                  Nashe'yi denemedim gül içerikli kokulara mesafeli olduğum için. Ege için de pek olumlu şeyler yazamayacağım beklentimi çok yüksek tuttuğum için sanırım, olsa da olur olmasa da tadında bir koku olmuş.

                  Yorum


                  • #11
                    Ege bvlgari aquaları olukça andırıyor, bosphorus un üretimi durdukdan sonra sanki selefi gibi gözüktü ama üzülerek söylüyorum olmamış.
                    Nanshede ise patlama sorunu var ,notalar arası okadar hızlı geçiyor ki, aa gül aa dior homme mu derken bitip gidiyor.

                    Yorum


                    • #12
                      Ege'yi beğendim fakat güncel satış fiyatına asla almam.

                      Yorum


                      • #13
                        Sadece Ege'yi denedim.Tüm sucul parfümler birbirine benziyor dedirtti bana. Çok ince bir serinlik havası ile açılıyor ve git gide tene yaklaşıyor. Benim hoşuma giden tarafı, sona doğru kurumuş tuzlu yosun kokusunun kalması oldu, ama okadar hafifledi ki koku, ancak burnunu dayamak zorunda kaldım kokuyu alabilmek icin.


                        Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

                        Yorum


                        • #14
                          # Nishane Nanshe #

                          Öncelikle başlangıcından bitişine kadar Cecile Zarokian işi. Hemen her parfümünden esintiler var içinde. Biraz Ani'den biraz Epic Woman'dan... Islak, bol citruslu parlak bir sütlü krema açılışı ve hemen toparlayıp gülü doğurması... Devamında odunsulaşıp, tatlışlığın geri çekilmesi ve ekşimsi, buruk, topraksı bir kızıl gül ile tütsümsü odunsu bir tarz... Değişimleri çok belirgin ve gül içerikli parfümleri seven hemen herkesin kullanabileceği bir parfüm olmuş. En sevdiğim Zarokian işi tabiki değil ama yine de saygı duyuyorum. Sonuçta başlangıcı ile bitişinin alakası yok. Çok da uyumsuz gelmedi ve ne alaka? dedirtmedi bana. Genel kullanımı bence yüksek. Ama beklediğim çıtanın altında kaldı. Cecile olunca daha fazlasını bekliyor insan. Maalesef Nishane'ye biraz "düz kafada" kokular yapıyor. Elimde Epic Woman varken bir Nanshe edinmem ve bu tarz parfümler tercih edilecekse kesinlikle Epic Woman'ı öneririm. Çünkü başlangıç kısmı ortalara kadar giriyor sütümsü tatlış yumuşaklıkla ama sonrası bana çok fazla Epic Woman geliyor. Ve onun kadar da başarılı değil. Çok daha yüzeysel ve düz. Performans olarak; yayılım orta, kalıcılık iyi. En önemli artısı katmanlı ve değişken olması ile niş parfüm gibi davranması.

                          6/10

                          Yorum


                          • #15
                            # Nishane Ege #

                            Nanshe'den sonra beklentimi biraz daha düşürüp denediğim "yeni Nishane çalışması" oldu Ege. İyi ki de öyle yapmışım. Çünkü "vay anasını" dedirtecek bir başlangıç yaşatmadı. Gayet yerinde ve dozunda ayarlanmış diyebilseydim keşke ama diyemedim anason için. Bir tık daha geri planda olsa çok güzel bir başlangıç olacaktı benim için. Çok fazla sucul olmayan, aromatik sayılabilecek kesinlik taşıyan bir giriş yaptıktan sonra biraz daha oturmaya başlıyor. Baş kısımlar bana nedense inanılmaz sentetiklik hissettirdi. Ama bu ucuz mal kullanılmış anlamında değil. Anason yordu sanırım ve giriş seviye designer parfümlerde bolca kokan o yapay hissettiren şey. Bu kısım 5 10 dk içerisinde geçti. Ben de bir süre koklamayı bıraktım sonra ama eşim evin ta diğer tarafından "ya parfüm mü sıktın?" diye bağırınca olay karşısında şok geçirdim. 2 oda yandan net almış kokuyu ve beğenmediği için de isyan etmiş. Yayılım muazzam buradan da anlaşılacağı gibi. Parfüm sonlarında bana bolca miskimsi yeşile bürünmüş oturaklı bir odunsu anason verdi. Baştan sona neden bu kadar çok hissettiğimi anlamadım anasonu. Taktım kafayı sanırım. Yeşil dengesini kurmaya çalışması bana zeytin? sorusunu sordurdu ama emin olamadım. Net bir Creed havası aldım ayrıca. Parfüm oturaklı derken parlak aynı zamanda. Nanshe gibi uysal değil. Bir erkeğe yakışacak cinsten ve Creed Viking havası aldım bu tarzı yönünden. Bu parfümde bazı şeylerin ayarı bence kalıcılığı ve fark edilirliği artırmak için epey bi kaçırılmış. İlerleyen zaman içerisinde daha çok benimseneceğini umuyorum ama bana olsa da olur olmasa da havası verdi şimdilik. İleride belki fikrim değişir. Zor. Ayrıca akuatik bir hava net alamadım o yüzden olumlu buldum bunu. Bir konsept yaratılmaya çalışılmış belli. Pekji'den Zeybek der, konuyu kapatırım. Konu eğer Ege konsepti ise. Evet Ege başka yönden bir bakış. Aynı olamaz ve olmasını da beklemem ama Ege'de arada kalmış oturmamış bir şeyler var. Yayılım çok iyi, kalıcılık da çok iyi. Sırf bu yüzden bile alanlar çok olur.

                            6/10

                            Yorum

                            İşleniyor...
                            X