Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Creed Satıldı

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Creed Satıldı

    https://www.bloomberg.com/news/artic...-perfume-maker


    Az önce diğer forumda başlığını gördüm, ben de burada paylaşmak istedim. Creed parfüm evi dün itibariyle açıklanmayan bir fiyat karşılığında bir yatırım fonuna satılmış. Yatırımın fonunun amacı önümüzdeki üç ila beş yıl içerisinde mevcut işleri daha da büyütmekmiş. Ne diyeyim artık Creed isminin kaymağını yiyen, fiyatları daha da artmış içi boş kokular geliyor galiba. Sıkı bir Creed fanı hiçbir zaman olmadım ama yine de üzüldüm. Sadece ismi yetecek olan dev gibi parfüm evleri tek tek gidiyor.

  • #2
    hayret , Estee lauder almamış Creed'i

    Yorum


    • #3
      yazık oldu maalesef. Aventus zaten pahalıydı şimdi daha da uçar fiyatları

      Yorum


      • #4
        BlackRock Inc.'s yatırım amaçlı satın almış..Erwin abimiz, Creed'i internet çağında dünyaya tanıttı da tanıttı..aslında hâyalet şirket diyenler bile var Creed için...hâyelet şirket şu anlamda: Bir tarihçesi var tamam..ama Fransa'da da bir sürü iki asırlık küçük aile şirketi-parfümcüleri var...ama onlar internetin nimetlerinden faydalanmadı. Bence zekice bir adım; fiyatları daha da arttıracaklarını zannetmiyorum; ama daha çok parfüm çıkarırlar; çünkü şu an her parfümperest "Creed" ismini biliyor..

        Yorum


        • xPixa
          xPixa Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Ya yabancı ya da diğer bir yerli forum hangisi hatırlamıyorum ama zamanında bir başlık görmüştüm orada Creed markasının ve bazı parfümlerinin sicile kayıt edildiği tarihler yer alıyordu, en eskisi 30 yıllık bir şeydi galiba. Hatta Creed'in gizli parfümörünün, GIT ve Aventus'u asıl yaratan kişinin Pierre Bourdon olduğu yer alıyordu o belgelerde. Belgeler doğruysa hayalet şirket iddiasını destekler nitelikteydi gerçekten.

        • protectedsugar
          protectedsugar Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Ben yine de bu kadar "üçkağıtçılık" olduğunu inanmak istemiyorum :-) Umarım 30 seneden uzun bir aile geleneği vardır; kaydı belki "Cool Water" döneminde yapmış olabilirler :-) Ama değişen birşey yok; Fransa'da bir sürü öyle aile şirketleri var..ama Creed başarılı oldu..sesi duyuldu Aventus Maventuslarla :-)

        • xPixa
          xPixa Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          http://www.meseyosunu.com/index.php?...yıtları.379/

          İlgili başlığı buldum

      • #5
        Keşke Estée Lauder alsaydı yabancıya gitmemiş olurdu. Satılmasına üzüldüm. demek her şey para içinmiş )))

        Yorum


        • protectedsugar
          protectedsugar Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          O kadar karamsar düşünmek istemiyorum :-) Ama şu kesin: Bu kadar para ödedikten sonra bu parayı ancak yeni Creed parfümleri piyasaya sürerek geri kazanabilirler. Bu konuda son dayanan bir kişi kaldı o da Andy Tauer. Ama o da eninde sonunda satar..mecbur..

        • mizansen035
          mizansen035 Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          andy tauer hala indie olarak devam etmekte kararlı sanırım. home make ortamını sevmiş olmalı

        • xPixa
          xPixa Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Ben Tauer’ın bir FM, MFK ya da Creed gibi çok fazla satış sayısına ve gelire sahip olduğunu düşünmüyorum. Bunun sebebini şirketin başında Tauer’ın tek olmasına değil iyi derecede satış grafiğinin olduğunu düşündüğüm sadece 2-3 kokusu olmasına bağlıyorum ki bunlar bilindiği üzere LDDM, ACDD ve Attar’dır. Gerçi bir şirket çıkar yine ben satın alıyorum markayı çok farklı bir konuma ve parfüm gamına getireceğim derse Tauer tabi emekliliğini ilan edip yeni küçük çaplı bir marka kurar heralde

      • #6
        Artık bu iş, bir parfümün içine 10$lık madde ekleyip fiyatına 100$ geçirme sanatı haline dönecek...

        Yorum


        • #7
          Artık gün içinde tazelemekte yetmez. Boynumuza asar Creed’leri öyle gezeriz gibi gözüküyor.

          Yorum


          • #8
            Zaten aventus problemli bir parfümdü. Artık iyice problem olur.

            Yorum


            • #9
              Elimde 3 yada 4 tane eski batch creed var royal oud da vardı satmak gibi bi aptallık yapmıştım nasip diyelim o kadar meraklısı olduğum bi marka değil ama elimin altında olmasınıda seviyorum böyle bir karmaşada yaşatıyor bana bulursam eski batch royal oud ve Viking alır elimdekilerle birlikte creed dosyasını kapatmış olurum

              Yorum


              • #10
                Creed bende bir türlü güven oluşturmadı. Hayali şirket mi bilemem ama parfümlerine yazdıkları hikayeler, filanca kraliçenin falanca ünlünün parfümü algısı yaratmaları (ya da ilham aldık deyip isim kullanmaları) ile sahte bir tarihleri, şişirilmiş bir auraları olduğunu düşünüyorum. Parfümlerinin yaratıcısına bakıyorsunuz, hep bilmemkaçıncı kuşak Creed beyler oluyor. O kadar köklü, geleneği olan, bir aile şirketi -batmıyorsa eğer- niye satılsın ki?
                Son Düzenleme Rayiha; 28-02-20, 21:49. Tarafından yapıldı.

                Yorum


                • #11
                  ben creed'in de Montale ve mancera gibi hayali bir şirket olduğunu düşünüyorum.@xPixa nın da dediği gibi ben de parfümlerin yaratıcıları ile ilgili farklı bilgilere ulaşmıştım..

                  Yorum


                  • #12
                    After centuries of the family management, the perfume house of Creed has been sold to BlackRock Long Term Private Capital and Javier Ferrán, the Spanish businessman and chairman of Diageo.

                    Yorum


                    • #13
                      Fragrantica'dan bir makaleden:

                      "Some vintage (i.e. pre-war) perfumes created by Guerlain, Chanel, Caron etc. are vintage for sure, being available to the collectors and connoisseurs (some Fragrantica readers among them) worldwide, while it is virtually impossible to find a picture of a Creed fragrance prior to the 70s.

                      Being allegedly established in 1760 as a tailoring house, Creed is known as a niche perfume manufacturer since 1979
                      ."

                      Creed'in, terzilik firması olarak 1760'ta kurulduğu söyleniyor ama 1979'da parfüm işine giriyorlar. Yani başka sektörde varolan tarihlerini parfümcülüklerine malediyorlar.
                      Son Düzenleme Rayiha; 03-03-20, 01:03. Tarafından yapıldı.

                      Yorum


                      • #14
                        Detayli bilgileri asagidaki makaleden bulabilirsiniz. Aslinda Napolyonun uniformasini da tasarlayan ve bu isi 1870'lere kadar devam ettiren kisiye ozgu ve ismarlama calisan bir terzi. Daha sonra hem Ingiliz kraliyet ailesinin hem de Avrupa aristokrasisinin talebi uzerine parfum isine de giriyorlar.
                        https://www.independent.co.uk/life-s...t-8513595.html

                        Yorum


                        • #15
                          Böyle el değiştirmeler oldu mu genelde iyi olmuyor ama hadi hayırlısı bakalım.

                          Yorum

                          İşleniyor...
                          X