Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Ekim 2018

Çökme
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • L'Artisan Timbuktu. Daha önceki yorumum:

    İlk fısta gözlerinizi kapatın ve kendinizi Afrika'da her yönüyle sizi şaşırtmış bir kabilenin arasında, onlarla beraber tütsülerin yakıldığı, kokulu ve aromalı otların kullanıldığı, ateş, toprak ve gecenin bedeninizle ruhunuzu teslim aldığı, doğa ile barış içinde kendi iç dünyanıza yapacağınız belki de hayatın manasına dair keşiflerde bulunacağınız bir ayindesiniz. Bütün bunları hissettiren baskın vetiverin topraksı paçuliyle inanlımaz harmanlanması sonucu adeta tek nota gibi hissedilmesi, Afrikaya'ya özgü Karo-Karounde çiçeği, kompozisyona antik hissi veren papirus notası ile tütsü notasının son derece doğal uyuşması. Myrhh ve benzoinle de parfümdeki mistik ve ruhani havanın tamamlanması. Parfüm ayrıca biber, kakule ve mango ile karakter, canlılık ve derinlik kazanıyor. Bertrand Duchaufour nasıl bir usta olduğunu bu parfümle kanıtlamış.
    estefanyen

    Yorum


    • Herod
      Herod Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      bak ya canım çekti şimdi...

    • ali
      ali Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Herod önümüzdeki buluşmada getiriyorum unutmadım

    • Herod
      Herod Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      süpersin

  • son kalan chypre palatin milimlerini harcadım...
    İnsanın ruhu kokularıdır...

    Yorum


    • Thierry Mugler - Mugler Cologne
      https://www.fragrantica.com/perfume/...logne-708.html

      neroli ve bergamot
      temiz ferah ve sabunsu

      merak ediyordum, tekrar alacağımı düşünmüyorum

      Yorum


      • Nishane - Hacivat

        Yorum


        • Nishane B-612 gercekten başarılı fujer bir parfüm
          eskiyle yeni arasında mekik dokuyan bir koku

          Yorum


          • Armani - Eau De Nuit

            Yorum


            • Jo Malone Wood Sage & Sea Salt

              Yorum


              • Guest's Avatar
                Misafir Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Temmuz sıcaklarında kullanılacak en keyifli kokulardan

            • Bleu de Chanel EDP.

              Yorum


              • Areej Walimah

                Yorum


                • ali
                  ali Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  selam hocam o gün neydi öyle Areej'ler

                • Kosovic
                  Kosovic Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Aleyküm selam hocam. Biraz fazla kaçmıştı sanırım bazı arkadaşlar için. 🙂 Kilise kokusundan, Cenaze merasimi kokusuna kadar herşeye benzeten olmuştu.

                • ali
                  ali Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Yaşadıkları şokla alakalı bence hepsi çok karakteristik kokulardı.

              • Madigan Fresh

                Yorum


                • Ajmal Cuir Musc kullandım.

                  Açılışında tatlı, sulu, kırmızı meyveler var. İlk kısımda meyveler ön planda. Çok geçmeden hafif tozlu, plastiğimsi bir deri, meyvelerin üzerini örtüyor. Tatlı-kırmızı meyveli deri, bütün bir hal alıyor. Orta notalara geçildiğinde meyveler hala hissediliyor fakat tatlı bir puro tütününe evrilmeye başlıyor. Orta kısımda hakimiyet tatlı kırmızı meyveleri içinde öğüten puro tütününe geçiyor. Çok geçmeden tütünde içinde öğüttüğü tatlı meyveler gibi derinin üzerine oturuyor. Son kısımlara doğru kokunun tamamını içinde barındıran misk ve derinin üzerini kaplayan meşe yosunu ön plana çıkıyor. Artık çürümüş meyveler, onları içinde öğüten parlayıp sönmüş tütün, zamanla derinin üzerini tamamen kaplayan meşe yosunu ve ön plana çıkan, bunların hepsini içinde harmanlayan misk bir bütün oluyor. Son kısmında özellikle deri-meşeyosunu, tütün etkisiyle koku, anason benzeri bir kokuya dönüşüyor. Bu şekilde tene yapışıp kalıyor. Kesinlikle ayrılmıyor. Aslında bakarsanız koku gayet düz bir çizgide ilerliyor. Geçişleri görmek biraz zamanımı aldı.

                  Bu kokuyu fırından yeni çıkmış basit bir pizza olarak düşünelim. Sosis, Sucuk, Zeytin kokuda Sulu Tatlı, Kırmızı Meyveleri (Ahududu ön planda), Biber ve Soğan Tütünü, Eriyen ve Hamurun üzerine yapışan Kaşar Peyniri Meşe Yosununu, Pizzanın Hamur kısmı Deriyi ve Pizzanın Dışarıya Yaydığı Isı ise Misk i temsil etmekte. Hepsi baktığımızda bir bütün gibi görülüyor aynen bir pizza gibi.

                  Yorum


                  • İbrahim20
                    İbrahim20 Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Ne kadar güzel anlatmışsınız, ellerinize sağlık.

                  • matrai
                    matrai Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Elinize burnunuza sağlık

                  • PPBurn
                    PPBurn Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Çok teşekkür ederim İbrahim Bey ve Altuğ Bey

                • Bebiş izin vermiyor pek ama yıldönümü hatrına Aventus kullandım bu akşam

                  Yorum


                  • Gucci pour homme 2 .

                    Yorum


                    • Tom Ford Venetian Bergamot

                      Yorum


                      • Click image for larger version

Name:	
Views:	0
Size:	36.1 KB
ID:	87913

                        Yorum

                        İşleniyor...
                        X