Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

# Fırsatlar Şeysi (Arşiv) #

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Kendi adıma bu splitlerden yapan kişi kar etse bile helali hoş olsun. Hatta daha da ileri gideyim. Splitlerden kar da etmeleri lazım. Dediğim yanlış anlaşılmasın öyle yapıyolar demiyorum ama ortada büyük bir emek var.

Yorum

• Yaşım dolayısıyla internet diye bir şey olmayan yılları uzun uzun yaşadım. İnternet öncesi ve internet sonrası dönem arasında sosyolojik anlamda çok bariz bir fark var: İçinde yaşadığımız toplumda ne kadar çok marazi kişilik, hatta ruh hastası olduğunu anlama, görme hızı internetten sonra inanılmaz arttı. Bunların farkında olmadan yaşayıp gidiyorduk daha önce...

Yorum

• Değerli forum üyeleri.

İhmal ettiğim başka bir hobiyle ilgilenmek ve kokular konusunda daha sağlıklı planlar yapmak için epeydir forumlara girmiyordum. Ancak bu splitte, daha önce Mustafa ile keşfettiğimiz güzel kokular olduğu için kayıtsız kalamadım. Talihsiz ithamlar karşısında, Mustafa ile ayda en az bir kez buluşan bir insan olarak düşüncelerimi aktarmak istedim.

Değerli dostlar, Mustafa tam anlamıyla ‘koku aşığı’ bir insan. Kendisini ne kadar frenlemeye çalışsam da, bütçesini (ve bütçemi/zi…) sonuna kadar zorlayarak yeni kokular deniyor, notlar tutuyor, biz dostlarıyla keşiflerini paylaşıyor ve bin bir türlü zahmetle bu kokuları forum üyeleriyle buluşturmaya gayret ediyor. Onun koku konusundaki tutkusunu daha iyi anlamak için ‘Bugün hangi kokuyu test ettiniz’ başlığındaki notlarına bakmanız yeterli olacaktır. Geçenlerde, yurtdışından getirttiğim kokuları denemek için buluştuğumuzda, ona bahsetmediğim bir yığın koku örneğini (sample) gösterdiğimde gözlerindeki ışığı görmenizi isterdim. Aynı şekilde Mustafa da şu anki splitte var olan bazı kokuları keşfedene kadar yüzlerce, belki de binlerce dolar harcadı. Hala daha da harcamaya, yeni kokular keşfetmeye, forum üyeleriyle paylaşmaya çabalıyor. Yurtdışından koku örneği getirtmek, denemek, bir sürü şişeyi satın almak, getirecek kişiyi bulmak, kokuları ona yetiştirmek, bölüştürmek, hele hele de herkesi mutlu etmek… Bunlar çok sabır ve emek isteyen işler. Öyle parayla pulla yapılacak işler değil. Deneyin, hak vereceksiniz…

Bana göre Mustafa’nın en büyük hatası; parfüm hobisini makul sınırlarda tutmak yerine, insanüstü bir çabayla, insanları daha çok yeni kokuyla buluşturmaya çalışması. Bu kadar çeşitli kokuyu bir araya getirmek için yurt içi ve yurt dışından kaç tane mağaza taradığını, kaç kişi ile fikir alışverişi yaptığını, kokuları temin etmek için ne sıkıntılar çektiğini ne riskler aldığını, herkese cevap yetiştirmek için ne kadar mesai harcadığını biraz empati yapabilen herkes tahmin edebilir. Böylesi bir trafikte, kokuları temin ederken tercih edilen yollar gereği ufak farklar olması mümkündür. Bunlarla kimse abad olmaz. Kaldı ki herkesin seçme, talep etme ve iptal etme özgürlüğü varken… Başta split yapan arkadaşlar olmak üzere hesabı ve vicdanı olan her insan, böylesi bir organizasyonun komik menfaatler yerine ancak adanmışlıkla yapılabileceğini bilir. Ezcümle; forum için gerçek bir emektar olan Mustafa gibi naif bir insanı böyle ucuz yakıştırmalarla karalamaya çalışmak abesle iştigaldir.

Saygı ve Sevgiler

Yorum

• Günaydın ilgili şahıs üyelere özel mesajlar atıyor. Nedense beni de seçmiş.Yanlış bir secim yapmışsın kardeşim. Ben Mustafa Bey sayesinde bir çok güzel kokuyu çok uygun fiyatlara denemiş biri olarak kimin neyi niçin yaptığını anlayabilecek kapasitedeyim.

Yorum

• Büyük ikramiye banada vurmuş özel mesaj yolu ile bilgilendirildim aydınlandım

BOİS 1920 CLASSİC bu kokuyu sana ben tavsiye ettim splite koyarsan 20-30 ml alırım dedim ve fiyatlarıyla ilgili whatsaptan resimler attım
          Ml fiyatı 5 - 5.5 fiyat aralığında olursa hatta 5 tl altında olursa alıcağım ml oranını arttırabilirim dedim ve şuan 5.5 tl den 40 ml talebim var

Fiyat araştırması yaparak kokunun 600 tl altında hiç bir bağlantı olmadan ( tanıdık bir yerden kıl tüy sebeblerden ) direk alışta alınamayacağını göreceksiniz

cantona8 hocam şimdi bu kokuyu 500 tlye alsa 5.5 tan satsa ve kar etse dekant şişlerinide koli koli alsa ondanda kar etse ,ele geçen parayla ev - araba- yat - arsa - taksi plakası - iş makinesi - vinç - 7 yıldızlı otellerde 1 hafta tatil falannn filannnnn şeyler alamaz (hadi aldı ben kendi hakkımdan ona düşen payı helal ederim )

Mustafa hoca boisi 400 tlye alabiliyorsa oda onun becerisidir bunca zamandır bu hobiyle ilgileniyor firmaları tanıması ve yurtdışı bağlantısı olması gayet doğal

Real gerçek şu boisin ml fiyatı piyasa göre ucuzdu talepte bulundum İŞİME GELDİ ALIYORUM

Ml fiyatı 22 tl olan kokuyu meraktan ölsem almam İŞİME GELMİYOR ALMIYORUM

cantona8 sen splitlere devam et
          Biz dolandırılanlar mutluyuz " AKILA " ihtiyacımız yok

Son Düzenleme kiton men; 11-07-18, 08:26. Tarafından yapıldı.

Yorum

• bu tarz sorunlar olaylar bölünmeye yol açmaz aksine daha da birleştirir...
            boşverin rahvan gitsin arkadaşlar...
            İnsanın ruhu kokularıdır...

Yorum

• Hepinize çok çok teşekkür ederim samimi düşüncelerinizden ötürü Başta da dediğim gibi, bu durum midemi bulandırdığı için böyle bir açıklama yapma gereği hissettim. Sonuçta tanıyan var tanımayan var Daha önce de böyle şeyler yaşadığım için, akabinde splite katılan üyelere de bu mesajların atılacağına emindim ve yönetimle de bu durumu paylaşmıştım. Keza oyle de olmuş ve üyelere mesajlar atılmış Hangi düşünce ile boyle şeylere teşebbüs ediliyor hayretler verici. Kaldi ki sizin de dediğiniz gibi alinan parfumlerin nerelerden alındığı ve fiyatları da ortadayken. Ben her zaman samimi ve açık olacağım tüm foruma karşı. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Her zaman da dediğim gibi. Sizleri tenzih ederim. Bir bilgi almak isteyen varsa, adres "benim". Samimiyet bunu gerektirir. Telefonumuz, adresimiz, her şeyimiz belli Bu kadar zahmeti cekmek icin evet forumun bize maaş bağlaması lazım ya da bizim bu işe gerçekten gönül, emek ve zaman veriyor olmamız... Beni tanıyan ve tanımayan herkese... Takdir ve tercih hakkı sizindir.

Dönelim bölüştürmemize.. Kalan miktarları toparlayıp şişeli talep eden arkadaşlara ekleyeceğim. Sadece Ambre Lumiere de bir çekilme var. Talibi olmaz ise onu da ben sahiplenirim ve olayı kapatırız Bunun dışında, söylemiş olduğum gibi 15 Temmuz a kadar talep alacağım. Malum kredi kartı ile alınan yüklü bir miktar olduğu için kredi kartına döviz kurunun kaç liradan işlem yapıldığını görüp (hesap kesim tarihi 15i olduğundan ötürü) ona göre fiyatları son kez bir gözden geçireceğim. Ki ben € kurunu 5.5₺ olarak (güya maksimum bu olur düşüncesiyle) hesaplamıştım. Ayrıca bu konuda şöyle bir durum fark ettim. Vakıfbank world kartım ile yaptığım harcamalarda, € olarak satın aldığım ürünler şu anda $ üzerinden dönem içi hareketlere yansımış. Bu durumu ilk kez gördüm Bilgisi tecrübesi olan arkadaşlardan merak ettiğim için görüş bekliyorum. Anladığım kadarıyla para iki kez işlem görmüş gibi oluyor. Hakkımızda hayırlısı Bakalım finalde ne çıkacak karşımıza
              Son Düzenleme cantona8; 11-07-18, 09:55. Tarafından yapıldı.

Yorum

• Cantona8 hocam canını sıkma sen. İsteyen splite katılır alır isteyen katılmaz. Burası serbest piyasa. Ayrıca bu sitede bir hayır kurumu değil. Siz kar amacı gütmemenize rağmen ufak bir karla dahi satsanız buna karışmaya kimsenin hakkı yok.(ki böyle bir durumun şuanki kurlarla olma ihtimali bile yok) Serbest piyasada parfümü isteyen talep eder alır. Fiyatı yüksekse de talep etmez ve uyguna geldiğini düşündüğü yerden alır. Bunun şikayet konusu yapılması hatta hatta yok çocuklarımızın rızkını yiyiyorsun kısmı ise bana bir hayli komik geldi. Sen çocuğunun rızkını hobin için harcamayı düşünüyorsan bu senin ahlaki durumunla alakalıdır. Sen splitlere devam et biz arkandayız

Yorum

• Bende halkbank üzerinden yurtdışı siparişleri verdiğimde aynısı oluyordu. Atıyorum 40 Euroyu dolara çevirip o dolar karşılığı olan tl yi çekiyordu hesaptan. Buda 5-10 liralık cuzi artışlara sebep oluyordu. Bankanın komisyon almak için başka bir oyunu buda malesef. O yüzden ben finansbank ile çalışmayı tercih ediyorum. En azından güncel kurlardan direk euro yada dolar olarak çekiyor. Ufak miktarlar farketmesede büyük siparişlerde 100-200 lira oynuyor çünkü.

Yorum

• Nudiflorumu 15 ml olarak ben alayım. Geriye 3 ml kalıyor onuda isteyen olursa verirsin isteyen olmazsa en son bana eklersin cantona8

Yorum

• cantona8
                      cantona8 Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      Tamamdır. Nudiflorum ile ilgili haber bekliyorum. Küçük bir ihtimal iptal olabilir. Butikten aldıracağım çünkü onu. Kargo ile yetişme şansı yok gibi. Haberleşiriz. Ekliyorum o şekilde.

• Orjinal yazı sahibi: avalon View Post
                    Bende halkbank üzerinden yurtdışı siparişleri verdiğimde aynısı oluyordu. Atıyorum 40 Euroyu dolara çevirip o dolar karşılığı olan tl yi çekiyordu hesaptan. Buda 5-10 liralık cuzi artışlara sebep oluyordu. Bankanın komisyon almak için başka bir oyunu buda malesef. O yüzden ben finansbank ile çalışmayı tercih ediyorum. En azından güncel kurlardan direk euro yada dolar olarak çekiyor. Ufak miktarlar farketmesede büyük siparişlerde 100-200 lira oynuyor çünkü.
                    Bendeki sıkıntı şöyle simdi; Örnek olarak yazıyorum. 100€ alışveriş yaptım. Çapraz kur 1.17 iken, 1.18 imiş gibi işlem yapmış. Dönem içi hareketlere 118$ olarak girmiş. Bir de bunun için güncel kurdan dolar satın almam ve dolar olarak ödemem lazım. Çünkü ₺ hareketlerinde görünmüyor. $ hesap dökümü olarak verecekmiş. Bu bağlamda hem durumu özetlemiş olayım hem de bilgi vereyim istedim.

Teşekkür ediyorum avalon hocam.

Edit: Dediğin gibi hocam. Finansbank gibi çalışan bir sistem kullanmak bana daha mantıklı geldi şimdi. Çünkü eskiden kuzenlere nazım geçiyor diye 1000€ya kadar olan şeyleri onlara aldırıyor geldiklerinde de paralarını veriyordum ₺ olarak Bu iş çok acayip oldu bu sefer.
                    Son Düzenleme cantona8; 11-07-18, 17:20. Tarafından yapıldı.

Yorum

• Valla tl yerlerde sürünüyor, dolar , euro bilimum dünya parası yine uçuşlarda

Yorum

• cantona8
                        cantona8 Yorumladı
                        Yorumu düzenleme
                        Aynen. En basitinden su anda bile splitin tl olarak masrafi yaklasik 300 tl artti :/

• Yurtdışından parfüm nasıl gelir ? Not alın bulunmayan parfümleri bulan insanlar kar koyar öyle gelir kimse babasının hayrına birşey vermez kaldı ki Türkiye burası parfüm 145 dolar ama geliyor 165 dolar yapacak birşey yok turkiyede yok tekrarı olamaz bazi şeylerin kaldı ki fiyatlarin çoğuna bakıp inceledim bir kar söz konusu degil mustafada böyle bir insan degil baraonda 660 tl ye geliyor inanın ucuz şuan almaya kalksak gelisi 700 böyle bir koleksiyon veyahutta bir hobi ile ilgilenen biri 20 liranın hesabını yapmamalı yada yapıyorsa yurtdışında yasamali orada 10 dolar daha ucuz 😂

Yorum

• cantona8
                        cantona8 Yorumladı
                        Yorumu düzenleme
                        Ya Fikret hocam durumu ozetlemissin gerci ama gercekten hobiyi yasatmak her gecen gun daha zorlasiyor cogumuz icin. Dedigin gibi kendin ulasamiyorsan bazi seylere maalesef ulasabilenle isini cozmek zorunda kaliyorsun. En onemlisi de dedigin gibi buna ragmen araci kisilerle getirmeye calistiklarimiz bile normal alis fiyatina gore uygun

• # Küçük düzenlemeler ve Ninfeo Mio eklemesi. #

Yorum

• Ninfeo 50ml şişeli lütfen

Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk

Yorum

İşleniyor...
                        X