PDM Herod
Duyuru
Çökme
Henüz duyuru yok.
Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Mart 2018
Çökme
This topic is closed.
X
X
-
Kilian Gold Knight. İçine Dior Sauvage ve STH eklenmiş bir Back To black hayal edin işte bu parfüme ulaştınız. Çok özel bir parfüm değil hatta günlük kullanıma ve genel beğeniye uygun diyebilirim. Bal animalik olmaktan çok gourmand tarafa yakın. Anason bir hayli baskın ilk saatlerde hatta adaçayı efekti de var oldukça ferah bir başlangıçtan sonra bal ile bir denge kuruyor. Orta notalardan sonraki paçuli ve vanilya kullanımı oldukça STH ı hatırlatıyor. Her kilianda olduğu gibi boozy bir hava hakim. Çok eleştiri almış ama ben başarılı buldum. Ortaya karışık bir parfüm çıkmış
- 8 beğenme
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: ali View PostOliver & Co. Resina. Enteresan ve sanatsal bir parfüm. Daha önce benzerine rastlamadığım yapısıyla oldukça özgün bir çalışma üstelik 2012 yılında üretilmiş. Parfüm ilk sıkıldığı andan itibaren notaların yatışmaya başlamasıyla neredeyse tenden ayrılana kadar değişim geçirmiyor. Dikkatimi çeken bir başka nokta ise ne kadar sıkarsanız sıkın asla fazla kaçmayacak bir yapısı var. Parfüm adından da anlaşılacağı gibi reçineler üzerine kurulu ancak reçine kullanımı yapışkan bir koku profilinde değil. Aksine aromatik ve otsu bir parfüm. Reçineli-aromatik yapısını birebir benzemese de çağrışım yapması açısından ben biraz kurutulmuş adaçayının ve kurutulmuş marijuhananın aromatik yapısına benzettim. Parfüm gerçekten de narkotik bir havada. İçeriğinde kullanılan anason, muskat ve roobios çayından gelen otsu ve narkotik bir aroma. Bu üç bitkinin de yatıştırıcı ve sakinleştirici etkisi olduğu malum. Hatta yaptığım küçük bir araştırmada Rooibos çayının sinir ve beyin fonksiyonu üzerinde koruyucu bir etkisi varmış. Parfüm gerçekten de kokladığınızda huzur ve sakinlik hissi veriyor. Parfümün genel yapısından biraz daha bahsetmek gerekirse bütün bu aromatik yapının baygınlıktan uzak tutulması için kahve ve tonka ile diri tutulduğunu tahmin ediyorum fakat bu notalar bariz hissedilmiyor. Parfümün aromatik yapısına uyan ve onu reçine parfümü yapan reçinemsi notalar (Tolu balsamı, mür, opoponax, benzoin, elemi, laden) hepsi çok dengeli ve birbirinin önüne geçmiyor. Küçük bir tütsü dokunuşuyla reçine notaları bir standart kokuya dönüşüyor. Sonuç olarak reçine temelli aroma-narkotik bitkisel havanın öne çıktığı huzur ve sakinlik veren benzerine pek rastlamadığım ve çok özgün bulduğum bir parfüm oldu Resina. Koleksiyon yapanlar için iyi bir parfüm olduğunu düşünüyorum.
(parfümü bizlere kadar ulaştıran Altuğ hocama emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum)
- 7 beğenme
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: LibraScandal kullandım.Çok yoğun bal,biraz pudra ve alttan gelen beyaz çiçek kokularıyla oldukça hoş bir parfüm.Kalıcılığı çok iyi.Kullanan bir arkadaşım öyle memnundu ki.Üstelik normalde tatlı kokuları hiç sevmez.Buna rağmen bu parfümü çok sevdiğini ve onu aldıktan sonra elinin başka parfümlere gitmediğini söylüyordu.Ben de oldukça memnun kaldım.Bu devirde kalıcı parfüm bulmak bile insanı mutlu ediyor
BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
- 1 Beğen
Yorum
-
Mazzolari Africa. Ne kadar yeşil ve temiz kokan bir parfummus. Aftershave gibi de kokuyor biraz. Afrika denilince aklıma hep kurak iklim ve vahşi yaşam gelir. Bu doğrultuda bir parfüm beklerken Afrika'nin bakir, tertemiz havasına ve yemyesil yağmur ormanlarına vurgu yapan bir parfümle karşı karşıya kaldım.
- 7 beğenme
Yorum
Yorum