Fort & Manlé Amber Absolutely... Labdanum bazlı kirli, dumanlı nefis amber akoru ilk anda yüzüme vurunca çok umutlandım ama kısa süre içinde ön plana çıkan frenk üzümü ve eriğin oluşturduğu tatlı meyveli hava, benim açımdan işi bozdu. Amber parfümünden ziyade meyveli şekerleme hissi veriyor. Meyvelerde yapaylık yok ama parfüme kattıkları gereksiz bir aydınlık, neşeli, parlak güneşli hava var, bu da bir anda ortadan kaybolan o kirli, neredeyse hayvansallık sınırında gezen güzel ambere yazık ediyor. Parfüm ilerledikçe nasıl bir değişim olur bilemiyorum ama şimdilik bana uzak görünüyor.
Duyuru
Çökme
Henüz duyuru yok.
Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Mart 2018
Çökme
This topic is closed.
X
X
-
- 9 beğenme
-
Daha ona geçemedim ama sen beğenmediysen bende çok fazla umutlanmayayım.
-
Yok canım, bana uymaması kötü parfüm olduğu anlamına gelmez, sen önyargısız denersen sevebilirsin. Hatta bu parfüme kötü demek haksızlık olur bence ama benim amber üzerine kurulu parfümlerden beklentimin oldukça dışında. Meyveleri işin içine ille sokmak gerekiyorsa Lutens tarzı kuru meyveler daha uygun olurdu belki. Şimdi mesela tanıdık kalemtıraş efektiyle oldukça belirgin bir sedir kokusu eklendi kompozisyona. Bu da çok kaliteli yumuşak, aromatik bir odunsuluk kattı parfüme. Meyveler biraz geride kaldı ama hala etkileri devam ediyor. Bir amber parfümü olarak bakmadan ve amber parfümlerinin zirvesindeki şahane ama zorlayıcı işlerle karşılaştırma yapmadan değerlendirirsem, beğenen çok kişi çıkacağını düşünüyorum. Özellikle kadınların beğenme ihtimali daha yüksek. Benim kullanacağım bir parfüm olacak gibi görünmüyor.
-
Sonlarını da yazayım bari de yorum eksik kalmış olmasın. Bana uyumsuz gelen o meyveler tamamen sahneden çekildikten sonraki kadife gibi yumuşak ve sıcak bir vanilik amberin sarıp sarmaladığı odunsuluk şahane. İlk açılışı ve sonları çok beğendim. Orta bölüm maalesef ekşi tatlı meyveler yüzünden güme gitmiş.
-
Orjinal yazı sahibi: Optuna View PostOrmonde Jayne - Ambre Royal. Her defasinda bir şeyler koyuyor ustune sanki. Çok başarılı bir parfüm.
Performans nasıl?
Yorum
-
- 6 beğenme
Yorum
-
Miller Harris - Rien'den devam ediyoruz. Sonlari oldukça çekici, gerçekten ozgun bir parfüm. Parfumleri tende kullanmam ama tam bir ten parfümü bu. Performans basarili degil bir kac günlük kullanımda gordugum eksisi bu. Benim için en guzel yani burnu rahatsiz etmeyen, geniz yakmayan guzel bir atmosfer kokusu olması. Pek benzemiyor ama hangisi derseniz MFK APLS'nin bir tık femineni ve daha kullanilabilir hali diyebilir. Yani başrolde bal ve deri var kısaca.
- 3 beğenme
Yorum
Yorum