Vintage yves rocher ispahan
Duyuru
Çökme
Henüz duyuru yok.
Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Mart 2018
Çökme
This topic is closed.
X
X
-
Ne zamandır kullanmadığım Guerlain Songe d'Un Bois d'Eté'yi kullandım bugün. İlk andan şu ana kadar her saniyesi müthiş keyif verdi. Guerlain istediği zaman hala şahane parfümler yapabiliyor dedirten bir parfüm. Dior Leather Oud'da deri ve öd ağacı daha hayvansal yönleriyle kullanılmışken Songe d'Un Bois d'Eté'de iki nota da daha ehlileştirilmiş bir haldeler. Biri doğal yaban hayatı içindeki bir adamı çağrıştırırken diğeri, o adamı adeta rafine edip sivriliklerini törpüleyerek salon adamına çevirmiş. 3 saat kadar süren iyi bir yayılım var. Sonrasında tene yakın kalıyor.
- 10 beğenme
Yorum
-
Gelin bir de bana sorun aynı parfümü kullanabiliyor musun diye? Dekantını alıp sonradan şişeli olarak aldığım bu parfümü kullanmaya o kadar çok korkuyorum ki, hem haftanın 4 günü otobüsle iş yerime gidiyorum hem de ofisten gün boyu akşama kadar hiç dışarı çıkmıyorum. Sabahları iş yerime otobüsle giderken etrafımdan alacağım tepkileri tahmin edebiliyorum (Dayak yiyecekmişim gibi bir his oluşuyor etrafımdakilerden dolayı, ama buradaki tepkiyi normal karşılamak gerekiyor, çünkü Antalya'da maalesef koku kültürü hemen hemen hiç yok diyebilirim) Ben yorumdan fazla anlamam ama Mete hocam güzel yorumlamış. Koku müthiş ama kesinlikle benim kullanabileceğim bir koku değil işim ve ortamım gereği, Hdp 1740 bile bana fazla geliyor neredeyse. Guerlain Songe Bois Dete yi kullanabilmem için karakterimin oturması hem de biraz da yaşımın ilerlemesi gerekir diye düşünüyorum.
-
Ben bugün, kalabalık saatlerde metroya bindim bu parfüm buram buram kokarken ama hiç tepki ifadesi görmedim. Tabi Antalya ikliminde biraz fazla kaçma ihtimali var. Yalnız, bence 1740, Songe d'Un Bois d'Eté'ye oranla, sivrilikleri bakımından, hem daha zorlayıcı hem de daha saldırgan bir parfüm. Guerlain, zorlayıcı notaları olabildiğince yumuşak bir karakterde ve müthiş dengeli kullanmış bence. Tabi yine de çok masum bir genel beğeni parfümü olmadığı kesin. Biraz yaş isteyen bir parfüm olduğuna da katılıyorum.
-
- 3 beğenme
Yorum
-
Sensualle orchid...
melankolik bir koku üzerinde gökkuşağı renkleri ile bezeli elbisesiyle bir kadının çiçek bahçesinde size doğru gülümseyerek gelmesi gibi...
portakal badem neroli ile açılıp daha sonra orkide ve ylang ylang ın devreye girip vanilyayla buluştuğu bir parfüm...
marlyn monroe zamanında bu parfüm olsaydı no 5 yerine sensualle orchid kullanırdı eminim...
İnsanın ruhu kokularıdır...
- 4 beğenme
Yorum
-
Sensual Orchid = Halle Berry Pure Orchid+Harajuku Lovers Wicked Style Baby. Bu kadar basit. İyi ki şişesini almamışım dediğim nadir parfümlerden biri kendisi, siz çok seviyorsunuz saygım sonsuz ama bence aşırı sıradan.
Marilyn Monroe, Chanel’den asla vazgeçmezdi.
-
sıradan olup olmaması benim için önemli değil...sadece beni mutlu etmesi önemli bu herhangi bir koku olabilir katmanlı derin tek düze hiç farketmez...
yeter ki alice harikalar diyarında ki oz büyücüsüyle tanıştırsın Şebnem hanım ben hayalperest bir insanım ve bana hayal kurdurabilen kokuları tercih ediyorum...
her insan her şeyden her zaman vazgeçer...doğası bu...
eminim benim hayalimde ki marlyn bu kokuya aşık olurdu yada ben ona aşık olmasını isterdim...
-
Jovoy Incident Diplomatique.. İşte budur! Ben son 1 yılda denediğim tüm Jovoy Private Label'ların reformülasyon geçirdiğini düşünüyordum. Çünkü daha eski kokladıklarım kaba, sert, bıçkın, madeni bir havayla başlıyor ve maço bir imaj veriyordu. Son zamanlarda denediklerim ise (hatta edindiğim) bariz bir şekilde hafif tütsülenmiş, yarım madeni bir havayla bildik vetiver temalı parfümlere farklı bir bakış açısı gibiydi. Vetiver o kadar baskındı ki! Amaa sonunda özlem bitti. Jovoy bunu planlamış sanırım Incident Diplomatique, Private Label'ın tüm köşelerinin törpülenmiş hali gibi. Bana göre hiç bir hareketi insana batmıyor. Tahammül sınırlarına pek yaklaşmıyor. Olmuş bir Private Label gibi adeta. Paçulinin kuru ama hafif yağlı havası, vetiverin madeni kısımlara katkı verişi.. Evet evet, madeni bir koku hissi verdi bana. Ama gres yağı gibi bir etki değil tabii ki. Bu parfümde, ilk Private Label'lardaki bende huzursuzluk yaratan maçoluk, biraz daha eksiltilmiş ve hani derler ya "kadın eli değmiş gibi" Tabi buradan feminen bir koku algısı çıkmasın sakın. Bir kadının üzerinde bu kokuyu düşünemiyorum bile. Evet maskülen. İçinde sadece sandal ağacı kullanılmış. Belki de olay tamamen bunda gizli Private Label'da da olduğu söyleniyor ama benim burnum algılayacak kadar iyi değil ya da bildiğim sandal ağacı değil. Her neyse... Koklaması inanılmaz keyif verdi. Zevkleri tabii ki tartışmam ama kral öldü! Yaşasın yeni kral!
Kalıcılık, farkedilirlik mi? Birçoğumuzu ihya eder
- 7 beğenme
Yorum
-
- 6 beğenme
Yorum
-
Genelde iki parfüm kullanırım ben bir günde. Hastalık öncesi tenimde çok daha fazla fısla ve layer yaparak yani üst üste iki parfümü sıkarak kullanırdım ama artık farklı. Tende parfüm kullanmıyorum. Sadece tekstilde yani üzerimdeki bir giyside olmak üzere, genelde de kol manşetlerime birer fıs kullanıyorum, mesela bugün sağda tek fıs L’or, solda tek fıs Shalimar PI var.Bazen de aynı yöntemle sabah tek fıs akşam tek fıs iki farklı parfüm oluyor. aydın10
Yorum