Ton Ford - Tobacco Vanille çok özlemişim
Duyuru
Çökme
Henüz duyuru yok.
Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Mart 2018
Çökme
This topic is closed.
X
X
-
İssey Miyake - Nuit d'İssey (EDT):
İlk sıkıldığı an greyfurt ve kuru baharatlar ile başlıyor. Açılışı oldukça iyi. Sonrasında bu baharatlar yetmezmiş gibi kara biber ve bu karabiber ile dans eden acımsı bir abanoz ağacı (ebony tree) kokusu ekleniyor. Abanoz ağacı oldukça acımsı bir hissiyat katmış kokuya diyebilirim. Orta notalara geçildiğinde kokuda başrolü tütsü alıyor. Yanına eklenen vetiver (kabe samanı) ve tonka fasülyesi ile yayılımına devam ediyor. Deri notası da bu orta notada giyside net şekilde hissediliyorken tende pek görülmüyor ya da ben farkedemedim. Tonkayı görünce tatlı olabilir düşüncesine kapılabilirsiniz ama kokuda sadece tütsüyü yumuşatma için kullanılmış kesinlikle tatlılaştırmamış kokuyu. Dip notalarda odunsu notalar ekleniyor kokuya ve tenden ayrılana kadar öyle devam ediyor.
Kokunun bana en belirgin gelen notaları: Abanoz ağacı, kuru baharatlar, greyfurt, karabiber, tütsü, deri ve odunsu notalar ve tonka fasülyesi oldu. Paçuliyi (silhat) pek hissetmedim. Koku oldukça kuru bir hissiyata sahip. Kesinlikle kış aylarında özellikle nemli veya yağışlı günlerde kullanılırsa sevilebilir. Sıcak ortamlarda boğucu oldu benim için. Akşamları dışarda maskülen erkeklerin tercih edebileceği bence “maço” bir koku.
- 10 beğenme
Yorum
-
Güzel bir gün diliyorum herkese Dior J'Adore L'Absolu ... nefis bir şey ... klasikten farkı açılıştaki meyveler yok ve yasemine çok hoş bir sümbülteber eşlik ediyor... sakin yumuşak huzur veren bir sümbülteber ... J'Adore un dna sına çok yakışmış gerçekten...
- 11 beğenme
Yorum
-
Yorum