Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Eylul-2021

Çökme
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • MEMO.... WINTER PALACE

    Nasil guzel bir koku... Yine begenmem sandiklarimdan... ve yine beni yaniltan bir koku... biraz tene yakin...Spice gibi fazla gorunur degil ama kalite arayanlar icin guzel bir secenek... bence 4 mevsim kullanilabilecek kuruyunca cok daha guzellesen bir parfum...

    SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

    Yorum


    • Nicolai - Cuir Cuba Intense

      Yorum


      • TF Ombre Leather...

        Yorum


        • Bond No9 Bleecker Street

          Yeşil metalik hissiyatı bana en güzel geçiren parfümlerden. Bahar aylarında kullanması keyifli performans olarak ise kendini gün boyu belli eden bir etkisi var.

          Yorum


          • Yorum


            • Giorgio Armani - Acqua di Gio Profumo, serinin bence en iyisi

              Yorum


              • Isle of Jura
                Isle of Jura Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Essenza da çok iyiydi ama üretimi durdu. Piyasada bulunan Absolu, Profumo ve Profondo içinde ise en iyisi kesinlikle sizin dediğiniz gibi Profumo.

            • 02 L'Air du Desert Marocain Tauer

              Yorum


              • Margela by the fireplace

                yanık kestane kokusu. İlginç ama güzel bir kompozisyon.

                Yorum


                • Zino Davidoff, Davidoff (Vintage)

                  Açılışı o kadar çarpıcıydı ki kullandığım bir gün salt bu bölümden bahsetmiş, açılışını hakkındaki bir yorumla not düşmüştüm. Bu aralar ise kokunun daha farklı patikalarında dolaşıyorum…


                  86' çıkışlı bu fujerde açılışın ardından elinize birer birer tutuşturulan çiçekler, centilmen bir tarzda buketleşerek sizi şaşırtıp saf güzelliğin ortasına bırakıveriyor. Güller, yaseminler, sardunyalar, papatyalar ve müge. Burası keskin aromatik bir lavantanın gökyüzüne attığı bir çizik ile serbest bıraktığı sürpriz bir çiçek yağmuru, burası biraz Atilla İlhan’dan “Nasıl iş bu? Her yanına çiçek yağmış”. Tamamen ise muhteşem bir estetik.

                  Kokunun majör notalarından paçulinin verdiği nemli, koyu kontrastlı biraz topraksı kirliliğin odunsu notalar ile kurumasıyla birlikte beyaz çiçeklerden esen hafif indolik rüzgar, çiçek buketine eşsiz bir karakter katarak çok boyutlu derin bir estetik oluşturuyor.

                  Buradaki çiçek buketi, biraz indolik esinti ile tensel zerafete doğru uzanan organik dokunuşun yarattığı çiçeklerin kirli müstehcenliğinin erotizmi kaşıyan imgesinden, duyguları, düşünceleri, düş gücünü renklendiren çiçeklerin romantizmine... Çürümüş
                  çiçeklerin, post modern zamanda bir klasizm retropersfekti sunan realist estetiğinden, eski bir kitabın saman sarısı kağıtların arasında hatıralar saklayan kurumuş çiçeklerin nostaljisine kadar benzer çeşitli imajlardan oluşan bir imgelem buketine dönüşüyor…


                  Zino, tüketilemeyen meta-imge; bitmeyen bir yol, parfüm içinde parfüm, kitap gibi, her bölümü ayrı, ders niteliğinde bir fujer.

                  Click image for larger version  Name:	davidoff zino man with flowers.jpg Views:	6 Size:	169.7 KB ID:	198588
                  Son Düzenleme Aryan; 02-04-21, 01:21. Tarafından yapıldı.

                  Yorum


                  • TF ombre leather

                    Yorum


                    • Bugün Rossmann'dan şampuan alırken parfümler dikkatimi çekti. Givenchy - Pi şişesi tüm asaletiyle kilitli dolapta duruyordu. Bilmeyenler için söyleyeyim Rossmann'da parfümler ve tester'lar kilitli dolapta bulunur. Denemek isterseniz görevli gelip açıyor. Ben de kızdan parfüm dolabını açmasını istedim. Givenchy Pi'yi denemek istediğimi söyledim. Fi tarihinde denemiştim. Çok şekerli bulup begenmemistim ama yıllar önceydi. Son zamanlarda Jeremy Fragrance YouTube kanalında bu parfümü övdükçe övüyor. Bu parfümün hype'ı diğer youtuber'lar tarafından da yapılıyor ama Jeremy çok seksi olduğunu söylüyor her defasında.

                      Parfümün Rossmann'daki fiyatı oldukça makul. 329 tl etiket fiyatı var. Kokuya gelince çok çok çok yapay bir vanilya kokusundan başka birsey vaad etmiyor. Gerçekten bu parfümün etrafında dönen hype'ın sebebini çözemiyorum. Eskiden fark edilirligi gayet iyiyken Rossmann'da denediğim parfüm kendimi koklamasam farkedemiyorum. Yapay vanilya ve tonka fasulyesi dışında nota algilayamadim. Çok lineer bir yapısı var. Bu sentetiklige 329 tl bile çok bence. Kullanan kullansın, Jeremy "Oh yeah very sexy" diye yorumlar yapsin istediği kadar ama bu parfüm benim asla kullanacağım bir parfüm değil.

                      Yorum


                      • Manos Gerakinis Rose Poetique

                        Bu markanın parfümlerinin tene çok iyi tutunduğunu düşünüyorum.Silaj ve kalıcılıktan öte bir performans göstergesi olarak kullandım bunu.Gül açılış sonrası biraz geri çekiliyor ama hep mevcut.Sandallı, miskli hava son derece baskın ve kompozisyonu sert bir çizgide tutuyor.Çok keyif aldığımı söyleyemeyeceğim.

                        Yorum


                        • Hermes H24

                          Yorum


                          • Tom Ford Ombre Leather


                            Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

                            Yorum


                            • AEDES DE VENUSTAS... COPAL AZUR

                              Ve yine guzel bir koku daha ... Aquatik kokulari sevmiyorum diyorum denemiyorum bile... Ama bu koku cok baska... Kuruyup tene yaklastigi an ( sanirim drydown denilen bu) o kadar güzelki... bayıldım...

                              SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

                              Yorum

                              İşleniyor...
                              X