Duro sıktım deneme amaçlı bileğime. Private label havası alıyorum şimdilik
Duyuru
Çökme
Henüz duyuru yok.
Bugün Hangi Parfümü Kullandım? - I
Çökme
This topic is closed.
X
X
-
Ortigia Sicilia - Ambra Nera. Çok derin, lddm tadında güzel bir parfum. Nitelik olarak bir cok parfümün üzerinde bana kalırsa. Bir kaç saat sonra çok da alakalı degilmis gibi gorunen açılıştaki baharatlar ve tatli acılıklar kayboldugunda, cok daha net bir sekilde çıplak kalan naif amber ve vanilya kokusunun beni etkiledigini soyleyebilirim.
- 9 beğenme
Yorum
-
"naif amber" ifadesi, bu parfüm için oldukça uygun gerçekten
-
Alçakgönüllü/güleryüzlü/sevimli bir havada, bağırıp çağırmadan, yumuşak yumuşak görevini gayet iyi bir şekilde yerine getiren bir parfüm bence de. Havalar ısındığında dahi, ağır amberlerin boğuculuğuna mecbur kalmadan ve kimseyi de rahatsız etmeden kullanılabilecek nitelikli bir alternatif. Bazı dönemler her şeyi beğenme durumu bende de oluyor Emrah hocam Belki, insanın dönemsel olarak pozitif bir psikolojide olmasıyla ilgilidir, belki de yaşla ilgilidir, bilemiyorum. Daha gençken köşeli yanlarım çok daha fazlaydı, fikirlerim/kararlarım daha keskindi. Giderek çok daha açık fikirli, esnek biri oldum. İyi bir şey valla, şikayetim yok
-
Tüm Parfüm Hobisi ailesine selamlar ve güzel akşamlarınız olsun. İlk ''Bugün Hangi Parfümü Kullandım'' mesajım olacak umuyorum ki yazacağım şeylerin faydası olur ve merak uyandırır Bugün için tercih ettiğim parfümü aslında ortalama iki yıldır İlkbahar/Yaz ve Sonbahar mevsimlerinde birincil seçeneğim olarak kullanıyorum. Parfümün sahibi parfüm evi de özellikle çok ama çok eski bir geçmişe sahip ve tahmin ediyorum ki Türkiye'de bulunamıyor. Asıl hikayeleri 1700'lü yılların başına dayanan ve Altuğ kardeşimin favorisi ancak benim ''Olmasa da olur...'' dediğim Creed parfüm evinin bugün övündüğü şeyleri çok daha öncesinden başarmış bir firma Oriza L. Legrand.
Konuğumuz Chypre Mousse. Parfümümüz hakkında yazacaklarım veya yazmak istediğim şeyler de sadece hissettiklerim olacak çünkü sağdan soldan nota örgüsüne bakıp veya başka ''Blog'' yazarlarının da tutarsız bilgilerini hissetmeden ve bilmeden empoze etmek bana etik olarak yanlış gelecektir. Chypre Mousse'u tek cümle ile özetlemem gerekirse Toprak Ana'nın kokusu doğru tahlil olacaktır. İlkbahar mevsiminin başlangıcı ile beraber filizlenmeye başlamış her türlü acı ot ve yabani baharat, Sonbahar mevsiminin başlangıcı ile toprağın üstünde çürümeye başlamış yapraklar ve serin çiğ etkisiyle baş veren küflü mantarlar, güneşin ısısı ile koku yaymaya başlayan sakız ve diğer reçineler... Kısacası doğanın görmezden geldiğimiz tüm olağan değişimlerinin sıvılaştırılarak şişeye hapsedilmiş hali, ''O An'' dediğimiz hadisenin yakalanması gibi bir kompozisyon benim için Chypre Mousse. Çok önemli bir hadise de koku, damağıma trüf sos veya Akdeniz salata sosu gibi bitter bir iştah oyunu da sunuyor.
Bilmeyen parfüm sever arkadaşlarım için de bir şeyler karalamam gerekirse bir şipre olarak çok beğendiğim sanat eseri Histoires de Parfums 1740 Marquis de Sade'nin baharlık / yazlık edisyonu gibi başlayıp ''Old School'' sıcak silhat eserlerine evrilme gösteriyor. Paçuli (silhat), rezene-anason, meyan kökü-ölmez çiçeği, damla sakızı ve tatlı reçineler ile omurgası oluşturulmuş bu parfümün beni en çok kendisine hayran bırakan yönü de hayvansal kaynaklı notalar kullanmadan ''Vegan'' bir kirlilik, tozluluk ve eskimişlik yaratmayı başarmış olması. Son olarak söylemem gereken çok önemli bir nokta da genel olarak giriş, gelişme ve sonuç evresi, notalar, sürprizler ve akışın toplamından elde kalan tarz, bir başka Fransız parfüm evi Parfums MDCI çizgisinde ya da hakkını vermek gerekirse Parfums MDCI, Oriza L. Legrand çizgisinde.
Bu tipteki biraz zor ve biraz eski kafa parfümlere eğilimli dostların mutlaka denk getirebildikleri yerden ve doğru zamanda denemelerini arzu ettiğim bir parfüm. Bu arada Altuğcuğum, çok uzun oldu bu yazı atmazsın değil mi forumdan?
- 9 beğenme
Yorum
-
Kaynar diyorsun o zaman Altuğcuğum ben bir deneyeyim diğer başlığa taşımaya da bu başlık gereksiz gibi görünmüyor mu sence? Burada bir mantık hatası oluşuyor sanki hemen bir açıklama getirmem doğru olacak. İnsanlar diyebilir ''Balzamik Sirke bugün bunu kullanmış, yarın da ben şunu kullanayım. O zaman açıklamadan isimlerini yazalım yazmasına da burasının başlığı Bugünün Sipariş Formu ve İrsaliyeli Faturası olması gerekmez mi?
-
Sevgili PinotNoir, yazdıklarınızı atlamışım bu benim ilk sosyal alan tecrübem ve teknoloji ile olan imtihanım olduğu için anlayışla karşılayacağını umuyorum Royal Bourbon kullanmana çok sevindim çünkü Kabe Samanı benim favori notamdır. Royal Bourbon ise benim kişisel zevklerim doğrultusunda çok kaliteli ve diğer tekdüze akan kabe samanı parfümlerinden ayrılan bir yerdedir. Eğer Chypre Mousse koklama şansını da yakalarsan markanın imzası olarak değerlendirebileceğin bir akoru da yakalayabilir ve aralarındaki bağlantıyı çok net kurabilirsin.
-
Yorum