Güllü parfümlerle devam ediyorum.Bugün Chloe Signature kullandım.Tertemiz bir gül yorumu.Amber de ayrı bir hava veriyor parfüme.Elimde Absolu olanı da var ama onu sert buluyorum.Klasiği daha çekici bence.
Duyuru
Çökme
Henüz duyuru yok.
Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Aralik 2020
Çökme
This topic is closed.
X
X
-
L Artisan L eau Artisan
Limon odaklı ferah bir koku. Meşe yosunu hafif vuruyor. Designerlardan bir kokuya çok benzetiyorum ama aklıma gelmiyor hangisi olduğu.
- 15 beğenme
Yorum
-
Ermenegildo Zegna Sicilian Mandarin
Tam bir yaz parfümü. Sicilya Mandelini, bergamot ve yosun birlikteği nane varda o ilk başta kompozisyondan içeri şöyle bir bakıyor çıkıyor ve kayboluyor. Koku ferah temiz hissiyatlı bana sabunsu hissiyatı başından(4 saat öncesi) şu ana kadar verdi. Pek fazla nota değişimi olmuyor nasıl başlıyorsa hemen hemen aynı gidiyor. Zaten sade bir çalışma 4,5 parça bileşen üzerine kurulmuş. Ben sevdim severim böyle temiz hissiyatlı hafif naranciyeli parfümleri. Performans ilk bir saat oldukça iyi sonrasında tene yaklaşıyor zaten kullanmadan önce tahminlerim böyleydi. Benzerleri var mı ? Tabiki de var. İlla alınması gereken bir şişe mi ? Hayır. Ama herkes dekanttan bir kez kullanmalı bence tabi benim tavsiyem bu. Herkese selamlar 🙃
- 16 beğenme
Yorum
-
Bugün Nicolai New York Intense ve Penhaligon's Douro kullandım. New York Intense'de pek beklediğimi bulamadım. Eski kafa maskülen lavanta parfümlerinden izler taşısa da ön planda sanki hafif sabunsuluk var ve bu parfümde lavanta aşırı baskın değil. Tabi ki yine yüksek düzeyde lavanta var ama benim bu tarz parfümlerde aradığım buram buram tüten bir lavanta. Tıpkı Tom Ford Beau de Jour'da olduğu gibi. Beğendim ama şişeli almam.
Penhaligon's Douro'ya gelirsek bu parfümü splitten şişeli kör alış yaptım. İyi ki de yapmışım acayip hoşuma gitti. Lavanta ve meşe yosununu destekleyen limon gerçekten çok hoş. Normalde bu tarzda almayı düşündüğüm parfüm Beau de Jour'du. Muhtemelen bunu aldığım için ondan vazgeçeceğim. Karşılaştırmalı deneyip karar veririm.
- 16 beğenme
Yorum
-
Ermenigaldo Zegna Sicillian Mandarin Sicilya mandalinası ile açılıyor gerçekten çok hoş ve temiz bu tarz narenciye kokusu sevenlere öneririm ama performansı düşük kaldı bende tabiki yazlık ama esintili yaz akşamlarında kendini daha fazla belli edecektir.
- 13 beğenme
Yorum
-
Mancera Aoud Lemon Mint
Bugün markete giderken dekanttan 3 fıs sıktım boyun çevreme. Geçen gün direk elimin üstüne sıkıp koklamıştım sentetikliği baya rahatsız etmişti. Bugün ise öyle bir rahatsızlık duymadım ama yine de kendisiyle dekattan ileri bir boyuta geçeceğimi düşünmüyorum
- 13 beğenme
Yorum
-
Bugün akşam gezmesine serge lutens cannibale ile çıktık, açılışı sıradan bir amber kokusu gibiyken her bir anı farklı hissiyat veren yer yer buruk çiçeksi yer yer ekşi acı hissiyat mevcut bazı yerlerini masque milano tangoya benzettim açıkcası, kokuyu sıktıktan 6 7 saat sonra kalan vanilyalı hafif tatlı amber kısmını çok beğendim. Parfüm çok kaliteli pürüzsüz kalite hissiyatı yüksek, fiyatı normalde fazla yüksek ama split parası olması gereken nokta diye düşünüyorum.
- 13 beğenme
Yorum
-
Bugün Coco Mademoiselle kullandım.İçerdiği turunçgiller ve gül sayesinde sabahın erken saatlerine de çok yakışıyor.Ferahlık veriyor.Gece-gündüz,4 mevsim kullanılabilecek parfümlerden.
- 10 beğenme
Yorum
-
İkisi arasında benzerlikler olabilir ama Coco Mademoiselle bana çok daha derin, çekici geliyor.Kalite hissini daha fazla hissediyorum.Daha güllü,kaldıkça daha tatlımsı,oryantal bir hal alıyor.Zen ise biraz daha fresh ve yüzeysel bence.Kullandığım dönemde beğendim ama çok özel,vazgeçilmez bir parfüm gibi hissettirmedi.Kalıcılık olarak da CM daha iyi.
-
Geçtiğimiz haftalarda Zen'i koklama şansım olmuştu; ferah sayılabilecek hafif meyveli, paçuli baskın kompleks bir parfüm olarak olumlu anlamda şaşırtmıştı beni. Ama geçen gün Coco Mademoiselle ile çok benzetildiğini öğrenince biraz daha şaşırdım ve doğrusu kafam karıştı. Ama yorumunuz ile kokuları biraz daha kafamda oturdu, teşekkür ederim Libra.
-
Sol bilek L'artisian Caligna. İncir yaprağı kokusuna gerçekten BAYILDIM. İnsanın içini ferahlatan, terapi etkisi yaratan bir aurası var. Gerçekten mükemmel. Direk şişeli alınacaklar listeme girdi. Bu arada bu parfüm Ferrari Noble Fig ya da Fico di Amalfi'ye benziyor mu? Hepsini deneyen arkadaşlardan yorun bekliyorum.
Sağ bilek Acqua di Parma Bergamotto di Calabria. Bu da insana mutluluk veren bir turunçgil. Bence turunçgil kullanımı çoğu parfümden farklı. AdP'nin en iyi parfümlerinden birisi olduğunu düşünüyorum.
- 12 beğenme
Yorum
Yorum