Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Aralik 2020

Çökme
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Chanel Platinum Egoiste

    Sakin geçen bir pazar gününe yakışan kendi halinde sakin bir parfüm

    Yorum


    • Terre d'Hermes eau Tres Fraiche

      bol bol sıkmalık ferah portakal-mandalina kabuğu kokusu. sentetiklik yok, direk soğuk sıkım narenciye kabuğu, tatlılık ekşilik vs. hepsi portakal kabuğu ile birebir, üzerinde çok oynanmamış, basit güzel bir koku. yayılım ilk 1-1,5 saat iyi, kalıcılık da kıyafette 5-6 saat rahat var.

      Yorum


      • Esentrice 02


        Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

        Yorum


        • L'Ombre Dans L'Eau – Diptyque

          İsmi “Sudaki gölge” anlamına gelen bu Diptyque klasiği, sizi adeta bir nehir kenarındaki İngiliz bahçesinde yürüyüşe çıkarıyor. Kokudaki aquatik notalar; bir denizi değil, bir nehri imgeliyor. Bu yumuşak, hafif tatlı suya sahip nehri ise aquatik notaların, kokunun kalbindeki frenk üzümünün tatlı tarafıyla yakınlaşarak ortaya çıkardığını düşünüyorum. Tıpkı bir resim tablosunda bir rengi, diğer renklerin yanında nasıl farklı duyumsuyorsanız, bu kokuda sucul notaları, frenk üzümünü, gülün romantizmini ve realist yeşil notaları da birlikte farklı duyumsuyorsunuz:

          Bir nehir kıyısında, suya düşen ağaçların gölgesini ve orada yüzen kuğuların zarifliğini…

          Şişelenmiş ilkbahar. Şişelenmiş yaz anıları…


          Click image for larger version  Name:	dans2.gif Views:	0 Size:	38.2 KB ID:	175433
          Son Düzenleme Aryan; 19-07-20, 17:25. Tarafından yapıldı.

          Yorum


          • pomak
            pomak Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Domates tarımı ile uğraşan arkadaşlar varsa iyi bilir dometesin bir numaralı düşmanı kırmızı örümcek dediğimiz minik bir tarım zararlısıdır.Pire büyüklüğünde olan bu mahlukatlar bitkilerin özellikle yaprak kısımlarından başlayarak kemirirler ve bitki öz suyunun kaybına neden olarak mahsule çok büyük zararlar verirler.Bu zararlılardan korunmanın yöntemlerinden biri de özellikle domateste toz yada sıvı sarı renkte olan kükürt ile ilaçlamadır. Domates yapraklarının iç ve dış çeperlerine yapışan bu kükürt bitkiyi zararlılardan korur. Şimdi bunu neden anlattım bu Lombre dans leau bana eskiden domat tarlasında domat suyu yaparken yada toplarken ellerime bulaşan o kükürtlü domates yaprağı kokusunu hatırlatıyor hatta hatırlatmakla kalmıyor tıpkısı kokuyor. Nehir kıyısındaki kuğu zarifliğinden ziyade 40 derece sıcaklıktaki Menemen gediz ovasında ağustos ayında ki domates tarlasına götürüyor beni

          • Aryan
            Aryan Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Bir başka kullanışımda yaptığım yorumda; "Açılışta Siyah Frenk Üzümü Yaprağı ve (içerisinde domates yaprağının da olduğunu düşündüğüm) kompleks, zengin yeşil notalar hakimken..." yazmıştım. Yani evet, gerçekten domates yaprağı hissediliyor. Ama ben, biraz da bu parfümün değişebilirliğine vuruldum ve benim kokudaki en sevdiğim bölüm de kalbi. Açılışın ardından o domates-biber-patlıcan havası azalırken gül, frenk üzümü ve misk'i hissettiğim çok güzel, temiz bir koku almaya başlıyorum. Koku, notalarının alımlayıcılardaki yerleri ve anlamlarına göre etkiliyor. Bu koku da bana, 90'ların başında gül bahçeli, güzel kokulu yazlığımızda geçirdiğim çocukluk anılarımı hatırlatıyor.

        • Creed - Aventus

          Yorum


          • Guerlain L homme ideal edt kullandım. Bu koku 2 senedir bende var sevip sevmemek arasında hala kararsızım hepte elim gittiği bi koku.

            Yorum


            • Bowling Green

              Yorum


              • S-Perfume S-ex kullandım. Yayılımı çok yüksek değil ama burnuma her gelişinde farklı bir yönünü gösteriyor. Bazen tatlı bir deri bazen de tuzlu ve hafif çiçeksi diyebilirim. Açıkçası Luca Turin’den 5 yıldız almasına şaşırdım.

                Yorum


                • bol bol roja dove elysium'a gidiyor bu ara elim

                  Yorum


                  • Serge Lutens Vetiver Oriental

                    Bu parfüm yaz sıcakları için uygun mu henüz karar veremedim. İçinde vetiver var tamam da... peki ya diğer elementler..

                    Yorum


                    • Lidge.

                      Yorum


                      • Chanel Edition Blanche

                        En sevdiğim yazlıklardan bir tanesi. Limonun kremsi havada kullanıldığı bir çoğumuzun Limonlu cheesecake benzettiği Allure serisisindeki en güzel yazlıklardan birisi. Xerjoff Udenle benzeten çok olmuş Udeni denemedim, ama şayet çok benzer kokularsa 50 ml 2300 lira olan Udeni değil de neredeyse 3/1 fiyatına 150 ml olan Chanel Edition Balanche tercih ederim. E.B genel beğeni olarak herkesin beğeneceği bir koku. Performans anlamında kalıcılık fena sayılmaz; yayılım orta birazcık kötü diyelim. Herkese Merhabalar 🙃
                        Son Düzenleme furkan1001; 20-07-20, 09:42. Tarafından yapıldı.

                        Yorum


                        • Fred Hayman 273 Rodeo Drive For Men

                          Fiyat performans kokusu işte böyle olur, 20 dolarlık etiketi, kese kağıdına benzer kutusu ve plastik dandik şişesinin içinden tam bir canavar çıktı beni son zamanlarda en çok etkileyen vintage rodeo drive oldu. 90 lardan kalma bu bedavadan hallice fujer de çok doğal bir lavanta ve meşe yosunu ile harika bir hayvansallık var, notalarında yer verilmese de kesinlikle castoreum olduğunu düşünüyorum bu yapısıyla kouros ve antaeus u çok anımsatıyor hatta ikisinin de vintage şişelerine eş değer güzellikte kokuyor desem abartmış olmam. Çiçeksi de kokuyor fakat kesinlikle çok erkeksi hatta tam maço işi bu hissiyatı uyandıran baştan sona kadar hakim olan sedir. Kokuda amber ve misk kullanılmış sert vurucu açılıştan sonra bunların etkisiyle biraz yumuşuyor, parfümdeki misk hayvansal bir yapıda belki de bana castoreum hissiyatını veren bu misk fakat animalic yapı kesinlikle var. Konsantrasyonu edc ama günümüz edc leri ile karıştırmamak lazım bugün ki pek çok edp ye nal toplatır. Benden aldığı puan fiyatı da göz önüne alındığında 10 / 10 Tarzı seven arkadaşlara şiddetle öneriyorum isim vermeyeyim halen bir sitede satılıyor tabi her zamanki gibi bir kaç misli fiyata.

                          Click image for larger version  Name:	08b3b649-9ea3-4cc3-8f64-3cf691ae0da4.jpg Views:	0 Size:	995.9 KB ID:	175470
                          Son Düzenleme pomak; 20-07-20, 10:56. Tarafından yapıldı.

                          Yorum


                          • Nishane Colognise

                            Yorum


                            • Chanel - Allure Homme Edition Blanche Edt concentree

                              Yaz için biçilmiş laftan bir limon. Açılışını limon ve bergamotla yapan devamında vanilya ile kararında tatlılaşan ama odunsu nüanslarla bezeli citruslar ile karizmasını koruyan bir iş. Güncel edp versiyonuna hemen hemen benzemekte.

                              Yorum

                              İşleniyor...
                              X