Değerli ziyaretçimiz forumu tüm özellikleriyle kullanmak için lütfen kayıt olun. Forumla ilgili detaylı bilgi sahibi olmak için SSS bölümümüzü ziyaret edin.
Profumum Fumidus... Oldukça brütal bir açılış, yanmış kuru otlar. Biraz viskimsi tütsü duman karışımı, İngilizlerin meşhur Marmite sosuna benzeyen bir garip koku da var derinde... 1 saat sonra açılıştaki saldırganlık yerini yavaşça hafif bir vetivere bırakıyor. Sonrasında vetiver biraz daha belirginleşiyor ama klasik vetiver parfümlerindeki notaları düşünmeyin... Sonuç olarak karışık duygular içindeyim bu parfüm ile ilgili. Garip bir haz duydum koklamaktan, beğenmedim asla diyemem. Ancak 2-3 kez daha deneyimlemem gerek netleşebilmem için.
Bugün elimde, dün üzerine Miss Dior sıktığım koku kartıyla gezdim. Bugüne kadar Miss Dior Cherie ve Miss Dior 2012 kullanmış biri olarak, yeni versiyonu epey yadırgamıştım. Öncekiler birbirini andırsa da bu onlardan çok farklı geldi bana. Hala kokladığımda bambaşka bir parfüm gibi geliyor ama kokusu çok hoşuma gitmeye başladı. Şu anda da koltukta yanıma koydum ve ara ara burnuma geliyor. Çok yumuşak, tatlı, burnu okşayan bir kokusu var.İlk notalar daha keskin olsa da, şu anda vanilyalı puding ve tatlı çiçekler bir arada gibi, zarif, pozitif, insanı mutlu eden, yormayan bir koku alıyorum. Sevdim.
Dior Eau Noire kullandım. Açılışı lavanta ve herbal bir atmosfere sahip. Yaklaşık 20-30 dk içinde bu kısım biraz sakinleşip kahve, ölmez otu ve baharatları hissetmeye başladım. Bazı yerleri çemeni anımsatıyor ama alttan gelen bir tatlılık da mevcut. Bence oldukça kompleks ve özgün bir çalışma. _sefa_ hocama tekrardan teşekkür ediyorum.
YSL Noble leather bugün de. Tuscan leather gibi bağırmayan ama her daim kendini hissettiren, dengeli tatlılıkta, yumuşak ve naif bir deri kokusu isteyenler için çok iyi bir seçenek.
Dior Homme Parfum kullandım. Özlemişim kendisini. Muhteşem pudralı bir iris ve en azından beni hiç rahatsız etmeyen bir deri içeriği ile mest edici bir parfüm. Kremsi havası parfümü iyice cinsiyetsiz bir hale büründürüyor. Bence içinde bir tık tütün de var. Özellikle açılışta biraz da olsa bu izlenimi alıyorum. Performansı, gücü, yayılımı tartışılmayacak nadir isimlerden. Yeni şişeler umarım bu parfüme rahmet okutmaz.
Yorum