Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Aralik 2020

Çökme
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • L’Homme Ideal Eau de Parfum, Guerlain

    Kiraz ve gülün; tütsü ile derinin çizdiği maskülen çerçevede sunulduğu erotizm ile romantizm arasında gidip gelen çok modern bir koku.

    İlk dakika burna piramidin en uçlarından lavanta ve bergamot vururken (görece olarak mandalina gibi turunçgil çeşitleri de hissedilebilir) hemen ardından baharatlar kokuya hafif bir şekilde serpiliyor ve aromatik notalar da seyrek şekilde zeminde yerini arıyor. Baharatların bu kadar yumuşak; lavanta, biberiye, kekik gibi aromatik notalarının da bu kadar modern yorumlanması inanılmaz. Bu açılış seremonisi kısa sürüyor ve hızlı bir şekilde koku orta bölüme geçiyor.

    Açılışta yer alan Ideal serisinin imza notası olan badem, ilk bölümde dahi hissedilen, kalp bölümünün hatta genel anlamda kokunun başrol oyuncusu olan kirazın yer aldığı orta bölüme çok uyumlu ve yumuşak bir geçiş sağlıyor. Transparan bir perde gibi sıyrılan açılışın ardından koku, orta bölümden gelen tütsü ile diplerden biraz gelen derinin etkisiyle kararan kontrast ve içerisindeki kiraz notası ve gül dokunuşunun verdiği renksel estetik ile kırmızı bir loş ışığın verdiği imaja yakın bir aura yaratıyor. Kiraz müstehcen, flörtöz bir efekt verirken gül ise kokuya centilmen, romantik bir dokunuş katıyor. Buradaki vanilya çok yüksek volume'lü değil, kirazı daha da çekici hale getirmek ve kırmızı rengin ışığını artırmak için kullanılmış gibi.

    Kokunun son bölümleri de karanlık ama buradaki derinin yanına tonkadan gelen biraz pudralı tatlılığı ve sandalın huzur veren kremsi odunsuluğu ile çok yumuşak bir şekilde tene oturarak kokunun ruhuna uygun, şık bir kapanış yapıyor...

    Guerlain kalitesi ile Thierry Wasser'in yetkinliğinin bir buluşması, kokladığım en pürüzsüz, benim de içinde en rahat ettiğim kokulardan. Koku estetiği ve aurası, rahatlıkla kendini date parfümleri listesine sokabilecek, gece vaktine ve özel zamanlara yakışabilecek tarzda. Mood'a göre arada sırada kullanması zevk verebilecek bu klas parfüm, flörtöz tarza sahip centilmenlerin de imza kokusu olabilecek bir çizgiye sahip.


    Click image for larger version  Name:	guerlain-lhomme-ideal-eau-de-parfum-1.png Views:	7 Size:	457.5 KB ID:	186453
    Son Düzenleme Aryan; 30-11-20, 17:04. Tarafından yapıldı.

    Yorum


    • orangeverte
      orangeverte Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Bu kapsamlı ve güzel yorumunuz için teşekkürler Aryan hocam🙂👏

    • Rayiha
      Rayiha Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      La Petite Robe Noire serisi, parfüm merakımın artmaya başladığı ilk zamanlarda, şişe tasarımı nedeniyle pek sempati duymadığım, şişeden kokladığımda ise tatlı koku profili yüzünden uzak durduğum bir seriydi. 1900'lerin başında tasarlanmış şişenin pembeye boyanıp üslubuna aykırı illüstrasyonlarla süslenmesi, onu gözümde en kitschler kategorisine sokuyordu, her ne kadar formunu ve resimleri ayrı ayrı beğensem de... Eski kutuları da grafik olarak oldukça başarılı.

      Orijinal EdP'yi cildimde denediğimde tatlılıktan ziyade, açılış sonrası hissettiğim acılık nedeniyle pek sevmemiştim, koku tatlı ve acı arasında salınan yapısıyla bana fazla kontrastlı ve yüksek volümlü gelmişti. İçerikteki tonka ve meyan kökünün favori notalarım olmaması ve bu ikilinin baskın hissedilmesi de kokuyu kullanamamamın bir diğer sebebi. Bana hitabetmese de güçlü kokuları sevenleri mutlu edecek bir parfüm; her ne kadar pembe renkli, cicili bicili bir elbise ile süslenmiş bir şişede sunulsa da, bence pek çok erkekte bende olduğundan daha iyi duracaktır.

      EdT'si ise daha ferah ve uçucuydu, deyim yerindeyse genç kızlara yönelik üretilmiş bir parfüm izlenimi vermişti. Bu seri ile ilgilenmem, tesadüfen Couture'ü denemem ve deyim yerindeyse çarpılmamla oldu. Couture, pembe serinin en aykırı üyesi bana göre, modern bir meyveli şipre. "Paçuli sevmem" diyen benim bile o pırıl pırıl taze vişne ve paçuli kombinasyonu ile gönlümü kazanmayı başarmıştı. Bir diğer favorim Legere gerçekten de orijinalin hafifletilmiş versiyonu, 4 mevsim kullanılabilecek bir koku. Menekşe notası ile ilgimi çeken ve körlemesine aldığım Velours ise serinin en uysal ve dengeli üyesi. Tüm bu flankerlar senin de dediğin gibi aynı temele oturan, oranlar ve yıldız notalarla birbirinden farklılaşan ürünler. Dip notalarda birbirlerine yaklaşıyorlar. Fraiche ve Intense ise pembe seriden daha farklı çizgide ilerliyorlar bana göre.

      Soruna gelecek olursam, her ne kadar Guerlain markasına yakıştırılmayıp çok sayıda flanker'ı ile bolca dalga geçilse, genel beğeniye oynadığı ve kapitalist üretim/tüketim normlarının bir ürünü olarak hor görülse de, ben seriyi genel olarak başarılı buluyorum. Bunda vişne/kırmızı meyve ve badem kombinasyonlarını sevmem de etkili olsa da, ana temayı farklı notaları parlatarak yeniden yorumlaması, herkesin kendi beğenisine uygun dengede bir LPRN ya da "küçük siyah elbise"sini bulmasını sağlıyor ve seriyi sevenlerin ilgisini canlı tutuyor. Ama tabii bu çeşitlenmenin bedeli ise flankerların tek seferlik üretilmesi ve birini çok severseniz eninde sonunda kalbimizin kırılması... Bu arada 2019'da iki yeni elbise modeli çıkmış olmasına karşın 2020 sessiz geçti, parfümlerini en popüler oldukları zamanlarda bile gözünü kırpmadan bitiren Guerlain'ın aklında neler var, merak ediyorum açıkçası.

      Annick Menardo, Lolita Lempicka'nın orijinalinde ve bazı flankerlarında vişne-badem-meyan kökü üçlüsünü son derece başarılı bir şekilde kompoze etmiş, artık "kült" sayılabilecek bir parfüme imza atmış bir burun. Yves Rocher için yaptığı uygun fiyatlı, basit yapılı ama bir o kadar iyi tasarlanmış parfümlerini de beğenirim. Olfactive Studio etraflıca deneyemediğim bir seri, kısa bir süre bir mağazada boy gösterip kayıplara karışmıştı. Şişeden koklayarak edindiğim izlenimlere göre daha ziyade maskülen bulduğumu ki şişe tasarımı da bu imajı güçlendiriyordu, detaylı denemek için önceliği The Different Company'e verdiğimi hatırlıyorum. Close-Up ilgimi çekecek bir parfümmüş, vişneli pipo dumanına benzer bir hali varsa ben de severmişim Aryan.
      Son Düzenleme Rayiha; 01-12-20, 19:02. Tarafından yapıldı.

    • Aryan
      Aryan Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Teşekkür ederim orangeverte hocam. Umarım koku hakkında ufak da olsa bir fikir uyandırabilmişimdir...

      Rayiha size de ayrıntılı yorumunuz için teşekkürler, yazınız biraz daha uzun olsa rahatlıkla başlığı "Guerlain La Petite Robe Noir Dosyası" olabilirmiş... Bence neden olmasın? Ben de belki bir gün Annick Menardo'nun Close-Up'ını yorumlamaya çalışırım. Lolita Lempicka, halen denenecekler listemde. Şimdi baktım da kiraz konusunda Guerlain'dan Cherry Blossom ve Cartier elices De Cartier EDP. de fena durmuyor gibi... Bu arada blossom demişken, tabii bir de kiraz çiçekleri var ki japonların sakura dedikleri; anime ve mangalarda pembe pembe çok fazla rastlıyorum onlara. Ne kadar da büyüleyici ve estetikler!
      Son Düzenleme Aryan; 04-12-20, 00:01. Tarafından yapıldı.

  • Nishane - Vain&Naive..

    Parfümevinden yine göz dolduran, gövdeli bir güzellik..

    Drydown kısmı hariç, unisex-feminen karışımı çok çekici bir çiçeksi koku ..

    Ukalalık ve naiflik..

    Sevgi ve nefret..

    Aşk ve kıskançlık..

    Lorel ile Hardy.. (yok bu tam olmadı..)

    Yorum


    • Rayiha
      Rayiha Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Nishane'nin sanıyorum artık bulunmayan Vjola'sı ile birlikte en merak ettiğim parfümü bu uncle-benjen. Markanın kutuları açık geliyor diye duymuştum, o yüzden bir türlü cesaret edip alamadım.

    • uncle-benjen
      uncle-benjen Yorumladı
      Yorumu düzenleme

  • Acqua Di Gio Profumo

    Yorum


    • Dior homme EDT

      Redmi Note 6 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

      Yorum


      • Tiziana Terenzi - Gumin

        Yorum


        • SERGE LUTENS ... SANTAL MAJUSCULE

          Adi yeter...

          SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

          Yorum


          • orangeverte
            orangeverte Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Resim de güzel çıkmış

        • Hermes Vanille Galante.

          Yorum


          • MFK- Amyris homme extrait. Edp'si ile sanki aynı parfüm değilmiş gibi. Güzel bir parfüm.

            Yorum


            • Dolce Gabbana The One


              Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

              Yorum


            • Arabian Oud Kalemat Black. Nefis bir gurme

              Yorum


              • furkan1001
                furkan1001 Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Böyle bir arap parfümünün çikolatalı bir parfümü vardı ama hatırlayamadım bir türlü hocam. 🙃

              • Myrkur
                Myrkur Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                furkan1001 bulursan bana da haber ver hocam, daha önce hiç duymadım ve ilgimi çekti 🤣

              • furkan1001
                furkan1001 Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Tamam hocam 😇

            • Valentino Uomo Noir Absolu

              Yorum


              • Dior Homme İntense 2014 bu soğuk havalara en çok yakışacak güzeliklerden. Günaydın

                Yorum


                • Initio rehab. Baharatlı tam soğuk havaların kokusu. Bana victor & rolf spicebomb un daha kaliteli ve rafine hali gibi geldi. Bu türü sevenler için güzel bir seçenek.

                  Yorum


                  • Xerjoff - Mefisto

                    Yorum


                    • orangeverte
                      orangeverte Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      Bunu da yazlık olarak çok beğenmiştim Koku güzelliğinin yanında bir yazlıktan beklenmeyecek kadar iyi performansıyla beni etkilemişti denediğimde. Yalniz bu fiyatlarla kendisiyle ne zaman şişeli tanışırız onu bilemedim

                    • Ugur
                      Ugur Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      en kısa sürede edinirsiniz umarım hocam. Dileğim bu yönde sizin için

                    • orangeverte
                      orangeverte Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      Teşekkür ederim Uğur hocam

                  • Frederic Malle - Rose & Cuir..

                    Gül, ama Salı pazarında satılanından değil..

                    Deri, ama Tahtakale malı derilerden de değil..

                    Çiçeksi bir yanı da var.. ( frenk üzümü ve sardunya varmış ) ama bakımsız bahçesinin her yanı ayrıca paçoz saklılarla dolu ihtiyar bahçesi işi çiçeklerden hiç değil..

                    Kaliteli ve alımlı bir koku ama giyilebilir gibi de değil..

                    Deri var maskülen, gül var feminen, ortası hadi olsun unisex desem, bu da değil..

                    Vasat desem hiç değil, çünkü hoş bir parfüm..

                    İyisi mi ben birşey demeyeyim, siz anlayın yani..

                    Yorum

                    İşleniyor...
                    X