Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Aralik 2020

Çökme
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • M.micallef spicy for him

    Yakın zamanda deneyip çok beğendiğim parfümlerden biri oldu spicy for him, malum sıcaklardan dolayı bugün bir kaç fısla geçiştirdim ama önümüzdeki son bahar ve kışta sıklıkla kullanacağım kokulardan kuvvetle muhtemel.

    Yorum


    • Prada Luna Rossa Carbon

      Açılışı Bergamotla yapıyor biraz yeşil keskin bir açılış. Orta kısımda Lavanta ve Ambroxan devreye giriyor koku nihai şeklini alıyor. Hammaddeler yerinde naif ve güzel kullanılmış. Performans çok iyi olmasada iyi diyelim. Gelelim Dior Sauvage ile benzerliğine evet genel olarak birbirlerine çok benzetilmişler bende katılıyorum yüzde 90 benziyorlar ama Prada’nın bir avantajı var benim de dahil olduğum bir çoklarının Dior Sauvage getirdiği baş ağrısı etkisi bu parfümde yok buda Sauvageden daha kullanışlı yapıyor parfümü ama performansıda Sauvageden yüzde 10 daha düşük oluyor. Genel beğenisi yüksek bir koku bizim ülkemizde herkesler beğenir Dior Sauvageden biliyoruz zaten.
      Ekli Dosyalar

      Yorum


      • Gucci Pour Homme II

        Bu parfümü, kullandıkça kritik etmeye çalışıyorum. Biraz daha dikkatli bakınca bu doğrultuda kokuda benim pek hoşuma gitmeyen tatlı bir yön aldığımı söyleyebilirim. Bu, mürden kaynaklı gibi gözüküyor. Buradaki mür, kokuya gizemli ve eşsiz bir hava katsa da “Kahve ve çay, şekeri sevmez” diyen bir dedenin torunu olarak çay kokusundaki hissedilen bu tatlı yön, benim için kokunun olumsuz bir yönü oldu.

        Çay kokusu olarak Eau de Cedre, benim daha çok hoşuma gitse de GPH-2’nin bana sanki daha eşsiz bir koku gibi geldiğini söylemem gerek.

        Eau de Cedre, güneşli-aydınlık bir günde Selvi ağaçlarının altında uzanmış limonlu-buzlu soğuk çay içiyor, daha çok doğayı dinliyormuşum gibi bir hissiyat veriyor.

        Gucci Pour Homme II ise, yağmur sonrası kokusunun olduğu bir akşamüstünde çay demliğinin, içilen tütün ürünlerinin söndürüldüğü bitmiş boş çay fincanı, tabakların yer aldığı bir masa etrafında edilen samimi ve keyifli sohbetleri anımsatıyor…
        Son Düzenleme Aryan; 10-07-20, 15:18. Tarafından yapıldı.

        Yorum


        • Kadir.tbk
          Kadir.tbk Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Çok ilginç bı parfüm , benzeri çok aslında fakat uzun süre kullandığım halde ara ara kendini belli eden zeytin ve çay birlikteliğini her kullanımda yakalayamiyorum .Çok değişken bı yapısı var herşeye rağmen bencede başarılı.

      • Sıcak ve nemin bunalttığı şu günlerde en temiz, en sabunsu kokum olan Hermes Caleche'i kullanmaya başladım. Bu parfümün aldehitleri serin havada oldukça keskinken, sıcakla birlikte yumuşuyor ve çiçeksi yönü de ortaya çıkmaya başlıyor. Birkaç ay önce hediye vermeyi düşünmüştüm, şimdi ise kendimi iyi hissettiren parfümlerimden biri haline geldi.

        Yorum


        • Rayiha
          Rayiha Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Aryan, sizin için deniyorum şu an. Caleche, tam bir beyaz sabun kokusu bana göre, hani şu dörtlü paket olarak satılan, kocaman ve bembeyaz kalıp sabunlar gibi kokuyor. İlk anda aldehitler kraliçesi Chanel No.5 EdP ile benzer havada ama daha ferah. Metalik bir hissiyat da var dediğiniz gibi, hatta bu metalik hissin tadını alıyorum zaman zaman, sanıyorum aldehitli parfümler bende böyle bir etki oluşturuyor ve rahat kullanmamı engelliyor. Aldehitlerin ilk andaki keskinliği yatışınca biraz daha kremsi ve çiçeksi olduğunu söyleyebilirim, bu noktada ise Chanel No.19 EdP ile benzeşmeye başlıyor. Bu benzerlik her iki parfümde de varolan iris ve meşeyosunu birlikteliğinden kaynaklanıyor olabilir (gerçi metalik tadı 19'da da aldığım için içeriğinde yazmamasına rağmen aldehit içerdiğini düşünüyordum bu yüzden). İrisin tek nota kokusunu bilmememe rağmen, iris baskın kokulardan edindiğim izlenimlere dayanarak belirgin bir iris almadığımı, Caleche'i bir iris parfümü olarak görmediğimi söyleyebilirim. Kullanım açısından Caleche, işyeri/beyaz gömlek kokusu imajı çiziyor gözümde.

          Guerlain Terracotta'yı en son üç yıl önce denemiştim, hatırladığım kadarıyla anlatacak olursam, yaz gecesi açan çiçeklerin yoğun hatta -doğru bir tanımlama mı bilmiyorum- tatlı/yanık aromasının şişelenmiş hali gibiydi. Yasemin en belirgin aldığım notaydı. Bu tür kokuları sevmeme rağmen taşımakta zorlandığım için almayı düşünmemiştim. Mağazalarda uzun zamandır nümunesini görmedim ama ona çok benzeyen (hatta Fragrantica'da ilk ben önermiştim galiba bu benzerliği) The Body Shop Kahaia nümunesi son gördüğümde raftaydı, deneme şansınız varsa iyi bir referans olur. Yves Rocher Monoi ve Solinotes Frangipani (hala varsa Gratis'te) de aynı türden kokular. Terracotta'yı ise yaz akşamları giyilecek beyaz elbise/deri sandalet ikilisine yakıştırırdım.

        • Aryan
          Aryan Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Caleche'i koklamadım ama koku profiline bakınca direkt metalik bir hissiyat verebileceğini tahmin edebildim. Kullanıcı yorumlarına göre en fazla hissedilen notalardan birisinin iris olması şaşırtınca da sormak istedim.

          Guerlain Terracotta parfümünde ise hindistan cevizi ve beyaz çiçekler dikkatimi çekmişti. Güneş kremi kokusuna benzer bir yaz parfümü gibi yorumlar okumuştum sanırım. Bu yönde bir kör alış hediye parfüm almayı düşünüyorum da... Bunu alabilirim. Yorum için teşekkürler Rayiha.

        • Rayiha
          Rayiha Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Rica ederim Aryan, Terracotta hoş bir parfümdür, güzel bir hediyelik olur bence de.
          Son Düzenleme Rayiha; 12-07-20, 01:07. Tarafından yapıldı.

      • Ted Lapidus Pour Homme Sport


        Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

        Yorum


        • Click image for larger version

Name:	Screenshot_20200710_182124.jpg
Views:	373
Size:	197.2 KB
ID:	174693
          ​​​​​Frederic Malle - Rose&Cuir.. Ne gül ne deri nefis bir sardunya eseri
          Ekli Dosyalar

          Yorum


          • JPG Fleur du Male

            Yorum


            • micallef spicy for him

              Yorum


              • chanel allure homme sport

                Redmi Note 6 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

                Yorum


                • Mancera - Aoud Lemon Mint

                  Yorum


                  • Hermes-Un Jardin Sur Le Nil

                    Doğallığın şişelenmiş hali. Bir J.C Ellena şaheseri. Parfüm kendi adını yansıtıyor zaten. Nil kıyısında cennetten bir bahçe. Tek negatif özelliği performansı keşke biraz daha iyi olsaydı çok iyi olurdu ama her güzeliğin bir kusuru vardır. Herkese merhaba; iyi haftasonları dilerim.
                    Ekli Dosyalar

                    Yorum


                    • Aryan
                      Aryan Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      Bahçe serisinde en sevdiğiniz parfümünüz hangisidir? Bir de Mediterranee hakkında yorumunuzu alabilir miyiz sayın furkan1001?

                    • furkan1001
                      furkan1001 Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      Hocam yeni müsait oldum cevap veriyorum hemen. Öncelikle bende Mediterranee,Nil,Toit var gerçi ben bu serinin her parfümünü seviyorum ve kısmet olursa seriyi tamamlayacağım. Benim bu serideki ilk göz ağrım Nil. Douglas Türkiyede iken eski kız arkadaşımla beraber kokladığımızda ikimizde hayran kalmıştık çok doğal gelmişti bana küçükken köyde koştuğum bahçeleri hatırlatıyor kokusu o yüzden yeri bende ayrı ömür boyu kullanmayı düşündüğüm nadir parfümlerden. Mediterranee Sorunuza gelince benim için çok güzel bir parfüm yeşil keskin bir koku ama bu ot çimen keskinliği değil daha çok ağaç yaprakları keskinliği içerisinde ki turunçgiller de keskin tarzda kullanılmış ferah temiz bir koku sanki bol ağaçlı bir sahili şişelemişler gibi Nil’e göre genel beğenisi düşük ama bizim pek takılmadığımız bir konu o zaten. Keskin ağaç yeşilliği ve turunçgil karışımını seviyorsanız mutlaka deneyin. Performans orta diyelim hadi benim performans kriterim yüksek bunu çevreye yayılsın herkese koksun diye düşünmüyorum parfüm bana koksun ya ben kokusunu alamadığım zaman sinir oluyorum çevreye hiç yayılmasın ama ben sürekli hissedeyim beni rahatlatsın ben kokuyu bir iki saat ara ara alıp sonra uçtuğu zaman deli oluyorum. Umarım açıklayabildim sorularını hocam saygılarla 🙃

                    • Aryan
                      Aryan Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      Bahçe serisini sevdiğinizi farkettiğim için özellikle sizin yorumunuzu merak etmiştim, teşekkürler furkan1001. Benim de almak istediğim parfümler. Nil'i çook sevmiştim özellikle. Mediterranee de ilk başta bana biraz yabani gelmişti ama kışkırtıcı bir şekilde ilginç gelmiş, koklama isteği de uyandırmıştı, kafam karışmıştı. O yüzden ikisini birden alabilirim, bakalım... Zaten eski tecrübelerdi, ondan sonra, şuan burun da değişti.

                  • Cedrat boise


                    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

                    Yorum


                    • Amouage Interlude Black Iris

                      Evde kendisiyle hafta sonu keyfi yapıyorum Orjinal Interlude'da açılışında yer alan oregano (dağ kekiği) notasının oluşturduğu herbal yapıyı sevmezdim, onun yerine eklenen menekşe yaprakları cidden inanılmaz bir güzellik katmış. Açılış cidden çok naif ve parlak yapıda. Bir flanker olacaksa işte böyle olsun cidden

                      Yorum


                      • Ormonde jayne - zizan

                        Yorum


                        • This Is Not A Blue Bottle - Histoires de Parfums

                          Click image for larger version  Name:	o.35306.jpg Views:	44 Size:	23.9 KB ID:	174773


                          Rene Magritte’nin “Bu Bir Pipo Değildir” yazısının yer aldığı “İmgelerin İhaneti” tablosuna gönderme yapmasıyla dikkat çeken, provokatif bir parfüm. Parfüm, kendisinden hareketle derin düşünce ve tartışmalar açabilecek potansiyeli taşıyor.

                          Kokusu, parfümün adı gibi. Yani, şişesi gibi mavi değil! Bu, sizi aldatmasın.

                          Açılışı yoğun aldehitli bir portakal ile gerçekleşiyor. Kokunun ilk bölümleri aslında canlı, parlak, ferah bir koku izlenimini uyandırıyor. Bazı kullanıcılar parfümün bu yönüne aldanıp yaz parfümü olduğunu bile söylemişler. Ama bence, bahar aylarına uygun gibi gözüküyor. Çünkü, kokunun ilk bölümüne aldanmamak gerekiyor, zamanla ferah, canlı özelliğini kaybedip tatlı, ağır bir yön kazanıyor. Bunun yanında kokuda metalik bir hissiyat da söz konusu.

                          Dikkat çeken, en fazla hissedilen notalardan biri, kokunun kalbinde yer alan: Bal. Tatlılık veren bu nota, açılışın ardından kokunun bu yönünü artırarak devam ediyor, alt notalardan paçuli ile birleşerek biraz da akıllara Mugler’in Angel’ını getirebiliyor. Misk ise temiz, aydınlık bir hava vererek kış mevsimi kokusuna doğru ilerleyen parfümün çerçevesini çiziyor.
                          Son Düzenleme Aryan; 12-07-20, 00:12. Tarafından yapıldı.

                          Yorum


                          • Rayiha
                            Rayiha Yorumladı
                            Yorumu düzenleme
                            Bir gönderme de Jülyet'ten

                            https://www.juliettehasagun.com/en/n...e-perfume.html

                          • Aryan
                            Aryan Yorumladı
                            Yorumu düzenleme
                            Edit: Yorumumdaki bir bölümü "yoğun aldehitli bir portakal" şeklinde düzenledim. Eski yazdığımda da bunu belirtmek istemiştim ama "yoğun portakal" şeklinde anlaşıldığını farkettim. Kokudaki daha fazla dikkat çeken yoğun portakal değil yoğun aldehit kullanımı. Eski ifadede ise portakala vurgu yapılmış gibi gözüktüğünden dolayı bir portakal parfümü olarak anlaşılmasından, yanlış yönlendirecek olabilme ihtimalimden dolayı rahatsız olup ekstra yazmak istedim.

                            Bu arada Rayiha, teşekkürler. Bakalım daha neler göreceğiz...
                            Son Düzenleme Aryan; 12-07-20, 21:46. Tarafından yapıldı.
                        İşleniyor...
                        X