Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Aralik 2020

Çökme
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Nicolai Patchouli intense
    Bütün gün boyunca anca sabrettim bu parfüme. Bekledim bekledim belki değişir diye bütün gün deterjan gibi birazda sinek ilacını andırıyor çok sentetik kokuyor.
    Puanım buna 3/10

    Redmi Note 6 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi


    Son Düzenleme Feba2008; 22-10-20, 22:32. Tarafından yapıldı.

    Yorum


    • uncle-benjen
      uncle-benjen Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Hocam pimi çekip ayağınızın dibine bırakmışsınız..

      Nicolai forumda tabu gibi birşeydir..

    • Aryan
      Aryan Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Cesur kalem ---> uncle-benjen... LDDM ve New-York Intense hakkındaki yorumlarından sonra forum adeta buz kesmişti. Şuan Pentagon'da konuşulan isimlerden. Sniperlara dikkat.

    • uncle-benjen
      uncle-benjen Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Amman hocam, ben unutturmaya çalışıyorum..

  • TMOV - Rococo.

    Yorum


    • Bentley for man Black Edition


      Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

      Yorum


      • Killian - STH

        Yorum


        • İsabey Carthage

          Yorum


          • Tiziana Terenzi Foconero.

            Olmasa da olur.

            Yorum


            • Cuma gününe yakışan MFK Satin Mood


              Niş parfüm kategorisinde, kaliteyi hissettirren nadir kokulardan.

              Yorum


              • pino silvestre venezia vintage
                Hafif Tatlı çam kokusu nostalji anlar yaşatır. Olmasa da olur. Tekdüze ilerleyen kalıcılık bende 6 saati bulan parfüm. Puanım 6.4/10


                Redmi Note 6 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

                Yorum


                • FRANCK BOCLET... EROTIC

                  Elimde tutmicam sıkınıp durcam dedigim kokularimdan ... Ne Crime da ne Cocaine.. onlari seviyorsaniz iclerindeki en guzel yanlari Erotic te bulacaksiniz... Adina aldanmayin Franck Boclet in iyi bir pazarlama stratejisi ...

                  SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

                  Yorum


                  • Myrkur
                    Myrkur Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Crime çok kötü, ama erotic cidden harika. Şişeli denk geldiği anda alacağım, sırada bekliyor

                • En kıymetlimiz,başımızın tacı,gönlümüzün sultanı Amouage Jubilation ile birlikteyiz.

                  Yorum


                  • Ofis ortamına uygun, insanlarla yakın temasta bulunabilecek mekan-zamanlarda kullanabilecek temiz, sabunsu, biraz yeşil havası olan biraz da baharatlı/tatlı nüanslara sahip giymesi kolay olan, bunu da kokuyu meyveli-sakızımsı vıcık vıcık bir kokuya sahip olmadan ve yaz parfümleri kadar da güçsüz-ferah olmadan gerçekleştiren, tüm hepsini de uygun, ucuz bir fiyata sunan parfümün net karşılığı:

                    Burberry - Touch (for Men)

                    İlginç bir şekilde bu parfümden iyi de performans alıyorum. Yorum yapmadan somut bir örnek vermem gerekirse, sabah 08:30'da sıktığım bu koku ofiste akşamüstü 4 civarlarında bayağı beğeni aldı. Hatta bir kadın arkadaş çok güzel koktuğunu söyleyip kokuyu da "Temiz, bebeksi, masum, biraz tatlı ama çok hoş" diye tanımladı. Kokunun kıyafetlerde bıraktığı miskli kokusu gerçekten çok güzel, bunu akşam kıyafetleri çıkarırken veya başka bir gün giyerken farkediyorsunuz.


                    Bu parfümde dikkatimi çeken ayrıntılardan birisi de 2000 yılı çıkışlı bir parfüm olması. 2003, 2005 yılı çıkışlı olup vintage mertebesine ulaşan ne efsane kokular varken, Burberry'nin Touch kokusunun piyasada tutunarak 20. yılını doldurması takdire şayan. Çünkü, bence bir marka-parfüm için en önemli olan hususlardan birisi bir kokuyu 30-40 sene sonra da satabiliyor musun? Satamıyor musun?!

                    Click image for larger version  Name:	0002763-3.jpg Views:	0 Size:	74.2 KB ID:	182626
                    Son Düzenleme Aryan; 23-10-20, 16:51. Tarafından yapıldı.

                    Yorum


                    • Rayiha
                      Rayiha Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      "Burberry'nin Touch kokusununun piyasada tutunarak 20. yılını doldurması takdire şayan. Çünkü, bence bir marka-parfüm için en önemli olan hususlardan birisi bir kokuyu 30-40 sene sonra da satabiliyor musun? Satamıyor musun?!"

                      Ben de parfümlerde bu konuyu önemsiyorum Aryan. Tasarımcı parfümlerine -tam da kelime anlamıyla- burun kıvırıp, nişleri yüceltmenin, parfümsever olmanın önkoşulu sayıldığı şu günlerde bu mütevazı parfümler, zamanın yıpratıcı etkisinin, sürekli değişen modaların, piyasadaki bolluğun içinde kendilerine hala yer bulabiliyorlarsa, zamana direnebilmiş, klasikleşmiş olmayı başarabildikleri için onlara saygı duymak gerek.

                      Tabii bunları daha çok parfümün gündelik hayattaki işlevsel yanını baz alarak söylüyorum, ki bu işlevsellikte "genel beğeniye uygunluk" önemli bir kriter, özellikle kalabalık çalışma ortamları için. Gerçekten "niş" parfümevlerince üretilmiş, özgün, kitlesel beğeniye uygunluktan ziyade kişisel deneyim sunma motivasyonu ile yaratılmış parfümleri, üretim hacmi ziyadesiyle artmış, kalitesi fiyatını karşılamayan, alttan alta kitlesel tüketime uygunluk manevraları yapan ama hala biricik ve çok özel olduğunu iddia eden, tarihi ve kıymeti kendinden menkul sözümona "niş"lerden ayrı tutuyorum.

                      Fiyatlarını gördükçe iyice sinirim bozuluyor zaten

                      Bu arada "bende nasıl durur" diye merak ermedim değil.

                    • Aryan
                      Aryan Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      Evet, parfüm olarak bir "klasik" çıkarabilmek önemli Rayiha. Chanel No.5 1921, Miss Dior 1947, Eau Sauvage 1966 yılı çıkışlı mesela. Çıktığı günden 50 yıl, hatta daha fazla yıl sonra bile hala piyasada var olan ve isminden bahsedilen parfümler. "Genel beğeni" ise çok derin, tartışılabilir bir konu. Çünkü:

                      "Genel beğeniye uygunluk" konusuna çok takılıp risk almayınca da bir klasik çıkmıyor. Bugün ise çeşitli sebeplerden dolayı kokularda pek risk alınmıyor ve devrimci hamleler gelmiyor.

                      Ve aslında bir yandan "genel beğeni" de biraz sanki yapısal anlamda kolektif estetik ile alakalı, rölatif bir durum. Bu da yine gıda sektörünün dönüştüğü durumdan yeme-içmeden tutun giyim, kuşam, moda kültürüne kadar daha bir çook konuyla alakalı. Mesela, bugünün çocuklarının, hatta genel olarak insanların doğa ile iletişimi daha sorunlu. Yolda menekşe görse artık tanımadığı ya da umursamadığından dolayı üzerine basıp geçecek insanlar var. Sorsanız lezzetli olsun diye kokulandırılmış (parfümlendirilmiş) glikoz-mısır şuruplu bir tatlı için canını bile verirler. Onlar için güzel budur. Bana kalırsa ise bu durumda güzel=ideoloji'dir ve yabancılaşmayı beraberinde getirir.
                      Son Düzenleme Aryan; 23-10-20, 18:54. Tarafından yapıldı.

                    • Rayiha
                      Rayiha Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      Tabii ki genel beğeninin niteliği ve kaynakları tartışılır, aslında yanlış ifade etmişim Aryan, özellikle çalışma ortamlarında "genel beğeni"den kastım, öncelikle rahatsız edici bulunmayacak, hiç değilse nötr kalınacak kokular... Yoksa bahsettiğin gibi, gıda endüstrisi ile ilişkilendirilen, şeker yüklü parfümler çok uzun bir süre özellikle bir yaş grubu için "genel beğeni" kabul edildi ve uzun yıllar "moda" olarak kalmayı başarabildi. Çünkü bu yaş grubu için bu ağır şekerli yiyecek ve içecekler çocukluktan itibaren lezzete ilişkin duyusal hazzın ana kaynağıydı. Parfümde de bu algıya dokunularak "başarı" sağlanmış oldu.

                  • Orjinal yazı sahibi: Feba2008 View Post
                    pino silvestre venezia vintage
                    Hafif Tatlı çam kokusu nostalji anlar yaşatır. Olmasa da olur. Tekdüze ilerleyen kalıcılık bende 6 saati bulan parfüm. Puanım 6.4/10
                    Çam, meşe yosunu kokusunu kek, pasta kokusuna tercih ederim. Yok baba kokusuymuş, yok traş losyonuymuş, kadınlar sevmezmiş de... Bunlar hep kendi yolunda gidenlerin dikkate almayacağı yorum ve durumlar.

                    Yorum


                    • Uzun bir aradan sonra Atkinsons Love in Idleness. Şişeyi yeni açtığım zamanlarda koku o kadar zayıftı ki, teslim aldığım mağazaya geri götürmüş ancak "uğraşmak faydasız olacak" diyerek kasaya gitmeden caymıştım. Tabii mağazaya girdiğimde gözüme ilişen ve bildiğiniz o alelade tek bant "laylon" terliğin, hiç bir ekonomi teorisinin makul bir açıklama getiremeyeceği astronomik fiyat etiketini görmemle girdiğim gülme krizi yüzünden mağazayı terketmemin de bunda etkisi var (Aldığım parfümlerin toplam maliyetini bilenler de bana gülüyordur bir yerlerden, eminim. Piyasa ne tuhaf şey...)

                      Parfüm, tam anlamıyla bir makyaj masası kokusu, Sadece rujlar, pudralar değil, rengarenk ojeler de bu masanın üzerinde ve birinin kapağı açık. İlk anlarda bu asetonvari koku oldukça baskın. Şişeyle işimiz bitip kapağı kapattıktan ve ojemizi kuruttuktan sonra, yavaş yavaş masadaki diğer malzemelerin kokusunu almaya başlıyoruz.

                      Asetonlu safha sonrası meyveli, parlak, yarı şeffaf, ahududu kokulu ve renkli bir ruj kokusu gelmeye başlıyor. Benim en sevdiğim kısım da bu. Koku oturdukça rujun kokusu hafifliyor ve parfümün tozlu yapısı belirginleşmeye başlıyor. Bu tozlu, pudralı yapı, bebek pudrası türünde, yahut kremsi bir hissiyatta değil, klasik, eski moda makyaj malzemeleri gibi de değil, Daha ziyade, rujla aynı markanın hatta serinin tatlı pembe renkli allığı gibi kokuyor. Buradaki tozlu hissin hayranı olmasam da, genel olarak verdiği o canlı, hatta genç işi makyaj masası kokusunu seviyorum.

                      Parfümü çok hızlı tüketmediğime mutluyum, çünkü durdukça güzelleşti ve kalıcılığı, farkedilirliği arttı. Hırkamın koluna dün akşam sıktığım tek fıs, hala soldan soldan esmekte. Sağ tarafta ise Givenchy Hot Couture EdT ve Guerlain LPRN Velours olmasına karşın hem de. Şimdi farkettim de, akşam ahududu, çilek ve vişne krizine girmişim sanırım. Bu üçlünün birbirine karışan kokuları gün içinde çok iyi geldi, enerjimi yükseltti, Tüm çocuksu görülen imajına rağmen, kırmızı meyve kokularının benim için yeri ayrı...
                      Son Düzenleme Rayiha; 23-10-20, 18:45. Tarafından yapıldı.

                      Yorum


                      • Aryan
                        Aryan Yorumladı
                        Yorumu düzenleme
                        Ahaha benim menekşe örneğini verdikten sonra menekşeli bir parfüm yorumu bırakılmış olduğunu görmem... Rayiha. Tam da üzerine denk gelince gülümsetti
                        Son Düzenleme Aryan; 23-10-20, 19:40. Tarafından yapıldı.

                    • Tom Daxon Salvia Sclarea. O kadar güzel ki. Her sıktığımda kendimi yeşilliklerin arasında, akan bir derenin kenarında piknik yaparken buluyorum. Çocukluğuma götürüyor beni. Bunun şişesini nasıl bulacağım, bir fikri olan var mı??

                      Yorum


                      • Mancera Hindu Kush
                        Manceradan beklenmeyecek güzellikte bir parfüm; kenevir yaprağı çok güzel işlenmiş ve çok güzel bir parfüm ortaya çıkmış. Kalıcılık ve yayılım çok iyi dikkatli kullanılmazsa boğucu olabilir çevrede beğeniliyor ama aşırı dozda insanlar sizden uzaklaşacaktır. İyi akşamlar herkese. 🙂

                        Yorum

                        İşleniyor...
                        X